Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkespørsmål! Haster litt!

#1

Høst sa for siden:

Prøver meg på en strikkegenser, men det er to ting jeg ikke skjønner.

Hva betyr rapport? Som i «strikk mønster etter diagrammet, 1 rapport i høyden»?


#2

Høst sa for siden:

Og hva betyr «løft en maske løst over på høyre pinne med tråden på vrangen»? Den skal ikke strikkes altså?


#3

Tranquil sa for siden:

En rapport er en gjentakelse av mønsteret, om du har ett diagram med mønster strikker du mønsteret en gang. Og løft av maska med tråden bak, om det ikke står at du skal strikke den eller noe mere i mpnsteret bare løfter du den av med tråden på baksida.


#4

Gri sa for siden:

Eg vil tru «eit rapport i høgda» betyr rett og slett eim gong, at du ikkje skal gjenta mønsteret i høgda liksom. Hadde vore lettare med bilete og heilskapen i mønsteret, men kan det gje meining?

Den maska i spørsmål to skal ikkje strikkast nei.


#5

Tjorven sa for siden:

Spm1: diagrammet skal strikkes etter hverandre bortover (flere ganger rundt hele). Men når du er ferdig med alle rundene med diagram skal du ikke starte på en ny). Altså; en gang i høyden, men mange ganger rundt.

Spm2: Nei, den skal ikke strikkes. (Jeg antar at dette er på enden av pinnen, og at du starter en ny omgang. Da skal tråden ligge mot deg når du løfter av, og ikke bak strikketøyet.)

Hvor er forresten allium når man trenger henne? Hun er et unikum til å forklare strikkeoppskrifter sånn at det er komplett forståelig.


#6

allium sa for siden:

Men nå er det jo forklart...jeg har kost meg med sol og bading i dag. 23 grader i Oslofjorden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.