Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkelt gjerde/netting e.l. til å holde hunden i hagen

#1

Timar sa for siden:

Vi har fått valpen i hus! :love: Men, allerede etter en halv dag hjemme ser vi at vi må ha fysiske stengsler i hagen, ellers følger hun etter barna eller naboer bort fra hagen vår.

Vi kan lett avgrense en liten hageflekk ved å sette opp et gjerde/stengsel i to ender. Det krever bare 1-2 meter gjerde.

Nå har jeg googlet og googlet, men jeg blir ikke helt klok på hva jeg ser etter. Jeg tenkte i første omgang bare å ha noe enkel og billig netting, så får vi heller vurdere et solid gjerde etterhvert.

Har dere tips til hvilken type stengsel vi trenger, og hvor vi får tak i det?


#2

Heilo sa for siden:

Såkalte kompostgjerder (fra Clas Olsson el.l.) fungerer fint og er fleksible.


#3

Luftslottet sa for siden:

Vi slo ned gjerdestolper og satte opp netting av billigste slag fra Jem & fix. Mannen min bygde enkle porter av lekter.

Det anbefales absolutt å ha gjerde, også hvis ungene skulle komme til å la døra til huset stå åpen.


#4

Isprinsessen sa for siden:

Vi bruker også kompostbinge gjerde fra biltema. De grønne.


#5

Luftslottet sa for siden:

Vi brukte det, men det kan være greit å være obs på at større hunder ganske kjapt klarer å hoppe over. :gal:


#6

Timar sa for siden:

Foreløpig er vår redd for å gå over dørterskelen :humre: , men jeg ser poenget ditt!


#7

Luftslottet sa for siden:

:knegg: Vår hoppet ut da den hadde vært hos oss i tre uker, og det er en mindre rase enn din (men kjent for å være flink til å hoppe).


#8

Timar sa for siden:

Hvor store hunder har dere?

Vår rase er stor, men er i utgangspunktet ikke så veldig utbryterinteressert. Men klart, det KAN jo dukke opp fristelser på andre siden av gjerdet, og dumt hvis det da bare er å skritte over.


#9

millact sa for siden:

Får vi se bilder, Timar?


#10

Erica sa for siden:

Vi har et veldig enkelt gjerde med gjerdestolper og tverrliggende planker, 3 stk i høyden. Vi har stiftet fast en netting nederst for at han ikke skal krype under. Nå er han 5 år og vet at han ikke skal gå ut, men det var nødvendig den første tida.


#11

Isprinsessen sa for siden:

Skulderhøyde ca 54 cm


#12

noen sa for siden:

Hvordan stiftet dere, Erica? Vi har en ganske ujevn tomt, så vi må få festet netting eller hva vi skal bruke i bakken så det ikke blir mulig å krype under.


#13

Blondie sa for siden:

Jeg også! Min dachs (standard) holder seg innenfor det som er fysiske stengsler. Han kan fint komme seg over, men respekterer stengslene. (med mindre det er ei tispe med løpetid i nabolaget, men da kan ingenting holde han inne).

Jeg bruker gjerne også langline i hagen, hvis jeg går litt til og fra og ikke har blikket på ham. Det er klønete fordi han gjerne "kjører seg fast", men det er jo en ekstra sikkerhet i slike tilfeller.


#14

Lykken sa for siden:

Vi har ganske stor hund, 28 kg, og vi snekret tregjerde når vi fikk henne. Fant jo ut at spreke, spretne hunden lett klarte å hoppe over hvis hun ville...vi lagde jo liksom ikke to-tre meters høyde. Så nå er det mest en psykisk sperre, men hun kan hvis hun vil og det har skjedd.


#15

GinaK sa for siden:

Vår hund var bitteliten da han var valp så vi la hønsenetting nederst rundt hele og satt opp sånn grønn kompostgjerde (stripset flere sammen på endene sånn at han løper fritt bak i hagen. De funker enda, etter 9 år.


#16

Erica sa for siden:

Vi har stiftet det fast i nederste bordet og dratt nettingen ned til bakken, og stiftet fast i hvert av stolpene helt ned. I tillegg har vi satt ned noen teltplugger her og der på steder der det er blitt litt glipe. Vi kjøpte litt myk netting, men det kan hende det er like greit med en litt stivere, som er vanskeligere å komme seg under.

Cluet er egentlig å prøve å sørge for at han aldri finner ut at det går an å krype under. Og om de forsøker seg stoppe det med en gang, med NEI og ta de bort.


#17

noen sa for siden:

Takk for tips! Det siste der er vel egentlig det viktigste.


#18

Timar sa for siden:

Da har jeg fått anskaffet kompostvegger og fått litt lavere skuldre. Puh!

Jeg håper mannen tar oppfordringen om å etablere noe litt penere etterhvert, men foreløpig er det godt å vite at hun ikke får til å følge etter naboene eller barna våre, og heller ikke risikerer å snuble i buskaset i hagen og trillet ut i veien på andre siden!

Takk for hjelpen! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.