Det er plutselig kommet opp at en med cøliaki dukker opp til ei servering i morgen formiddag. Vanlig gjærdeig til serveringen er allerede satt, men hva godt kan jeg lage til denne ene da?
Jeg baker aldri glutenfri ˚melbakst˚ så jeg er på utrygg grunn.
Det eneste jeg har i hus som er glutenfritt mel er maismel (tipper det blir drittriste snurrer av det. :knegg: og denne pakken med miks til glutenfri focaccia.
Kan den transformeres til noe som likner på en bolle, kanelsnurrer eller liknende, tro?
Glutenfri gjærbakst er litt tricky. På så kort varsel ville jeg heller kjøpt glutenfrie kanelsnurrer fra Fria på nærmeste butikk, og lunet dem i ovnen før servering.
Veldig enig. Får du det greit til med glutenfri gjærbakst, bør det spises med en gang. Det er ubrukelig etter frysing. :( Jeg lagde noen skikkelig gode kanelsnurrer en gang. Etter frysing var det som å spise bare tørre smuler. Og det er i utgangspunktet vanskelig å få til. :savnergrbakst:
Jeg gir den et forsøk og har satt deigen med litt flytende melange og creme fraiche i (jeg vet at vedkommende tåler melkeprodukter), så får vi se. Jeg har gode kjeks og sjokolader som er glutenfri, så det får bli nødløsningen om dette ikke funker.
Takk for innspill og tips. Det ble ikke så aller verst, jeg puttet noen blåbær i, litt kanel i svingene og en myk kremostglasur ringlet over. Vedkommende med cøliaki ble skikkelig, skikkelig glad for nybakst.
Men sammenlignet med gjærbakst stappet med gluten synes jeg det var middelmådig, altså. Jeg vil nok ha behov for å gjøre dette flere ganger, så nå skal jeg øve meg litt med et mel som er mer tilpasset saken.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.