Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Turbukse igjen! Jeg trenger tips!

#1

LilleT sa for siden:

Jeg vet det allerede finnes en rekke tråder her om dette temaet, men jeg finner ikke helt det jeg er på jakt etter ...

Denne gangen leter jeg etter en helårs turbukse til bruk i skogen og på fjelltur. Den må være høy i livet, ha godt med lommer, ha stretch og snøring/strikk rundt anklene, eventuelt noe kortere benlengde.

Er på jakt etter tips om konkrete modeller. Den gjør ikke noe om den koster litt.


#2

Kula sa for siden:

Jeg elsker Fjellreven KEB curved buksene mine. De har godt med lommer, passe høye i livet og er ikke så lang i bena. Det er ikke snøring, men knapper til å stramme med rundt anklene. Minuset er at det ikke er netting i luftingen på låra. Bør gå en str. opp. Jeg bruker mine hele året.

Norrøna sin modell Svalbard er også en knall bukse, men den synes jeg blir litt for tykk om sommeren.


#3

frukt sa for siden:

Jeg har Norrøna Svalbard som jeg bruker høst og vinter. Enig i at den er for tykk om sommeren. Ihvertfall i Rogaland. I tillegg har jeg Lundhags Avhu som jeg bruker resten av året. I sommer fikk jeg i tillegg Bergans Okla som jeg elsker. Den har hempe for skredsøker, men den er så tynn at jeg tenker å bruke den om sommeren.
Jeg tror ikke det finnes en bukse jeg kan bruke hele året da jeg svetter veldig fort.


#4

Gerbera sa for siden:

Jeg er veldig glad i Flåm fra Twentyfour, og Bergans Rabot. Sistnevnte har tynt lag ull i baken, perfekt for en frossenpinn som meg, og nydelig mykt.
Begge er stretchy, og brukes her hele året.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg har også Norrøna Svalbard og elsker den. Den er høy i livet, er i softshell med stretch, har to stikklommer og to lommer på låret, fleksibel stramming i livet, samt stramming og kosekrok nederst på beina. Den blir for varm midt på sommeren, Men tror rett og slett ikke du finner et plagg som er like perfekt hele året igjennom, både i passform og isolasjon. Skal den være tynn nok til sommer til må du ha plass til masse under om vinteren og den vil ikke sitte like godt.


#6

LilleT sa for siden:

Takk for tips! Jeg har egentlig sommerturbukser som funker, så det er nok først og fremst de andre årstidene buksa bør passe for.

Jeg har sett på Fjellreven KEB curved. De har jo også en variant som er kortere i beina. Hvordan takler den vind og en regnskur?

Takk for tips. Den må jeg sjekke ut.

Takk for tips! Noterer med Norrøna Svalbard. Interessant at dere sier den er høy i livet. Jeg tok kontakt med kundeservicen til Norrøna og ba om samme tips som her. De nevnte kun Norrøna Fjørå(?) som aktuell.


#7

LilleT sa for siden:

Og hvordan er Norrøna Svalbard i størrelsen?


#8

frukt sa for siden:

Kosekrok? :gruble:


#9

Tallulah sa for siden:

Også kjent som lissekrok. :knegg:


#10

LilleT sa for siden:

:lol: Jeg lurte også på det der.


#11

frukt sa for siden:

Lurte på om jeg hadde gått glipp av noe. :ler:
Den kroken reddet meg forøvrig fra å få skoa fulle av gjørme den gangen jeg tråkket rett i et gjørmehull og sank nesten ned til knærne. Like tørr etterpå. :jupp:


#12

LilleT sa for siden:

Lurer fortsatt på dette. Jeg er vel midt i mellom 36 og 38-størrelse i bukser. Bør jeg ha M da?


#13

frukt sa for siden:

Godt spørsmål. Jeg bruker 38-40 i bukser, og har den i M. Den er litt stor tror jeg, den sitter ihvertfall løst på meg så du kan nok ha S.


#14

frukt sa for siden:

Det er altså Svalbard flex jeg har. Ser de har flere ulike bukser som heter Svalbard. Den er som regel lett å få tak i på finn om du vil kjøpe brukt.


#15

LilleT sa for siden:

Takk! Ja, jeg ser at det er flere til salgs på Finn. :)


#16

LilleT sa for siden:

Jeg er effektiv for en gang skyld. Har bestil en i str. S på Finn. Håper den passer.


#17

Kula sa for siden:

Jeg synes Fjellreven takler vær og vind veldig bra. Den er vel ikke vanntett, men jeg har vært mye ute i øs pøs, og har aldri vært våt helt inn.

Jeg synes egentlig ikke at Svalbard er høy i livet, mer normal høyde. Men den passer meg. Jeg passer ikke inn i bukser fra Bergans, mens Norrøna, Fjellreven og til dels Jotunheimen passer fint.


#18

LilleT sa for siden:

Norrøna Svalbard flex mottatt, og den sitter som et skudd! Takk for tips!

Enig i at den ikke er superhøy i livet, men høy nok, og dessuten et pluss at den kan justeres med borrelås så den sitter bedre. Digger også alle lommene!


#19

Tallulah sa for siden:

Nei, den er ikke en modell som er uttalt høy i livet, men jeg opplever at den sitter godt over rumpa og hoftene og oppleves som høy (nok). Så bra den satt godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.