Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste gulrotkakeglasur? Haster

#1

Ina sa for siden:

Skal lage gulrotkake i kveld til barneselskap i morgen. Har noen oppskrift på en god og barnevennlig glasur?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Dette er den beste jeg har smakt i hele mitt liv, serverte den i veslas 4-årsdag og den ble godt mottatt:

200 gram romtemperert Philadelphia
150 gram mykt smør
250 gram melis
3 ts vaniljesukker
1/2 ts sitronsaft

Rør smør og melis glatt og lyst og klumpefritt. Tilsett osten og vaniljesukkeret og pisk grundig til kremen er helt glatt og kremete. Smak til med sitronsaft.
Bre kremen over den kalde kaken og lag evt mønster med en gaffel.


#3

Ina sa for siden:

Superraskt svar! Takk, Iset, høres kjempegodt ut med sitron i. Jeg bruker vanligvis Tine sin mandarin og ananasost, men synes det kan bli litt "kvalmt".


#4

Sitron sa for siden:

Det er den jeg bruker, minus sitronsaft.


#5

Ina sa for siden:

Ja, likegreit, det blir vel nesten kannibalisme ;)

Jeg prøver den med sitron jeg!


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har laget uten sitron også, og den er kjempegod uansett, men sitronen gir liksom prikken over i'en. Blir ikke heelt det samme uten.


#7

DM sa for siden:

Bytte ut osten med annanas og mandarin-ost! Det er himmelsk det. (Med smør og melis).


#8

Pamina sa for siden:

Litt sitronskall oppi i Isets oppskrift.


#9

Ina sa for siden:

Laget Isets nå, og den ble kjempegod! Anbefales!



#11

Sitron sa for siden:

Isets, liksom. Hva om JEG laget den FØR Iset? Hææ?


#12

Ina sa for siden:

Hmmm...Isets Sitrons da ;)


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg foretrekker slik glasur UTEN sitron. Men jeg er egentlig ingen tilhenger av sitrusfrukter sånn rent generelt.


#14

DM sa for siden:

Noen bare MÅ prøve med annanas og mandarin ost. Jeg lover det, det er hundre ganger bedre! :nemlig:


#15

Sitron sa for siden:

Den hører til ostekaken. :nemlig:


#16

Dixie Diner sa for siden:

:snurt:


#17

Bluen sa for siden:

Samme her. Særlig er det grusomt i alle former for krem, spesielt hvis det er vanilje i også.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Kremen smaker ikke sitron altså, ikke i det HELE tatt. Den er bare prikken over i'en. Selv om det ikke smaker NOE sitron, kjenner jeg en liten forskjell om jeg lager kremen uten.


#19

Ina sa for siden:

Jeg synes den ble litt friskere med sitron. Alle som smakte den likte den iallefall :)


#20

DM sa for siden:

Det er poenget med mandarin- og annanasost, man slipper å ha sitron for det friske, det er allerede i osten, også blir det en rikere smak. :lokker:

#21

Bluen sa for siden:

Det er akkurat dette malplasserte "friske" jeg er sånn imot. :fnise: Søte og gode ting skal være søte og gode, ikke "friske".


#22

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes bare det blir kvalmende da, hehe. Men det er jo smak og behag.


#23

Ina sa for siden:

Men det bruker jeg vanligvis (se lengre opp), og det synes jeg kan bli litt kvalmt. Kommer til å gå for sitron heretter ;)


#24

Karamell sa for siden:

DM: har du ikke lest hele tråden? :FY:


#25

DM sa for siden:

:sukk:


#26

Karamell sa for siden:

:dakars:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.