Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hull i ørene

#1

apan sa for siden:

Lillesøster har blitt 10, så da skal det skje. Hvor i Oslo gjør man det?


#2

Tjorven sa for siden:

Pinpoint.

Jeg leste en del om dette da snuppa fikk hull i ørene som 10-åring, og valgte da å gå for piercing.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Begge mine har tatt hull i øre, nese og leppe på Pin Point. De er grundige med forklaring på hygiene. Grundige på alt egentlig.


#4

Gaia sa for siden:

Enig med de over, piercing på Pinpoint er mye bedre enn å "skyte" hull. :nemlig:


#5

Input sa for siden:

Pinpoint, ja. Ikke noe å lure på.


#6

apan sa for siden:

Det høres ut som om vi skal på Pinpoint :knegg: .


#7

Palmen sa for siden:

Pinpoint. Grisedyrt og fantastisk kvalitet, hygiene og service. Sooo worth it.


#8

apan sa for siden:

Hvor mye koster det da?


#9

Tjorven sa for siden:

Prisliste

Og den prislista er jo en liten pussig påminnelse om alt annet som kan pierces. :snerpete gammel dame:


#10

apan sa for siden:

Så litt over en tusenlapp? Det er til å leve med.


#11

Tussa sa for siden:

Blei nesten litt kvalm :lol:


#12

My sa for siden:

Det ble jeg først da jeg ble nysgjerrig og begynte å google. :skremt:

#13

Maverick sa for siden:

:pekele:

Det er skikkelig urutinert å google piercinger for viderekommende. :knegg:


#14

My sa for siden:

Har lært nå. :sparke:


#15

Lavender sa for siden:

Litt som å lese prisliste kosmetisk kirurgi. :lalala:. Alt man ikke vet eller har tenkt på.


#16

Malama sa for siden:

Disse trådene får meg nesten til å vurder en oslotur når det blir aktuelt for mine jenter.

Men vi har en tatovering og piercingsplass her i byen også.

De har 16 åra aldergrense på piercing da, under må ha tillatelse fra foreldre.
Vi har ikke diskutert helt når det blir aktuelt, men eldste er 9,5 så det nærmer seg kanskje.

Den første siden med treff om man googler hull i ørene Ålesund, er ørten frisører.

Jeg tok selv hos frisør for 20 år siden og det gikk fint det altså. (faktisk. 19 år siden. Jeg var voksen før jeg tok hull) De er ikke 100 % symmetriske, men har nå ikke grodd igjen så jeg har dem.

Men ti år på fp eller hva det er, har lært meg at hull i ørene tar man ikke hos frisør. Man tar det på pinpoint.


#17

Tussa sa for siden:

I min heim driv både 02 og 05 med massiv egenpiercing i ørene :skremt:


#18

Input sa for siden:

Ja, jeg må innrømme at jeg grøsser inni meg når jeg tenker på piercing i klitoris. :sparke: Og mange av de kjønnsorgan-piercingene aner jeg ikke hva er engang og har ikke tenkt å google.


#19

Elise sa for siden:

Noen som har tips til sted i Grenlandsområdet, da? Jeg har sagt ja til begge jentene, men ingen av oss får ut fingeren.


#20

My sa for siden:

Altså, begge mine jenter fikk hull i ørene hos en random frisør :villoggal: rett før de begynte i førsteklasse, og det gikk bra med dem. :knegg: Med meg også, som fikk hull i ørene hos en frisør på Finnsnes da jeg var fem år, sånn tilbake på syttitallet, lenge før noen hadde kommet på tanken å pierce andre kroppsdeler. Så hvis du ikke har noe piercingstudio i nærheten, så går det fint likevel.


#21

Tallulah sa for siden:

Nåja, går ut i fra at du ikke er eldre enn Prince Albert. :knegg: Eller kama sutra.


#22

Elise sa for siden:

My, hvis den var til meg: vi har mye allergi i slekta, også nikkelallergi. Flere av mine hull, både i ørene tatt hos frisør og i navlen tatt i piercingstudio, har hatt veldig mye trøbbel, så det gikk ikke bra med meg. Derfor har jeg ikke sagt ja før ungdomskole, og kommer ikke til å si ja til å ta hull hos frisør.


#23

My sa for siden:

Bare såvidt. :knegg: men kan vel nesten garantere at det ikke var noe man drev med på Finnsnes i 1978. :nemlig:


#24

My sa for siden:

Elise: nei, hvis man er utsatt for allergi bør man nok helst unngå metall mot huden i det hele tatt, og i alle fall være sikker på at man velger et sted med godt omdømme. :nikker: Det var ikke nødvendigvis direkte til deg, bare en påminnelse om at i RL, utenfor FP-samfunnet, er det helt kosher å ta hull i ørene hos frisør. De fleste steder har de jo ikke mulighet til å velge steder som Pinpoint, men folk har hull i ørene likevel. Men skjønner godt at folk gjør det når de kan velge.


#25

Teofelia sa for siden:

Mens jeg fikk masse plager med de hullene jeg tok hos frisør: betennelse, smerter, stadige gjengroinger, og etterhvert nikkelallergi.

Fortsatt, 30 år etter at jeg ga opp og lot dem gro igjen, får jeg fortsatt verk rundt hullene flere ganger i året.

Jeg vet jo ikke om dette skyldes at de ble tatt hos frisør, og om det ville vært annerledes om jeg hadde tatt dem et annet sted, så klart. Som du sier så var det ikke mange alternativer på 70-tallet. Og jeg tror vel at frisørene har profesjonalisert seg en del siden den gang også da, men jeg syns det er greit å balansere anekdotene litt.


#26

My sa for siden:

Ja, jeg har sett noen ganske stygge resultat av navlepiercinger også, så det er nok viktigere å se på klinikkens omdømme og andres erfaringer enn akkurat hva slags metode som brukes.

Poenget mitt er ikke at frisørhull er bedre altså, eller at det alltid går bra for alle. Poenget mitt er at Pinpoint i Oslo tydeligvis er et sted som mange har god erfaring med og anbefaler, og da er det selvsagt lurt å bruke det for folk som har muligheten (som apan). Men hvis man bor et sted hvor det ikke finnes tilsvarende tilbud, så betyr ikke det at det er galskap å gå til den lokale frisøren, til tross for hva jeg har fått inntrykk av etter halvannet tiår på forum (nei, utstyret slenger ikke rundt i en skuff sammen med hårbørster og alskens bakteriebomber). Det er jo engang slik at størstedelen av den voksne, kvinnelige befolkningen faktisk har hull i ørene, og uten å ha sett noen statistikk, så antar jeg at det er snakk om en ganske liten andel av disse som har tatt hullene i et piercingstudio. Likevel så er det jo ikke slik at flesteparten av norske kvinner går rundt med øreflipper som store verkebyller, eller lammelser i ansiktet og ødelagte nerver (ingen som har sagt det her, det er ref tidligere tråder "back in the days"). Så ingen grunn til å fortvile hvis de utskjelte frisørsalongene er den eneste muligheten man har der man bor. Spør rundt om hva slags erfaringer andre har, les på nett, og velg et sted med godt omdømme. Og vær nøye med hygiene, unngå å ta borti med urene fingre, og bruk allergivennlige smykker.


#27

Tjorven sa for siden:

Jeg har gjort samme erfaring som Teofelia, og nettopp derfor var jeg spesielt nøye med å velge et piercingstudio med gode referanser når Snuppa skulle ta hull i ørene. Og det var jo ikke noe vanskelig når vi bor i Oslo.


#28

Input sa for siden:

Dette blir veldig sånn "de gikk bra med oss"-argumentasjon. Jeg synes det er galskap å la frisører skyte hull i øreflipper til barn og v jeg skjønner ikke at de er lov.


#29

My sa for siden:

Er enig i at det er dårlig argumentasjon altså, men det er bare det at "oss" i dette tilfellet er snakk om et ganske massiv andel av befolkningen. Men uansett, hva gjør folk flest, som ikke bor i Oslo egentlig? Alle som bor på steder hvor det ikke er noe piercingstudio i nærheten? :undrer:

#30

Input sa for siden:

Nå bor jeg tilfeldigvis i Oslo, men hvis ikke hadde jeg reiser til et sted med et piercingstudio med godt omdømme. Det er jo ikke sånn at det er alt man kan gjøre der man bor, spesielt ikke om man har valgt å bo på et lite sted. Det er liksom ingen stor urett å måtte vente med hull i ørene.

Folk flest bruker vel fremdeles frisør, siden det ennå er et tilbud.


#31

Teofelia sa for siden:

For ti år siden kom jeg over en statistikk som sa at ca. 10 % av alle norske kvinner har nikkelallergi, mot bare 1 % av norske menn. Så det er jo ikke slik at det gikk bra med de fleste.

Jeg vet dog ikke om nikkelallergien skyldes måten hullene er tatt eller bruk av øredobber og om det ville vært det samme å ta hullene hos proffe.

Men hull i ørene har ganske omfattende konsekvenser på befolkningsnivå altså.


#32

My sa for siden:

Nikkelallergien skyldes vel at huden er eksponert for nikkel over lengre tid? Ikke måten en innretning av kirurgisk stål penetrerer huden på? Det er jo ikke nikkel til stede når hullet tas, så det virker svært usannsynlig at det skal ha noe med saken å gjøre. Helst burde man vel droppe å ta hull i ørene i det hele tatt. I alle fall om det har omfattende konsekvenser på befolkningsnivå.


#33

Kirsebær sa for siden:

Det gjorde jeg i min storhetstid også. :knegg:
Ørene og leppa. Husker følelsen av å stå med en kanyle halvveis gjennom underleppa, og angre på hele greia, men måtte liksom gjennomføre. Kunne ikke feige ut.
Jeg var så tøff. :latter:


#34

apan sa for siden:

Jeg kan dele at Pinpoint er oppsøkt i dag og at det gikk kjempefint.


#35

My sa for siden:

Det drives visst også med sånt i min heim, nå i 2020, viste det seg.

15-åringen er i alle fall fornøyd selv.


#36

polarjenta sa for siden:

(Jeg tror tussa mener fødselsår, ikke når det skjedde.)


#37

Charlie sa for siden:

Kanyle??! Egenpiercingen ble tatt med isbiter og en litt tjukk sikkerhetsnål som var brent av med en lighter, det var nå metoden den gangen, når man fikk nei av opphavet.

Mine barn ble nektet. Piercing er piercing, nei uansett. Den ene tok hull hos frisør etter konf. Ellers har massene holdt seg til ledelsens direktiver. :knegg:

At det er mer nikkelallergi blant kvinner, det må vel være diagnostiserte tilfeller? Ville tro menn var mindre tilbøyelige til å bli diagnostisert. Ville tro det var mer nærliggende for kvinner å søke lege, ikke bare pga ulike smykker, men bh-spenner osv. De jeg kjenner som har nikkelallergi er ofte også mer plaget i kombinasjon med vann, vasking, bruk av klut osv slik at de har våte/ fuktige hender. Ville derfor tro at det oftere ble en problmstilling ifht oppgaver knyttet til kvinneyrker - renhold, helse, omsorg? :vetikke:


#38

My sa for siden:

:lol: leste litt fort ja ... 05 her da. Forrige uke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.