Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor i Oslo kjøper man finere babyklær?

#1

Input sa for siden:

Svigermoren min vil kjøpe navnefestantrekk til babyen, og hun ser visst for seg å bruke litt mer penger enn det jeg hadde gjort, og hun vil gjerne at vi går sammen en lørdag for å kjøpe det.

Jeg har null peiling, så er det noen som vet om noen fysiske butikker hvor vi får kjøpt noe fint? Babyen er nesten et halvt år, men hun er veldig liten, så hun bruker fremdeles klær i str. 56/62. Det må derfor være en butikk som også har de minste størrelsene.


#2

Millen sa for siden:

Fru Lyng, om den fortsatt eksisterer. Vet det var dyrt der iallefall. Sikekrt lurt å google først.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg tenkte også å svare Fru Lyng. Men når jeg ser nettsidene deres nå så blir jeg jammen usikker.

Det er en butikk på Byporten som også har litt finere babytøy.


#4

Input sa for siden:

Ja, ser ut som om Fru Lyng bare har håndklær, sengetøy og slikt?


#5

Millen sa for siden:

Name IT, ja den på Byporten er dyr. Kjøpte ullpysj til minsta for noen få år siden 400 kr pr del.


#6

celebelen sa for siden:

Jeg vil tro at noen av butikkene på Steen & Strøm eller Egertorget har merkeklær i babystørrelse?


#7

Chablis sa for siden:

Tante pose, ligger på Cc vest.


#8

Chablis sa for siden:

Junior barneklær har nok også noe.


#9

apan sa for siden:

Tidligere var det ganske mye på Steen og Strøm. Flere butikker med type klær jeg aldri kjøpte. Jeg var der litt på Polarnopyret, som er den butikken jeg liker aller best, men det er sikkert ikke noe sånt din svigermor ser for seg. Men da så jeg at det var mye annet der.


#10

Niobe sa for siden:

Jeg husker ikke hvor den er, men jeg var i en barneklesbutikk som het Martine(?). Der var det merkeklær, mye fint, men dyrt.


#11

Cauchy sa for siden:

Lille Martine? Jeg trodde det bare var i Trondheim, men finnes visst i Oslo også.


#12

Lille meg sa for siden:

Ikke helt - Martine Barneklær heter visst butikken i Oslo. Prisene er hinsides, men det er kanskje passende i ditt tilfelle, Input?

Hvis det blir litt vel dyrt, så vil jeg anbefale Polarn O. Pyret. Jeg syns de har nydelige klær.


#13

Cauchy sa for siden:

Aha. Da kan jeg anbefale Lille Martine hvis den i Oslo er lik den i Trondheim. Ligger visst i Paleet.


#14

-ea- sa for siden:

Har Polarn o Pyret skikkelige finklær? Tenker at babyen her skal ha et antrekk tilsvarende dåpskjole, et én-gang-i-livet-antrekk som man kan spare på og la gå videre om ønskelig. Så jeg ville prøvd et sted hvor man selger dåpskjoler o.l. uten at jeg er kjent med hvilke butikker som har det.


#15

veobra sa for siden:

Jeg tenker på Polarnn o Pyret som gladklær med enn penklær. Jeg liker merket godt, så det handler ikke om det.

Jeg tenker også på Fru Lyng som et sted med litt dyrere og mer klassiske klær. Dog lenge siden jeg var innom der.


#16

Lavender sa for siden:

Jeg tror Fru Lyng på Steen&Strøm eller Junior på Storo har det dere ser etter. Det har alltid vært noen unike på Grünerløkka, men det har vært mer dyre danske merker. Også på Sprell Grünerløkka.


#17

Vianne Rocher sa for siden:

Polarn O Pyret er jo sånn «fine hverdagsklær»-butikk. Tante Pose på CC-vest og Lille Martine (som iallfall åpnet en avdeling i Oslo for er års tid siddn) er sånne butikker du får kjøpt dyre festdrakter og jålete kjoler med det lille ekstra. Ville dratt i en slik butikk👍🏼


#18

Lille meg sa for siden:

Dere har helt rett - Polarn O. Pyret har kanskje litt ekstra fine klær som kan brukes til hverdags, men ikke helt navnedagsantrekk. Jeg lot meg forvirre litt av at Input ikke spesifikt ba om "dåpskjole". :sparke:

Og jeg visste faktisk ikke om Lille Martine. Så merkelig at to butikker har så like navn.

Lille lam har en helt nydelig dåpskjole som kanskje kan passe og er arvbar? (Hvis den typen kjole er aktuell.)


#19

Niobe sa for siden:

Jeg tror det var Martine, og ikke Lille Martine jeg var på. Og der så jeg babylue til over 1000 kr, så jeg vil si det var dyre klær... Men de hadde mye fint og sikkert mye navnedagstypisk. Jeg var ikke så mye i babyavdelingen, vel og merke.


#20

Isolde sa for siden:

Babyshop har pleid å ha en del finere merker.

Jeg synes jo lillelam kjole eller noe sånt hadde vært mer enn fint nok til er lite knøtt.
Nøstebarn klærene som er finstrikket er fine.

Men så hater jeg tyll og dill. Enkle fine plagg i rolige farger synes jeg er nydelig.


#21

Chablis sa for siden:

Den er lagt ned igjen .


#22

Input sa for siden:

Ja, vi er nok mer på skikkelig pentøy enn på Polarn O. Pyret, og jeg tror heller ikke f.eks. festdrakt fra NameIt er det hun ser for seg. Men jeg vet ikke helt egentlig, men det er uansett godt å få noen tips, for å vandre rundt i Oslo på leting etter noe vi ikke helt vet hva er en lørdag formiddag er ikke akkurat noe jeg gleder meg til. :sparke:

Jeg tror ikke helt dåpskjole er greia, vi kunne nok brukt det om det fantes en i familien, men det gjør det ikke. Ingen av ungene på den siden er døpt de to siste generasjonene.

Jeg er veldig som deg. Og jeg hadde egentlig tenkt at hun skulle bruke den fine strikke-kjolen i ull som hun fikk til 17. mai, men svigermor har snakket om å kjøpe dette antrekket siden hun fikk vite om det kommende barnebarnet, så jeg vil ikke ta fra henne det heller.

Lillelam var et veldig godt forslag, f.eks. denne. Oldemoren har også strikket en nydelig "kåpe" i veldig fin gulfarge, som det hadde vært hyggelig å kunne brukt til. Ser de har butikk på Løkka, så da stikker vi dit.

Vi skal ha bunad på, så rosa tyllkjole til babyen blir ikke aktuelt.


#23

liefje sa for siden:

Martine barneklær i Bygdøy allee. Jeg går ofte forbi der (barnet er for stort), men virkelig nydelige ting. Ser veldig dyrt ut, men til en spesiell anledning er det nok bra.


#24

veobra sa for siden:

Hjertekjolen fra Lille lam var nydelig.


#25

Pelle sa for siden:

Den var fin! Jeg har også en slik svigermor og synes det er litt stress at hun bestemmer på en del slike hendelser. Det er MITT barn. Men jeg gir meg jo som regel pga hater konflikt... Dog sto jeg på mitt da hun ville nekte meg å ha på tiara/hårbøyle da jeg skulle gifte meg...


#26

Input sa for siden:

Det er litt sånn her også, og derfor er det veldig fint å ha undersøkt litt på forhånd. Når det er gjort noen forventningsavklaringer mellom mannen og meg, er det lettere for ham å "ta støyten". Og den store fordelen med denne kjolen er jo at det kan selges inn at den passer sammen med det som oldemor har strikket.


#27

Tjorven sa for siden:

Er det antrekk til selve dårsdagen det er snakk om?

Av diverse årsaker ble knerten døpt da han var hele 8 måneder. Da var slektsklenodiet av en dåpskjole fravokst forlengst, og han ble døpt i festdrakt kjøpt på Babyshop. Jeg syntes det var et veldig ålreit dåpsantrekk.

(Fun fact: han var en svært matglad baby, så for at buksa skulle passe over magen så måtte han opp i str 98. :dåne: Da fungerte selvsagt nikkersen som en langbukse. Fordelen var at festdrakten kunne brukes til og med den 17. mai da han var 3,5 år, men da dekket den bare såvidt knærne. Plagget fikk altså svært lang fartstid og er vel den første festdrakten i en slik størrelse som har blitt "brukt opp" av bare en person. :) )


#28

Input sa for siden:

Ikke dåp, men navnefest - selve dagen, ja. Hun kommer til å være ca 6 måneder og to uker, og fordelen med det er jo at hun kan sitte og ikke bare er en klump som ligger der. :knegg:

Sønnen min brukte også festdrakt fra en eller annen kjede da vi hadde "navnefest" for ham, men de som er fra Cubus og liknende synes jeg ikke er fine, og de som er fine starter på størrelse 74, og hun er veldig langt unna det. Jeg håper den Lillelam-kjolen fungerer, og hvis svigermor synes den ikke koster nok, så kan hun f.eks. kjøpe et smykke til.


#29

millact sa for siden:

God plan!


#30

apan sa for siden:

Lillelam-kjolen var nydelig og den vil jo også passe til jul antagelig - så den kan brukes videre, og det er jo litt hyggelig.


#31

-ea- sa for siden:

Ja, det var en veldig fin kjole, blir fint med oldemor-strikk ilag med den på en sånn dag. Lykke til!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.