Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av ost

#1

Høns sa for siden:

Hvordan oppbevarer dere hvitost? Her ligger den i en pose i kjøleskapet, men skulle gjerne hatt en bedre løsning.

Så produktet Easy Cheese og vurder å kjøpe det... Noen som har testet?


#2

Myria sa for siden:

Vi bruker også pose, og kunne tenke oss en annen løsning. Har prøvd flere ulike osteklokker, men det blir alltid kondens inni og da er jo hele poenget borte. Så jeg henger her for tips. :o


#3

Jålebeinet sa for siden:

Bruker osteklokken til Tupperware.


#4

frukt sa for siden:

Pakk i matpapir og deretter plast sier Tine.


#5

Fersken sa for siden:

Har denne osteboksen fra Tupperware

Sannsynligvis utgått. Lite kondens og er plass til en stor Norvegia.


#6

Lhi-My sa for siden:

Vi har osten i originalinnpakningen og har aldri hatt problemer med det. En Norvegia på 1 eller 1,3 kg spises i løpet av en ukes tid og den tida holder den bedre i en halvåpen originalinnpakning enn i Tupperware sin osteklokke som jeg har, men aldri har likt.


#7

Retz sa for siden:

Jeg kjøper nesten bare edamer, og oppbevarer den i originalpakning pluss en stoffpose.


#8

Høns sa for siden:

Synes de blir så sykt store ifht størrelsen på osten!


#9

Lhi-My sa for siden:

Jeg var forresten en ivrig Tupperwarwselger i noen år (rundt 2010-2012 tror jeg), og jeg fikk da mange negative tilbakemeldinger på osteklokken. Dette var den med ventil i lokket som det er bilde av her. Jeg likte den ikke selv heller. Osten ble fuktig og da mugner den fort. Iflg min sjef i Tupperware var dette et ukjent problem og jeg var den eneste selgeren som noensinne hadde fått slike tilbakemeldinger :knegg: Jeg tror Retz sin løsning med originalpakning og stoffpose er bra hvis man trenger å oppbevare osten litt lenger enn de få dagene det tar her før den er spist. Jeg bruker stoffposer til brød og mye annet.


#10

Jålebeinet sa for siden:

Jeg har den som er litt større, og der er det plass til en stor gulost og en brunost.

Så har jeg en som er mindre enn den på bildet, den tar en brie (eller to).


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg har heller aldri vært fornøyd med den blå osteklokken fra Tupperware, så den er vel kastet eller noe, jeg husker ikke. Dessuten var den altfor stor. Jeg synes vi spiser mye ost hos oss, og en av oss spiser mangfoldige skiver med ost i løpet av en dag. Flere av oss andre har også ost som foretrukket pålegg. Vi spiser en Norvegia på sånn ca 4-500 gram i løpet av et par uker. Sist uke kom mannen hjem meg en på 1,3 kg, og da trodde jeg han var gal. En sånn på en uke framstår helt absurd ut for meg. :knegg:

Vi oppbevarer i tett plastpose. Funker greit, men osten har en tendens til å sette seg fast.


#12

C3PO sa for siden:

Jeg var lenge fornøyd med osteklokken fra Tupperware, men den tok mye plass. Nå har jeg i årevis oppbevart osten i originalpakningen og liten plastpose fra Ikea. Det holder seg fint.


#13

Malama sa for siden:

Vi har den i originalpakken og putter gjerne den i en pose. Siden det lages taco hver fredag og pizza hver lørdag går det med en del ost hver uke, sånn i tillegg rklat det spises gjennom uka.


#14

Lavender sa for siden:

Har en osteeske som rommer ca 1 kg ost. Plast unngås fordi det blir kondens på innsiden, bortsett fra ostefilm, plast for lagring.


#15

Magica sa for siden:

Jeg har også den! Superfornøyd.


#16

Lorien sa for siden:

Jeg har aldri opplevd å ha en ost så lenge at det er noe problem å oppbevare den i originalpakning med ziplockpose utenpå. Det går 1-2 store oster i uka her.


#17

Input sa for siden:

Her i huset er det bare tiåringen og jeg som spiser Norvegia, men vi bruker ca en uke på en 500-gram. Vi spiser pizza med Norvegia hver fredag, det "hjelper" jo.

Vi oppbevarer den i original pose + ziplock.


#18

Nextlife sa for siden:

Jeg har nok prøvd 30 forskjellige osteklokker gjennom årene, osingene har funket tilfredsstillende. Nå brukerregistrering bivoksark om det er kilosstore oster, og originalemballasjen om det er mindre biter. Begge deler funker superbra.


#19

tink sa for siden:

Oppbevarer i originalpakke + plastpose. Men må si at vi spiser 1-2 kg jarlsberg i uken. Da primært ost på skiven, men også som rives til taco/pizza. Høres helt utopisk ut å skulle klare seg med 400 g i nesten to uker. 5 personer, et barn spiser ikke ost på skive.


#20

Input sa for siden:

Kommer ikke Jarlsberg i åpnelukke-pose som faktisk funker?


#21

Hyacinth sa for siden:

Ja, man har jo ulikt forbruk rundt omkring. Jeg synes jo 2 kg ost i uka virker helt enormt. Men jeg prøver å begrense ostespisingen, da. Vi har for eksempel aldri ost til taco, og på pizza dekker jeg ikke helt med ost. På skiva er det typisk to slicer.


#22

Lavender sa for siden:

Både Jarlsberg og Østavind kommer i ziplock, jeg har ikke tålmodighet til å åpne og å lukke. Samt at det ofte blir kondens i pakkene. Vi bruker ca 700 gr Jarlsberg i uken.


#23

Ruslebiffen sa for siden:

Går ca én kilo med hvitost i uken hos oss, originalinnpakning med pose utenpå funker veldig bra. Verre med alle de sinte ostene som av luktmessige årsker bør ligge i tett boks. Det går bra en ukes tid, men etter en liten stund blir det mye kondens. Har ennå ikke funnet en kondens- og luktfri løsning der.


#24

meisje sa for siden:

Vi oppbevarer i vanlige plastposer. Men osten blir ikke gammel hjemme hos oss, så kondens har jeg aldri opplevd.

Når jeg besøker min faste ostekiosk i Nederland pleier jeg å få med en haug med spesialark av papir med voks på, til oppbevaring etter at jeg har åpnet vakuumposen den kommer i. Til langtidslangret er vakuum det aller beste, evt voks rundt hele osten.


#25

Billa sa for siden:

Jeg også! Eneste som funker. Den store med ventil var ikke like god.


#26

Strå sa for siden:

Jarlsbergosten, 700 gram oppbevares i den originale zip-posen sin, den blir muggen kun om vi glemmer at vi har ost. Brunosten, 500 gram, oppbevares også i originalplasten sin. Den lever aldri så lenge at den blir dårlig.


#27

Magica sa for siden:

Det er jo supergodt med ost til taco, syns dere ikke!? Her går ca 1 ost i uka.


#28

IzziCreo sa for siden:

Vi har brukt vent smart boksene til Tupperware og det funker egentlig ganske bra. Kan bli kondens noen ganger, men da tørker jeg bare av den. Problemet er at det tar endel plass i kjøleskapet med disse boksene. Alternativet er gladpack. Da blir det helt uten kondens. Jeg synes plastpose er fiklete, samt at det fort blir kondens om ikke den pakkes helt tett. Orginalplast er problematisk da det kommer mye luft inn og du får tørre/misfargede partier på osten.

Gladpack er vel den beste løsningen, men jeg prøver å begrense engangsplast så derfor brukes også bokser når det er plass i kjøleskapet.

Vi bruker minst 1 kg pr uke.


#29

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det beste rett og slett er en vanlig plastpose type brødpose, uten knyting eller klemme. Bare surre den rundt osten noen ganger. Ikke kondens, ikke tørr, ikke mugg på den tiden vi bruker på å spise.


#30

Hyacinth sa for siden:

Enig i at det er/kan være godt. Men vi prøver å begrense ost generelt. Det er salt og veldig fett. Vi unngår det ikke helt, vi spiser det på skiva hver dag. Men jeg synes ikke det er nødvendig på taco. Jeg lager taco på den sunneste måten jeg kan, med mye gode grønnsaker, lite kjøtt og mye bønner. Lite skjell/lefser også. Vi har det like gjerne på en helt vanlig dag, altså, det er ikke fredagsmat hos oss. Forøvrig spiser vi ikke annerledes i helgene heller. (Må legge til at sunn mat ikke er kjedelig mat, og at vi ikke trenger å spise usunt for å «kose oss». Ikke at jeg tror at du trodde det, men mange later til å tro sånt, så jeg bare avkrefter det med en gang. :knegg: )


#31

Magica sa for siden:

Veldig fett er det jo ikke da, det er 28 g per 100 g vanligvis.


#32

Hønni sa for siden:

Jarlsbergen bor i en gammel osteklokke av glass fra min tippoldemor :love:
Om den er god vet jeg ikke, for hos oss forsvinner osten bare noen dager etter at den er kommet i hus.


#33

Fintdethei! sa for siden:

Minst 1kg Norvegia i uken her også. Originalpakning med en plastpose utenpå. Funker finfint.


#34

Nextlife sa for siden:

Hos oss 2 i dette huset greier vi lett en kilo Norvegia i uka. Jeg spiser kun det på brødskiva/ knekkebrød og mannen med sin 8-skiver matpakke har det på halvparten. I tillegg har vi gjerne noe pizza, taco, pai, omelett o.l til middag i uka, så da går det unna, gott


#35

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er veldig mye. Har ikke fettfobi, men jeg spiser nok så å si aldri mat med så stor fettholdighet. Spesielt ikke en matvare man gjerne spiser litt ofte, som nettopp ost.


#36

Svanen sa for siden:

Akkurat kjøpt slik easycheese. Brukt den til en stor norvegia nå. Den var litt høy/ustødig da osten var helt ny, men ny er den ikke lenge her i huset (spiser mye ost).
Var lettere enn forventet. Sto ingenting om den tåler oppvaskmaskin. Det må jeg finne ut. Men lett å rengjøre. Tre deler og ingen rare kroker og kriker.


#37

Nenne sa for siden:

Sånn gjør vi også.


#38

Millen sa for siden:

Samme her.


#39

Isolde sa for siden:

Vi bruker tupperware sin cheese smart, har den gamle som er bilde av her oppe. Den funker fint hos oss. Den er kommet i ny modell som kan vaskes hele i oppvaskmaskin inn filteret. Denne med blå filter kan ikke det.

Er en del som klager på at det kan bli kondens eller mugg. Jeg har aldri opplevd det. Ser de erfarne tupperware damene anbefaler å prøve å flytte den til et annet sted i kjøleskapet om det skjer. Eventuelt vaske godt av fileter som skal fjerne kondensen. Mange tipser og om å legge igjen lokket i kjøleskapet, men det skal ikke være behov for det.


#40

millact sa for siden:

Jo, den er ganske bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.