Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye gir dere i konfirmasjonsgave til nære venners barn?

#1

Minerva sa for siden:

Beklager hvis det finnes andre tråder om dette, fant ikke.
Men hvor mye er vanlig å gi til nære venners barn i pengegave i konfirmasjon?
500kr? Vi skal ikke i selskapet pga korona-innskrenkinger. Vi pleier å gi 200kr til naboer, perifere venner, så tenkte litt mer til noen vi har fulgt hele livet?


#2

Hyacinth sa for siden:

Altså, om det er vanlig vet jeg ikke. Men jeg gjør det.


#3

GinaK sa for siden:

500 her også. Med eldste ga vi til 4 mens minsten har en nær venn. De har kjent hverandre siden 1.dag i barnehagen og han ble konfirmert i går.


#4

Input sa for siden:

Jeg hadde gitt 2-300. Nabobarn hadde jeg nok bare gitt et kort.


#5

Charlie sa for siden:

200, om vi gir noe til venners barn. Det er «taksten» her omkring, men om man har vært mye sammen med barnet og delt oppveksten med barna, kan jeg godt tenke meg at vi kunne gitt 4-500.

Ellers gir vi ikke til nabobarn og den slags. Synes det kan bli mye, og blant barnas venner kan det også bli et stort press i miljøet om alle skal bytte penger.


#6

Ellisiv sa for siden:

4-500 er taksten her.


#7

liefje sa for siden:

Jeg har gitt 500 til nære venners barn hvor vi ikke har vært invitert i konfirmasjonen. Det er snakk om barn av fire venner totalt.


#8

Chablis sa for siden:

500 om vi ikke er i konfirmasjon , 800 om vi er i konfirmasjon.
Mitt barns venner, får 300.


#9

Niobe sa for siden:

Nære venners barn får like mye som søskenbarn, og de går vi jo også i konfirmasjon til. Om vi ikke var invitert pga. koronabegrensning, så hadde vi jo gitt like mye. De får 1000 kr.

Venners barn (som vi ikke går i konfirmasjonen til) har fått mellom 200 og 400, litt etter hvor mange konfirmanter vi gir til det året etc.


#10

Strå sa for siden:

Mine nære venners barn består av de fire som min venninne og mannen har til sammen. De erstatter de kjødelige tantebarna jeg ikke har. Alle fikk en tur til London, to overnattinger. Fokuset var museumer, vandringer mat og litt shopping. Jeg aner ikke hva som er vanlig og tipper dette er litt i overkant for de fleste. Men koselig var det.


#11

007 sa for siden:

Jepp, enig.


#12

Anne C sa for siden:

Vi ga ikke gave til noen av vennene til eldste, han fikk heller ikke av noen. Jeg har heller ikke noen tradisjon med å gi gave til venners barn. Når minsten konfirmerer seg om ett år tipper jeg han kommer til å gi noe til de han er mest sammen med.


#13

Syrinx sa for siden:

Shit, syke takster rundtomkring. 200,- ville jeg gitt, og 500,- om vi var gjester.


#14

Pesten sa for siden:

200,- til nabobarn
500,- til venners barn.
1000,- til de vi er fadder for og nevøer/nieser.


#15

Gri sa for siden:

400-1000,- alt etter kor nære, om vi er i selskapet, om vi er fadder. Til barn av «fjernare» vennar gir vi 200,-.


#16

Blondie sa for siden:

For meg handler dette kun om hva jeg har mulighet til, så venners barn får maks 300,-. Hadde jeg hatt økonomi til det, hadde 500 vært fint. Jeg prøver å lære meg til å ikke skamme meg over det.


#17

Elise sa for siden:

Jeg ser ikke på det som naturlig å gi gave til barna til vennene mine tror jeg, det er folk jeg stort sett ikke har snakket med eller kjenner. :vetikke:


#18

My sa for siden:

Omtrent det samme her.

Jeg regner med spørsmålet gjaldt "vennefamilier", altså omgangsvenner som vi har kjent siden barna var små, der vi omgås hele familien. Tror ikke jeg har nære venner som jeg aldri har møtt barna til, når jeg tenker meg om. Men hvis det er kollegaer eller andre som jeg kjenner, som har ungdommer som jeg aldri har møtt, så gir jeg ikke gave til disse nei.


#19

Bluen sa for siden:

Vi har gitt 500 i et sånt tilfelle, til barn av en av våre forlovere. Venner av nyere dato, der vi i mindre grad kjenner barnet - kanskje 200.


#20

Billa sa for siden:

Vi ble enige om at 300 kroner var going rate i vår lille vennegjeng, og det har jeg holdt meg til for andre barn (som ikke er nevøer og nieser) også. Inklusive grandtantebarn. Bare i løpet av 2 uker er det 3 konfirmasjonsgaver for vår del, og jeg skjønner godt det gjør et innhogg i økonomien i perioder med mange konfirmanter på rad.


#21

007 sa for siden:

De barna jeg regner som nærest er barn jeg har fulgt gjennom hele oppveksten, reist på ferie sammen med, og der vi også har vært gjester i konfirmasjonen. De blir nesten som nieser og nevøer.


#22

Minerva sa for siden:

Jupp, en slik relasjon.
Vi valgte å gi 500kr.
Til nieser og nevøer gir vi 1000.


#23

Niobe sa for siden:

:jupp: For meg er de likestilt med nevøer og nieser.


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg gir nieser og nevøer mer, men det er fordi vi inviteres i selskap. Vi har mye mer med venners barn å gjøre, men det er ikke tradisjon for å ha annet enn slekt i selskaper i mine kretser. Faddere har vi ikke.

Vi har forøvrig gitt alt fra 750 til 1000 til nevøer og nieser, men jeg synes det er vanskelig når de gir 3000 tilbake, det må jeg bare innrømme.


#25

Susse sa for siden:

500 til nære venners barn. 1000 til fadderbarn. 200 til nabobarn.


#26

Milfrid sa for siden:

Sånn ca det er det her også.


#27

Pelle sa for siden:

Vi gå 500 kr til niese (men foreldre gå oss ikke kø to nummer, så har ikke fått overført- de bor i utlandet) og gullsmedgaver for ca 850 kr til venners barn, uten å være fadder. Var i selskap 8g har tett kontakt med sistnevnte, niese ser vi ca 1 g årlig.


#28

Nooria sa for siden:

200 er vanlig i min vennekrets.


#29

Billa sa for siden:

Kjøpte gave i går, til venninnes datter. Spleiset med flere og vi ligger på ca 300 kroner. Nevøer/nieser får normalt 1500 (men avstemmer litt med "andre siden også", grandnevøer og nieser (inkl etablerte bonusbarn) får 300 kroner. Konfirmanten jeg er fadder til fikk gave tilsvarende 1000 kroner.

Til små venner og barn i nabolaget tenker jeg det er avgjørende hvilken relasjon vi har. Noen er perifere andre er nære. Alt fra 200 kroner og oppover.


#30

Dansma sa for siden:

Vi gir 500,- til nære venners barn, og 300 til egne barns venner.
Endel mer til nieser og nevøer, og fadderbarn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.