Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God gluten- og melkefri bursdagsmat?

#1

IzziCreo sa for siden:

Både grillpølsetype og kake eller muffins? Evt is? Melkefri er det samme som laktosefri er det ikke? Ser alle Coop sine pølser er melke- og glutenfrie. Er de gode? Det er barnebursdag.


#2

Isolde sa for siden:

Laktosefritt og melkefritt er ikke det samme. Melkefritt skal være uten laktose og melkeprotein.

Toro kake/muffins er melke og glutenfritt så lenge du ikke bruker smør. Både lys og mørk. Lys er god bakt på juice.


#3

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips. Bruker man olje i stedet for smør? Hva mener du med når du sier "bakt på juice"? :blånn: Må ha det inn med teskje :humre:


#4

ingling sa for siden:

Gilde og Leif-Vidar sine er også fri for gluten og melk.

Den lyse muffinsmiksen til Toro er det melk i. Pass på at du bruker melkefritt margarin hvis du går for Toro-miks.

Havreis funker greit, evt soya eller risis. Kommer litt an på smaksløkene til de som skal ha det.


#5

IzziCreo sa for siden:

Så de vanlige grillpølsene til Gilde er gluten- og melkefrie?

Men sjokolademuffinsmix er uten?

Takk for supre tips.


#6

millact sa for siden:

Ja, vi liker de Coop pølsene.


#7

Isolde sa for siden:

Beklaget at jeg husket feil. Lenge siden jeg har bakt melkefritt, bare glutenfritt de siste årene. Bake med juice , mente jeg juice istedenfor vann i oppskriften. Men hjelper ikke om det er melk i pakken. Lys bakemiks og muffins oppskrift bør funke fint også.

Eldorado har billig ok melkefritt margarin.


#8

My sa for siden:

Sorbet som supplement eller i stedet for fløteis. Den lollipop-isen i boks er populær.

Vi har ellers god erfaring med å servere taco i barnebursdag. Skjell og chips er glutenfrie. Eller må det være pølse?


#9

IzziCreo sa for siden:

Ja, sterkt ønske fra bursdagsbarnet :nemlig:

Takk for tips!


#10

Isolde sa for siden:

Pølse er jo super enkelt.

Pølsebrødene fra klæbo skal være de beste sier de som spiser sånt. Men de inneholder melk. Så om melk og gluten er samme barn er ikke det et alternativ.


#11

tink sa for siden:

Dersom det ikke er ditt barn og du allerede vet forskjellen, ville jeg sjekket om melk gjaldt laktose (lett å sno seg unna) eller melkeprotein (finnes "overalt").


#12

annemede sa for siden:

Taco, med tacoskjell er melke og glutenfritt, så lenge du ikke steker i smør, og ikke har ost/rømme.


#13

Blondie sa for siden:

...men bursdagsbarnet vil ha pølser.
Jeg synes det er veldig fint å bestrebe å ha samme type mat til alle. Selv jeg, som voksen matallergiker, synes det er dødskjipt å få noe annet. :sparke:

Jeg holder med i tipset om å spørre om det er melkefritt eller laktosefritt som kreves. Ved førstnevnte tilfelle, ville jeg bedt om tips til hva gjesten liker best. Det er mange erstatningsvarianter og de gir ofte ganske ulik smak.


#14

annemede sa for siden:

Sorry, så ikke at hovedpersonen ville ha pølser. :sorry:


#15

apan sa for siden:

Det er noen veldig små glutenfri tacolefser, de bruker vi som lomper hjemme, men jeg vet ikke om de inneholder melk. Ift pølsebrød er Hattings også bra, men det kan godt hende det er melk i dem.

Jeg ville også sjekket om det er laktose eller melk som egentlig er greia.


#16

ingling sa for siden:

Ja, de er det. Jeg dobbeltsjekket nå, for vi har oftest hatt wiener, men grill er også uten melk og gluten. Sjokolademuffins og sjokolade langpanne-miksen er uten melk og gluten. De endret den lyse muffinsmiksen for en stund tilbake, den har vært melkefri den også tror jeg.

Enig med Blondie at det er greit å sjekke ut preferansene til barnet hvis det må være helt melkefritt, en del av de erstatningene har litt spesiell smak. Og sorbet er veldig smart, ja! Bare dobbeltsjekk at den er helt melkefri.


#17

My sa for siden:

Gele i porsjonsglass bruker også å være stas. Gjerne to farger oppå hverandre, i stettglass, og pyntet med festlige coctailpinner (fra Flying Tiger f.eks) med frukt og f.eks marshmallows tredd på (for eventuelle muslimske gjester kan man bruke Piano ferdiggele fra Tine, skjære opp i passende biter og stappe nedi glasset).

Oatly har en melkefri vaniljesaus, men jeg aner ikke noe om hvordan den smaker.


#18

Blondie sa for siden:

Og Oatly sine produkter er ofte ikke glutenfrie. Må sjekkes.


#19

My sa for siden:

Ja, sant det, ser jo nå at den inneholder gluten (og det sier seg kanskje selv når produktet er basert på havre :herregud: ). Men kan godt bare droppe vaniljesaus, unger er gjerne ikke avhengig av det for å spise gele. :knegg:

#20

Lykken sa for siden:

Mad muff pie/Oreo dessert elsker alle unger, min niese med cøliaki evlie veldig glad når jeg lager den. Glutenfri O’s og laktosefri fløte og ost kan du bruke. Enkel å lage.


#21

ingling sa for siden:

Men hvis det må være melkefritt er det ikke mulig å bruke laktosefritt, og jeg tror kanskje gf oreos har melk i seg? Ikke sikker.


#22

kamp sa for siden:

Havre egentlig glutenfritt men ofte dyrkes havre på samme åker som hvete og derfor forurenset av hvete, derfor ikke glutenfri nok. Derfor finnes det glutenfri havre (merket glutenfri). Men ikke alle med cøliaki tåler denne heller.

Blå soft flora og Melange (blå strek på) er 100 % melkefri. Begge merker melkefri.


#23

Lykken sa for siden:

Du bruker ikke Oreo men glutenfri O’s, vet Meny har disse. Men jammen ikke sikker på om de er melkefri. Melkefri og ikke bare laktosefri fløte og kremost er vel mulig å få tak i, vil jeg tro?


#24

ingling sa for siden:

Ja, mente glutenfrie såklart, bare husket ikke at de het O's. Ja, det er mulig å få tak i melkefritt, men det har en ganske spesiell smak, så ville ikke tatt for gitt at det falt i smak hos barn. Med forbehold om at jeg har supersmaker i hus, altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.