Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tursko/fjellsko, hvilke?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri i mitt liv eid et par fjellsko. Eller høye tursko, om du vil. Det er mest fordi jeg ikke har gått så mye i fjellet, det vil si, jeg har jo det, og jeg har gått mye tur, men ikke type hele dagen med overnatting etc. Jeg har brukt joggesko. Hele livet. En annen grunn er at jeg ikke takler så godt å ha sko over anklene. Jeg vet jo at man trenger stabiliteten, og det er blant annet derfor jeg nå vurderer å kjøpe. (I tillegg til at jeg er sykt redd for orm, og jeg er lei av å bære støvler i sekken...)

Finnes det noen som først og fremst er vanvittig komfortable, og deretter gjerne litt kule og ikke spinndyre heller? :undrer:


#2

millact sa for siden:

I sommer kjøpte jeg meg nye Salomon gore tex tursko, lave. De forrige var totalt utslitt, holdt i årevis og var nok omtrent ti år gamle. Gikk til Gaustatoppen med de i sommer. Veldig fornøyd med de. Jeg betalte vel ca 1300 kr på XXL.

Ser at flere av speiderne på 14-15 år har samme.


#3

Hyacinth sa for siden:

Supert!

Jeg gikk også til Gaustatoppen i sommer. I joggesko. :) (Gikk veldig fint, altså.)

Googler litt og ser at Alfa har interessante sko også.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg kjøpte meg disse i vinter: Crispi Besseggen

De ble innkjøpt ettersom mine forrige fjellsko begynte å bli litt slitne etter nesten 30 års tjeneste. Det var Crispi Besseggen de forrige også. :nemlig: Når skoa varer i 30 år så tenker jeg at det er greit at de koster litt.

Jeg har skikkelig slarkete ankler og må ha høye sko hver gang jeg skal gå utenfor sti i skogen. Siden jeg driver med turorientering, så blir det en del vandring utenfor sti. (Grei sikkerhet mot orm er det også. Vi så hoggorm senest på lørdag.)


#5

Input sa for siden:

Jeg tror ikke det finnes kule fjellsko... :sparke:

Men jeg er veldig, veldig fornøyd med mine fra Crispi. De har blitt mye brukt i seks år og er ikke i nærheten av utslitte. Når de er nypusset ser de helt nye ut. Min modell heter Bjørn, tror ikke den finnes mer, men jeg hadde kjøpt Besseggen om jeg måtte hatt nye nå.




#8

Sissel sa for siden:

Jeg har også disse, har hatt dem i 3 år tror jeg, og er kjempefornøyd.


#9

løve70 sa for siden:

Jeg er godt fornøyd med Alfa. De er lett, ikke så høye og kraftige. Passer fint for mitt bruk (som ikke er veldig krevende turer).


#10

Niobe sa for siden:

Jeg har Salomon Ultra Mid Goretex fjell/tursko, Alfa Kvist Advance fjell/tursko og Adidas Terrex GTX lave tursko.

Om du har smal fot, så anbefaler jeg virkelig Alfa Kvist Advance. De sitter veldig godt på smal fot (Crispi er veldig brede, synes jeg). De er også myke og behagelige på, og lettere enn Salomon-skoene. Fordelen med Salomon er nettopp at de er litt stivere og tykkere, så de gir bedre støtte. Jeg har svake ankler, så i veldig ulendt terreng blir jeg mindre sliten i Salomon-skoene, mens Alfa-skoene er klart bedre i lettere terreng. Begge er helt vanntette. Alfa-skoene er så behagelige at jeg ofte bruker dem der jeg ville trodd jeg hadde foretrukket lave sko.

Adidas-skoene har god demping er gode til hverdagsturer og lette fjellturer. Dog ble de fort slitt i stoffet, så det trekker ned.


#11

frukt sa for siden:

Alfa Lyng er nå ganske kule synes jeg.
www.fjellsport.no/alfa-lyng-perform-gtx-w-2-turquise-43.html

Lette er de og.
Jeg har ikke de da, jeg har Crispi Valdres. De er kraftige og tunge, og perfekte til de strabasiøse turene turkompisen min drar meg med på. Godt grep har de og. Men om man ikke skal ut på krevende ekspedisjoner holder det sikkert med noen i gore-tex.


#12

banana sa for siden:

Etter å ha prøvd litt forskjellig opp igjennom åra kjøpte jeg i år Hoka Kaha GTX. Jeg er lei av stive fjellstøvler og tipper at jeg kommer til å bruke noe a la disse Hokaene resten av livet.


#13

C3PO sa for siden:

Flere av oss i huset Salomon X-Ultra 3 GTX mid, og jeg er veldig fornøyd med dem. Jeg elsker Speedcross terrengskoene mine, så jeg ville ha noe med de samme gode egenskapene. XXL har dem til OK pris. De er også rimelige på Norwegian Outlet på Vestby hvis man bor i nærheten av Oslo.

De var geniale på sommerens fjelltur, spesielt de gangene jeg slo føttene rimelig hardt i steinura.


#14

My sa for siden:

Jeg elsker Salomon. Jeg har et par ganske kule (og gule), middels høye (X Alp Mid), og et par ikke særlig kule, lave (X ultra 3). Begge har gore-tex.

De første har veldig god støtte, og hard, kraftig såle, og brukes på fjellet, de siste er lettere og mykere, men fortsatt mye mer robust enn joggesko, og brukes i marka. Veldig fornøyd med begge parene.


#15

Hyacinth sa for siden:

Takk for mange tips!

Jeg har veldig smal fot, ja.


#16

Hyacinth sa for siden:

Hvor selges Alfa Kvist annet enn på nett?


#17

Niobe sa for siden:

På Platou, hvis jeg ikke husker helt feil.


#18

Hyacinth sa for siden:

Da skal jeg prøve der.


#19

LilleT sa for siden:

Jeg også! :elsker: Lette og med supergod demping. Dog synes jeg ikke de ser veldig kule ut, altså.


#20

Retz sa for siden:

Jeg bruker nesten bare joggesko, men er det for vått og jeg skal bære storsekk så sverger jeg til Haglöfs Observe Mid gtx. Det er en lettvektsstøvel, jeg er helt sluttet med stive, tunge fjellstøvler. Har et par Crispi Besseggen på hytta, men de støver ned. Synes de er altfor tunge. Jeg har ingen problemer med anklene, da.


#21

Hyacinth sa for siden:

De fra Haglöfs hadde jo en snill pris, da. Hvorfor er de så mye billigere enn andre? :undrer:


#22

Retz sa for siden:

Sikkert fordi de ikke produseres lenger. Men de har aldri vært i samme prisklasse som f.eks Crispi og Scarpa.


#23

Madicken sa for siden:

Jeg har disse fra Hoka - beste turskoene jeg har hatt. :elsker: De er lette og demper godt (hvilket var de viktigste kriteriene mine), men det finnes selvsagt sko som støtter bedre rundt anklene, dersom det er viktig for deg.
static.antonsport.no/image/upload/e_trim:0/c_lpad,g_center,w_1600,h_1200,a_0/q_auto/dk0hickuxwnqgkfbxot2.jpg

Link for mer informasjon: www.antonsport.no/hoka-one-one-300-sky-toa-gtx-w-p16139/biaq-black-iris-aquamarine-38-v97181?gclid=EAIaIQobChMIvYTjmcnX6wIVg_uyCh3iZADlEAQYASABEgIT2fD_BwE


#24

LilleT sa for siden:

Det er forresten disse.. Jeg ble tipset om der her inne på forsommeren. En skikkelig investering, men jeg har brukt dem enormt mye, både på fjellet og hjemme. De er veldig lette, og jeg bruker dem i stedet for støvler om jeg skal på tur i skogen for eksempel.


#25

Fintdethei! sa for siden:

Har kul jakke og kul attitude, så da ser ingen skoene. Kan gå 15km med dem uten vondt i beina.


#26

Lyppa sa for siden:

Jeg er ikke fan av høye sko, så jeg bruker halvhøye.
Min favoritt i terreng er Hoka Speedgoat 2 (jeg synes de er kule!). For meg har de for mye demping til at de er behagelige på asfalt. Kan gå langt og med tung sekk med dem.
Jeg har også halvhøye sko fra Bergans og Salomon. Salomonskoene har litt for dårlig feste på sålene i terrenget, og Bergans har for hard kant rundt ankelen så de er ikke gode i bratt terreng.


#27

Lhi-My sa for siden:

Jeg har de samme og bruker de masse både sommer og vinter. Jeg bruker egentlig bare tre par sko året rundt, disse, et par Hoka joggesko og et par lette Skechers sko uten knyting som jeg bruker på kjappe turer i butikken osv. Hoka fjellskoene mine fungerer perfekt som vintersko med en ullsokk.
Jeg har et par Alfa fjellsko og jeg har slitt ut noen par med Salomon og Merell Goretex tursko, men ingen av de er halvparten så gode som Hoka.


#28

Kula sa for siden:

Jeg har Crispi Valdres. De passer foten min helt perfekt, og jeg "gikk de inn" over Besseggen. Litt risky å bruke splitter nye fjellstøvler på en slik tur, men det gikk helt supert.

Det viktigste er å finne støvler som passer DIN fot, det skal egentlig ikke være nødvendig å gå inn støvler. De skal bare passe.


#29

Hyacinth sa for siden:

Jeg er en av få som ikke liker Hoka løpesko, så jeg er litt skeptisk til fjellsko. Men kan jo prøve. Ble absolutt ikke anbefalt Hoka på Löplabbet. Jeg er helt i motsatt ende. Kjøpte løpesko nesten uten dropp.


#30

Robyn sa for siden:

Jeg har fra Alfa og de er supre. Fant de på en restepall på G-sport til godt under halv pris så det kan være verdt å lete litt.


#31

banana sa for siden:

Jeg løper også helst med lav drop - mine Hoka Challenger ATR har vel 5 mm, og jeg har andre med 0 og 3 mm drop. Når det gjelder fjellsko blåser jeg i drop. Hoka maxer demping, ikke drop, tror jeg.


#32

My sa for siden:

Mannen har Hoka halvhøye fjellsko av denne typen, som er svært lette, med ekstremt bra demping. Selgeren anbefalte ikke å bruke disse hvis han skulle gå lengre fjellturer med tung sekk, da gir de for lite støtte på grunn av all dempingen. Men for turer med lettere sekk, der støtte er mindre viktig, er de visst veldig gode.


#33

LilleT sa for siden:

Herremodellen er litt kulere enn damemodellen som jeg har, synes jeg. Det er i det hele tatt flere av Hokas herremodeller som har farger jeg liker enn det damemodellene deres har.


#34

Hyacinth sa for siden:

Jeg prøvde Alfa Lyng i dag. De hadde kun str 38 og 42. Jeg bruker 39 i sko. 38 var altfor små, og jeg hadde også kun tynn nylonstrømpebukse på. Er de små i størrelsen?

Vurderer å kjøpe Kvist på nettet, men det er så stress å returnere hvis de ikke passer. Er det noen forhandlere som har gratis retur?

Vil Kvist og Lyng være tilsvarende i størrelsen, tror vi?

Jeg likte godt Lyng, selv om de var altfor små. De var smale nok og relativt myke. Prøvde en annen Alfa-modell også, og den var så stiv at jeg fikk hetta.


#35

Magica sa for siden:

Jeg har Mammut og er veldig fornøyd. www.tgomagazine.co.uk/review/review-mammut-alto-guide-high-gtx/

Jeg har damemodell og den sitter fint på min ganske smale fot. Litt usikker på om den Alto er utgått, mine sko er ca 4 år. Men de er kjempegode å gå med på fjellet! Men hvor fancy de er kan sikkert diskuteres, men jeg bryr meg jo ikke om det.


#36

Niobe sa for siden:

Om du bruker 39 i sko, så vil jo i grunn 38 være for smått uansett, tenker jeg? Men jeg opplever mine Alfa-sko som mindre i størrelsen enn Salomon, men jeg har tenkt at det mest oppleves sånn fordi de er smalere.

Jeg tror Fjellsport har Alfa-sko, og de leverer lynraskt og har gratis retur.


#37

Hyacinth sa for siden:

Takk!

38 var for smått, ja, men det var så veldig for smått, liksom. :knegg:


#38

Pøblis sa for siden:

Så synd, for jeg har akkurat lagt ut et par slike i str 38 til salgs her inne. :ja:


#39

Hyacinth sa for siden:

Å nei!!!! :leppe:


#40

Hulda sa for siden:

Jeg har også disse, kjempegode og lette. Ikke stive som de fleste fjellsko, da får jeg vondt i føttene ganske raskt.


#41

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg prøvd str 39 (Lyng, det var det de hadde), og de passet. De er altså helt normale i størrelsen. Jeg syntes 38 var så veldig snaue til meg at jeg derfor dro den motsatte slutningen. Men nå vet jeg hva jeg kan bestille.

Har mest lyst på Kvist Advanced. Har som sagt ikke prøvd dem, men håper jeg kan gå ut fra at de er nokså like Lyng. Ble fortalt i butikken at de er litt smalere, noe som er en fordel for meg.

Jeg har ikke lyst å betale mer enn 2000. De kommer ikke til å bli veldig mye brukt. Så jeg håper å finne noen under det på nettet.


#42

Niobe sa for siden:

I Alfa sin egen nettbutikk hadde de noen typer Kvist Advance i Outleten. Hvert fall hadde de for noen uker siden. Jeg mener de koster 1500.


#43

Hyacinth sa for siden:

Så flott! Skal definitivt undersøkes.


#44

Lyppa sa for siden:

Jeg tror Fjellsport.no har dem til 1798,- :)


#45

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg så det. Flotte greier :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.