Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevarer du brød?

#1

Bayone sa for siden:

Vi har nettopp flyttet inn i nytt hus og prøver å finne gode løsninger i et ganske upraktisk kjøkken. Vi skal bytte kjøkken etterhvert, men må gjøre det beste ut av slik det er nå. Tidligere har vi hatt brød i en skuff, men her er det ikke nok skuffer til å ha en ekstra til brød. Hvordan oppbevarer dere brød?


#2

Stompa sa for siden:

I en plastpose på benken.


#3

Tjorven sa for siden:

Vi bruker brødskjæreren i butikken, og putter det rett i en sånn plastpose som henger på maskinen og deretter i papirposen som hører til brødet. Dette legges i en egen skuff på kjøkkenet.


#4

Matilda sa for siden:

Samme her. Har prøvd brødboks, men forblir ting bare liggende og mugne, så vi har landa på å bare ha det stående framme. Vi har egen dedikert sone til brødskjæring, med nok benkeplass til at det ikke er i veien, men hadde antakelig gjort det samme uansett.


#5

Hyacinth sa for siden:

I brødboks. Men når vi får nytt kjøkken vil jeg ha det i en skuff. Når ungene flytter, er det kun én brødspiser igjen her uansett.


#6

Myria sa for siden:

I plastpose på benken eller noen ganger faktisk i brødboksen. Vi bruker brødskjæremaskinen i butikken og fryser ned brødet og tar bare opp akkurat det vi trenger hver/annenhver dag. Det er bare barna som spiser brød.


#7

Dansma sa for siden:

Nøyaktig sånn :nikker:


#8

Selma sa for siden:

I plastpose i en kjøkkenskuff. Har en kjøkkenskuff til brød, ymse knekkebrød, kornblanding og litt annet småtteri


#9

Fersken sa for siden:

I en plastikkpose i brødboksen på benken. Ferdig skjært i fra butikk, halve er fryst ned. Deler plass med polarbrød og rundstykker som ligger i egne plastposer (fra butikk eller orginalforpakning).


#10

shute sa for siden:

I teorien i plastpose i brødboks som står på benken. I praksis blir det mest at knekkebrød og annet som holder lenge ligger i boksen, og det brødet som er "i bruk" ligger i plastpose oppå den.


#11

Strå sa for siden:

Nå for tiden ligger brødet i en skuff, vanligvis i papirposen sin. Har jeg bakt selv er det oftest såpass restfukt at pose ikke trengs. Før hadde vi en brødbox på kjøkkenbenken. Også da lå det inne i en papirpose. Jeg syns brød blir ekkelt og klamt etter en stund i plastpose, så det bruker jeg bare hvis jeg fryser det ned.


#12

Malama sa for siden:

I en plastpose, eller papirposen det kom i, eller under et håndkle om det er hjemmebakt, eller en kombinasjon av disse i løpet av brødets levetid, jeg synes papir eler tøy blir tørt på sikt.

Oftest på ei brødfjøl på spisebordet eller i nærheten, noen ganger på kjøkkenet. Ikke noen fast plass, desverre. Slett ingen tilgjengelig ledig skuff


#13

Toffskij sa for siden:

I fryseren, ideelt sett. Vi skjærer i skiver og fryser ned i passende porsjoner, og tar aldri ut mer brød enn vi trenger til nærmeste måltid (typisk frokost + matpakker). Jeg vil ha brødet mitt helt ferskt!


#14

GydaG sa for siden:

Akkurat sånn.#16

C3PO sa for siden:

Vi har et hjørneskap med karusell og åpne plastkasser som brødet står i. Hverdagsbrødet til barna ligger i plastposene de kom i. Håndtverksbrø står med oppskåret del ned i slike plastposer med hull som man får til bedre bakevarer. Den holder seg veldig bra, og skorpen blir ikke myk like fort.


#17

Smash sa for siden:

Ligger ferdig oppskjært i fryseren.


#18

Bloppy sa for siden:

I fryseren. Ferdig skjært. Den som skal ha brød tar bare ut de skivene som trengs. I matboksen tiner de til lunsj, ellers brukes tinefunksjonen på brødristeren. Ferskt brød alltid. :jupp:


#19

Magica sa for siden:

På hytta har vi skuff, hjemme bruker jeg nederste hylle i hjørneskap over benken. Der er det også knekkebrød og litt ymse annet innerst som jeg aldri får tak i likevel.


#20

veobra sa for siden:

I papirposen sin, lagt i brødboksen. Jeg vil beholde den sprø skorpen og bruker derfor ikke plast. Dersom brødet kommer i den typen plastpose med huller så beholder vi den, og legger i brødboksen. Fryser jeg brødet trer jeg en brødpose utenpå papirposen, plasten fjernes når brødet tas ut av fryseren.


#21

Robyn sa for siden:

I papirpose i brødboksen.


#22

dharma sa for siden:

Samme her, bare at vår er sort.


#23

Ruslebiffen sa for siden:

Stående på høykant på fjøla med skjæreflaten ned.


#24

Charlie sa for siden:

I en plastpose på benken, vanligvis. I brødboksen til fint. :knegg:


#25

Bayone sa for siden:

Å fryse ned noe oppskjært brød trengs ikke her i huset. Vi har en 16-åring som trener mye og fort spiser nærmere ett brød til dagen :knegg: Spørs om jeg må få tak i en brødboks som vi i teorien kan bruke i alle fall ;) Pr. nå ligger det i posen fra butikken på benken. Så må jeg komme i gang med baking igjen, har vært satt på vent nå i flytteprosessen.


#26

tinkadott sa for siden:

Felles bekjent av oss fra Surnadal oppbevarer bakst og brød i ovnen. Prøvd selv, funker supert!


#27

Strå sa for siden:

Jeg vokste opp med at brød og anna bakverk ble oppbevart slik. Det funket ikke for meg, alt for ofte skrudde jeg på stekovnen uten å fjerne det inni først. :sparke:


#28

Fløyel sa for siden:

Slik.


#29

Candy Darling sa for siden:

Hvordan blir brødet i den? Jeg synes det er vanskelig å holde både hjemmelaget og kjøpebrød godt med samme metode - kjøpebrød blir fortere tørt og må ha tettere pose, hjemmebakt blir seigt hvis vi bruker de posene.


#30

Señora sa for siden:

Har brødskuff, uten brød i. Det finnes knekkebrød, brødfjøl og brødkniv i skuffen. Når jeg tenker meg om så kan alt det omplasseres og en hel kolonialskuff blir ledig.

Brød blir sjelden spist, så vi har noe oppskåret i fryseren i tilfelle noen vil ha brød.

Vi har akkurat ommøblert innhold i skuffer og skap på kjøkkenet for det var så upraktisk som det var. Alt foregikk i et hjørne og det har vært så irriterende.


#31

Musemus sa for siden:

Mine besteforeldre kjøper flatbrød og oppbevarer det i ovnen.
Jeg hadde garantert glemt dette daglig. :knegg:


#32

dharma sa for siden:

Vårt ligger i pose i den, så bruker den mest til å få ting unna.


#33

Unicorn sa for siden:

I plastpose i et skap rett over skjærefjølen.


#34

frukt sa for siden:

Godt spørsmål. Har ikke brukt den på en stund fordi det har vært lite brødspising, og jeg tok den ikke med meg da jeg flyttet midlertidig. Men den har en ventil sånn at man kan justere lufttilførsel, og så synes jeg det er praktisk med skjærefjøl på baksiden av lokket.


#35

Elise sa for siden:

Vi spiser stort sett bare et dørgende kjedelig ferdig oppskåret butikkbrød. Vi kjøper gjerne for ei uke i slengen, 5-7 brød, og legger i fryseren. Det vi spiser av ligger på kjøkkenbenken i butikkposen, av og til på en fjøl, av og til oppi en brødkurv.

De få gangene jeg kjøper brød som jeg liker godt, gjør jeg det egentlig på samme måte, bortsett fra at det slipper å bo i fryseren først. Hvis vi kjøper brød i papirpose, pleier vi å skjære det opp i butikken og dermed tar vi med plastpose derfra som brødet bor i.


#36

Pegasus sa for siden:

Plastpose i skuff.


#37

Sissel sa for siden:

I papir- eller plastpose i brødskuffen.


#38

Lhi-My sa for siden:

Jeg og heldigvis resten av de jeg bor sammen med, synes brød oppbevart i plast er uspiselig. Jeg vil heller ha brødet litt tørt enn med den ekle konsistensen skorpen får i plast. Jeg hører derfor på brødekspertene, blant annet Morten Schakenda, og oppbevarer brød enten i papirposen det kommer i eller i en selvsydd pose laget av kjøkkenhåndklær i lin/bomull. Jeg har også en Bodum brødboks, men den blir sjelden brukt.

Vi kjøper 8-10 brød om gangen, skjærer opp i butikken, pakker i papirposen og legger brødene i fryseren. Det tas opp ett og ett brød. Det tiner på et blunk og skulle det være tomt for tint brød, så puttes et par skiver i brødristeren. Ett brød holder i ca et døgn hos oss før det er tomt.

Jeg tenker ofte på all plastemballasjen som egentlig er unødvendig når alle skal putte et brød som allerede har en papirpose oppi en plastpose. Det blir ganske mange poser i løpet av et år for en familie! Det er ren søppelproduksjon. Brød skal ikke i plast, man får jo sjelden brød i plast på et bakeri?


#39

Bayone sa for siden:

Det gjør jeg også når jeg baker selv. Har ikke gjort det når jeg kjøper brød, bør kanskje prøves.


#40

Candy Darling sa for siden:

Jeg bruker de hullete plastposene som følger med mange brød i butikken om igjen, selvsagt.


#41

Polyanna sa for siden:

Plastpose, vaskbar eller engangs, til kjøpebrød og det posebrødet mannen baker, kjøkkenhåndkle eller tøypose til surdeigsbrød.


#42

Nextlife sa for siden:

Jeg baker brød selv og vi tar opp et halvt i slengen. De oppbevares enten i resirkulerte perforerte kjøpbrødposer eller i plastposer som ikke lukkes igjen.


#43

Maverick sa for siden:

I tenåringenes mager.


#44

Polyanna sa for siden:

:knegg:


#45

Zulu sa for siden:

Jeg skjærer opp brødet og fryser ned med en gang. Tar ut av fryseren fortløpende. Til matpakken tiner skivene i sekken før matpausen, skal de spises umiddelbart, tiner jeg dem i brødrister eller mikro.


#46

Anda sa for siden:

Kjøpebeød oppskåret i fryser. Hjemmebakt i kjøkkenhåndkle i en skuff, varer sjelden en halv dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.