Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri miks, lage søtbakst av denne?

#1

Nextlife sa for siden:

Det er plutselig kommet opp at en med cøliaki dukker opp til ei servering i morgen formiddag. Vanlig gjærdeig til serveringen er allerede satt, men hva godt kan jeg lage til denne ene da?
Jeg baker aldri glutenfri ˚melbakst˚ så jeg er på utrygg grunn.
Det eneste jeg har i hus som er glutenfritt mel er maismel (tipper det blir drittriste snurrer av det. :knegg: og denne pakken med miks til glutenfri focaccia.
Kan den transformeres til noe som likner på en bolle, kanelsnurrer eller liknende, tro?

Ingredienser: maisstivelse*, sammalt rismel*, sammalt hirsemel*, malt loppefrøskall*, havsalt, fortykningsmiddel (guarkjernemel*).

www.allergikost.no/glutenfritt/mel-brod-og-kakeblandinger/det-glutenfrie-verksted-foccacia-miks-okologisk


#2

Hot Lips sa for siden:

Glutenfri gjærbakst er litt tricky. På så kort varsel ville jeg heller kjøpt glutenfrie kanelsnurrer fra Fria på nærmeste butikk, og lunet dem i ovnen før servering.


#3

Bloppy sa for siden:

Veldig enig. Får du det greit til med glutenfri gjærbakst, bør det spises med en gang. Det er ubrukelig etter frysing. :( Jeg lagde noen skikkelig gode kanelsnurrer en gang. Etter frysing var det som å spise bare tørre smuler. Og det er i utgangspunktet vanskelig å få til. :savnergrbakst:


#4

kamp sa for siden:

Varm de litt i mikro eller ovn så funket det fint

Hatt cøliaki i 20 år ;)

Har ikke sett denne miksen før så kan ikke uttale meg om overnevnte.


#5

Nextlife sa for siden:

Jeg gir den et forsøk og har satt deigen med litt flytende melange og creme fraiche i (jeg vet at vedkommende tåler melkeprodukter), så får vi se. Jeg har gode kjeks og sjokolader som er glutenfri, så det får bli nødløsningen om dette ikke funker.


#6

kamp sa for siden:

Toro sjokolade kake er også glutenfri (langpanne)


#7

Bloppy sa for siden:

Jada. Jeg har gjort det. Måtte ha rikelig med drikke til forråsiresånn. :knegg:


#8

Blondie sa for siden:

Det høres veldig bra ut! Jeg blir alltid veldig glad for at verten prøver.


#9

kamp sa for siden:

Da har du nok spist gjesdal sitt brød, det er nokså uspiselig :rolleyes:


#10

Nextlife sa for siden:

Takk for innspill og tips. Det ble ikke så aller verst, jeg puttet noen blåbær i, litt kanel i svingene og en myk kremostglasur ringlet over. Vedkommende med cøliaki ble skikkelig, skikkelig glad for nybakst.

Men sammenlignet med gjærbakst stappet med gluten synes jeg det var middelmådig, altså. Jeg vil nok ha behov for å gjøre dette flere ganger, så nå skal jeg øve meg litt med et mel som er mer tilpasset saken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.