Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om å male kjøkkeninnredning

#1

Milfrid sa for siden:

Jeg har et gammel kjøkken. Tre. Profilert. Malt. Jeg har lyst til å male det. Både fordi fargen er stygg og det er slitt. Undersøkte lakkering, ser det kommer til å koste et halvt, nytt kjøkken. Pluss at jeg må gjøre forarbeidet selv. Vaske og fjerne knotter. Da er jeg jo allerede et stykke på vei, og kan jo like gjerne gjøre resten også. Eller?

Hva må gjøres for å male det? Forarbeid? Hvilken type maling? Pensler? Noen som har gjort dette og har før-etterbilde?

Min plan er er male dører i en farge som står til rammefargen, for jeg tror det blir et strev uten like å male inne i skapene også. Er det en god eller dårlig ide. Nå er kjøkkenet en sånn kremhvit-gul farge. Jeg tenkte å male i en mørk gråfarge.


#2

-ea- sa for siden:

Henger her siden jeg har en småplan om det samme. Tenkte å kun ta dørene og skuffefrontene i så fall.

Tipper du bør bruke en liten rull for å få jevn overflate, kanskje etter å ha smurt malinga på med pensel. Rull (av skumplast) for glatte overflater.

Mitt kjøkken er i lakkert bjørk, så jeg tenkte å kanskje bruke noe som ikke er heldekkende; beis, gulvolje e.l.


#3

Nenne sa for siden:

Jeg spurte en maler om dette for vi hadde to dører ved vasken som var blitt stygge. Han sa at den eneste måten å få dem pene på var sprøytemaling. Normal maling ville ikke bli som resten av skapdørene og at det ikke ville bli den glansen man normalt forbinder med et kjøkken.

Nå gikk vi for litt flikking på dørene vi hadde og de to nye vi har kjøpt står foreløpig umalt på vent.

Det er naturligvis annerledes når alle dører skal males, da faller jo argumentet med at to dører blir annerledes enn de andre. Men jeg ville nok spandert å få dem lakkert av proffe. Du sparer jo fortsatt penger på å gjøre grunnarbeidet selv.


#4

-ea- sa for siden:

Tenker det kommer litt an på om du vil ha kjøkkeninnredninga for evig, eller om du tenker å bytte om fem-ti år.
Har ei venninne som har malt både nåværende og forrige kjøkken, og det ser helt bra ut. Har ikke spurt om detaljer ang. malingstype og framgangsmåte enda.


#5

Milfrid sa for siden:

Jeg har egentlig lyst til å bytte, men der er er sånn gedigent prosjekt på grunn av ar parketten ikke er lagt under hele kjøkkenet og jeg må ha nye vegger osv osv. Så derfor tror jeg kjøkkenfornyelse er tingen. Men nå sendte jeg forespørsel til firma som lakkerer, og de skulle ha 8500 pluss moms. Det var mindre enn halvparten av hva jeg regnet meg fram til basert på prisene på siden, så nå kjenner jeg at jeg ikke skal bruke tid på å male kjøkkenfrontene selv likevel gitt!


#6

Bonzai sa for siden:

Følg DIY on a budget på FB, britisk gruppe hvor tusenvis har malt kjøkkenskap, godt forklart der hva de gjør for å lykkes. Trenger ikke sprøytemaling.


#7

Milfrid sa for siden:

Takk for tips! Jeg får kjøkkenet lakkert tror jeg, men jeg har en del andre prosjekter som jeg sikkert kan få tips om på den siden.


#8

Krem sa for siden:

Har malt flere ganger. Pusses lett og vaskes med salmiakk. Jeg har malt med trestjerners gulvmaling, og med rulle.

Resultatet blir helt jevnt, og er like fint etter 10 år, bortsett fra noen få sår etter glidelås-skraping.


#9

mkj sa for siden:

Tar gjerne i mot tips til noen som gjør dette uten st det koster ei nyre.


#10

Geitrams sa for siden:

Jeg malte det forrige kjøkkenet vårt, det var i rødbrunt heltre. Vasket, pusset, heftgrunnet og malte deretter to-tre strøk. Det var en del jobb, men gjorde det mulig for oss å leve med kjøkkenet i tre år til før vi byttet. Malte med Jotun Supreme Finish, og resultatet ble veldig bra. Malte inni vitrineskapene, men ikke inni skuffer og vanlige skap. Jeg brukte en god uke på hele prosessen.


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg har malt et kjøkken en gang. Ja, frontene, da. Det ble bra. Men det stemmer ikke at rulle blir finere enn pensel. Med rulle får man en karakteristisk overflate, og jeg lærte av Tid for hjem-Einar hvordan man skal få en helt glatt overflate med pensel. Vanskelig å beskrive, kanskje man kan finne det ved å Google. Men det dreier seg om å stryke tre ganger over til slutt med stadig svakere trykk på hånda og samtidig skifte retning.


#12

Geitrams sa for siden:

Jeg rullet malingen på, og gikk deretter over med en etterstryker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.