Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

ReMarkable tablet


#2

Ru sa for siden:

Har versjon 1. Elsker den.


#3

Pebbles sa for siden:

Det er det jeg ser for meg at jeg vil kunne gjøre også!


#4

Input sa for siden:

Jeg har testet en kollega sin, og jeg ønsker meg en veldig. Synes den var utrolig digg å skrive på. Vet ikke om han hadde 1 eller 2 da.


#5

Miss Norway sa for siden:

Mann og storesøster her har versjon 1, brukte mye i starten men ser det hadde dabbet av. Begge er utpregede papirmennesker, og jeg fikk aldri et svar på hvorfor de sluttet å bruke den. Tror ikke de vet helt selv en gang.


#6

Adrienne sa for siden:

Mannen har versjon 1 (og en prototype) og elsker den så mye at han har bestilt den nye. Jeg har prøvd og er litt mer meh.


#7

Maverick sa for siden:

Jeg har 1-er’n og den er nok muligens egentlig spesialdesignet for meg tror jeg. Har ikke brukt den på en stund men det er fordi jeg ikke har jobbet på en stund.

Ønsker meg 2-er’n. :hjerter:


#8

C3PO sa for siden:

Mannen min er fast bruker av sin. Skulle tolkevirksomheten ta seg opp, kan jeg tenke meg at den ville være genial.


#9

Ru sa for siden:

Den har en stor svakhet, da. Det er ingen kryptering. (Har ikke sjekket om v2 har.) Men om du ikke trenger at den har det, er det jo bare å kjøre på.

Jeg bruker den til alt fra notater til noter, Knøtteliten tegner på den og sparer en skog i uken. (Dog bruker hun jo opp tuppene. :knegg: )


#10

Wix sa for siden:

Å, sånn begynte jeg også å ønske meg nå!


#11

Java sa for siden:

Har v1 og elsker den! ❤️


#12

Input sa for siden:

Jeg har endelig fått en og wow! :hjerter:

Men jeg lurer på, hvordan vet man når man må bytte tupp? Ser man det?


#13

Adrienne sa for siden:

Man ser det. I hvert fall gjorde jeg det. Den ligna ikke på en tupp mer, og var temmelig nedslitt.


#14

star sa for siden:

Er det dagbok på den?


#15

Pappalille sa for siden:

Jeg har v2 og har et hett og inderlig kjærlighetsforhold til den. :hjerter: Tuppene blir "frynsete" når de må byttes. Det merkes egentlig.


#16

Balanse sa for siden:

Jeg har v2 og elsker den, men pennen har lett for å forsvinne...


#17

Input sa for siden:

Det er veldig mange forskjellige templates, og i hvert fall en som heter dayplanner. Jeg bruker bare vanlige linjeark som dagbok.


#18

Input sa for siden:

Jeg ønsket meg, og fikk v1, nettopp pga. plass til pennen i futteralet. Ellers hadde min vært borte i løpet av ti minutter, selv om den festes til brettet med magnet. :knegg:


#19

Eia sa for siden:

Jeg ønsker meg visst også en Remarkable. :sparke:

Mest pga. at jeg tydeligvis ikke klarer å få til et system i en papirversjon, men liker å skrive for hånd. Denne har jo mapper. Det kan jeg! :jupp:

Jeg ser at det går an å overføre filer til mobil og laptop. Det er jo supert!

Hva med kalenderfunksjon? Må det bli doble føringer? Jeg bruker Google kalender nå, og har fått høre at man ikke kan synkronisere mot den. Hva med andre kalendre?


#20

Input sa for siden:

Den har ingen kalender-funksjon, nei. Den er en digital skriveblokk, verken mer eller mindre.

Send til epost-funksjonen er det beste som har skjedd meg i livet. Og jeg er superimponert over at den klarer å tolke til og med tiåringens helt vanvittig stygge håndskrift. :sparke:


#21

Eia sa for siden:

Men kan du lage regler i den? Som for eksempel at alle filer i en spesiell mappe (kalendermappe) gjøres om til digital tekst og alltid sendes til e-post? Det vil jo forenkle litt.


#22

Serafin sa for siden:

Drar opp denne litt jeg, er nr 1 såpass mye dårligere at det er dumt å gå for nr 1 brukt, isteden for å kjøpe remarkable 2?


#23

Pamina sa for siden:

Noen som kan svare på om den fungerer for sånne som meg som skriver med venstre hånd og legger hånda over det som allerede er skrevet.


#24

Darth sa for siden:

Mannen har remarkable 2 og er venstrehendt, han bruker den mye! Det er en "venstrehåndsinnstilling" på den som fungerer ganske godt. En sjelden gang treffer hånda en meny når han tegner, men fordelene oppveier ulempene, ifølge han.


#25

Input sa for siden:

Ja, du kan stille det inn selv. Det er veldig lett å endre det. Mannen og jeg deler på min frem til han får kjøpt sin egen, og han er venstrehendt.

For min del var 2'eren uaktuell fordi det ikke er plass til ekstra spiss i tuppen og fordi det ikke er lomme til pennen på etuiet, og jeg har veldig dårlig erfaring med penner som skal være festet med magnet. Det funker dårlig for ting som fraktes i sekk, for min del.


#26

Serafin sa for siden:

Det er jo veldig en prisforskjell også.

Jeg tenker å bruke den til studier, notater og notater i møter, og versjon 1 funker vel like godt til det, som versjon 2?


#27

Input sa for siden:

Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med min, den brukes hver eneste dag. 2 har bedre batteritid og USB-C, det er de eneste argumentene for 2'eren for min del. En tidligere kollega synes 1 var bedre å skrive på enn 2, men det er jo en smakssak. Du får kjøpt 1'eren ny også, men min er kjøpt brukt. Vi kjøper brukt om vi kan. Mannen skal kjøpe seg 1'eren ny, grunnen til det er at han skal bruke driftsmidler på jobb og da får han ikke lov til å kjøpe brukt. Selv om 2'eren er litt smalere er det snakk om en veldig smak greie uansett. Jeg har ikke noe behov for at den skal være smalere, men jeg er jo vant til å skrive på A4-blokker.


#28

Serafin sa for siden:

Ja, jeg ser at det ligger noen ute brukt nå, til en mye bedre pris enn ny. Og jeg greier ikke helt forsvare en ny, til bruken jeg skal bruke den til.

Jeg noterer jo mye, og har konstant kaos med notater, så ser for meg at for meg hadde det lettet veldig.

Og lading, jeg kommer jo til å studere hjemmefra, så å lade de jevnlig er jo strengt tatt ikke noe problem, sånn egentlig.


#29

Input sa for siden:

Jeg fikk min til bursdagen min for nesten en mnd side og har ladet den tre ganger siden da. Bruker den så godt som hver dag. Så den har ikke dårlig batteri.


#30

Ruslebiffen sa for siden:

Dette irriterer med med nr 2! Jeg tenkte overhodet ikke på dette da jeg kjøpte, men den magnetgreia å feste med er helt håpløs. Jeg tror jeg må finne meg en hack her; penna detter alltid av i sekken og jeg må grave etter den på bunnen av sekken hver gang.

Ellers er jeg strålende fornøyd, selv om jeg tar meg i å savne papir bittelitt en gang i blant. Speislet for planlegging av uken, som jeg gjør hver søndag / mandag. Men det handler nok mest om at jeg ikke har funnet en god nok løsnking for meg ennå.


#31

Input sa for siden:

Vi har et nettbrett med samme funksjon og har måttet kjøpe ny penn flere ganger. Klok av skade osv.


#32

C3PO sa for siden:

Jeg arvet 1-er etter mannen min, så jeg kan ikke sammenligne, men jeg bruker den mye mer enn jeg trodde jeg skulle.


#33

Ruslebiffen sa for siden:

Nemlig. Og en penn koster 1000 kr (jeg har den med "viskefunksjon" på baksiden). Jeg må finne en hack her - det er neppe særlig vanskelig.

denne, og lurer på om den kanskje passer til remarkable også.


#34

Ruslebiffen sa for siden:

Siterer meg selv :knegg: Ut fra bilder kan det se ut til remarkable marker og apple pencil er rimelig like i størrelsen, så jeg tror jeg prøver å kjøpe en sånn som jeg linket til. :)


#35

Einhyrningur sa for siden:

Ser 1ern ligger ute brukt til 3000,-, er det en grei pris? Tenker det er for dyrt jeg?!


#36

Input sa for siden:

Den koster jo 3500-ish ny, så jeg er enig i at det er mye om det ikke følger med etui. Etuiet koster fra ca 800 og oppover, så det spørs jo også litt hviket som følger med.


#37

Pebbles sa for siden:

Det er altså så dyrt - men nå har jeg hatt min i et halvt år og jeg ELSKER den! Den er helt fantastisk og jeg bruker den hver eneste dag.


#38

Darth sa for siden:

Det spørs jo hvilket etui/deksel man kjøper. Man kan fint kjøpe deksel med lomme til pennen til 2-ern også, mannen har det. www.elkjop.no/product/data/tilbehor-ipad-og-nettbrett/225990/remarkable-2-folio-deksel-gra


#39

Input sa for siden:

Ah! Det er bra! Det fantes ikke på nettsiden deres da jeg kjøpte min. Og googling tydet på at mange andre også var misfornøyd med det, så da sjekket jeg ikke noe mer.


#40

frukt sa for siden:

Er dere fortsatt fornøyde? Jeg har fått penger til jul, og vurderer å kjøpe en. Jeg skriver mye og har ulike notatbøker til ulike ting, så det hadde vært veldig praktisk å ha alt på et sted.


#41

Fluke sa for siden:

Jeg ønsker meg absolutt en sånnen, men de er jo så utrolig dyre.


#42

Isolde sa for siden:

Jeg elsker min. Jeg er ikke egentlig en notatbok person. Men den gjør meg mer konsentrert i undervisningen, da jeg ofte sporer av med pc.

Har alle notatene i ulike mapper, og det var lett å finne til eksamen.


#43

Input sa for siden:

Jeg elsket min, men den ble byttet ut med lærerplanlegger. Nå fungerer min som tegneblokk for Storebror ( :flau: ) og han er veldig fornøyd! Men min er en gammel versjon kjøpt på Finn. Og om jeg ikke husker feil må de som oppretter brukere nå betale for en abonnementsløsning som vi som kjøpte før en viss dato slipper.


#44

frukt sa for siden:

Må man ha abonnement?


#45

C3PO sa for siden:

Jeg arvet en Remarkable 1 etter mannen min. Den er kjempefin. Man trenger ikke abonnement, men jeg mistenker at håndskriftsgjenkjenning kanskje krever dette. Jeg bruker den til handlelisten til mat, ferieplaner, notater fra kurs og aktiviteter jeg deltar på. Den brukes flere ganger i uka.


#46

Isolde sa for siden:

Man må ikke ha, men det gjør det lettere å samarbeide mellom enheter.


#47

Input sa for siden:

Ja, hvis man skal lagre i sky, kunne sende til e-post og gjenkjenne håndskrift må man ha abonnement. Og jeg synes jo man går glipp av viktige funksjoner uten dette. Da blir den liksom bare en helt vanvittig dyr skriveblokk.


#48

frukt sa for siden:

Det koster bare 39 kr måneden etter gratisperioden. Ikke så galt det.


#49

Wix sa for siden:

Jeg slo dette fra meg da jeg kom på at jeg hater å skrive for hånd og knapt forstår min egen håndskrift. Bruker onenote på mobil og laptop og er veldig fornøyd med det.


#50

frukt sa for siden:

Jeg liker best å skrive for hånd, og har en dårlig laptop, så jeg tror det kan være noe for meg.


#51

Charlie sa for siden:

Har en kollega som gikk rundt med en sånn for en tid siden, kom på nå at den bruker han aldri lenger.


#52

Pappalille sa for siden:

Mens jeg er helt avhengig av min, særlig nå med masterstudier. Jeg har alt nedlastbart pensum der, alle forelesningsnotater, timeplaner, oppgaver, oppskrifter, hele den nye barnevernloven, NOUer, alt man kan gjøre om til pdf og vil lese. Jeg har et heftig kjærlighetsforhold til ReMarkablen min. <3


#53

frukt sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt en brukt 2er med marker plus og skinnfolio. Gleder meg!


#54

frukt sa for siden:

Nå har jeg fått den og I'm in love. :elsker: Veldig brukervennlig, jeg fant fort ut av funksjonene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.