Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varmretter til koldtbord som kan lages i forveien og fryses?

#1

Lhi-My sa for siden:

Det nærmer seg konfirmasjon hos oss. Det ligger an til å bli noe koronaredusert, men en fest med de som bor i nærheten blir det iallfall. Jeg skal innlegges på sykehus en uke og kommer ut to dager før konfirmasjonen. Svigermor som skulle hjelpe til, kan antakelig ikke komme fordi de bor i Tyskland og det blir vel rødt straks. Jeg trenger derfor å kunne lage en del mat og kaker nå som kan fryses.

Mine to konfirmanter ønsker seg noen paier på koldtbordet. Konfirmasjon om ca en måned. Det vil fungere, det? Steker jeg de ferdig eller halvstekes de? Bør de tines før oppvarming/ferdigsteking?

Andre varmretter som kan lages nå og fryses og som passer til et enkelt koldtbord med spekemat, fisk, salater av ulikt slag, små hjemmelagde kjøttboller osv

Jeg tar gjerne i mot tips til kaker som kan lages nå og fryses også.


#2

Zulu sa for siden:

Kjøttboller/karbonader kan i hvert fall fryses. Kringle eller annen gjærbakst funker, pavlovabunn og brownie også.


#3

meisje sa for siden:

Lasagne kan vel fryses enkelt


#4

My sa for siden:

Avletter, fettbrød og krumkaker kan lages nå og oppbevares i boks uten å fryses. Og kransekake.

Du får kanskje kjøpt gode karbonader hos Moen? Gode karbonader/elgkarbonader synes jeg er godt som varmt tilskudd på koldtbord. Gjerne med tyttebærrømme til. :nam:


#5

veobra sa for siden:

Kjøttboller med eller uten tomatsaus er fint å fyse. Jeg unngikk tomatsaus i konfirmasjonen pga bunader og søl, mulig jeg er litt vel hysterisk. :knegg: Vi frøs ned diersw brød også. Til alle barna lagde jeg innbakte pølser, de kan fint fryses.


#6

Lhi-My sa for siden:

Det er ikke så mange barn. Konfirmantene er de yngste i slekta, med unntak av min grandniese på 1,5 år, men hun er en matglad frøken som spiser det meste med glede. Det blir jo bare halve familien som kommer siden resten bor utenlands, så da blir det ikke flere barn enn det ene.

Kjøttboller lager jeg selv og fryser, jeg er ikke så stor fan av norske kjøttkaker eller kjøttboller, så det blir tyske frikadeller. Den biten er i boks.

Hva med pai? Noen som har erfaring med å fryse og varme opp igjen det?

Avletter, krumkaker osv er rett og slett for arbeidskrevende, så det blir det nok ikke. En tante av meg tar med seg «feittbrød» (siden vi først snakker om lokal bakst). Det får holde i den kategorien. Noen av de andre gjestene baker også, men jeg hadde tenkt å lage en eller to selv også. Kanskje en iskake kunne vært noe?


#7

Syrinx sa for siden:

Suksessterte er nesten best etter frysing. Eller nøttebunn med sjokolade.

Har ikke prøvd å fryse pai selv, men om det ikke går så kjøp rull ut-paideig så går det kjappere å lage dagen før.


#8

My sa for siden:

Jeg har dessverre ingen erfaring med å fryse pai, men det første som kommer opp når jeg googler er setningen "Ferdigstekt pai er heilt supert å fryse", så jeg antar det er uproblematisk.

Her har mamma laget en boks med krumkaker, og hun har fått en boks med avletter fra et menneske i bygda. Ellers hadde ikke jeg heller giddet å lage det nei. Men iskake er jo veldig godt da, og den står seg vanligvis helt greit gjennom et kakeselskap også, uten å renne utover. Hvetekringle/klippekrans er også veldig godt, og ser fint ut på et kakebord. Den kan veldig godt fryses, bare å ringle over melisglasur rett før, hvis man vil ha det.


#9

frukt sa for siden:

Jeg har spist opptint pai, og det har smakt helt ok. Osteiskake skal fryses så det kan absolutt anbefales.


#10

millact sa for siden:

Det skal min datters venninne ha i sin konfirmasjon. Går fint å fryses ned, ja.


#11

Charlie sa for siden:

Fryser ikke pai her (den forsvinner fort! :knegg: ) men jeg tenker vel at pai som har vært fryst bør lunes litt i ovn før servering. De har frossenpai i kantina på jobb, de lar den alltid få en tur i ovnen. En del paier, svhengig av fyll, kan ellers lett bli litt soggy, synes jeg.

Ellers er vårruller fine å lage på forhånd og fryse.


#12

Luftslottet sa for siden:

Quiche er veldig greit å fryse. Jeg lager som regel to og hiver den ene i fryseren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.