Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor får ditt barn sette skolesekken?

Hvor settes skolesekken etter endt skoledagC

  • På rommet
    10 stemmer
  • I gangen (om den er stor nok)
    29 stemmer
  • Annet/brokkoli/bryr meg ikke
    38 stemmer
#1

Avatar sa for siden:

Ja, overskriften sier jo sitt. Hvor settes skolesekken etter endt skoledag? Og er familien enige i hvor den skal stå?

Mine har ofte lekser på PC og trenger derfor ofte ikke sekk til lekser.


#2

Myria sa for siden:

De har hver sin krok i gangen hvor sekkene henges opp når de kommer hjem eller etter at leksene er gjort. Det gjør det også lettere når matpakker og slikt skal legges oppi på morgenen, man vet alltid hvor sekken er. Utover det får de selvsagt ha sekken sin hvor de vil da.


#3

Chablis sa for siden:

På kjøkkenet.


#4

Teofelia sa for siden:

Hvor som helst, så lenge den ikke roter.


#5

Luftslottet sa for siden:

I teorien skal sekken havne på en spesifisert krok i gangen.

I teorien. :gal:


#6

Anne C sa for siden:

Sekkene har egen knagg i mellomgangen vår. Minsten plasserer den i det området, eldste kaster den fra seg i en annen gang.


#7

ingling sa for siden:

Som regel blir den enten hengt eller slengt i gangen, og så tar vi den inn i stuen for å hente ut leksegreier når det trengs - den nyslåtte andreklassingen har mest lekser i bok/på papir fortsatt. Men ellers får de vel sette den hvor som helst egentlig, bare ikke oppå spisebord eller kjøkkenbenk eller sånn, da. Akkurat nå ligger de hvert sitt sted i stuen, og det er utelukkende min skyld. :humre:


#8

nokon sa for siden:

:gaah: Mitt barn bryr seg fint lite om kor han «får» sette sekken. Den litt nesten alltid rett innafor inngangsdøra.


#9

Tjorven sa for siden:

Aldri tenkt over at vi skulle ha noen regler på det.

Jeg tror nok at de tar den med på rommet umiddelbart, for jeg har aldri tenkt over at sekkene ligger på «feil» sted. Kanskje innimellom i gangen også, for der hadde jeg heller ikke tenkt over det. Tror jeg.


#10

star sa for siden:

I en "krok" i gangen.


#11

Hondacrv sa for siden:

Amen sistha, amen.


#12

Input sa for siden:

Kanskje dere har stor gang? Her er det umulig å sette fra seg en sekk i gangen uten at vi andre snubler i den.

Niåringen har en liste med ting som skal gjøres før han får spille etter skolen, en av de tingene er å sette sekken sin på rommet sitt.


#13

Niobe sa for siden:

Begge henger sekken på krok på kjøkkenet. På hver sin ende av kjøkkenøya. Lite pent, veldig praktisk.


#14

Lhi-My sa for siden:

De fikk hver sin krok til sekk i gangen når de startet i barnehagen og den bruker de fortsatt. De startet i 10. og vg2 igår.


#15

Dansma sa for siden:

På kjøkkenet, praktisk når leksene blir gjort der også.


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg tror egentlig bare at ungene mine er flinke til å ikke legge ting midt i veien. Jeg ser nå at sekken til snuppa ligger ved siden av trappa, men der er den ikke til hinder for noe, og da tenker man ikke så mye over at den ligger der.

Jeg ser jo at når vi får besøk så er det en del unger som tar av skoa og lar de stå midt i gangen sånn at de er perfekt å snuble i. Det har mine aldri gjort, og alle sko blir satt inntil veggen. De roter egentlig en del, men jeg kan aldri huske å måtte mase om gangvei gjennom leiligheten.


#17

oslo78 sa for siden:

Akkurat der det måtte passe dem. Vi har få plasser dedikert til ditt og datt, alle har kontroll på egne ting.


#18

Blondie sa for siden:

På rommet. Gangen er no-go, det blir bare snublefelle. Det har vel skjedd at jeg har lempet dem litt mindre forsiktig inn på rommet. :sparke:


#19

Che sa for siden:

Det finnes ingen regler. Vår gang er ganske stor og den ene ligger ofte midt på gulvet. Det finnes en krok for hver sekk - så optimalt sett henges de der.


#20

polarjenta sa for siden:

I teorien på rommet. I praksis der ungene finner det for godt å legge dem.


#21

zinatara sa for siden:

Vi har en benk med oppbevaringskiste de oppbevares i i gangen. Evt. tar de dem med på rommet.


#22

My sa for siden:

Vi har noen kroker lavt på veggen på kjøkkenet, rett ved trappa opp til 2.etasje. Der er det meninga at skolesekkene skal henge. Det står gjerne noen sekker på gulvet nedenfor også, av typen tursekker, fotballsekker, gymsekker etc, selv om det er egne knagger for disse i yttergangen.


#23

Fersken sa for siden:

Aller helst på gulvet, men av og til havner de på en stol eller i en seng.


#24

shute sa for siden:

Den ene på rommet, den andre en fast plass på kjøkkenet.


#25

Tallulah sa for siden:

Så lenge den ikke er i veien så bryr jeg meg ikke. Noen ganger tar han den med på rommet, noen ganger står den på kjøkkenet, noen ganger i gangen.


#26

Teflona sa for siden:

På gulvet, et eller annet sted.


#27

millact sa for siden:

Det står som regel en midt i gangen som jeg omtrent snubler i når jeg kommer inn døren. Den andre står ikke noe fast sted. Kommer an på om leksene er påbegynt.



#29

Timar sa for siden:

Høres kjent ut. Ganger 2..


#30

Bloppy sa for siden:

I teorien skal den henges på en knagg i gangen. I praksis havner den et eller annet sted på et gulv. Der det passer han best å bare slippe den fra seg.


#31

Elise sa for siden:

Hverdager, på gulvet i gangen, i helg inn på rommet. Vi prøver å ikke snuble i alt av treningssekker, gymbager, skolesekker, jobbveske, jobbsekk, svømmebag, gymbag og en million sko som litt for ofte samles til fest på gulvet i gangen. :gal:


#32

Karamell sa for siden:

De setter (slenger er nok ordet jeg leter etter) dem i gangen.


#33

Inagh sa for siden:

Husets 17-åring tar som regel sekken med opp på rommet sitt, hvis ikke, står den i entreen ved inngangsdøra - jeg kjenner jeg ikke bryr meg om hvor sekken befinner seg. :knegg:


#34

Charlie sa for siden:

Vi har ingen retningslinjer på hvor de skal være, men i praksis er de ofte i gangen, hengt på en krok eller slengt i en krok.


#35

Gri sa for siden:

Det er ingen plass den skal stå, men eg vil ikkje at dei skal stå i sofaen, og der har dei lett for å havne...


#36

polarjenta sa for siden:

Akkurat nå ligger lillebror sin slengt på gulvet på kjøkkenet, der blir den sikkert liggende til torsdag, han trenger ikke sekk i morgen.


#37

Millen sa for siden:

Her og. Gjelder alle 3.



#39

Fintdethei! sa for siden:

Snart 18-åringen tar sekken på rommet. Den ferske 13-åringen er vesentlig mindre konsekvent...


#40

Toffskij sa for siden:

Det har vi ingen regel om. 17-åringen setter den vanligvis i en passende krok i gangen, 15-åringen har den gjerne på rommet.


#41

millact sa for siden:

Dere som har krok i gangen, vil dere vise meg bilde? Hva slags type krok snakker vi om? Sekkene er jo tunge med innhold.


#42

Blå sa for siden:

Egentlig ingen regel. De skal ikke være i sofaen og helst ikke ligge sånn at jeg snubler over dem når jeg kommer inn i gangen.

Gjett hvor de ofte er. :sur:

Det skal sies at det begynner å komme seg. Og siden vi har henholdsvis ett og to år igjen med barn med skolesekk, så var det kanskje på tide


#43

Myria sa for siden:

Vi har slike (da har de plass til å henge jakker og slikt også). Kjøpt på Clas Ohlson, men jeg finner dem ikke på nettsiden deres lenger.


#44

Acino sa for siden:

Fast plass til skolesekk innerst på stua, inntil vegg like ved varmepumpe; ingen snubler i den og lett tilgjengelig. Soverom i annen etasje og de gjør lekser på kjøkken/stua pluss for liten gang. Trenger ikke minne de på det. De ordner sekken når de kommer fra skolen: Tar ut matboks og drikkeflaske, tar ut bøker de har lekse i og så setter de sekken på faste plassen.


#45

liefje sa for siden:

Har aldri hatt noen regler for det.


#46

Avatar sa for siden:

Krok var jo lurt. Selv svarte jeg annet/brokkoli/bryr meg ikke, men ser helst at den settes slik at man ikke snubler i den ja.


#47

My sa for siden:

Vi har slike, de er solide og har plass til sekk nederst og sykkelhjelm øverst.



#49

Polyanna sa for siden:

De to eldste har den på rommene, minstemann har en knagg i kjellernedgangen, altså bak en lukket dør. Orker ikke sekker i gangen.


#50

Unicorn sa for siden:

Minste slenger den i den bitte lille gangen, gjerne rett foran døren. Jeg har gitt opp å få han til å ta den på rommet. Eldste har etter 10 år med slenging i gangen nå begynt å ta den med på rommet :jippi:


#51

Malama sa for siden:

Får? Vel rett etter skolen skal den ideelt havne på stua, siden de gjør lekser ved spisebordet. Etterpå.. Tja, et sted jeg ikke snubler i den er ønsket. Men den står gjerne der til den pakkes med ny matpakke neste morgen. Fraltes inn på rommene når vi skal rydde /få besøk ;)

Ønsker at de tømmes for matboks og tas med til eget rom fredager og til ferier egentlig. Jeg gidder ikke snuble i den sekken hele skoleferien...


#52

ingling sa for siden:

Jeg tror aldri mine har hatt sekken på rommet noen gang, jeg. Eldste gjør lekser der en del, men da er det de leksene som er på PC og som hun ikke trenger bøker til, ellers henter hun det hun trenger nede. Men vi har stor gang, da. Overfylt, men stor. :knegg: I ferier/helger henger vi dem på knagger etter tømming.


#53

Drømmedama sa for siden:

Mine barn slenger sekkene sine rett innenfor hageinngangen, så vi alle kan snuble i dem. Jeg har en diger kurv rett innenfor døren og der tenkte jeg de kunne slenge fra seg sko og capser og sekker og alt de drar av seg i det de kommer innenfor døra, både mine barn og vennebarna. Det er en fin tanke. Det er bare det at kurven er ofte ganske tom, mens sko, sekker, hettegensere, jakker, hjelmer og capser ligger slengt rundt kurven. Djeezes...


#54

isola sa for siden:

De henger sekkene på stolryggen «sin» ved kjøkkenbordet. Ikke nødvendigvis umiddelbart etter hjemkomst, men snart nok til at jeg noterer det på lista over ting de har fått under huden. Det er en ganske kort liste. :knegg:


#55

millact sa for siden:

Så kjent, så kjent! Særlig gjelder det guttene.


#56

Lorien sa for siden:

Vi har kroker i gangen til dette formål. Kan ikke huske at sekkene noensinne har hengt der.


#57

Myria sa for siden:

Det med å slenge fra seg er kjent her også. Sekkene havner riktignok som oftest på krokene sine, men sko og jakker ligger gjerne på gulvet akkurat innenfor døra, eller gjerne rett foran skohylla. :rolleyes:


#58

Pebbles sa for siden:

Hvorsomhelst. De blir som regel satt inntil veggen i gangen. Vi har bitteliten gang, men jeg har aldri snublet i en sekk. Det er stort sett bare katten vi snubler i her i huset.


#59

Polyanna sa for siden:

Det var veldig oppdragende å ha valp som spiste sko og sekker og alt som lå på gulvet en periode. :knegg:

Nå har yngste sklidd ut igjen, men jeg satser på samme strategi som for de eldste: De må få det på plass selv, og jeg ber dem om det på et tidspunkt som passer dem skikkelig dårlig, som midt i et Playstationspill. Om de klager over timing, så er svaret at de LETT kunne gjort det på et mer passende tidspunkt...


#60

Susse sa for siden:

De står i gangen.


#61

nokon sa for siden:

I går:

  • Kan du sette sekken på rommet ditt, sånn at eg ikkje tråkker på den?
  • Åh, det sier du hver eneste dag!

#62

My sa for siden:

:rofl:


#63

Polyanna sa for siden:

:haha:

Definisjonen på diskusjon med en tenåring.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.