Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Luftmadrass som gjesteseng - funker det?

#1

Drømmedama sa for siden:

Trenger noe jeg kan pakke vekk. Vi har en god dobbel gjesteseng til voksne, så vi trenger bare ekstra til barn og ungdommer(sovesofaen knakk og jeg orker ikke mere sovesofa). Noen som har prøvd? Tenkte en variant fra Jysk, med en ikke alt for tykk overmadrass oppå. Hva tenker dere? Lur ide eller la være?


#2

Siritk sa for siden:

Vi har en som vi bruker på hytta når vi er mange der. Vær obs på at sånne senger kan være kalde. Med et isolerende lag (liggeunderlag) under og overmadrass oppå som du skriver så er det greit for ei natt eller tre.


#3

løve70 sa for siden:

Ja, synes de er helt ok for et par netter.


#4

Input sa for siden:

Det funker bare hvis du hater de du ønsker å få besøk av. Kanskje det blir bedre med overmadrass, men de er alltid kalde, og knirker alltid, er min erfaring.


#5

Luftslottet sa for siden:

Jeg syns den er god å ligge på, helt til det går hull. :gal:


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg er ikke så veldig begeistret. Høvdingen og jeg overnattet på en sånn som skulle være en toppmodell, høy dobbelmadrass. Snorkingen hans fikk et skikkelig ekkokammer i den luftfylte madrassen. Den knirket, og all bevegelse forplantet seg både i bevegelse og lyd i madrassen. I tillegg var den iskald, ja.

Men skjønner dilemmaet ditt, jeg prøver å finne en løsning selv.




#9

Millen sa for siden:

Den fra Ikea er helt grusom for voksne, mulig bedre for unger.


#10

Mikkeline sa for siden:

Jeg tenker det funker. Mye av knirkingen kan unngås hvis du tar et laken også på undersiden av madrassen. Isolering under er et must.....ullteppe eller lignende. Varmelaken eller lignende oppå gjør opplevelsen langt mer behagelig. Jeg overlever helt fint en natt eller to på en sånn madrass.


#11

millact sa for siden:

Det funker for en natt eller to. Da jeg studerte og også da jeg fikk min første jobb i USA måtte jeg sove på luftmadrass i en hel måned før flyttelasset ankom. Det gikk på et vis; det måtte gå.


#12

Myria sa for siden:

Det funker, men det er kaldt, ikke særlig behagelig og knirker når man beveger seg. Jeg foretrekker faktisk den sammenleggbare fra Ikea som flere linker til framfor luftmadrass.


#13

My sa for siden:

Jeg er motsatt av Myria, jeg sover mye heller på luftmadrass enn på de sammenleggbare feltsengene fra Ikea. Men overmadrass er nødvendig, på grunn av knirking og kulde (har frosset meg igjennom en del netter på luftmadrass i iskalde idrettshaller og gymsaler, på diverse cuper med ungene).

Til barn og ungdommer går det i alle fall helt fint.

Vi har ellers bare helt vanlige skumgummimadrasser (fra Ikea) som vi legger rett på gulvet, når vi har barn og ungdommer på overnatting. Men de må jo selvsagt oppbevares et sted. Vi har en stående inntil veggen bak ryggen på dagsenga som brukes til gjesteseng. To på rommene til to av ungene.


#14

tink sa for siden:

Både for egen soving og for oppbevaring til gjester foretrekker jeg en skikkelig luftmadrass framfor de skrale feltsengene. Laken mellom madrass og gulv hjelper mot knirking, teppe oppå madrassen (under lakenet) eller overmadrass hjelper mot kulde.

For tiden har vi to skumgummimadrasser som brukes til overnatting av barnas venner. Har vi besteforeldre eller andre voksne på overnatting så legger vi et eller to av barna i huset på madrass.


#15

Floksa sa for siden:

Det funker helt greit. Legg et teppe under og over så fryser man ikke og det tar bort verste knirkinga.


#16

tink sa for siden:

Og for all del, hold dere til enkel luftmadrass. Å dele luftmadrass er litt som å dele vannseng...


#17

Myria sa for siden:

Å ja. :gal:


#18

rajraj sa for siden:

:knegg: Høres helt perfekt ut for meg, med andre ord. Jeg har bare besøk av folk jeg hater.


#19

Bloppy sa for siden:

Det funker brillefint. :jupp: Teppe under og over så det ikke blir kaldt. Og ikke to på en madrass. Jeg liker myk seng og synes de tykke er gode å ligge på. Jeg har en sånn som du kobler til strøm og bare trykker på en knapp for å blåse opp. Genialt. Den er skikkelig god å ligge på.


#20

Isprinsessen sa for siden:

Hva med feltseng med downmat oppå? Det fungerer og ertfall supert og kan brukes på tur.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg synes det funker greit nok. Hvis man legger et ullteppe mellom madrassen og laken, så isolerer det godt for både kulde og lyd. (Og gjerne et ullteppe under også hvis det er skikkelig kaldt.)

Vi eier to slike dobbeltmadrasser siden vi reiser på cuper stadig vekk, og derfor brukes de også som gjestesenger. Super komfort er det ikke, men helt greit.


#22

Dansma sa for siden:

Jeg syns det funker helt greit for et par netter.
Har ligget på slikt selv under diverse fotball cuper.


#23

GinaK sa for siden:

Vi har ikke luftmadrass men gjesteseng, som er vist over her. Vi har en gammel fra Jysk men den funker.
Vi legger en tjukkere skumgummimadrass over og venninnen min sier at hun sover som en prinsesse.


#24

Polyanna sa for siden:

Bær funke for barn og ungdommer, men det er ikke noe for gamle folk, ass. :mumle:


#25

liefje sa for siden:

Jeg sover ikke på luftmadrasser. Utrolig ubehagelig.


#26

My sa for siden:

Nei, ville ikke satset på det som eneste gjesteseng, men siden hun sier at de har en god dobbel gjesteseng for voksne, så tenker jeg at den er helt grei som ekstraseng for barn og ungdom.

#27

Polyanna sa for siden:

Jepp, det var det jeg mente.


#28

Muskat sa for siden:

Jeg syns det er helt supert å sove på luftmadrass, men det fordrer en god overmadrass. Pledd under lakenet holder ikke synes jeg, det blir fort kaldt.


#29

veobra sa for siden:

Jeg er enig at for unger og ungdom så fungerer det helt fint. Det er alltids noen om ikke sover så mye på overnatting uansett, enten det er det ene eller det andre. Ikke fordi jeg ikke tar søvnen deres så nøye, men ofte blir det ikke optimalt uansett.

Vi har et par madrasser stående bak et skap. De får luftet seg ved behov. Det og ekstra dyner og spesielt puter tar mye plass.


#30

Teofelia sa for siden:

Jeg syns det er helt greit for et par netter, gitt laken under og teppe over madrassen. Jeg har delt dobbeltmadrass med både mannen og ungene (ikke samtidig da), og det går bra, det og. Men mulig det er å foretrekke med to enkle. Det har jeg ikke tenkt på.


#31

Input sa for siden:

Jeg fryser så mye når jeg ligger på luftmadrass, selv inne, med teppe under og selv om den er "dyr", at jeg ikke skjønner at noen orker, eller at det er mer greit for barn enn voksne.


#32

veobra sa for siden:

Det er en problemstilling jeg ikke har vært borti før jeg leste om det her inne. Jeg fryser sjelden om natta, heller omvendt.


#33

Input sa for siden:

Jeg gjør heller ikke det, bortsett fra på luftmadrass og i hengekøye. I luftmadrass blir jo luften inni varmet opp av kroppen din, og så blir den avkjølt av underlaget og luften som er lenger ned, og det danner seg kondens. Da blir det også fuktig og opplevd kaldere.


#34

Niobe sa for siden:

Jeg sover bedre på sånne høye luftmadrasser enn mange sovesofaer og gjestesenger. Men jeg synes også det er kaldt, dog ikke verre enn at det hjelper med et lammeskinn eller et godt teppe.


#35

millact sa for siden:

Har kun sovet på det inne i USA om sommeren. Varme somre i både Florida og Connecticut.


#36

My sa for siden:

Neste gang bør du prøve judohallen i Levanger. :knegg: Men altså, det hjelper med overmadrass.


#37

Myrsnipa sa for siden:

:nemlig:

:nemlig:

Dessuten tåler de maks 2 netter før det er hull i de. Vi er en turneringsfamilie og har måttet kjøpe nye madrasser til nesten hver eneste turnering. De tåler ikke et klasseromsgulv i alle fall.


#38

amo sa for siden:

Jeg har brukt solsenger til barna når vi har hatt mange overnattingsgjester, helt ok.


#39

Retz sa for siden:

Det kommer an på gjestene. Får du besøk av slike som meg, som sover like godt på jordgulv som i seng, så er det ikke noe problem. Jeg har aldri skjønt greia med «gleder meg til å komme hjem til min egen seng», men noen er åpenbart litt mer sensitive på soveunderlag. Jeg hadde glatt kjøpt luftmadrasser til ekstra overnattingsgjester, så fikk heller gjestene ordne opp seg i mellom om hvem som skal sove i seng/på madrass.


#40

Lhi-My sa for siden:

Jeg sov på tjukke luftmadrasser fra Jysk 1-2 netter i uka i forbindelse med jobbpendling i et års tid til hun jeg bodde hos flyttet til en leilighet uten gjesterom. Da ble det soving på sofaen (ikke sovesofa) og det var litt som å komme til himmelen. Luftmadrass var kaldt, til tider veldig kaldt, knirkete, ustabilt og de måtte byttes ofte. Jeg tror jeg hadde minst 4-5 i løpet av den perioder. Det er ikke særlig moro å våkne klokka halv to om natta fordi madrassen slipper ut all luft. Da blir det fort noen lange timer på gulvet.

Jeg foretrekker enten feltseng eller kombinasjonen av skinn og liggeunderlag på gulvet. Luftmadrasser er jeg veldig ferdig med!


#41

skyfri sa for siden:

Hva med skikkelig gode liggeunderlag? Jeg har Exped downmat 9 cm, og sover som en dronning på det. Ikke knirker det heller. Og dere kan bruke de på tur også.


#42

My sa for siden:

Min Exped downmat knirker som juling. Men veldig god å ligge på da.


#43

Maverick sa for siden:

Den jevne strømmen av tenåringsgutter som har sovet på luftmadrass i kjelleren (kaldt gulv! (Okei det hørtes litt ille ut, de sover i kjelleren fordi min eldste sønn har rom i kjelleren...)) har ikke hatt noen problemer med det. Ulltepper som varmelag har gjort susen.

(Han som våkna på gulvet fordi det gikk hull i løpet av natten klagde forsåvidt ikke han heller.)


#44

Geitrams sa for siden:

Luftmadrasser som gjesteseng fungerer utmerket helt til det ikke lenger funker. Altså de kan slites ut. Vi brukte det da vi manglet gjesterom.


#45

Tjorven sa for siden:

Vi har sånne som er ca 40 cm høye. :D

Vi har en kjøpt på Europris og en kjøpt på Jysk, og begge fungerer fint fremdeles. Etter flere års bruk på diverse cuper og overnattinger.

Vi har ikke noe gjesterom, men det blir plass på stua i annen etasje. Gjestene har sagt at luftmadrassen er bedre enn sofaen.


#46

GydaG sa for siden:

Jeg ligger også utrolig godt på høye luftmadrasser. Har kjøpt ett par meter av en utrolig myk og tykk fleece på stoff og stil som jeg bruker oppå, og da sover jeg godt. Og jeg er en sånn som knapt klarer å ligge i andre senger enn min egen.Mulig det handler om hvilken fasthet man foretrekker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.