Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Høstferietur til fjellet

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har lyst til å leie en hytte noen dager i et fjell, for å se litt flotte høstfarger, gå noen turer og kose oss. På turene har jeg lyst på fin utsikt og fin natur. Det må ikke være kreisilangt fra Oslo.

På blokka så langt:

Gaustatoppen: Fin topptur, og vi kan besøke Vemork og sånt også.
Hemsedal: Flere ulike turer med ulik vanskelighetsgrad, samt litt andre ting å finne på også.

Innspill på destinasjonene, eller forslag til andre?


#2

millact sa for siden:

Norefjell er vel i grei avstand.
Geilo.


#3

Hyacinth sa for siden:

Vi var på Gaustatoppen i sommer. Det var en veldig flott tur! Og spesielt synes jeg naturen i området rundt var utrolig vakker. Kan tenke meg at det er enda finere der om høsten, både med høstfarger og færre mennesker.

Det var også overraskende mye annet kjekt å gjøre i Rjukan, men aller vakrest var det i området rundt Gaustablikk.


#4

Tallulah sa for siden:

Er det flere turer i området, Hyacinth? Dere leide leilighet?


#5

Hyacinth sa for siden:

Vi bodde på Gaustablikk høyfjellshotell. Mest fordi vi var sent ute og det knapt var noe ledig, og så fikk vi plutselig halv pris på hotellet, som i utgangspunktet er nokså dyrt. Vi havnet sammen med Northug og resten av Landskampen-gjengen. :knegg:

Vi gikk kun den ene turen til Gaustatoppen. Men vi oppholdt oss litt i området rundt hotellet, og det er garantert masse turområder, uten at vi rakk å sette oss veldig inn i det. Det er opparbeidet turveier like rundt hotellet og vannene der, men jeg vet ikke hvor lange de er.

Jeg ble fjetret over naturen. Jeg er riktignok over gjennomsnittet opptatt av vakker natur, tror jeg, men det skal likevel en del til for å begeistre meg i Norge. (Ikke fordi det ikke er vakkert, men fordi det er så «vanlig».)

Vi tok også Krossobanen opp til toppen. Der er det virkelig masse turer. Vi gikk ikke så langt der, men googler man litt, finner man mange fine forslag.

Vi gikk heller ikke sabotørstien, men mange anbefaler der. Har lyst å prøve den neste gang. Jeg tror den er ca 8 kilometer.


#6

millact sa for siden:

Ja, det er flere turer der.

Vi leide vertikaltdelt hytte av en i Horten. Fant på finn. Den var ikke dyr.

Yngste sin lærer tok Krossobanen og hadde med sykler. De syklet innover Hardangervidda.


#7

millact sa for siden:

Rauland er også flott. Jeg er vokst opp med besteforeldre med hytte der. Nå har all den siden av familien kjøpt seg egne hytter der.


#8

Eia sa for siden:

Når tenkte dere å reise? Det er ikke lenge før toppene er dekket av snø ...


#9

Tallulah sa for siden:

I høstferien, altså uke 40. Vet at det er sjans for snø både her og der, og mulig at det er såpass ekkelt vær at det ikke er noe hyggelig med fjelltur. Så derfor tenkte jeg at vi kunne reise et sted der det finnes litt andre aktiviteter også.


#10

millact sa for siden:

På Hovden er det badeland, frisbee golf og man kan leie sykler og sykle innover.


#11

Maverick sa for siden:

Valdres så klart. Beitostølen er nydelig om høsten.


#12

Tallulah sa for siden:

Ja, det er kanskje på tide å danne seg et nytt bilde av Valdres. :humre:


#13

IzziCreo sa for siden:

Det går som regel helt fint. Vi pleier å legge om til vinterdekk før vi drar (sjekker alltid værmeldingen), men vi har hytte på vidda der så litt mer usikkert med snø/frost på den tiden. Og så legger vi ikke opp til å kjøre tidlig på morgenkvisten f.eks. (gjerne ikke aktuelt allikevel :knegg: ). Men altså turværet er fantastisk bare man har kledd seg riktig (husk ull). Og det kan bli deilig og varmt også. Og fargene er nydelige. Mange turer å gå rundt i området. Sjekk Visitrjukan. Masse flotte tips.


#14

Eia sa for siden:

Ja, fjellet om høsten er knall, men jeg har selv opplevd snøkaos på Gaustatoppen i september, så kjekt å være obs bare. :knegg:


#15

Tallulah sa for siden:

Da går vi selvfølgelig ikke opp.


#16

C3PO sa for siden:

Vi bodde i leilighet på Gaustablikk i sommer, men siden jeg ble syk og vi måtte dra hjem, har jeg tenkt meg tilbake i høstferien - om været er med på laget. Vi fikk unnagjort Gaustatoppen i sommer. Nå skal vi tilbake og ferdigstille kart i Stolpejakten, og fra det jeg kan se er det mange fine turområder der. Jeg har lagt opp til 3 dager med tur.


#17

Agent Scully sa for siden:

De flotte høstfargene er gone når vi kommer til uke 40 og 800 moh, med mindre du er glad i gråtonepaletten . Så sørover og lavere hvis du vil se gult og rødt.


#18

Hyacinth sa for siden:

Her i Rogaland (og i Vest-Agder) opplever jeg ofte at det aldri ER høstfarger i det hele tatt. Er det perioder med mye regn, går trærne fra grønne direkte til bladløse, eller kanskje via brunt.


#19

Chablis sa for siden:

Vi har hytte på fjellet , i uke 40 er fargene fantastiske synes vi.


#20

Tallulah sa for siden:

Det tror jeg kommer veldig an på hvor langt nord man er også? Jeg er ofte et sted som ligger rett over 800 moh i høstferien, og det er høstfarge-o-rama. At det ikke er det oppå Gaustatoppen skjønner jeg, det er jo månelandskap året rundt.


#21

Candy Darling sa for siden:

Jeg har jo litt hakk i plata, men jeg anbefaler Lifjellstua i Bø i Telemark. Utrolig hyggelig sted, deilig mat og vin, nydelig turområde, så vidt jeg skjønner (har ikke gått der selv, men veldig vakkert).

visitbo.no/lifjellstua/


#22

rajraj sa for siden:

Trysil! Der kan dere leie sykler og sykle i løypenett i skogen, med forskjellig vanskelighetsgrad og utfordringer.


#23

IzziCreo sa for siden:

Mannen var på guttetur dit nylig, og det var visst så utrolig kult å sykle der :hyper:


#24

rajraj sa for siden:

Ja, var der selv på venninnetur for en stund siden. Har skikkelig lyst til å ta med familien dit en gang - det ga mersmak.


#25

Tjorven sa for siden:

Mannen min har også vært full av lovord om Lifjellstua.


#26

Normy sa for siden:

Slår et slag for Venabygdsfjellet.
Vakkert fjellandskap med lett tilgjengelige topper. En liten biltur unna er Rondane med høyere fjell, eller Ringebu, en koselig liten landsby en dag man vil kose seg litt og ta det med ro.
venabygdsfjellet.com/gjore/


#27

Candy Darling sa for siden:

Helt ærlig; anbefaler gjerne Trysil, men ikke i høstferien. :iiik:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.