Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Áhkká dunparkas - erfaringer?

#1

My sa for siden:

Jeg trenger ny, varm vinterjakke, og ser på denne dunparkasen: www.ellos.no/ahkka/dunparkas-med-hette/7007819-01

Er det noen som har den, som kan si litt om hvordan den er? F.eks passform - er den stor eller liten i størrelsen? Myk og lett, eller stiv og tung? Er den alt for varm på "vanlige" vinterdager, for en person som er relativt varm av seg? Hvordan funker den i sludd og vått trøndervær?


#2

Nera sa for siden:

Jeg vet ingenting om akkurat den, men det står at den har 3000 i vannsøyle, og det trengs minst 5000 for å takle noe som helst av nedbør, er min erfaring.


#3

Pappalille sa for siden:

Det merket har jeg kun dårlig erfaring med. To dunkåper og begge var ubrukelige etter første vask til tross for alle råd fulgt. Jeg skal aldri ha noe derfra igjen.


#4

Anne C sa for siden:

Jeg derimot er veldig fornøyd med mine to dunjakker derfra. Men har ikke kjennskap til akkurat den du linker til.


#5

Input sa for siden:

Jeg har også hatt dunkåpe derfra og var superfornøyd med den. Var trist da den ble for stor. Men min var så varm at jeg kun brukte den når det var -5 eller kaldere (i Oslo).


#6

My sa for siden:

Ja, det er det jeg er litt redd for. Jeg prøvde akkurat noen andre dunkåper, i butikk, og får litt klaustrofobi og er redd jeg vil kveles av å gå rundt i en diger dyne. Tror kanskje jeg har bestemt meg for heller å gå for en tynnere jakke, med syntetisk fyll og god plass, så jeg heller kan ha en desto tykkere genser under, på de kaldeste dagene. De tykkeste jakkene føler jeg også må være litt trangere, for at de ikke skal bli veldig bomsete (på meg som ikke er akkurat syltynn), mens en litt tynnere jakke tåler å være litt romsligere. Jeg får kikke litt videre ...

Likte designet på den da, og kunne tenke meg en som var litt røff, og gjerne knall rød. Si fra om noen har sett en slik! :jupp: Vinterforet, men uten dun, matt i stoffet, og glatt, ikke "boblete" ytterst.


#7

Teofelia sa for siden:

Jeg har hatt den parkasen i tre år og har vært kjempefornøyd. Jeg er helårssyklist og sykler til jobb i tskjorte under parkasen når det ikke er som kaldest. Og hvis jeg hiver på meg en ullgenser i tillegg, duger den til det aller meste. Vanlig regn eller sludd går helt fint. Jeg bruker ikke dunjakke i høljeregn, så jeg vet ikke hvordan den fungerer da.


#8

Teofelia sa for siden:

Vasker man dunparkaser? :undrer:

Jeg tørker av flekker og henger til lufting. Aldri vurdert å hive et slikt plagg i vask. Da ville jeg heller renset, tror jeg.


#9

venla sa for siden:

Jeg har hatt denne (eller en som er veldig lik) , og kan signere Input på det om varme. Var som å ha på seg ei vinterdyne. Men myk og god å ha på. Den ble for stor til meg så jeg solgte den videre. Kunne og tenkt meg at den var mer innsvingt i livet enn den var. Funket bra i trøndersk sludd.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.