Jeg har oppdaget at det ser veldig enkelt ut å lage gnocchi. :knegg:
Men jeg lurer på: Hvordan funker det å lage dem i forkant og koke dem senere? Eller er jeg nødt å trille ut og forme like før kokingen? Blir de tørre av å stå en stund på forhånd?
Jeg har laget dem feks i helgen og spist på ukedag, kanskje 3 dager etterpå uten problemer. Tror man kan tørke gnocchi som pasta, men det har jeg ikke prøvd.
Jeg lager gnocchi innimellom. Da lager jeg en kjempeporsjon, koker dem ferdig og fryser dem ned i porsjoner. Når de skal spises, tines de på benken noen timer og stekes i panne. Veldig godt!
Hehe, jeg har ikke laget det, så det vet du bedre enn meg. :) Men jeg så Jamie lage det i går. Han kokte tre store poteter, moste dem i en sånn potetpresse (det har jeg og jeg liker den), blandet med 100 g mel, salt og muskatnøtt. Ingen egg. Blandet sammen, trillet pølser med tykkelse på ca 2 cm og kuttet dem i stykker på 3 cm. Voila, egentlig. Kan jo lage mønster med gaffel hvis man ønsker, da henger sausen bedre. Men ikke nødvendig. Kok i 2-3 min til de flyter opp. Ferdig.
Som sagt har jeg ikke prøvd, men det framstår jo som kjempelett? :undrer:
Enig. Det høres kjempelett ut. Men vi har oppfattet det som en lang og møysommelig prosess, og kjøper nå ferdige gnocchi.
Men det står på posen at de kan kokes, og så oppbevares i kjøpeskap noen dager. Og som andre skriver, så er det sikkert mulig å fryse også. (Vi er bare innmari dårlige på å få ting ut av fryseren. Det har en tendens til å bare bli der inne før det kastes.)
Hvis man først lager gnocchi, så tror jeg ikke at man skal være så fokusert på å minimere prosessen.
Det er godt mulig at man ikke må steke, men vi har alltid gjort det. Jeg er veldig glad i stekeskorpe (og at de tar til seg litt smørsmak i prosessen).
Aldri spist det innser jeg, hva spiser man det til (jmf den sausen?) Hadde glatt stekt dem litt, men jeg elsker stekt potet langt over kokt potet any day da. Men spørs vel helt hva de skal has til.
Googlet mange ulike oppskrifter (visstnok sa den første at det består av potet og parmesan. Og ingen av de andre oppskriftene brukte parmesan)
Jeg har aldri vurdert å steke. Men det høres jo godt ut.
Lillesøster er veldig glad i å lage italiensk mat, så vi lager gnocchi av og til. Det er ikke vanskelig, men det er ganske tidkrevende. Hovedproblemet er at når man først begynner å koke så må alt det andre være klart og man må være klar til å spise, for de må opp av gryten og spises før de blir kalde, og om man prøver å oppbevare de på noen måte, så kleber de seg så lett sammen.
Jeg pleier heller aldri å steke gnocci. Det tar jo litt tid, men vi lager det helst av rester, og da slipper man jo unna med litt tid. Når jeg har de ferdige i posjonsbiter, ruller jeg de i litt mel for at de ikke skal være klebrige. Vanligvis lager jeg gnocci av gresskar. Kjøper potet gnocci ferdig vanligvis.
De gangene jeg spiser gnocchi på restaurant så ser jeg jo at den kun er kokt. Men jeg synes ikke den jeg lager selv blir like god når den kun er kokt, derfor steker jeg alltid. Smør og stekeskorpe redder inn den litt tamme smaken.
Men vi bruker som regel ikke så mye saus til da, salviesmør eller enkel tomatsaus. Det er mulig jeg hadde synes det var helt overflødig dersom jeg hadde servert gnocchien med en litt mer fyldig sausevariant.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.