Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spagetti til buffet?

#1

Floksa sa for siden:

(bufe? Buffe?)
Konfirmanten skal ha spagetti som en del av middagsbodet.

Med laks, kjøttboller og kjøttsau som alternativer.
Men hvordan lager jeg nok spagetti uten at den blir vassen? Og hvordan holde den nogen lunde appetitelig under servering? Og helst relativt varm?


#2

Teofelia sa for siden:

Er det aktuelt med andre typer pasta enn spagetti? Jeg syns pastaskruer eller penne holder seg mye bedre enn spagetti, og smaker bedre kaldt.

Kan ikke gryten stå på en kokeplate på lav temperatur? Er varmelamper et alternativ?


#3

Floksa sa for siden:

Dessverre. Det er nok bare helt vanlig spagetti som er aktuelt :knegg:
Vi har noen plater til rådighet så undervarme kan gå. Men blir den ikke fort tørr og svidd? Mulig jeg må prøve meg fram.


#4

Billa sa for siden:

Under lokk, med litt olivenolje så den ikke kleber? Jeg tror jeg rett og slett hadde sendt en mail til en produsent, eller til en italiensk restaurant og spurt om råd :)


#5

Retz sa for siden:

Jeg ville kjøpt fersk pasta som bare trenger 3.5-4 minutters koketid. Ville hatt klart kokende vann, og tatt opp bestilling før folk tok runden. Da er pastaen ferdig når folk har forsynt seg med det andre.


#6

Hyacinth sa for siden:

Beklager irrelevant spørsmål, men kjøttsau? :undrer:


#7

allium sa for siden:

Tupperware-selgere sier at en sånn boks med innvendig rist er fin til å holde pasta varm. Varmt vann i boksen, og pastaen i risten. Jeg har ikke prøvd så jeg vet ikke om det fungerer.


#8

Tjorven sa for siden:

Trykkleif. Det mangler bare en s - kjøttsaus.


#9

Hyacinth sa for siden:

Ah, selvsagt! :haha:

Jeg lurte på om det var noe egenprodusert mat, siden hun er bonde, liksom...


#10

Fersken sa for siden:

Alminiumsbrett med lokk på varmeplate med svak varme. Olje eller litt smør røres i spaghettien, da klistrer den seg ikke sammen eller blir seig.


#11

Floksa sa for siden:

Kjøttsau :lol:
Kunne vært spaghettisaus med sau (vi spiser mye sau) men i dette tilfellet er det mange på en s ja :knegg:


#12

Floksa sa for siden:

Det var egentlig en innmari god ide. Men vi har ikke kjøkkenhjelp, så dry må nesten være klart på forhånd.

:panneklask: jeg har faktisk to slike boller!!

Det er gjennomførbart. Særlig for den som holdes varm til neste runde.


#13

Isolde sa for siden:

Fiskepanne eller annen damp kjele. Det vil fungere som tupperware boksen dere tenker på. Litt vann i bunn som ligger og damper for å holde maten varmt. Godt med smør eller olje på pastaen. Ville hatt veldig lett varme sånn at det bare akkurat damper.


#14

Nextlife sa for siden:

Å få spagetti spenstig og som nykokt når alt skal kokes på forhånd er ikke mulig. (Det er en grunn til at man sier at gjesten skal vente på pastaen, ikke omvendt). Det aller beste er å koke spagettien et halvt minutt mindre enn den skal være kokt, avkjøle i iskaldt rennende vann, for så å varme noen så porsjoner i slengen i dørslag/sil i kokende vann.
Den nest beste løsningen er å gjøre som Fersken sier.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.