Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva strikker du nå?


#2

Palmen sa for siden:

Jeg strikker ikke selv men er så utrolig heldig å ha venner som strikker :hjerter: En av de yngste (7 år) ønsker seg en genser som skal være pusete og lyserosa og lyseblå. Har dere forslag til garn og mønster på noe som er pusete, ikke røyter for mye og ikke stikker?


#3

carmenzita sa for siden:

Strikker på en Fjols til fjells genser til eldste og en sorbetcardigan til mamma


#4

Blå sa for siden:

Jeg har funnet ut at det hadde vært hyggelig om to nieser og tre nevøer hadde matchende Fanakofter og i tillegg hadde jeg lyst på en selv. Så nå har jeg tre fanakofter i ulike farger og ulike størrelser på pinner, eventuelt til montering.

Når jeg er ferdig med dem skal jeg kose meg med en setesdalsgenser som storesøster ønsket seg.


#5

Selma sa for siden:

Jeg holder på med en Sorbet cardigan i grønn- og bruntoner, og har garn liggende klart til en marineblå Novise cardigan


#6

Nenne sa for siden:

Jeg strikker gaver til en bekjent. Dress til lillebror og genser til storebror i dette mønsteret: no.pinterest.com/pin/512143788868237920/

Jeg strikker i rødt, hvitt og blått og det blir egentlig veldig fint. (Og litt morsomt med norske farger da, siden pappaen er svensk ... ;) )


#7

Jålebeinet sa for siden:

Jeg strikker et sjal til meg selv i børstet alpakka, og så har jeg masse garn liggende som skal bli selbuvotter.


#8

Heilo sa for siden:

Jeg strikker genser i uspunnet islandsk ullgarn. Det er nok antagelig mitt favorittgarn i verden. Genseren skulle egentlig være til meg men det er mulig den blir til datteren. Da strikker jeg en til meg selv etterpå tror jeg.


#9

GinaK sa for siden:

Jeg strikker Nancykofte i blåtoner. Har tenkt på det siden jeg så koften første gangen og er nå igang. Skal kose meg denne gangen og har brukt lang tid men må prøve å bli ferdig om en måned eller to.


#10

Myria sa for siden:

Jeg strikker denne til meg selv, Q-symrekofte, men i dyp sjøgrønn i stedet for bringebær. Har aldri strikket kofte før og gruer meg til klipping og sånt (:skremt:) , men satser på at jeg får det til. :jupp:#12

tinkadott sa for siden:

Vardegenser til meg selv i finull i grått og gult.
Stort Gammelt dansk bondesjal Til meg selv i mosegrønt :hjerter:
Rillestripeteppe til hytta


#13

apan sa for siden:

Ikke alle kriteriene kanskje, men sett denne? Jeg har den. Nydelig genser.#15

Palmen sa for siden:

Link?


#16

LilleLeo sa for siden:

Jeg strikker en April Cardigan fra Petiteknit.

Den strikkes i en tråd sort og en tråd mørk grå, for at den ikke skal bli for svart.


#17

Lille meg sa for siden:

Så flinke dere er. :hjerter: Jeg kaster meg utpå og antar at også vi som ikke er like flinke - og som strikker på andre måter - kan hive oss med? Jeg strikker ullsokker. På strikkehjul. Jeg har aldri vært flink til å strikke "vanlig" og uansett tåler ikke armene mine den typen belastning. Men å strikke på strikkehjul går fint! Jeg har fått tilbakemeldinger om at disse sokkene nesten gir en form for massasje når man går, så jeg skal forsøke å få ferdig noen par for å gi som julegaver.

Er dette en tråd hvor man også kan legge inn bilder av det man holder på med, mon tro? Hadde vært fint å fått sett hvordan strikketøyet ser ut hos dere andre.
#20

Hannah sa for siden:

Jeg strikker en Novice genser i Hexa. Har ikke strikket prøvelapp, så jeg er litt spent på hvordan det blir til slutt.


#21

Magica sa for siden:

Jeg strikker til mine nieser, gensere til alle tre. Er ferdig med en, og har begynt på nummer 2. Det skal bli en genser som er løst inspirert av sorbet cardigan, med to tråder kid silk.


#22

Adrienne sa for siden:

Svigerinnen min klarte å vaske nøstebarnteppet min lille niese har arvet etter lillesøster på litt for varmt program, så hun ba pent om jeg ikke kunne lage et nytt et, for niesen min elsket teppet sitt. Så da er jeg i gang med mitt syvende nøstebarnteppe, og jeg som sverget iherdig etter det sjette at det her skulle jeg aldri gjøre igjen. :knegg:

Har nettopp fullført en genser i mykt, tykt garn, uten oppskrift, bare begynte oppe med halsen og strikket på måfå. Ble ganske bra, om jeg skal si det selv. :D


#23

Kula sa for siden:

Jeg trodde jeg var ferdig med Eskimogensern, men jeg har blingset på lengden på bolen, så den er alt for lang. Ermer er ermer, og bol er bol. :nemlig: Ja ja.
www.sandnesgarn.no/eskimo-genser

Jeg holder også på med en mariushettejakke til Jonas.


#24

Palmen sa for siden:

Og to av de nøstebarnteppene lever hos meg :elsker: (de er nå dukketepper :D)


#25

Sol sa for siden:

Jeg har strikket Garntopia flettejakke i sommer i nydelig lysegrønn. Og jeg elsker den!

For tiden strikker jeg aktivt på Ella shirt og en jakke jeg har laget eget mønster til ut fra ut fra sunday tee. I tillegg driver jeg og strikker Anker sweater my boyfriend’s size for sånn tredje gang (alt for lang historie :knegg: ).

Jakka er en sommerjakke som det kan hende får vente i vinter. Jeg har garn liggende til April cardigan og gleder meg til å starte på den.


#26

Bayone sa for siden:

Akkurat nå er vi midt i flytting så jeg har bare ett prosjekt, et rillestripeteppe. Så står en Valdreskofte på listen til frøkena som går på skole i Valdres i år.


#27

Retz sa for siden:

Har nettopp strikket to snøløvgensere med luer til barnebarna. Nå er jeg såvidt begynt på Overvintring til barnebarnet som blir 2 år:

[ATTACH]64988[/ATTACH]


#28

Malama sa for siden:

Utfra hva jeg husker er vel det å strikke snøløv-genser til minstemor det første jeg har lovet. På tide å starte kanskje.


#29

Mumfins sa for siden:

Akkurat ferdig med en cumulus bluse/genser fra Petiteknit og nå er jeg i ferd med å strikke Holiday slipover (fra samme dame) i hvit til arvingen på 17. Skulle egentlig vært ferdig til skolestart, men det tok litt tid å komme igang.... Heldigvis går det fort i svingene med denne vesten!:nikker:


#30

Malama sa for siden:

Men like etter at jeg tenkte på den snøløv-genseren så kom jeg på at jeg skal jo selvsagt strikke nøstebarnteppe. Jeg skal jo bli tante i vinter, så da har jeg herved et teppe på pinnene


#31

Retz sa for siden:

Holder på med snøløvgenser nr 3.

[ATTACH]65008[/ATTACH]


#32

mammaugla sa for siden:

Jeg strikker "hårete 80-tallsgenser". Oversized og med striper, i Drops Melody på pinne 7.

Har strikket flere, og nå skal jeg starte med en til venninna til eldste. Gøy strikk da det går fort.


#33

Tjorven sa for siden:

Jeg er med på en strikkalong på Facebook, så i morgen kommer det ny oppskrift på et par sokker. :hyper: Jeg synes det er gøy å strikke sammen med andre, men jeg har nå VELDIG mange par med hjemmestrikka ullsokker. :knegg:

Og så har jeg kjøpt en bok med votteoppskrifter, så det blir nok votter som julepresanger i år. (Både min mor, min far og begge deres respektive er klare på at de ønsker seg strikkeprodukter fra meg.)


#34

Selma sa for siden:

Jeg mangler bare en knappestolpe og festing av tråder på en Sorbet Cardigan. Garn til en beigemelert Novise genser fra Petiteknit ligger klart. Min planlagte blå Novise Cardigan rykker et hakk ned på ventelista. Kjenner at jeg trenger en strikket vest også snart:nikker:


#35

Adrienne sa for siden:

Jeg ble ferdig med nøstebarnteppet på rekordtid, og har nå funnet frem i gamle nestenferdige prosjekter. Har fullført Sunday Tee, den ble ikke like fin på som jeg hadde håpet. :mumle: Skal snart i gang med blå Novise Cardigan, håper på mer lykke der.


#36

Malama sa for siden:

Det var fort ja.

Jeg har ikke helt tall på hvor mange har har bak meg nå, men tror jeg somregel holder på 2-3 mnd før jeg har det i boks. Målet med der jeg startet på nå i helga er at det skal bli ferdig før advent, for da har jeg ikke tid. Ligger godt an, men det går alltid fortest i starten. Jeg går vel litt lei...


#37

Blå sa for siden:

Jeg holder på å rydde i garnet på loftet og har veldig dårlig samvittighet. Det er så utrolig mye. :rolleyes: Jeg har hatt en tendens til å kjøpe på salg, og så har jeg fått litt og arvet litt.

Men nå har jeg i hvert fall systematisert litt og laget meg en liste over kommende prosjekter i et håp om at jeg skal få strikket opp noe av det før jeg faller for fristelsen til å kjøpe noe nytt. :flau:#39

Geitrams sa for siden:

Cumulusbluse, April cardigan og Stockholm slipover


#40

Nenne sa for siden:

Denne festdrakten til grandniesen min.


#41

Camomilla sa for siden:

Hvordan ble den?
Min ligger i en pose og venter på at jeg skal sette i gang...
Nå har jeg en Cumulus genser i rødt på pinnene. En trår rød silk mohair fra Tilia og en tråd Arwetta.
Den tredje i rekken...


#42

gullet sa for siden:

I mitt sofahjørne ligger nå et par votter i Finull, jakke til barnebarnet I tynn merino fra Sandnes og et par sokker i Perfectgarn fra det nye Sandneshefte med sokker.

En Stockholm Slipover v-neck til lille E Og en Sorbetcardigan til meg er akkurat ferdig.
Alltid mange prosjekter på gang ...


#43

Charlie sa for siden:

Har omsider kommet til bunns i garnlageret. (!). De siste 4 er Rascal-skjerfet fra Drops. Hadde fire ulike hesper av garn som bare har ligget der uten aktuelle prosjekter, garn i ulike kvaliteter med angora, mohair, silke osv. som var vanskelig å finne rett prosjekt til (har kommet som gaver).

Står som barneoppskrift, men har strikket med tanke på voksen. Må følge littegrann med, men veldig enkelt. Strikker i vei til garnet nesten er slutt og feller av.

www.garnstudio.com/pattern.php?id=5886&cid=1


#44

Frøy sa for siden:

Da er jeg ferdig med genseren til jentungen, hun ble så fin i den
Nå er jeg tom for prosjekter og på jakt etter noe nytt og spennende.


#45

Magica sa for siden:

Wow, så fin!


#46

Selma sa for siden:

Frøy - så fine, både jenta og genseren!

I det siste har jeg strikket en beige Novise-genser, en svart Stockholm-vest (Sunday/tynn silk mohair), en beige vest i en gratis-oppskrift fra Dale (Alpakka) og nå holder jeg på med en rustfarget vest i tjukk mohair fra Rauma etter mønster fra den lokale strikkebutikken Jens Hoff (garnkos.no).


#47

Svanen sa for siden:

Jeg fikk rundt 2 kg med garn av svigermor i vinter. Det er sikkert rundt 40 år gammelt. Mange blåtoner, grått og hvitt. Var blant annet en halvstrikket genser der, som jeg tenker var tiltenkt samboeren min eller lillebroren som begge er rundt 50 år. Tenkte føest å strikke den genseren ferdig til minsten, men fant ut at grunnen til at den var halvferdig var nok at det var for lite av bunnfargen. Så den ble rekket opp.

Da har jeg letet etter oppskrifter som passer garnmengdene og strikkefasthet, og prøvd og feilet litt. Passer dårlig til babytøy/babyteppe, for det er ikke så mykt.

Jeg er nå på 4. jakke (en til frøkna mi og tre til niesene mine fra 4-7 år), 3 par votter og et par sokker. Tror jeg skal prøve meg på å tove hyttetøfler etter siste jakke er ferdig.

Strikket en i "dongeriblå" og nå i grått.
www.garnstudio.com/pattern.php?id=9000&cid=1

2 i hvit bakgrunn med mange blåtoner.
www.garnstudio.com/pattern.php?id=5363&cid=1

Fiskevotter i blå/turkis/grå
www.garnstudio.com/pattern.php?id=7301&cid=1

Så lurer jeg på å strikke et sjal til min mor til jul (ikke i det garnet)...


#48

kamp sa for siden:

Verdens enkleste tøfler :)


#49

Svanen sa for siden:

Link? Tovet eller ikke?


#50

Retz sa for siden:

Små plagg til barnebarn og enda mindre plagg til dukken. Sistnevnte ble overrakt dukkemor som gave i 2-årsbursdag i går.

[ATTACH]65093[/ATTACH]

[ATTACH]65094[/ATTACH]

[ATTACH]65095[/ATTACH]

Nå strikker jeg genser, cape, lue og skjørt til 2-åringen fra Eventyrlig Julestrikk fra tusenogenmaske.no#52

sindrome sa for siden:

Mette Marit-kofte nr 3:


#53

Selma sa for siden:

Den var kjempefin! Hvor er mønstret fra?

Jeg synes at mange av genserne jeg har strikket blir for varme inne så vest er midt i blinken


#54

Fløyel sa for siden:

#mybraidvest [url]www.garnhimmelen.no[/url]


#55

Maverick sa for siden:

Jeg har ikke klart å strikke på lenge, og begynte på Caramel Sweater fra Petite Knit, ble sint, og strikker nå Louisiana Sweater for å varme opp litt (også fra Petite Knit).

Burde jo egentlig ha strikka vest for jeg hater ermene. :knegg:


#56

allium sa for siden:

Strikker en improvisert vest til datter. Sjelden hun vil ha hjemmestrikk, men hun fant ikke det hun lette etter på ‘tise. Så jeg gravde i restelageret, og nå er jeg på nivået «kan jeg bruke ett gram til av dette garnet på halskant eller må jeg gi meg nå så det blir nok til ermekant?


#57

Katinka sa for siden:

Har strikkeforbud. :hylgrine:#59

Sol sa for siden:

Jeg holder på med min og jeg syns den blir så fin. Må strikke den lenger enn oppskriften sier, da. Jeg har strikket begge ermene og begynner å nærme meg riktig lengde på bolen. Bærestykket er så nydelig!


#60

Geitrams sa for siden:

Jeg holder på med en gul Pudderpikens riddari, to cumulus, tre luer, stockholm slipover og en sommerella. Nok å gjøre.


#61

Tallulah sa for siden:

Lille meg, få se sokkene du strikker på hjul? Høres kult ut.

Det skjønner jeg godt, for sokkene jeg fikk er nydelige!

Så fin den var. Den må jeg lagre.

Hehe, min bohuslän-kofte ble vest. :knegg:

Jeg er snart ferdig med isladsgenser til Hiawata. Denne, men med lys natur/beige bunnfarge, og rød/rust/oransj mønster, valgt av ham selv. Den har ligget brakk noen måneder nå, men nå må jeg få den ferdig.

www.garnmani.no/produkt/31-13-jon/


#62

Nenne sa for siden:

Jeg er så og si ferdig med festdrakten, bare litt småtteri med montering igjen.

Nå strikker jeg på et par sokker fra klassiker-katalogen til Sandnes. Julegave til niese.

Det som er på vent er et par sokker til, til niesens lillesøster og et par votter til nevøen min og så en genser til broren min som har bursdag på nyåret.


#63

Myria sa for siden:

Jeg gadd ikke dra med meg kofta på høstferie, så tok en liten pause og har strikket ullsokker til meg selv, nå er jeg tilbake på kofta. Har maskinsydd stolper og holder på med forkantene. Ikke mye igjen nå. :jupp:


#64

Blånn sa for siden:

Hva jeg har på pinnene nå?

  • Tusseladden polar
  • Garntopia flettejakke
  • sokker til mannen

(Ufoer: Trondheimsvotter, selbuvotter, oslohue, genser til mellomste +++)


#65

Sol sa for siden:

April cardiganen mangler bare kant rundt hals og front. Siden det ikke var noe jeg gadd å bruke fredag på, har jeg nå en Terrazzo sweater på pinnene. Og garn til en Sunday cardigan nr 2 på vent.#67

Bobbelur sa for siden:

Jeg strikker Septembergenser til niese. Og for å forberede meg på patentstrikk har jeg håndklestrikk som er ekstrastrikking når jeg er på besøk/på tur osv.
Ved siden av det har jeg et par pledd jeg holder på med, en driftwoodgenser som jeg har fått rekt opp og må starte på påny, et adventskjerf fra Bittami som er fem år gammelt tror jeg, samt noen lester...


#68

Nenne sa for siden:

.

Ufo?

Jeg holder på med Selbusokker.


#69

007 sa for siden:

Uferdige oppgaver/uferdige objekt.

Jeg skal strikke ferdig denne i dag:
[ATTACH]65109[/ATTACH]


#70

Fintdethei! sa for siden:

UFO er ikke det UFerdige Objekter?#72

Blånn sa for siden:

Jepp. Prosjekter som ligger i posen sin og venter på å bli ferdig, men som det tar svært lang tid å få ferdig for det er så mye annet morsomt å strikke...


#73

Carrera sa for siden:

Holder på med siste innspurt på en kort jakke til meg selv, og har mottatt garnpakke på en genser til storesøster.

Vært litt strikketørke pga sykdommen min her i det siste, så det går trått. Mye mønster på ermene på jakken min, og det krever et våkent hode. Noe ikke mitt har vært den siste tiden. Men det kommer seg, så da blir det vel!


#74

Isa sa for siden:

Nå strikker jeg Sweater no 9. Har akkurat blitt ferdig med en grå Sunday Sweater.

Lurte på å strikke luer i gaver til noen tanter og onkler, noen tips til en lue som kan passe? Må være enkel å strikke!


#75

Retz sa for siden:

Oslolua er enkel og fin.

Jeg har så lyst å strikke Zip Sweater fra Petite Knit, men den er så tykk! Vet at den hadde blitt minimalt brukt i den tykkelsen. Strikket Sunday cardigan i en tynnere versjon, Arwetta og Tilia, men til og med den ble i tykkeste laget. Grensa ser ut til å ligge på pinner 3.5.

Nå går det i sokker som skal bli julegaver. Foreløpig i fanamønster, så skifter jeg når jeg er lei.#77

007 sa for siden:

Jeg strikker denne:
[ATTACH]65125[/ATTACH]


#78

Tjorven sa for siden:

Så nydelig, 007! :hjerter:

Nå er det ingen småttiser som trenger en sånn hos meg akkurat nå, men jeg skal ta vare på tanken. Snuppa har nordlandsbundad, og det er kanskje lov til å håpe på noen brukere av en sånn bunad om 15 års tid? (Men i så fall må jeg strikke den i blå.)


#79

007 sa for siden:

Jeg strikker til grandniesen min, og mammaen til knøttet har grønn nordlandsbunad. Det er litt rare størrelser, enten 3-6 mnd eller 6-9 mnd. Knøttet er 7 mnd på 17.mai, men hun var kun 2600 gr da hun ble født, så jeg velger 3-6 og så legger jeg til noen cm på skjørt og over ryggen.


#80

Maverick sa for siden:

Jeg har fått hangup på Petiteknit, og er nettopp ferdig med Louisiana Sweater (og har brukt den siden den kom av pinnene!), er snart ferdig med halsen på Caramel Sweater ( :knegg: ) og holder femåringen fornøyd med å ha en Bamse Sweater på pinnene også.

Lurer på om jeg må lære meg å strikke sokker. Ungene ønsker seg hjemmestrikkede sokker til jul. :haha:


#81

Isa sa for siden:

Jeg liker også veldig godt Petiteknit, nærmer meg vel 20 gensere siste året. Ikke bare til meg da!
Mest glad er jeg blitt i Sunday Tee og Ankers sommerbluse.


#82

Sol sa for siden:

Jeg melder meg som PetiteKnit fan. Jeg våger ikke telle hvor mange plagg jeg har strikket derfra.

Kan anbefale Oslolua! Selv skal jeg gi bort noen Hipsterluer til jul, har jeg bestemt meg for. Og et vesterhavssett, tror jeg. Jeg lagde en lue som liknet på den lua forrige uke, ut fra hva jeg ønsket meg selv, og den ble veldig fin. Tenåringen elsket den og vil ha egen. Da strikket jeg ribb først med vridde rette, snudde strikketøyet og strikket lua litt som den er på Oslolua. En tråd Sunday og en tråd silk mohair fra valgfri leverandør. Fint resteprosjekt, for det går ikke så mye garn!

Retz: syns nesten synd på deg og kjenner på at jeg er glad jeg er en frossenpinn. Jeg har flere gensere og jakker som er strikket i Sunday/Arwetta og en silk mohair og syns de er glimrende på bluser eller gensere for tiden. Jeg kan til og med bruke Sunday cardigan inne på jobb. Best med bare t-skjorte under, dog!


#83

Selma sa for siden:

Nok en PetiteKnit-fan melder seg:jupp: Liker mønstrene hennes veldig godt! Enig i at noen plagg kan bli litt varme riktignok. For tiden er Stockhomsvesten min favoritt. Med skjorte under er den akkurat passe varm


#84

Isa sa for siden:

Mammaen min strikker en Stockholmvest til meg, gleder meg!


#85

Sol sa for siden:

Stockholmvesten er nydelig! Jeg har strikket en i ungdommens størrelse, og den brukes flittig. Jeg tenker at jeg ikke er laget for vest, så det får bli med de som jentene får. Til meg selv strikker jeg gensere og jakker. Jeg elsker strikkejakker!


#86

007 sa for siden:

Som alle andre har jeg strikket 2 stk av denne vesten til PetiteKnit, en i beige og en i denim:
[ATTACH]65126[/ATTACH]


#87

Isa sa for siden:

Mye fint altså! Blir ikke tom for prosjekter med det første. :D


#88

veobra sa for siden:

Her var det mange fine vester. Det må bli neste prosjekt, perfekt til meg som ofte er varm. Jeg må få ferdig genseren først. Jeg er ikke så rask så jeg bør ikke ha flere store prosjekter på en gang.


#89

Geitrams sa for siden:

Jeg elsker også Petiteknit, og har strikket to Holiday slipover og to Stockholm slipover. I tillegg har jeg strikket tre cumulus, ankers, novise, sunday genser og jakke og april cardigan. Favoritten min er April cardigan, den var morsom og variert å strikke.
Syns også My favourite things knitwear har masse fint.
Planlegger nå ballong cardigan og muligens sweater no 12.


#90

Camomilla sa for siden:

Holder på me Sweater no9 akkurat nå, hvilket garn bruker du?


#91

Camomilla sa for siden:

Nå er jeg akkurat ferdig me min 3 Cumulus, denne gangen me Arwetta og Tilia.
Nå er et Sweater no9 på pinnene.

Snart blir et vel flere mariusvotter og så lyster jeg på å strikke Ruffle Socs...


#92

Retz sa for siden:

I :hjerter: Petite Knit! Har så sykt lyst å strikke Zip Sweater! Lurer på om jeg skal gå for tynnere garnkombo slik jeg gjorde med Sunday cardigan. Egentlig synes jeg mixen Arwetta/Tilia og pinner nr 4 også er i tykkeste laget, men jeg har det i hvert fall moro mens jeg strikker den. Får tygge litt på dette alvorlige dilemmaet. I mellomtida blir det Friday Sweater til baby i to fine grønnfarger. Og så har jeg alle sokkene som skal bli julegaver. Drar på fjellet i morgen, så det gjelder å sikre seg. Halve ryggsekken er full av garn!


#93

Isa sa for siden:

Jeg bruker Peruvian highland wool med 1 tråd tynn silk mohair fra Sandnes.


#94

Hjertensfryd sa for siden:

Eg stikker noko så enkelt som sjal for tida. Har ein tanke om at mine kollegaer skal få til jul. Så eg gjer meg sjølv 1 veke pr sjal. Eit er ferdig, nr 2 er nesten ferdig (frist til fredag) og to må strikkast. Sidan det berre er 4 skal me snakker om så skal det nok gå greit. Eit værbit sjal, eit pompomsjal uten pompomer og eg trur det blir to vintervarmtsjal.


#95

Miromurr sa for siden:

Jeg er akkurat ferdig med denne:


#96

Heilo sa for siden:

Så koselig med kollegagaver Hjertensfryd.

Jeg strikker ikke så veldig mye for tida pga vonde skuldre. Men nå har jeg bestilt store mengder plötulopi i flere farger, med tanke på å strikke både en Ingen Dikkedarer sweater i entrådet plötulopi (jeg har strikket en tidligere i mohair og alpakka, og konkluderte da med at jeg ikke er mohair-dame), og en tykk islandsk lopapeysa i dobbel plötulopi. I tillegg har jeg kjøpt inn diverse garn til strikking av votter (Ask fra Hillesvåg og 2-tr gammelserie fra Rauma) så nå er jeg klar til en lang korona-vinter...


#97

Charlie sa for siden:

Har strikket mye vanlig rib-luer, brukt restegarn og gratisoppskrift. Dem finnes det mange av, bl.a. denne:

dalegarn.no/oppskrift/dg394-18-rib-uni-lue/

Klassisk og pop lue. Når kidsa liker en farge, spør de om å få den mens jeg holder på med den. Noe er levert til lokal organisasjon som har barneklær til familier som strever.

Har strikket en del skjerf/ sjal av denne typen:

www.garnstudio.com/pattern.php?id=5886&cid=1

(Det er et klassisk sjalsmønster som mange sikkert kjenner igjen, med hull på hver side av midtmasken). Har hatt litt enhjørninggarn - lekkert garn jeg ikke har hatt hjerte til å bestemme prosjekt for - som nå er omgjort i slike skjerf. Typ 100-200 g hesper. Bare strikker så mye garn jeg har av typen, og slutter av når det er tomt. Blir små julegaver. Synes de har blitt fine. Setter på banderolen på snippene, og pakker fint.

Prosjekt garnlager går nå mot slutten, og jeg har fått lov av meg selv å kjøpe nytt. :knegg: Har derfor begynt på barnehagevotten til meg selv, bare lagt på 4 masker i den største størrelsen. De er med lang mansjett og passer til å gå tur, tror jeg. De strikkes også slik at det ikke spiller noen rolle hvilken hånd du har votten på, som også er tur-praktisk.


#98

Sol sa for siden:

I går fylte jeg opp litt for julegavestrikking.

Planen så langt er noen sokker, et par-tre Hipsterluer, et Vesterhavssett. Og så er de ei jeg kjenner som bare må ha en Oslolue.

I tillegg tror jeg det blir noen luer med ribb nede og god brettekant av diverse restekombinasjoner, jeg laget en prototype for et par uker siden som jeg er godt fornøyd med.


#99

Camomilla sa for siden:

Den blir nok deilig.


#100

Bayone sa for siden:

Jeg har startet på en ny Sunday sweater til meg selv i dobbel kid silk fra drops, brun denne gangen. Jeg har en i mørk grønn og liker den kjempegodt :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.