Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hive ut badekar

#1

Luvi sa for siden:

Badekaret synger på siste vers. Dvs, den vrideren som fordeler varmen mellom dusjhode og dysene for tapping rett i karet, har tatt kvelden så nå kommer det mest vann fra dysene og samtidig bittelitt fra dusjhodet. Det gjør det veldig tungvindt få tatt en dusj. I tillegg skifter vannet i dusjhodet mellom varmt og kaldt vann så dusjopplevelsen blir et kapittel for seg selv. Det er ikke aktuelt tappe karet for et bad hver gsbg vi trenger en vask, det blir en del ganger i uka.

Kanskje kan en rørlegger se på saken, men ser for meg det vil koste en del, og boblekaret er jeg lei av mtp renhold av dyser osv, så det kan like så greit byttes ut nå så vel som senere.

Jeg har vært inne på tanken at jeg ønsker dusjvegger, men har slått tanken litt fra meg mtp risiko for fuktskader. I tillegg kommer jo kostnader i forbindelse med at jeg da må ha dusjhode og rørlegger som må montere feste til dusjhodet på vegg så det blir alt i alt ganske kostbart ser jeg for meg. Badet er flislagt, men det ble utført for 15 år sider. Dermed er vel kabinett det beste alternativet og det er jeg står litt fast.

Uttaket for vann er nokså langt nede på veggen, har dette noen betydning? Ca 30-40 cm opp fra gulvet, tenker jeg. Prøver å legge ved bilde. I tillegg kommer det ut en strømledning, ca 15 cm opp fra gulvet som er koblet til boblekaret. Denne må det også gjøres noe med...

Jeg forstår meg fint lite på baderom og forskjellige løsninger. Dette er en litt uforutsett utgift, så det er greit om jeg greier å finne en rimelig løsning, men samtidig ønsker jeg at det ikke skal bli noe sarv.

Hva ville dere gjort? Vegg eller kabinett? Andre tanker?


#2

millact sa for siden:

Hadde bedt en rørlegger se på det. Det koster neppe noe. Hadde satt inn kabinett.


#3

Che sa for siden:

Du kan evt bruke mitt anbud så får du prisoverslag? (De må jo se på det før de kan komme med prisoverslag.


#4

mrc sa for siden:

Har et bad som jeg tror ble renovert en gang på midten av 90-tallet. Badekaret var tatt vekk allerede da vi flyttet inn, men badet hadde også dusjvegger som vi etter hvert klarte å skade.

Her ble det dusjkabinett, blant annet med tanke på badets tilstand - litt eldre, og jeg ser på kabinett som tryggere med tanke på fukt. Selve tilkoblingen gjorde jeg også selv med banke på at hvis vannet renner ned der hvis noe skulle skje, så er det sluk rett under.

Siden du allerede har skrukoblinger, er det jo veldig enkelt å montere slangene fra batteriet i et dusjkabinett. Eneste er at man må ha slanger med samme dimensjon som koblingene du har.

I vårt tilfelle var ikke akkurat monteringen av dusjkabinettet en "enmannsjobb", og sett over ett noe herk å montere. Men er nok store forskjeller her mellom dusjkabinettene.


#5

Charlie sa for siden:

Høres ut for meg som om å montere dusjkabinett vil være en rask og prisgunstig løsning. Også fordelaktig ifht fukt osv.


#6

veobra sa for siden:

Vi vurderer det samme. Vi kommer til å sette inn dusjkabinett. Vi stoler ikke på at membranen er tett nok for dusjvegger. Utover det lurer jeg på like mye som deg. Hold oss gjerne oppdatert. :nikker:


#7

millact sa for siden:

Vi har et badekar på badet nede. Badekaret har en kort dusjvegg. Har også tenkt tanken på å erstatte badekaret med kabinett. Badekaret brukes ikke mer.


#8

celebelen sa for siden:

Jeg ville nok gått for kabinett, med mindre du vet helt sikkert at det er lagt skikkelig membran på hele rommet da det ble flislagt.

Det bør ikke være noe problem at rørene kommer inn et stykke ned på veggen, det handler bare om å få riktig lengde på rørene som skal gå opp til blandebatteriene. De er vel gjerne fleksible plastrør, så de kan tilpasses. Jeg tror ikke det er så vanskelig å sette inn et dusjkabinett, men det er ikke sikkert det er så dyrt å få det montert heller.

Strømledningen bør nok blendes av/fjernes, det må du kanskje ha en elektriker til å gjøre.


#9

Luvi sa for siden:

Takk for tilbakemeldinger. Kabinett blir nok den beste løsningen skjønner jeg, litt som jeg tenkte. Dermed må tanken på dusjvegg bare viskes ut, selv om det hadde sett veldig bra ut.

Har dere tanker om type kabinett? Noe man bør unngå? Ønsker med med sorte sprosser, var det jeg a for meg på dusjveggen, men det er kanskje glorete?

Monterte kabinett der jeg bodde sist, det er ikke noe jeg ser for meg å gjøre selv denne gangen. Mon bror hjalp til, men for en møkkajobb.


#10

Che sa for siden:

Jeg har kommet til å valgt et så stort som mulig. har hatt et mikroskopisk ett selv Google forteller meg at det finnes ganske mange fine med sorte detaljer.


#11

millact sa for siden:

Fikset bade oppe i 2014 og satte inn Porsgrunn showerama. Fornøyd med det.


#12

Luvi sa for siden:

Ja, størrelse er viktig. Vi er ikke store vi to, men god plass i kabinettet vil bli prioritert.


#13

Galathea sa for siden:

Jeg gjorde følgende kjappe løsning for noen år siden, kjøpte enkelt frittstående badekar på finn (mener det kosta meg 200 kroner) som jeg satte inn med avløpet rett over sluk. Malte vegger med våtromsmaling og hang opp et pent dusjforheng foran badekaret. Det skulle bare være nødløsning inntil vi landet på endelig løsning, men funka faktisk så bra at det ble stående i noen år. Brukte stort sett badekaret til å dusje i, men ungene badet av og til.


#14

Tallulah sa for siden:

Haha, samme her. Vi hadde en løsning fra forrige eier der vi dusjet rett på gulvet, og valgte å sette inn et dusjkabinett. Både fordi vi nok dusjet mye mer enn ham, og dermed ville det være større sjans for skader om nittitallsbadet ikke var helt tett, og fordi dusjveggen som var der var dødsekkel. :sparke:

Dusjkabinettet kommer nok med ganske lange slanger, så det er ikke noe problem at vannledningen kommer ut ganske langt nede på veggen. Den veggen i kabinettet vårt som er inn mot veggen der rørene går er ikke gjennomsiktig, så det syns ikke.

Greit å tenke på at kabinettet er litt tungt i bunn, så det står stødig. Jeg kravlet inn i alle i butikken og vippet litt. :blånn:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.