Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En enkel, solid symaskin - gjerne brukt og billig - hva vil jeg ha?

#1

Polyanna sa for siden:

Den gamle, staselige Bernina 50-/60-tallsmaskinen er nå så ekkel å sy med (den er "seig" og drar trådene og sånt, og smøring etter alle kunstens regler hjelper ikke), og datteren har litt lyst ti å drive med litt redesign og sånt, så hun skulle kanskje hatt en maskin som faktisk fungerte.

Jeg har IKKE spesielt høy betalingsvilje for sånt. Jeg misliker intenst å sy og har ikke gardiner.

Hva vil jeg ha?


#2

Maverick sa for siden:

Du kan stå utafor hos meg neste gang jeg skal sy, for da kaster jeg nok både Pfaff-vanligmaskina og Pfaff-overlocken ut vinduet.

(Pfaffmaskinen er egentlig helt utmerket å sy med og har alle funksjoner nødvendig for det aller meste, men nå er de så dramaqueens begge to at jeg har fått dem langt opp i halsen.)


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønner at du ikke har spesielt høy betalingsvilje for sånt fordi du misliker å sy, men om datteren din skal drive med redesign og sånt, så er det en fordel at hun har en maskin som fungerer. Og med symaskiner, som med andre maskiner, så går pris og kvalitet hånd i hånd. Billige maskiner har billige deler som ikke er justert godt, og som går i stykker deretter.

Hun trenger ikke en maskin med basic søm som rettsøm, sikksakk. Men hun trenger en som ikke krangler. Som Sømsenteret sier:


#4

Che sa for siden:

Skal man få syglede, så er det helt sant at billigmaskiner lett kan drepe det meste altså. Jeg har en bernette-maskin som jeg betalte typ 1800 kroner for i sin tid. Den har både rett frem, sikk-sakk og elastisk søm (i teorien i allefall), men det er på ingen måte en god maskin, altså. Den høres ut som et maskingevær når den setter i gang. Jeg lånte en Husqvarnamaskin av en venninne -Det var et hav av forskjell.

(men nå skal det sies at Bernette er lillesøstra til Bernina og ikke så ravgæli egentlig - men syglede tror jeg ikke den gir. Da har jeg heller kjøpt en brukt en)



#6

Palmen sa for siden:

Jeg kjøpte en brukt maskin på finn til min datter, og fikk råd fra søsteren din, Poly ;) Hun sa at kjøp et kjent merke, det er lettere også med tanke på reservedeler og drift.
Vil hun låne vår maskin en uke eller to for å se om den er ok? Det er en helt enkel Singer-maskin.


#7

Nenne sa for siden:

Ikke si at du har greid å bli inspirert av meg, Polyanna? :grineler: Run for the hills!


#8

Polyanna sa for siden:

Merkelig nok, ja, Nenne. :knegg:


#9

Nenne sa for siden:

Din gærning! :humre:


#10

Adrienne sa for siden:

Du vil låne den jeg har satt på boden fordi jeg har investert i en dyrere.


#11

zinatara sa for siden:

Janome easy jeans er vel kjent for å være en solid og enkel symaskin. Men vet ikke om det var langt over budsjettet.


#12

Tjorven sa for siden:

Dette er en svært enkel, mekanisk maskin. Jeg tror den kostet mindre enn det beløpet da den ble kjøpt ny. Det viktige er å vite at den ikke krangler, og det står det ikke noe om.

Jeg har en enkel, mekanisk maskin som dere kan få gratis, men ettersom mannen min "tvang" meg til å kjøpe ny maskin etter å ha hørt all banninga under munnbindproduksjonen min, så tror jeg ikke egentlig at det er min maskin hun vil ha heller. Min gamle maskin kan muligens repareres, men jeg ga den opp etter å ha forsøkt å reparere på egenhånd. (Sygjengen min stod måpende og så på at jeg plutselig hadde skrudd fra hverandre hele maskinen min, for det turte ikke de. Men de har fancy maskiner og jeg eide en mekanisk en som ikke hadde elektronikk inkludert.)

Nå eier jeg en liten datamaskin med nål. :hyper:


#13

Tjorven sa for siden:

Det er det du vil. :nemlig:

Jeg prøver bare å bli kvitt den ekstra som står i min bod. :knegg:


#14

-ea- sa for siden:

Jeg har en billig Bernette, og har hatt den med på sykurs noen ganger. Min maskin:
BRRRRRRRRRR!
Synaboen:
bzzzzzzz....


#15

Polyanna sa for siden:

Men da løser det jo seg. :knegg:


#16

GydaG sa for siden:

#fremdelestraumer

Men ja, jeg har kjøpt en Janome idun til ungene, den er veldig OK syns jeg. Ikke så halvgal pris heller. Og kan sikkert finnes på Finn, fikk inntrykk av at det var en fin startmaskin og som ble byttet i en mer avansert variant når man blir bitt av basillen.


#17

Pøblis sa for siden:

:haha:

:var med i samme inspirasjonsdialog:


#18

Che sa for siden:

Jupp - AKKURAT sånn er det.


#19

Teofelia sa for siden:

Den vil du ikke ha.

Du vil ha en solid maskin, av et godt merke, som gir syglede. Jeg skriver under på det Tally siterer lenger opp. På samme måte som dårlige ski vil gjøre deg til skihater, så vil en skranglete symaskin gjøre deg til syhater.

Jeg er ikke helt sikker på hvor prisgrensen går for en solid maskin, men du får i alle fall en bra maskin til 5000. Hvor mye under det er forsvarlig å gå, er jeg usikker på, men det kan en ordentlig leverandør eventuelt hjelpe med. Du kan selvsagt også kjøpe en solid maskin brukt, men da må du vite hva du vil ha.

Jeg ville lånt tantes maskin for å se om dette er en interesse som varer, også ville jeg investert i en solid maskin.

En skikkelig symaskin er en god investering. Jeg brukte Berninaen jeg kjøpte i studietiden til januar 2019. Og nå har ungene overtatt den. :)


#20

Adrienne sa for siden:

Tante sin maskin er ganske bra, en solid Singer-sak. Men den begynner jo å bli noen år gammel, minst 20 år og teknologien har gått noen skritt fremover siden da. Det er derfor jeg har kjøpt en datamaskin med nål, og elsker, elsker, elsker den. :elsker:


#21

Geitrams sa for siden:

Janome Easy Jeans, enkel og solid. Ikke veldig dyr, men klart, den koster mer enn en Brother eller Toyota symaskin fra Obs.


#22

Teofelia sa for siden:

Det er selvsagt det aller beste. Jeg mente at det er større syglede i en 20 år gammel symaskinrokk enn av en ny maskin til 1000 kr fra Obs eller Clas Ohlsson. (Gitt at den gamle virker som den skal, så klart.)


#23

Teofelia sa for siden:

Min Bernina er 25 år, omtrent akkurat på dagen, kom jeg på nå. Jeg betalte 5000 kr for den i august 1995. Jeg tror symaskiner må ha vært dyrere den gang, for det var en ganske enkel maskin, men den er i stål og hadde ti års garanti, så den er jo er skikkelig kraftverk.

Ja, det er en fin maskin.

#24

Malama sa for siden:

Jeg har også en easy jeans stående. Jeg har ikke blitt bitt av basillen, men maskina er ikke skyld i det tror jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.