Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har ostekake og sjokoladekuler - hva mangler jeg?

#1

Drømmedama sa for siden:

Trenger tips til en kake til. Familieselskap. Ikke Pavlova eller verdens beste. Må kunne lages dagen i forveien. Helst ikke så mye greier, gjerne ganske enkel å lage. Og dødsgod selvsagt. Hvilken kake ville du laget da?


#2

My sa for siden:

Gjærbakst av noe slag. Kanelboller eller kringle. Evt suksesskake, hvis det måtte være kake.


#3

him sa for siden:

Eplekake, mest fordi det er en "høstkake"


#4

frukt sa for siden:

Enten en skikkelig saftig sjokoladekake, eller en nøttebunn med bringebærkrem.


#5

Nenne sa for siden:

Eplekake nåpå denne tiden. Den kan lages dagen før og stekes mens du venter på gjestene sånn at denserveres lun.


#6

Strå sa for siden:

Jeg ville laget eplekake, strødd med litt sukker og kanel. Den kan trygt stå over natten. På denne årstiden ville jeg brukt norske epler.


#7

veobra sa for siden:

En stemme til på eplekake. Saftig og godt med masse kanel, slik liker jeg den. Gjerne servert med krem eller is. Gjærbakst vil også passe godt til det du har valgt.


#8

Madicken sa for siden:

Stemmer i eplekake-koret. Den kan lages dagen i forveien, og blir egentlig bare bedre av å stå litt. Server gjerne en god vaniljeis til, eventuelt pisket crème fraîche. :nam:

Denne er knallgod!


#9

millact sa for siden:

Suksesskake.


#10

Syrinx sa for siden:

Aldri eplekake til fest, det funker kun som straff.

Ostekake, enten fromasjevarianten eller en nydelig, stekt en.

Mazarinterte med nøttelokk

  1. TERTEBOTN
    Smuldre saman:
    120 g kveitemjøl
    60 g melis
    70 g kaldt smør
    Samle det med
    1 eggeplomme
    Pakk deiga i plast og legg kjølig i 30 min
    Smør ei terteform, ca 22 cm i diameter. Kjevle ut mørdeigen, den skal dekke botn og kantar. Legg deiga i forma og set kjølig i 30 min. (Tips til utkjevling er å ha plastfolie over og under, så slepp ein at den sit fast i bord og kjevle.)
  2. MAZARINFYLL
    Bland saman:
    125 g grovriven marsipan
    100 g rørsukker
    75 g mjukt smør
    1 stort egg (neste gong eg skal lage denne kjem eg til å ta med eggekviten eg fekk til overs frå tertebotnen også.)
    30 g kveitemjøl
    Fordel fyllet ut over mørdeigen.
    Steik terta på 200 grader, ca 25 min.
    Medan terta står i ovnen:
  3. NØTTETOPPING
    Bland i ein kjele og kok opp:
    125 g grovhakka hasselnøtter
    100 g smør
    75 g sukker
    1 stor ss sirup. (Oppskrifta sa opprinneleg honning, men eg bytte det ut med sirup sidan eg synast honning lett kan bli i overkant dominerande smak.)
    Etter ca 25 min, når terta som står i ovnen er gylden og fin, tar du den ut og fordeler nøttetoppingen over det heile. Set den inn i ovnen igjen og steik i 5-8 min.
    Avkjøl og dekorer med smelta mørk sjokolade rundt kanten av terta.

#11

My sa for siden:

Det er jo ostekake hun har da Syrinx. :knegg: Den andre så spennennde ut! Men jeg synes ikke eplekake er straff altså. I allefall ikke varm, med is til. :nam:


#12

Myria sa for siden:

Jeg stemmer også for gjærbakst. En kringle med makronfyll hadde jeg blitt glad for. :jupp:



#14

Syrinx sa for siden:

Herre min hatt, slutte å skrive innlegg i bakfylla kanskje. :hehehe:
Og ikke er nøttekaka enkel heller. Er det mulig. :applaus:



#16

Drømmedama sa for siden:

Den kaken så faktisk kjempegod ut, Syrinx! En annen gang. Men takket være alle eplekakeentusiastene her Så blir det eplekake asså. Også har jeg fått den eldste jenta mi til å bake den. :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.