Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Verdens beste strykejern?

#1

Tallulah sa for siden:

Ja, det trenger jeg. Eller, kanskje ikke verdens beste, jeg stryker ikke såååå mye. Men når jeg først gjør det, vil jeg at det skal funke godt.

Jeg har ikke plass til en sånn diger dampsak. Har du verdens beste strykejern? Evt. har du et jeg for all del bør unngå?


#2

Galathea sa for siden:

Å ja, denne følger jeg, mitt strykejern er over 25 år gammelt og dampfunksjonen svikta for mange år siden. Jeg kan koste på meg et nytt og veldig bra et!#4

Tjorven sa for siden:

Inagh har verdens beste strykejern, og hun kommer til å komme og reklamere for det når hun bare kommer seg hjem fra jobb. :knegg:

Det koster en liten formue, men er virkelig noe helt annet enn det strykejernet jeg har.

(Men jeg bruker ikke strykejern særlig mye. Da knerten var 6-7 år var vi på en elektrisk forretning og han stod lenge og så på strykejernhylla får han høylydt utbryter: "MAMMA. HVA ER DET DER?" :sparke: Det var en del voksne som knegget godt da jeg forsøkte å forklare. :knegg: )


#5

Molly sa for siden:

:knegg:


#6

Inagh sa for siden:

Philips Perfect Care Elite. :nemlig:

Reklame herved lagt inn. :knegg:

«Hva fikk du av mannen din da du fyllte 50 da, Inagh?»

Jo, jeg fikk verdens mest sexy strykejern. :elsker:

Det er nesten så det blir moro å stryke.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg har fått prøve strykejernet til Inagh og det er virkelig magisk, altså.


#8

millact sa for siden:

Nesten så det stryker klærne for deg, eller?

Tenk, om to år blir jeg 50. Er det strykejern jeg skal ønske meg altså?


#9

Tallulah sa for siden:

Se der ja! Men litt av en pris, ja. Jeg får følge med på evt. salg.


#10

Inagh sa for siden:

Det er nesten så det stryker klærne for deg, ja - totalt magiske greier. :elsker:


#11

Toffskij sa for siden:

Men man trenger ikke å ha ødelagt dem for livet likevel. Mine trodde i alle år at strykejernet kun var til for stryking av perlebilder, men nå syr Secunda halvparten av klærne sine selv og har strykebrett og -jern boende på rommet sitt. :what: (Det går fint, det er jo ikke noen andre som bruker dem!)


#12

Toffskij sa for siden:

(Jeg har en liten håndholdt dampedings som dekker alle mine strykebehov.)


#13

Tallulah sa for siden:

Som barn strøk jeg alle min fars skjorter. Han gjorde det ikke. Jeg ELSKET å stryke. :what:


#14

Toffskij sa for siden:

Gærning! :skremt:#16

Madicken sa for siden:

Jeg trenger også verdens beste strykejern, gjerne med ditto strykebrett. Brettet jeg har i dag er smalt og med et irriterende design som gjør at ledningen henger fast i enden av brettet hele tiden.


#17

IzziCreo sa for siden:

Jeg ser damen på bildet bruker den som sånn håndholdt damper også. Dekker den alle behov? Svarer på mail og setter over potetene også? :blafre:

Jeg legger gjerne noen lapper i gode produkter. Slike ting har man jo i en evighet. Det jeg har nå gjør at jeg skyr plagg som trenger en runde med strykejernet :sparke: Og det er jo egentlig bare teit... Så jeg digger disse tråden Tallulah starter med "Verdens beste..." o.l for det er en veldig miljøvennlig approach. Når man først skal bytte ut en sånn dings, så går vi for en knallgod en som holder til dommedag. Da kan vi jo få en fin jobb med å stryke hvite kjortler i mottaket på Perleporten :what:

Selv duker og sånt? Jeg må si at jeg bruker også svært lite duker av samme grunn som jeg lister over :knegg: Men til jul og sånt så må det duk på langbordet, mest fordi ileggsplatene er av finér :knegg: Går det kjapt å fare over en bluse med en sånn? Og hvordan er resultatet? Er det som om man kjører plagget gjennom strykegreia i tørketrommel?

Og sønnen din, Tjorven :hehehe:


#18

Toffskij sa for siden:

Du spør nok litt feil person, for jeg er ikke akkurat en som bruker duker, langt mindre stryker dem, og heller ikke en som vet hva strykegreia i tørketrommel er. :knegg: Men jeg bruker dampegreia mi på bluser, skjorter, skjørt og kjoler i bomull og lin, og det funker fint (men som du skjønner, har jeg ikke veldig høye krav).


#19

Tallulah sa for siden:

Jeg har behov for å stryke skarpe kanter noen ganger, så jeg må ha mer enn en damper.


#20

Toffskij sa for siden:

Skarpe kanter driver jeg ikke med.


#21

IzziCreo sa for siden:

:knegg:


#22

Input sa for siden:

Er det mulig å forklare på en forståelig måte hvordan et strykejern til 2000 er bedre enn ett til 200?

Jeg hater å stryke, virkelig, og gjør det nesten aldri. Men må jo stryke bunadsskjorter og slikt, men jeg synes det er noe herk. Strykejernet vårt har mistet dampfunksjonen sin, og nå har jeg noen bæresjal i lin som trenger stryking for å ikke være stive som papir, så jeg må ha nytt strykejern. Men hvor lite penger kan man bruke og få et godt strykejern, eller hva er det som gjør det verdt det å bruke flere tusen kroner?


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg har det strykejernet som jeg fikk av moren min da jeg flyttet hjemmefra (for 25 år siden). Det blir varmt og det har damp, men jeg må bruke mye krefter på å få ting sånn passelig glatt og rett. Og ofte får jeg det ikke helt til.

Med Inagh sitt strykejern så er det ingen krefter involvert og ting blir helt rett/glatt.


#24

Tallulah sa for siden:

Det handler i all hovedsak om tyngde, varme og damp. Det er de tingene som får noe flatt. De billigere er dårligere på dette.


#25

Lhi-My sa for siden:

Jeg kjøpte nytt forrige uke, faktisk. Jeg syr etter hvert ganske mange bunader i løpet av et år, og trengte noe bedre enn det jeg hadde som kostet 300 kr for et par år siden. Det ble ikke varmt nok, var alt for lett og det slapp damp ut i type vanndammer.

Jeg vurderte dampgenerator, men etter å ha snakket med flere proffe bunadstilvirkere, endte jeg opp med et godt strykejern. Budsjettet mitt var begrenset og jeg ble frarådet disse «halvgode» dampgeneratorene som feks Elkjøp selger. De som jeg ble tipset om, kostet fra 4000 og oppover, og det er uaktuelt nå.

Jeg kjøpte derfor dette: www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/strykejern/41038/tefal-ultimate-pure-gold-dampstrykejern-fv9847e0

Det er tungt, faktisk det tyngste jeg fant og det hjelper veldig når man stryker. Det har også godt damptrykk og blir varmt nok. I tillegg kan man regulere temperaturen selv.
Mange strykejern nå til dags har automatisk temperaturegulering og det vil jeg ikke ha. I tillegg har dette en «dings» man kan ta ut og vaske ren for kalk, noe som også er viktig siden vi har en del kalk i vannet her.

Jeg har brukt det nye jernet til å stryke ned foldene på en bunadsstakk i tjukk ull og det gikk som en drøm. Kan absolutt anbefales! Jeg betalte 1300 kr for det.


#26

GydaG sa for siden:

Når man bare kommer over frykten for superintelligente dingser er inaghs strykejern helt magisk. Det er så magisk at jeg tok meg selv i å stryke ting som ikke egentlig trengte det engang.
Jeg gleder meg til å låne det igjen. Eneste faren er at jeg er redd jeg ender opp med å måtte skaffe meg det selv. :o


#27

Charlie sa for siden:

Jeg hater å stryke, og de siste 25 årene har shopping hatt strykefritt som kriterium. Som gjør garderoben litt begrenset. Kjenner ikke Inagh og har ikke brukt hennes, men har brukt et lignende hos noen vi var hos. Det var bare omvendelse og :elsker: og hadde jeg hatt et sånt, hadde jeg strøket mye mer. Og ja, jeg strøk også noen ting som ikke trengte stryking bare fordi.

Men jeg har ikke kjøpt et sånt, enda. Har fremdeles det jeg kjøpte da jeg flyttet hjemmefra.


#28

daffy sa for siden:

Er Inagh sitt strykejern uten ledning. Ser utrolig tøft ut. Kanskje er et slikt jeg ønsker meg?! :)#30

Tallulah sa for siden:

Må ha et jern som gir strykeglede. :nemlig:

Akkurat nå har jeg et boschjern som begynner å bli noen år, men som hadde kommet godt ut i tester den gang da. Det er seriøst det dårligste strykejernet jeg har brukt. Og nå lekker det og strykeplate er i ferd med å løsne. Jeg har satt opp et Inaghstrykejernsfond til meg selv. :nemlig:


#31

Teofelia sa for siden:

Mitt neste jern skal forøvrig ha manuell temperaturinnstilling. Det jeg har stiller inn automatisk, og det liker jeg ikke.


#32

Tallulah sa for siden:

Vi kan starte bra strykebisniss der oppe!


#33

Tjorven sa for siden:

Hvis jeg hadde sydd mer, hadde jeg uten tvil investert i et slikt strykejern som Inagh har. Men pr nå så syr jeg nesten bare samtidig som jeg faktisk har tilgang på Inagh sitt strykejern, så trenger jeg ikke gjøre den investeringen.

Vel, i år har jeg skikkelig juleduk (fikk Georg Jensen-duk i presang fra min mor i fjor) og kommer sikkert til å banne mye når jeg ikke får den helt pen til julaften.


#34

GinaK sa for siden:

Det viktigste er vel å ha damp. Men det har sikkert kommet mye nytt og flott nå.
Etter at jeg fikk et dampstrykejern så går strykingen mye raskere. Har et fra Bosch, det er mange år men funker veldig bra. Kan stille inn hvor mye damp jeg ønsker og varme.

Tidligere måtte jeg stryke alt, pga at jeg druknet i klesvask av ulike grunner... og bare stappet fra vaskemaskin, over i trommel og opp på vaskebenken så alt ble veldig krøllete. Men den tid er over og glatter bare litt på fronten på tskjorter.


#35

Inagh sa for siden:

Strykejernet står, med strøm, i en dampgenerator, og så er det en litt tjukk ledning mellom generatoren og jernet.

Kan virkelig anbefales, og er (ved siden av nespressomaskina som lager stoooore kopper kaffe) det jeg har brukt aller mest av hva jeg fikk til 50-årsdagen min. Nå skal det sies jeg syr i overkant mye. :knegg:


#36

Rug sa for siden:

Jeg stryker mye. Har slitt ut en Tefal dampgenerator, og er nå på min andre, en Pro Express. Den tilsvarer Inaghs Phillips-maskin, men for meg var brukervennligheten bedre på Tefal. Hadde Phillips hjemme en stund for å teste, men det at jeg måtte sette jernet på generatoren hver gang jeg satte det fra meg holdt jeg på å bli loco av. Jernet må kunne stå på høykant for seg selv. Ellers var funksjonaliteten ganske lik, men liker også bedre hvordan slangen mellom jernet og generatoren beveger seg bedre på Tefal sitt.

Nå får jeg neller av vanlige strykejern, og skjønner godt at mange ikke kan fordra jobben. Det tar jo hundre år, og blir ikke alltid bra. Jeg stryker tunge linduker og bunadskjorter uten å fukte dem, og det går hylfort. Litt plass tar den, men både prisen og plassen kan er verd det for all aggresjon jeg har spart meg.


#37

IzziCreo sa for siden:

Link, Rug :blafre:

Når noen sier at stryking går hylfort så skjønner jeg at jeg tydelig har helt feil jern OG gir meg en god forklaring på hvorfor jeg hater å stryke :nemlig: Kanskje jeg kan bli en-som-liker-å-stryke :what:


#38

Rug sa for siden:

Link, ja!

Se på trekanten nederst på jernet, den gjør at man kan sette det på høykant på strykebrettet.

Jeg har også et bra strykebrett fra Brabantia. Viktig at det ikke er treplate hvis man bruker dampgenerator (jeg anbefaler forsåvidt å unngå treplater uansett). Hylfort er selvsagt relativt, ingenting jeg gjør går i superfart. Men jeg hører om folk som bruker en halvtime på bunadsskjortene, jeg bruker 6-7 min på linskjorta og litt mindre på den i bomull. Sengetøy kan jeg legge dobbelt.


#39

Teofelia sa for siden:

Nei, det gjør du ikke, for GJ sine duker er så gode at de omtrent stryker seg selv. De får du glatte med nesten hva som helst.

Det er mye vanskeligere å stryke gamle duker, og mange duker av dårlig kvalitet er helt håpløse å stryke, men ikke GJ sine. :hjerter:


#40

m^2 sa for siden:

Jeg har det samme- det er fantastisk! Passer forlveig perfekt i sånn rullehylle-greie fra ikea, råskog.#42

IzziCreo sa for siden:

Er det noen nye erfaringer her, folkens? Jeg har nå lempet mitt udugelige jern over på studenten, og kan kjøpe meg nytt :hyper:

Jeg lurer på om jeg jeg skal være crazybananas å kjøpe et sånt til 3000,-, for selv om jeg ikke stryker noe (les: minimalt) pr i dag så er det jo fordi jeg synes det gir tvilsomt resultat. Jeg kunne nok funnet på å begynne å stryke det ene og det andre :knegg: Og, ikke truser altså, men topper og t-skjorter og sånt. Eller?

Tror ikke jernet Inagh m.fl har, selges lengre, men har helt sikkert kommet i ny og oppdatert modell. De to Tefal jernene finnes tror jeg. Men jeg tar gjerne i mot forslag i et litt lavere prissjikte også; fra 1000,- og oppover. Pris er ikke avgjørende for meg, jeg ser jo at jeg blir sittende med et jern i mange herrens år og da må jeg jo være fornøyd :nemlig:#44

Eia sa for siden:

Hvilken dampedings har du? :blafre:#46

m^2 sa for siden:

Det jeg og Inagh m.fl har er en «dampgenerator» fra Philips. Det finnes flere merker og typer hos Elkjøp, men en eller annen variant av Philips Perfectcare er det altså vi har (prisen var rundt 3000,-), hos Elkjøp finnes det flere varianter.

Her er en oversikt.


#47

Polyanna sa for siden:

Teofelia har et som er FANTASTISK. De var som å smøre utover varmt smør. Jeg tror hun sa at det var det med apper kraftigst damp, som ikke har ekstern dampgenerator. Eller no.


#48

Che sa for siden:

Når der kommer til klær, bruker jeg og en sånn håndholdt steamer. Det går så raskt (og krever ingenting ekstra som strykebrett )

Det er ikke fullgod erstatning, men i hverdagen elsker jeg det.


#49

Hyacinth sa for siden:

Fascinerende tråd.

Jeg har strykejern, men bruker det ikke. Jeg tromler linduken min (tror faktisk det finnes en egen tråd om den linduken), og mor stryker bunadsskjorten min… :sparke: Mannen stryker skjorten sin til jul og 17. mai.#51

Eia sa for siden:

Hvilken type er det?


#52

Lhi-My sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har lagt mitt gode Tefal-jern i en skuff og kjøpt nytt, profft utstyr. Valget falt på Laura Star-system, pris mellom 20.000 og 30.000 nytt, men jeg fikk kjøpt et veldig lite brukt system hos en lokal bunadsdame som pensjonerte seg. Dette er selvsagt noe annet enn et strykejern for husholdningsbruk. For bunadsøm ble ikke Tefal-jernet kraftig nok til alle oppgaver, men jeg mener fortsatt det er ett av de aller beste strykejern man kan få kjøpt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.