Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Godt utvalg kule lesebriller?

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg vet at dette er et besteforeldreportalen-spørsmål, men bear over with me.

Jeg har et par ganske så lekre lesebriller fra optiker, men de er ærlig talt litt overkill. Jeg trenger bare briller når jeg leser og foran skjerm, så sånne med ulik styrke oppe og nede trengs virkelig ikke. Selv om jeg trodde det selv i starten.

Så jeg kunne tenke meg å finne lesebriller jeg selv kan bestille i den styrken jeg trenger, til ikke en veldig dyr penge. Men da vil jeg ha noen som er skikkelig kule. Og ikke nøytrale. :hehehe:

Hvor har de godt utvalg i stilige lesebriller? Gjerne schwære søttitallsbriller.

Kanskje noe ala Wonder Woman anno 1976?

Kanskje det er på tide å embrace min indre log lady?

Dior ala syttitallet?

Eller hva med disse fantastiske rammene? :hjerteøyne:


#2

Eia sa for siden:

Ohoi! Nå snakker vi lesebriller! :hyper:

Har ikke noen forslag ennå, men følger spent med.



#4

Fersken sa for siden:

Om du finner noen, så må du dele!

Jeg kan ikke ha så store briller, kinnene (eller hva du kaller partiet på hver side av nesen rett nedenfor øynene) løfter de så fort jeg rører på øverleppa. :mumle:


#5

Palmen sa for siden:

Disse er ikke creisibanana eller zpezielle, men de kommer i haugevis av deilige farger, er superlette, fleksible og utrolig behagelige å ha på. De er rett og slett fantastiske.

global.izipizi.com/en/81-reading-glasses


#6

Che sa for siden:

Du må lete på Fretex og bytte glass for å få til det der - evt finne den optikeren i byen som ikke er i kjede og som har eksistert siden tidenes morgen. De kan ha gull.

www.specsavers.no/briller/imp?sku=30687165

Specsavers kommer opp når man googler 70-tallsbriller


#7

Tallulah sa for siden:

De der var jo ganske kule.


#8

MegaMie sa for siden:

Har du sjekket sees optikk på Løkka? De skal være gode på kule innfatninger.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, det har de, men oppfyller ikke kravet «til ikke veldig mye penger». :knegg:


#10

Fintdethei! sa for siden:

Ingen gode tips, men jeg fniste litt da jeg oppdaget at jeg måtte zoome inn teksten...



#12

Isolde sa for siden:

Glass fra optikker med enstyrke trenger ikke bli veldig dyrt. Synes det er mye bedre kvalitet en billige lesebriller. Jeg har ikke progressive men enstyrke med bare +0,75, men litt skjeve hornhinner. Bruker alltid optikker briller. Stort sett godt under 2000, for to par.



#14

Tallulah sa for siden:

Jeg er selvfølgelig klar over alt dette, jeg har gått til optiker fra jeg var fem år gammel. Men om du leser HI ser du at jeg ute etter tips til briller, ikke om jeg bør gå til optiker eller ikke. Så vis meg gjerne briller som passer til spec’et jeg etterspør. :jupp:



#16

MegaMie sa for siden:

Nei, det kan jeg tenke meg. 😉


#17

Tallulah sa for siden:

Men de er absolutt på topplista om jeg skal ha noe litt mer varig!


#18

Teofelia sa for siden:

Nå skal jeg være skikkelig gledesdreper her og si at jeg vil tro at lesebriller med så stor glassflate vil bli veldig tunge. Sjansen for at de sklir ned på nesen, blir liggende på kinnet ditt og oppleves ganske ubehagelige tror jeg er til stede.

Jeg har akkurat gjort samme tabben selv, med innfatninger som er mye mindre enn de fleste du har lagt ut bilder av, men fortsatt større enn de hadde trengt å være. Neste gang skal jeg ha mindre glass, definitivt.


#19

Teofelia sa for siden:

Palmen sine ser veldig bra ut.


#20

Tallulah sa for siden:

Gledesdreper Teo. :mumle:



#22

Teofelia sa for siden:

Men hvis du finner noe slike innfatninger, så kan du gjemme dem til den tiden kommer at du trenger progressive glass (for den kommer, før eller siden), og DA kan du ha en orgie i store og råkule innfatninger.


#23

Tallulah sa for siden:

Men hvorfor kan jeg ha store progressive glass, men ikke lesebrilleglass? Jeg har for øvrig progressive glass nå, men har ikke bruk for det, så jeg er litt sur på optikeren som solgte dem inn til meg.


#24

Teofelia sa for siden:

Også kan jeg jo fortelle at jeg fikk nye databriller i februar. De dekkes jo av jobben, og vi kan velge om vi vil ha gratis innfatning av billigste type, eller om vi vil ha tilskudd til innfatning på et par hundre kroner og velge den innfatningen vi vil.

Jeg fant noen veldig komfortable innfatninger, men langt i fra trendy eller spesielt fine, i billighylla. Og ut i fra prinsippet «Databriller bruker jeg jo bare når jeg sitter med nesa i skjermen, og da er det ingen som ser meg likevel», så gikk jeg for gratisvarianten. Jeg nevnte at dette var i februar, ja? Og at vi tre uker senere gikk i lockdown, og databrillene er det eneste folk har sett meg i, i profesjonall sammenheng, siden da. Neste gang skal jeg ha kule databriller. Banna bein. :knegg:


#25

Teofelia sa for siden:

Fordi du legger ganske mye penger i lette glass når du kjøper ordentlige briller, som skal sitte på nesen din hele tiden. Du kan selvsagt gjøre det på lesebriller også, men da er de ikke i billig-kategorien lenger.


#26

Tallulah sa for siden:

:latter: :trøste:

I know! Kravene til HVOR man går for fashion og hvor man går for komfort har endret seg bittelitt. :knegg:


#27

Tallulah sa for siden:

Ahaaa, det visste jeg ikke. Så billige briller = glass-glass?

Det endrer jo en del, ja. Jeg får allerede hakk i nesen av de temmelig små og lette progressive brillene mine.


#28

Teofelia sa for siden:

Med forbehold om at jeg ikke er optiker: det er slik jeg har skjønt det. Og mine nye lesebriller (egentlig broderingsbriller knirk), som er fra optiker, veier et tonn mer enn mine progressive, selv om de er omtrent like store.


#29

Isolde sa for siden:

Det vil være mye billigere å kjøpe lette glass med enstyrke enn progressive. Men billigt er det ikke. Jeg går stort sett for nest dyreste type glass. Da er de lettere, har filter for gjenskinn og tåler mer. Kjøper briller når glassene er på tilbud.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.