Fintdethei! sa for siden:
Jeg har bare stekt eltefritt brød i leirgryte. Det er litt tungvint siden den skal legges i vann og varmes og huhei. Kan jeg bare slenge deigen oppi vanlige brødformer, med ca samme steiketid?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Fintdethei! sa for siden:
Jeg har bare stekt eltefritt brød i leirgryte. Det er litt tungvint siden den skal legges i vann og varmes og huhei. Kan jeg bare slenge deigen oppi vanlige brødformer, med ca samme steiketid?
kamp sa for siden:
Kortere steketid. Pleier ha litt mel i bunnen av formen for at det skal slippe lettere
Fintdethei! sa for siden:
Takk :blomst: da skal jeg prøve det!
Magica sa for siden:
Jeg pleier steke i vanlig brødform, smør formen først. Stek på 200 grader nederst i ovnen i 40 minutter, ta ut brødet av formen og stek 10-15 minutter til. Bank på brødet og hør om det er hult, da er det ferdig.
Tranquil sa for siden:
Steker i form, nederst i ovnen, 200 grader i 1 time. Steker det helt ferdig i forma og rister det ut på rist til avkjøling. Har former fra Le creuset som ikke trenger å smøres.
Ruslebiffen sa for siden:
Eltefritt brød i brdøfrom er så genialt! Bare smelle sammen deigen, helle over i smurt brødform, heve i 8-16 timer, steke. Null bretting, null styr. Synes brødene blir utrolig saftige og holdbare. :D
Jeg synes brødene blir best om deigen er bløtere enn vanlig brøddeig.
Omtrent samme som meg. :)
Fintdethei! sa for siden:
Du hever direkte i formen? Også bare steker? Halleluja!!
Magica sa for siden:
Jeg har pleid å ha deigen i bakebollen de 8-16 timene (på benken), brette/røre den litt sammen, for så å tømme over i formen, og så etterheve i formen 1-2 timer. Men det er sletts ikke sikkert det er nødvendig, ref. Ruslebiffen.
Cauchy sa for siden:
Noen som vil dele en oppskrift for ca. riktig størrelse for brødform?
Magica sa for siden:
Ja, jeg bruker 5 dl kaldt vann og ca 1 liter mel/korn. Trenger du mer detaljer? :knegg: 1 ts salt og 1 ts gjær.
Anda sa for siden:
Jeg gjør det enda enklere.
Lar deigen stå på benken over natta, måker over i brødform (LeCeruset, trenger ikke smøres), settes på rist i midten i kald ovn, skru på 200 grader, 55 min.
Den tiden funker både på ovnen hjemme og på hytta.
Lykken sa for siden:
Jeg bruker denne oppskriften og er veldig fornøyd. Legger til knuste valnøttkjerner og solsikkefrø. Lar det heve i bollen med folie/håndkle etc over natten. Smører en vanlig brødform med smør og heller oppi. Steker ca en time.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.