Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikket festdrakt: beltespørsmål

#1

Nenne sa for siden:

Jeg holder på å strikke festdrakt til grandniesen min og til festdrakten skal det strikkes et belte som festes utenpå. Det står bare at man skal feste hekter slik at det passer som forklaring.

Det blir jo litt dustete at beltet, som det er veldig mye jobb med, bare skal passe for kun kort tid, så det må nok til noe system for å kunne gjøre beltet kortere eller lengre, men hva?

Har noen gode ideer slik at det ikke blir for tjukt og klumpete? At ikke hektene ender med å hekte seg bort i noe de ikke skal å lage stygge tråduttrekk?

Jeg lurte litt på en sånn variant som jeg har på min bunad, at jeg bare syr hemper for å sette hektene fast i sånn at livvidden justeres inn og ut, men er veldig i tvil for bunaden er jo i ullstoff som ikke drar seg, men dette strikkede beltet kan jo lett bli dratt i.

Er det ev. noen måte å "stive av" beltet tro? Noe jeg kan ha inni før jeg syr igjen på baksiden? Nå tenker jeg høyt her uten å vite om dette er helt på jordet.

Alle gode idéer mottas med takk!


#2

Adrienne sa for siden:

Det finnes eget stoff til å ha inni belter så det ikke strekker seg, egentlig tenkt brukt når man syr belte, men jeg tenker at det kan fint brukes når du strikker belte også. Og så ville jeg strikket beltet litt lenger enn planlagt og festet ene hempen ytterst på ene enden, og den andre hempen litt innpå andre enden. Da kan det justeres utover. Jeg kjøpte mitt på Strømmen husflid, antar det finnes på tilsvarende butikker landet over. Alternativ er å stryke inn litt vliselin, det er litt mindre tykt enn det jeg tenker på og det er kanskje bedre om beltet er tenkt brukt til et barn.

Men husk at små barn ikke vokser så veldig mye i bredden de første årene, så om det er et til et veldig lite barn er det nok ikke nødvendig med så mye justeringsrom.


#3

Nenne sa for siden:

Takk! Da sjekker jeg med Husfliden. :)


#4

gullet sa for siden:

Bruk baskerlin som for/bakside på beltet så blir det stabilt.
Baskerlin er der man bruker som for i mange sydde bunader.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.