Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når naboens "kjæledyr" dukker opp i din leilighet....


#2

frukt sa for siden:

Jeg liker alle slags dyr, untatt stankelbein, så jeg hadde blitt begeistret over å få sånt besøk. :knegg: Men jeg får aldri annet enn katter på besøk. :skuffet:


#3

Einhyrningur sa for siden:

Jeg hadde flytta. Omså hjem til mor.


#4

Dansma sa for siden:

Angst!! :eek:


#5

Plingo sa for siden:

Fyttigrisen! Jeg hadde aldri fått sove igjen i den leiligheten, hadde hatt konstant mareritt om at den kom på besøk igjen.


#6

Input sa for siden:

Jeg også.


#7

veobra sa for siden:

Jeg hadde ikke fått sove før naboen hadde tømt leiligheten. :eek:


#8

Drømmedama sa for siden:

Tenker mest på at det hadde vært mye styr, politi og greier lizzm. Jeg hadde ikke akkurat jublet, men jeg tror jeg hadde synes det var litt kult også. Jeg hadde sovet godt etterpå. Ikke at jeg ønsker meg en slange selv, men jeg synes de er fine. Edderkopper derimot... :eek:


#9

My sa for siden:

Bare katter her også, og enkelte ville dyr, som rådyr, grevling og rev. Men de kommer ikke inn heldigvis. :knegg:

Jeg har ikke spesielt angst for slanger, bare en rasjonell respekt for dem jeg vet er farlige selvsagt. Det tror jeg egentlig gjelder alle dyr, når jeg tenker meg om, jeg kommer ikke på noe dyr jeg er redd for uten at det er en grunn til det. Og jeg tar mye heller edderkopper enn veps, edderkopper gidder jeg ikke å fjerne en gang, hvis jeg ser dem i huset. Men jeg har ikke spesielt lyst til å få fremmede slanger inn i huset av den grunn altså. :skremt:


#10

millact sa for siden:

Enig! Kanskje naboen har flere slanger også?


#11

banana sa for siden:

Er den ikke farlig? Det er det jeg hadde vært redd for. Og hvordan i all verden kan man være så slumsetet at man "mister" en sånn?


#12

Input sa for siden:

Det har ikke jeg heller, jeg hadde bare synes det er så utrolig ekkelt.


#13

millact sa for siden:

Jeg også! Og flyttet på hotell samme natt.

Jeg var på hotell i Bergen for mange år siden, jobbarrangement. Vi var i seng ganske sent etter middag. Plutselig gikk det et stort insekt over sengen min; liknet på en type kakerlakk. Det endte med at jeg tuslet ned til resepsjonen og ba om nytt rom.


#14

My sa for siden:

Ja, jeg flyttet også inn på hotell samme dag, da leiligheten jeg bodde i på Sri Lanka ble invadert av rotter. :grøsser: Der gikk grensa altså. Jeg har kanskje en irrasjonell angst for rotter. :innrømmer:

En gang på ungdomsskolen (tror jeg det var) måtte vi lese en novelle (eller var det et utdrag?) om noen menn som befant seg på et fyr på en holme, og holmen og fyret ble inntatt av digre rotter som rømte i land fra et synkende skip. Noen som husker å ha lest det samme? Mennene ble gale og døde til slutt på grusomt vis, jeg skjønner ikke hvorfor de skulle ha oss til å lese den, det er jo bare slemt. :redd: Jeg hadde mareritt lenge etterpå.


#15

banana sa for siden:

Den leste vi også. Jeg husker det godt enda, det fascinerte meg veldig. Var det Three skeleton key?


#16

Nenne sa for siden:

Definitivt! Er sånne reptiler lov nå? Hvis ikke burde den definitivt vært fjernet av politiet og ikke bare bragt tilbake til riktig leilighet.


#17

Pesten sa for siden:

Har så slangefobi så tror dere hadde hørt meg hyle. Alle sammen


#18

My sa for siden:

"De tre skjeletters øy" var det ja. :grøsser: Herregud, alt de skulle ha oss til å lese.

#19

millact sa for siden:

:nemlig:Jeg og!


#20

Magica sa for siden:

Den er ikke farlig. :knegg:

Jeg liker slanger så hadde tålt dette. Store edderkopper hadde jeg slitt med med, men ingen går vel å legger seg før dyret hadde blitt fjernet/fanget. :)


#21

millact sa for siden:

Jeg har edderkopper, dvs de dukker opp i huset hver august/sept. Begynt å bli en vane nå.


#22

Magica sa for siden:

Ja, jeg mente sånne tarantellaer som folk har i bur, de norske fra naturen hiver jeg ut selv.


#23

My sa for siden:

Det verste med slike er at de hopper. UTROLIG høyt, rett til værs, og du aner ikke hvor de lander. :skremt:

#24

frukt sa for siden:

Ja, det ble tillatt å ha reptiler som kjæledyr i 2017.

Rettelse: Det er tillatt med enkelte reptiler. Mattilsynet har en liste med de som er lovlige.


#25

C3PO sa for siden:

Det hadde ikke skremt meg vekk, men jeg er fryktelig nysgjerrig på hvordan den kom seg inn. Jeg ville ihvertfall ha sørget for at den ikke ville kunne komme inn igjen.


#26

frukt sa for siden:

Jeg var sammen med en som fikk seg tarantell. Men han var litt pysete og håndterte den aldri, og han fikk litt panikk da jeg plutselig en dag kom inn til ham med tarantellen på hånden. :knegg:



#28

-ea- sa for siden:

Var nesten så jeg tok en runde i leiligheta hjemme igår kveld, da jeg leste dette, enda jeg VET at det ikke er noen hull i noen vegger. Bortsett fra der rørene kommer inn under kjøkkenvasken selvsagt... :eek:


#29

Strutsen sa for siden:

Jeg har ingen problemer med slanger. Første gang jeg holdt en slange ble jeg overrasket - de er ikke kalde og slimete som jeg hadde trodd, men varme og tørre. :hjerter:

Edderkopper derimot! :skremt: Jeg fant et stort beist på vaskerommet for to uker siden. Jeg løp hylende (nesten) til mannen for å be han ta seg av den. Helt uaktuelt å gjøre det selv. Hadde ikke mannen vært hjemme, hadde jeg boltet døren til vaskerommet og aldri gått inn igjen, før mannen var hjemme. Jeg er fremdeles redd for å rote i skittentøyet i tilfelle storebroren plutselig kommer for å ta hevn. :runforhills:


#30

banana sa for siden:

Ikke farlig? Er det ikke en kveleslange, da?


#31

frukt sa for siden:

Den er nok ikke stor nok til å drepe et menneske. ;)


#32

Floksa sa for siden:

Den er jo ikke farlig. Så når første bestyrtelse hadde lagt seg (vi er jo programmet til å være redd slanger) ville jeg syntes det var moro. Jeg har veldig lyst til å hilse på slanger. Men anledninger har ikke bydd seg.


#33

banana sa for siden:

Men den kan sikkert fortsatt være aggressiv.


#34

My sa for siden:

Det kan vel alle dyr, hvis de føler seg truet.


#35

Blånn sa for siden:

Jeg hadde daua. Gått ut og nektet å komme inn igjen før den var borte. Koronaisolasjon eller ei, da tar jeg heller boten.



#37

-ea- sa for siden:

Fy flate, Skyfri! Jeg husker også den historien nå.


#38

frukt sa for siden:

Slanger som blir holdt som kjæledyr er vant til å bli håndtert, og sjelden aggressive har jeg inntrykk av. Men det er klart de kan reagere aggressivt de som alle andre dyr.


#39

Maverick sa for siden:

Ja, nei, altså, det der er jeg ikke så begeistra for kjenner jeg. Min yngste sønn og datter er av oppfatningen at en sånn litta kornsnok hadde vært et perfekt kjæledyr, og kommer stadig og viser meg annonser av slike til salgs. Jeg har satt ned foten der, altså.

Men kontortarantellaen vår kan det jo hende jeg er nødt til å ta med hjem etterhvert. :gruble:


#40

banana sa for siden:

På tross av at jeg ikke er glad i hunder tror jeg nok at jeg og mange med meg er bedre til både å lese kroppsspråket og vite hva jeg skal gjøre hvis kjæledyret var en hund (for eksempel). Det er kanskje det som ville være det problematiske - hvordan lese fra kroppsspråket hva slangen har tenkt å gjøre (kommer den til å angripe?) og hvordan oppføre seg for å komme forbi beistet og ut av leiligheten.


#41

Olympia sa for siden:

Viktig poeng. Jeg er slangeeier og har stor forståelse for at det finnes mange som har fobi, men i og med at disse dyrene er lovlige å ha så burde man gå ut med informasjon i media, nettopp fordi uhell kan skje og de kan en sjelden gang smette ut av buret i lik linje med andre burdyr.

Slangen på bildet er totalt ufarlig for både voksne, barn, katter og hunder. Skulle den mot formodning være stresset og aggressiv, vil et bitt være mindre vondt enn fra en katt. Denne her så bare nysgjerrig ut.


#42

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg er helt crazy redd for gnagere. Det er min største frykt. Særlig rotter.
Jeg er ikke spesielt redd slanger, men har ikke noe erfaring med dem så jeg hadde nok fått ganske hetta og panikken om jeg plutselig hadde en pyton i hus. Jeg hadde ikke visst om den var farlig eller ikke så det hadde vel vært helt krise :knegg:



#44

Elise sa for siden:

Jeg skjønte at jeg ikke skulle klikke meg inn på den første, for da hadde jeg såvidt sett noe om saken, men det hadde jeg glemt nå, og så litt for mye. Kommer til å ha mareritt i natt. :skremt:



#46

Strå sa for siden:

Jeg er imponert over at du planlegger å dævve for så å gå inn når alt er ok. Zoombistil eller? Hilsen flisespikkeren.

Thailand har jeg ikke tenkt meg til så den dosituasjonen er irrelevant ekkel. Uæh.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.