Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvitt hverdagssservise som varer "i all evighet"?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg er på jakt etter et hvitt, enkelt hverdagsservise som tåler daglig bruk med dertil runder i oppvaskmaskinen uten å få bruksmerker eller riper. Nå har vi Royal Doulton/Gordon Ramsey Maze fra 2012. Det har holdt adskillig lenger enn for eksempel IKEA sine, men nå er det ikke én del som ser pen ut lenger.

Jeg vil gjerne ha et klassisk servise som kan vare så lenge jeg trenger det. Tips?


#2

Propella sa for siden:

Vi har Rosendahl. Hvitt, enkelt og pent.


#3

Chanett sa for siden:

Hvit riflet fra Royal Copenhagen.


#4

annemede sa for siden:

relieff fra figgjo.


#5

Niobe sa for siden:

Pillivuyt.


#6

veobra sa for siden:

+1

En stor fordel også er at det finnes en masse deler.
#9

Cabrel sa for siden:

Vi har Suomi fra Rosenthal. Vi ønsket oss det til bryllupet for 18 år siden, og har brukt det siden. Vaskes i oppvaskmaskin og holder seg veldig godt.

www.rosenthal.de/en/suomi/suomi/


#10

Geitrams sa for siden:

Porsgrund sense. Mener vi har hatt det siden 2008, tipper det holder de neste 12 årene og.


#11

Anda sa for siden:

Edme fra Wedgewood. Ikke kritthvitt, mer krem beige. Hatt vårt i 21 år, funker fortsatt.


#12

IzziCreo sa for siden:

Du må ta med bestikket deres for å sjekke om det reagerer med tallerknene du har lyst på. Det er visst ingen logikk bak hva som funker og ikke (som f.eks. pris). Tips fra porselen/fajansebutikk.

Og av egen erfaring kan jeg si at det kommer an på hvordan det brukes også, og hvor mye "finesse" den som bruker bestikket har. Jeg stopper f.eks. før kniven er fullstendig gjennom det jeg skal skjære på selve tallerknen mens andre lar kniven gå flere ganger frem og tilbake selv om man har skåret gjennom. Jeg gjør ikke det primært for å skåne tallerknen altså, men jeg bare misliker lyden og følelsen liksom :sparke:

Jeg kan egentlig ikke anbefale City Life fra Villeroy & Boch som vi har - både fordi det har gått ut og fordi det ikke har tålt daglig bruk veldig bra. Men lekkert er det.


#13

sindrome sa for siden:

Pilivuyt her også
#16

Timar sa for siden:

:dobbel:
#19

annemede sa for siden:

Sånn ekstra opplysning, jeg har hatt mine figgjo relieff siden midten av nittitallet. Fremdeles fine.


#20

Strå sa for siden:

I 1986 kjøpte vi 12 hvite av hver Arabia Finland Teema kaffekopper, frokosttallerkner og skåler til frokostblanding. Vi bruker det neste hver dag. I 2002 supplerte vi med middagstallerkner og en sausemugge også. Frokostdelen av servicet er mye i bruk og kjøres i oppvaskmaskinen. Hvis jeg holder tallerknene opp mot lyset i rett vinkel kan jeg så vidt se slitemerker. Servicet er ildfast. Det blir med på flyttelasset. Det er forskjell i lyden bestikket lager dersom talkerknen står rett på bordet i fht om duk eller brikke ligger under.


#21

frukt sa for siden:

Moren min har det, og har hatt det minst like lenge. :ja:#23

Madicken sa for siden:

Og her. Det tåler absolutt alt.


#24

Tallulah sa for siden:

Jøss, hva er det som skjer med det? Det høres jo ut som ekstremt dårlig kvalitet. Jeg trodde det knapt var mulig at et servise ikke varer mer enn åtte år.


#25

Palmen sa for siden:

Vi har hatt Enso Aida i 4-5 år, og selv om designet er lekkert er kvaliteten dritt. Alle tallerkner har skår -- og det skal de ikke ha etter 4-5 år altså!! Grmpf.


#26

Tallulah sa for siden:

Vi har for øvrig Ittala Ego, men det produseres ikke lenger. Vårt har litt striper etter bestikk, men ikke de grå som ofte er i kaffekopper. De plager ikke oss, de er liksom gjennomsiktige, og syns bare om man holder tallerken i rett vinkel. Det er for ørvig ikke vanskelig å skrubbe dem vekk med skrubbekrem heller. Om man får grå striper kommer an på både bestikk og porselen. Noen komboer går, andre ikke.

Jeg vil tro at andre Ittalaserviser har like god kvalitet, så hva med Teema, for eksempel? Det syns jeg er veldig pent i hvitt.


#27

Teofelia sa for siden:

Er det grå/sølvfargede riper? For i så fall er det kanskje bestikket og ikke serviset som er problemet.


#28

Strå sa for siden:

Dette er serviset jeg skrev om, bare at jeg glemte å ta med Iittala og kalte det bare Arabia Teema. Vi har hatt mesteparten fra 1986. Det er i bruk hele tiden og kjøres i oppvaskmaskin, i steikovn og mikro. Det ser ikke slitt ut at all.


#29

Drømmedama sa for siden:

Enda en med Pilivuyit melder seg, helt supert servise, det tåler oss og da tåler det det meste, kan brukes i stekeovn også. Vi har Plisse-tallerkner og boller, resten plain hvitt. Det går fint å blande.


#30

Niobe sa for siden:

Må vel nesten presisere at jeg bare har et par deler av Pillivuyt. Jeg skulle ønske det var mer! Jeg burde valgt det, og ikke det dyre og teite Wedgwood Sterling serviset vi fikk til bryllupet.


#31

Lavender sa for siden:

Hvitt feltspatporselen som Pilivuit, Royal Copenhagen eller det "nye" på IKEA. Hvitt riflet og billig. Jeg kjøpte skeptisk og motvillig, men var tom for motargumenter da det var feltspat. De er uten skår og riper, kjøpte de første for kanskje tre år siden. Brukes daglig.


#32

Hyacinth sa for siden:

Er så misunnelig. Vårt er helt oppskrapet og ble det etter kort tid. Og vi har flere deler kjøpt på ulike steder, så det er nok ikke produksjonsfeil. Jeg er så skuffa. Det er rett og slett stygt.


#33

veobra sa for siden:

Jeg har heller ikke Pillivuyt selvn om jeg anbefaler det. De delene vi har er veldig fine, det er også holdbart. Skulle ønske vi begynte å samle på dette i sin tid. Vi har Porsgrun Sense. Helt greit og har ganske god kvalitet. Noen av delene har mindre klassisk form enn Pillivuyt.


#34

Strå sa for siden:

Hva er det du har da?


#35

Hyacinth sa for siden:

Trodde jeg skrev det. Teema. Var det ikke det det ble referert til? :undrer:


#36

Strå sa for siden:

Jeg forstod ikke det. Så rart. Kan de ha endret produksjonsmetoden etter 2002/2003?


#37

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet ikke. Har både hvite og grå. De hvite er styggest og ble stygge først. De er helt oppskrapet. Det kan se ut som de blir ødelagt av å bli stablet, undersiden er ikke helt glasert. Det er ikke grå riper, det går bort med skurekrem, og det kommer bare på det grå. Jeg skal nok reklamere, men jeg ser ikke for meg at det vil endre noe. Det er nok et eller annet jeg gjør feil.


#38

Majka sa for siden:

Dette ønsket vi oss da vi giftet oss i 2007. De er fortsatt fine i "lakken", men det er lett å slå av skår i kanten. Særlig på dyptallerkenene.


#39

Syrinx sa for siden:

Jeg har rett og slett Europris sitt hvite servise. Det har vært i daglig bruk i 10 år og er like fint. Ett fat har fått skar, det er eneste.


#40

tink sa for siden:

Pillivyit her også (med fare for skrivefeil). Ønsket oss til bryllupet + noen år etter, husker ikke om vi har vært oppe i 8 eller 12 deler, et par asjetter har nok knust, de er i daglig bruk her hos oss. Lite slitasje etter snart 12 år. Nesten så jeg begynner å synes det er kjedelig med alt hvitt. Men de varer lenge, og tåler høye temperaturer.


#41

LilleT sa for siden:

Det er interessant! Takk for tips!

Ja, jeg vet ikke. Vi har mange servisedeler som er eldre enn dette, men som kanskje ikke har vært like mye i bruk. Dette er brukt og vasket i maskina daglig, altså. Men kjedelig er det!


#42

LilleT sa for siden:

Og tusen takk for tips om mange flotte serviser!


#43

Tallulah sa for siden:

Vårt er over dobbelt så gammelt, ikke et skår, ikke ei ripe. Blir vasket hver dag i maskin, og brukes både til hverdag og fest. Skjønner godt at du vil ha noe som varer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.