(bufe? Buffe?)
Konfirmanten skal ha spagetti som en del av middagsbodet.
Med laks, kjøttboller og kjøttsau som alternativer.
Men hvordan lager jeg nok spagetti uten at den blir vassen? Og hvordan holde den nogen lunde appetitelig under servering? Og helst relativt varm?
Dessverre. Det er nok bare helt vanlig spagetti som er aktuelt :knegg:
Vi har noen plater til rådighet så undervarme kan gå. Men blir den ikke fort tørr og svidd? Mulig jeg må prøve meg fram.
Under lokk, med litt olivenolje så den ikke kleber? Jeg tror jeg rett og slett hadde sendt en mail til en produsent, eller til en italiensk restaurant og spurt om råd :)
Jeg ville kjøpt fersk pasta som bare trenger 3.5-4 minutters koketid. Ville hatt klart kokende vann, og tatt opp bestilling før folk tok runden. Da er pastaen ferdig når folk har forsynt seg med det andre.
Tupperware-selgere sier at en sånn boks med innvendig rist er fin til å holde pasta varm. Varmt vann i boksen, og pastaen i risten. Jeg har ikke prøvd så jeg vet ikke om det fungerer.
Fiskepanne eller annen damp kjele. Det vil fungere som tupperware boksen dere tenker på. Litt vann i bunn som ligger og damper for å holde maten varmt. Godt med smør eller olje på pastaen. Ville hatt veldig lett varme sånn at det bare akkurat damper.
Å få spagetti spenstig og som nykokt når alt skal kokes på forhånd er ikke mulig. (Det er en grunn til at man sier at gjesten skal vente på pastaen, ikke omvendt). Det aller beste er å koke spagettien et halvt minutt mindre enn den skal være kokt, avkjøle i iskaldt rennende vann, for så å varme noen så porsjoner i slengen i dørslag/sil i kokende vann.
Den nest beste løsningen er å gjøre som Fersken sier.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.