Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegodt til fylling i kopper

#1

apan sa for siden:

S på 2.5 år har tegnet på kopper til besteforeldrene til jul. Det ble selvsagt veldig fint :kry: .
Jeg har tenkt å fylle dem med noe hjemmelaget julegodt og pakke i cellofan med sløyfe. Forslag til godteri som er lett å lage og litt ekstra godt for voksne besteforeldre? De har jo mye mat selv i jula så det bør være noe litt "ekstra".


#2

Beathe sa for siden:

Brente mandler :) Mmmm.


#3

Frantzen sa for siden:

Det var min første tanke også :nikker:


#4

apan sa for siden:

Øh, og hvordan lager man det? Hvor lenge før jul kan det lages og holde seg godt?


#5

Frantzen sa for siden:

Brente mandler

Ingredienser:
250 g mandler
250 g sukker
1 dl vann
Tilberedning:
Tørk mandlene på husholdningspapir og legg dem i en tykkbunnet jerngryte sammen med sukker og vann.
Rør av og til og la massen småkoke til alt vannet er fordampet. Nå legger sukkeret seg rundt mandlene og de får et grålig utseende. Nå er det viktig å røre hele tiden til sukkeret smelter og legger seg blankt og fint rundt mandlene.
Når mandlene er pent brune, legges de utover på oljesmurt papir eller bakepapir. Bruk to gafler for å få mandlene fra hverandre. Legg mandlene i boks eller glass med tett lokk når de er avkjølte.


#6

Alexy sa for siden:

Mm, hjemmelaget godteri..

Laget noe nydelig i fjor, som også skal lages iår! Og dette tar ikke lange tiden, max en halvtime å lage begge sortene. Og dette oppbevares i kjøleskapet der det holder seg i mange uker. Ihverfall 3 uker.

Troikakonfekt:
1 plate kokesjokolade
100 gr delfiafett
2 ss melis
2 ss sterk kaffe
ca 100 ge marsipan
1 pose geletopper

1.Kle en brødform med matpapir. Kjevle marsipanen tynn(ca 1/2 cm) og tilpass bunnen av formen.
2.Skjær geletoppene i passe tykke skiver og legg de tett i tett på marsipanen.
3.Smelt sjokolade, kaffe og delfiafett sammen og avkjøles til håndvarm før den piskes godt med melisen.
4.Hell sjokoladeblandingen over til slutt og sett kjølig.
5. Deles opp i passe store biter.

Sjokoladekonfekt:
1 dl fløte
250 gr mørk sjokolade
1 1/2 ss melis

Kok opp fløten og ta den av platen. Ha i sjokoladen til den smelter. Bland i melis. Helles i små former og sette i kjøleskapet.
Kan godt ha litt likør i denne. Jeg bruker sånne små aluminiumsformer som egentlig er beregnet til stearinlys.

Mm, nå ble jeg sjokoladesugen..


#7

Frantzen sa for siden:

:nam:

:skriver ut:


#8

apan sa for siden:

Alexy sitt så utrolig lekkert ut det også. Det blir vrient å velge skjønner jeg. Vel, kan jo lage begge deler samt mandlene. (Det eneste er at jeg ikke har brødform :flau: )


#9

Alexy sa for siden:

Nei, men da kan du bruke noe annet med flat bunn.:nikker: Det flyter ikke utover, du trenger ikke noe med høye kanter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.