Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juletråden 2020

#1

Niobe sa for siden:

Jeg ble "snytt" for nesten hele adventstiden i fjor, så jeg har tenkt å ta ut maksimalt i år. Så sånn er det med den saken. Nå i kveld har jeg gjort alt jeg kan til konfirmasjonen i morgen, så nå gjenstår bare selve gjennomføringen. Så i morgen på denne tiden er jeg beinklar for advents- og juleforberedelser. :hyper:


#2

Fintdethei! sa for siden:

Du er splitter pine gal, men det er det så vel unt! Enjoy!! Lister meg ut igjen.


#3

Chablis sa for siden:

:lykkelig:

Vurderte å starte samme tråd i går, men det gikk i glemmeboken.


#4

Blå sa for siden:

Jeg elsker deg Niobe.

Jeg har ryddet loftet og funnet masse gamle juleblader. De er nå i en kasse på soverommet og jeg skal unne meg å lese dem etter høstferien.


#5

Charlie sa for siden:

Skal du lage de tradisjonelle danske honningkagene, skal honningdelen av kakene lagres i 3 mnd., så litt i seineste laget, faktisk. Men det kan gå. :nissefnis:

www.dr.dk/mad/opskrift/honningkager-fra-christiansfeld

Så kan du gå i gang med en fruktkake, og mate den med konjakk i hele adventstiden. Eller kaken og kokken. :knegg:


#6

Blondie sa for siden:

Fnis.

Jeg trenger ikke å engasjere meg så veldig, for 12-åringen har skrevet lister for alt fra gaveinnkjøp til dekorasjonsløsninger og juleverksted. :knegg:


#7

Niobe sa for siden:

Jeg tror ikke jeg kan spise honning, men konjakk er innafor! :knegg:


#8

Myria sa for siden:

Jeg må vel si jeg har startet juleforberedelsene allerede da jeg forrige uke bestilte både første julekalendergave samt noe julepynt. :knegg: Og så har jeg begynt å skrive liste om hva julealvene (ja, han har fått en venn i år) skal finne på i desember. :jupp: Det er aldri for tidlig.


#9

Pøblis sa for siden:

Jeg pleier jo å kalle alle som starter juletråder op FP i september for gale, gale kvinner. Men i år er jeg helt med.

Og Niobe: :elsker: :xmaskiss:


#10

Novla sa for siden:

Jeg kjøpte de første julegavene på sommerferie i juli. :tøff:


#11

Niobe sa for siden:

Jeg er jo både sprø og gal. Men det er liksom en helt annen diskusjon. :nemlig:


#12

zinatara sa for siden:

Jeg startet faktisk på en julegaveliste i dag. Skal prøve å skrive ned når ungene nevner noe de har lyst på eller jeg ser noe som kunne vært en gaveide til noen.

En annen ting er at jeg de siste årene hvert år har kjøpt noe ekstra fin eller spesiell julepynt når jeg har vært ute og reist. Men i år blir det jo ikke noen turer på meg. Så lurer på om jeg må prøve å finne noe fint på nett. Og så har jeg lyst på et nytt puslespill med julemotiv.


#13

Heilo sa for siden:

:hjerter: Jeg vurderte om det gikk an å sette på advents-spillelista i ettermiddag. Konkluderte med at det gjorde det ikke. Men juletråde på FP er lov!


#14

Niobe sa for siden:

Jeg pleier også å kjøpe noe til juletreet på reise. I fjor ble det et rødt glasshjerte fra julemarked i Oslo. Jeg ga også et til de nærmeste vennene våre, det skulle bare mangle at ikke de også fikk et nytt hjerte. :knegg:


#15

Blondie sa for siden:

Normal is boring!


#16

Chanett sa for siden:

Desember pleier å være vurderingar og sliten meg. I år har jeg to eksamener i tillegg, så jeg trenger all jul før desmeber som jeg kan få.


#17

millact sa for siden:

Mine to diskuterte adventskalender forleden. De kom frem til aktivitetskalender (bake, gå på skøyter osv) og 10 krones sjokoladekalender.


#18

Palmen sa for siden:

Åh! Jul! Jeg har faktisk starta på ungenes adventskalender allerede, så du er ikke så innmari tidlig ute Niobe. ;) Fint å ha et sted der vi kan være gale sammen!


#19

Niobe sa for siden:

Jeg hadde begynt tidligere om ikke konfirmasjonen ble utsatt! Jeg måtte ha det litt kronologisk, jeg måtte utsette 40-årsfeiringen min også. Konfirmasjon først. Så resten.


#20

Anne C sa for siden:

Vi har holdt av en leilighet på fjellet hvor vi skal være oss fire pluss hunden på julaften. Vi blir borte fire dager, gleder meg veldig. Vi har vært på samme sted flere ganger på julaften.


#21

Input sa for siden:

Jeg trenger så desperat noe å se frem til, så juleforberedelser er jeg helt for! :hyper:

Er babyen født i mars for liten for adventskalender? :gruble:


#22

007 sa for siden:

Ingen er for liten for adventskalender!

Datter og svigerdatter har begynt på ønskelistene, jeg har bare begynt å se på diamantringer. :filer: Det har jeg aldri ønsket meg før, og siden vi har vært kjærester i 30 år til jul passer det kanskje bra i år?


#23

Niobe sa for siden:

Minsten hadde kalender første året, og han er født i mai. Ingen er for liten, eller for stor, for adventskalender!


#24

Anne C sa for siden:

Adventskalender er et must synes jeg. For alle.


#25

polarjenta sa for siden:

Det hadde lillebror også, han er født i april, så jeg syns heller ikke det er for tidlig.

Storebror fikk derimot ikke før han var 1.5 år.


#26

veobra sa for siden:

Gjestene våre har allerede initiert seg selv, slik de pleier. :hjerter: Vi gleder oss!


#27

Malama sa for siden:

Jeg har faktisk kjøpt den første julegaven i år, til mine foreldre, som pleie å være en av de siste som faller på plass. Mamma nevnte i sommer at de kunne ønske seg sånne microfiberhåndklær som vi har på telttur, til campingvogna, for det tar sånn plass å ha med håndklær. Og disse her blir bittesmå, og tørker fort.

Så i dag når jeg og mellomste var på skoshopping, plukket jeg med meg fire store og to små, de koster litt pr stk, men det medførte derved at jeg sånnsett er eller mindre er i boks med den gaven, utenom sånt vi lager, tennbriketter med ungene og denslags.

Så et par kalender-kandiater også, men med jentungen sammen med meg kunne jeg ikke begynne å kjøpe det, så det tar jeg igjen en annen gang.


#28

Malama sa for siden:

Jeg regner vel egentlig med at vi skal feire alene i år, tror jeg. Svigermor var her i fjor, så henne regner jeg med å få på et adventsbesøk, og mamma sa vel i fjor at de har begynt å feire hjemme alene de to (for første dag skal de hit i bursdag og andre dag har de tradisjonelt sine barn, svigerbarn og barnebarn til middag, så rett og slett var det greit å ha en rolig julaften uten barnebarna.

Vi har feiret alene bare vår familie et par ganger før, og det går helt fint og vi koser oss likevel.


#29

millact sa for siden:

Det høres deilig ut!


#30

veobra sa for siden:

Det er litt av en kabal. Hos oss vil de fleste samles og det er størst plass hos oss. Da inviterer vi. Gjestene pleier spøke med at de kommer selv om ikke vi er hjemme. :knegg:


#31

Pøblis sa for siden:

I år skal vi ha mine og dine barn og svigerbarn og barnebarn - og vårt barn og oss selv på julaften. (Fortsatt at det er OK å komme til Norge fra DK - hvis ikke blir vi -1, men fortsatt mange)

Foreldrene mine som er 80+ blir slitne av alle ungene og all støyen og alle pakkene - så de blir hjemme hos seg selv. Tror jeg.


#32

Chablis sa for siden:

Hvor vi skal være vet jeg ikke, vi har tre alternativer. Finner ut av det etterhvert , håper jeg.


#33

Nextlife sa for siden:

Jeg og Pøblis gleder oss sånn til å starte Hemmelig Nisse i år også. :hjerter:


#34

Pøblis sa for siden:

>Ja! :hyper: :lykkelig:


#35

polarjenta sa for siden:

Jeg kjøpte noen julegaver på januarsalget. Sånn egentlig er det meningen at vi skal være hos foreldrene mine, men jeg tipper at vi skal være hos broren min i år også.


#36

Drømmedama sa for siden:

Jeg tror jeg trenger to adventskalendere i år.


#37

Lyppa sa for siden:

Jeg tok en titt på garnbeholdningen i dag og fant både ferdigstrikkede luer og votter!
Sjekket ikke antallet, men har sikkert 10-12 ferdige julegaver :D


#38

gnuri sa for siden:

Jeg er i gang :tøff:
Bringebær/ripslikør står i kjelleren og godgjør seg til julaften.
Jeg har kjøpt første julegave, og fant i dag ut hva jeg skal kjøpe til mannen- han ønsker seg aldri noe, men så skjønte jeg at han virkelig ønsket seg noe verktøy som naboen hadde :humre:


#39

Malama sa for siden:

Både jeg og min bror har feiret hjemme hos oss selv siden vi sluttet å feire hos våre svigerforeldre. Jeg fordi vi flyttet, eller egentlig fordi å reise tvers over landet med bilen full for å feire jul orket vi ikke lenger. Min bror fordi han ikke ville ungene hans skulle forbinde julaften med en full bestefar. Da sluttet vi også å feire annethvert år hos våre foreldre, begge valgte løsningen "de som vil komme til oss er velkommen, vi feirer her", og har ulike varianter av foreldre og svigerforeldre - kombinasjoner innom

Og det er egentlig helt greit. Vi har folk her dagen etter i anledning minstemor sin bursdag, men trives også godt med å feire alene bare oss, mindre styr rett og slett, mindre forventninger fra besteforeldre om hvordan ungene burde oppføre seg, og ikke oppføre seg. Mindre oppmerksomhet på hva "andre besteforeldre ga" og i det hele tatt. Ro. For all del, vi liker å ha besøk også, og tar mot dem som vil feire med oss og det er kjempekoselig. Jeg har en tendens til å snakke opp det alternativet vi skal ha i år. Så i fjor gledet jeg meg til å ha besøk og i år gleder jeg meg til å være bare oss. Litt bevisst at jeg velger å vinkle det sånn. Så jeg virker sikkert lettere forvirra som ønsker ulikt hvert år. Men der får jeg tåle.


#40

Nextlife sa for siden:

Vi hadde familielunch i dag, og da var det veldig passende å ta opp julefeiring, og at vi alle må forberede oss og planlegge ut fra at pga Covidsituasjon så kan det godt hende at vi må feire i hvert vårt hus i år. Veldig greit å ha den praten unnagjort.


#41

007 sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å droppe adventskalender til meg selv i år. Jeg er ikke glad i verken te, lakris eller sjokolade, og har nok av sminkedilldall. Kunne evt tenkt meg den fra Kondomeriet, men tror ikke 17-åringen synes det er så kult, merkelig nok. :gruble:


#42

millact sa for siden:

Ja, det er vel ikke utenkelig. Vi går jo mot en tid der folk er mer inne. Da kan smitten spre seg mer.


#43

Fersken sa for siden:

Jeg kjøpte adventsservietter i dag. To forskjellige til og med. :hyper:

Men først må vi feire bursdagen til hun som blir tenåring i november.


#44

Drømmedama sa for siden:

Jeg kom på at både Storesøs og Lillesøs trenger frisørbesøk før jul, dermed er de to første adventskalendergavene i boks. Bare 94 igjen!


#45

Nenne sa for siden:

Jeg har kjøpt masse julegaver allerede! Og har liste med ting som skal strikkes. Jeg er klar for juletråd.


#46

Chablis sa for siden:

Jeg har kjøpt og pakket inn 17 kalendergaver til mamma, har planlagt hva mann og barn skal få i sine kalendere.

Er i tillegg ferdig med veldig mange av julegavene og har pakket inn flere av de.


#47

Strå sa for siden:

Hvordan lager du bringebær/ripslikør? Det hørtes så godt ut at det skal jeg ha til neste jul.


#48

Madicken sa for siden:

Juletråd! :elsker:

Det er så mye som er avlyst i år; reiser, fester, både små og store samlinger, så nå vil jeg ha en laaang tid med juleforberedelser. Jeg elsker julegreier! :lykkelig:


#49

Millen sa for siden:

Enig.


#50

Madicken sa for siden:

Eller for stor. Jeg laget pakkekalender til mormor da hun var over 90. :jupp:


#51

Myria sa for siden:

Her blir det også litt blandet bursdags-/juleforberedelser siden vi har en som er født 1. desember, men jeg nekter å vente med juleforberedelsene til etter bursdagen. :nemlig:

Julekalender må jeg også ha. Jeg er jo stadig på jakt etter den perfekte sjokoladekalender og har egentlig ikke vært 100% fornøyd siden Thorntons sluttet å sende til Norge. :leppe: Jaja, noe skal det alltids bli.


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg har også så smått begynt å tenke på jul og feiring. Hence juleservisetråden min. :knegg: Jeg har begynt å planlegge pynting av julebordet og om jeg ikke får juleservise, kanskje den perfekte nøtteknekkeren?


#53

Input sa for siden:

Jaaaa! Det skal jeg være med på i år!

Trenger 17-åringen å vite om det?


#54

007 sa for siden:

Neida, det var mest flås. :)
Jeg så bare for meg sånn åpne og vise hverandre hva vi har fått i kalendergave-seanse som vi pleier ha.


#55

gnuri sa for siden:

Fant en oppskrift på nett.
Man har i mest bringebær og fyller på med rips i et norgesglass. Fyller så på så mye sukker som går på, og etterfyller med vodka til det blir helt fullt. Settes til trekking. Snu glasset innimellom.


#56

shute sa for siden:

Jeg har tenkt å la eksen beholde juletreet vi har delt på siden skilsmissen, og skaffe nytt som er lite nok til ikke å ekspropiere stua fullstendig. Gjerne høyt, men smalt. Kan godt være ekte plante i krukke og bo på balkongen resten av året. Eller plast.

Foreløpig har jeg funnet kinaeiner, men ikke noe sted hvor de selges i høyder over 90 cm, og det blir litt knuslete. Noen som har forslag til andre buskvekster som kan fungere? Eller pene plastjuletre som er veldig smale?


#57

Blondie sa for siden:

Jeg leter også etter plasttre, ungene og jeg var dårlige hele jula i fjor. Det går ikke mer. Tenker å lete på Finn, men usikker på hva slags «fabrikat» jeg skal se etter.


#58

Serafin sa for siden:

Vi skal feire jul hjemme på gudene vet hvor mange år. 10 år kanskje?
Jeg tror Lillesøster har feiret kun 2 ganger hjemme i Norge. ler
Og første gang med samboeren.

Noe sier meg at jeg fort kan ende opp med å ta litt av.


#59

millact sa for siden:

Hageland, Rusta, Obs er greie steder å lete.


#60

frukt sa for siden:

Jeg har en stuegran i potte. Men den er ikke så lett å pynte da greinene ikke tåler så mye vekt.


#61

liefje sa for siden:

Jeg er definitivt klar for tidlig juletråd! :hyper:


#62

Millen sa for siden:

Jeg og.


#63

GinaK sa for siden:

Jeg har vel tjuvstartet for jeg lagde krumkaker på torsdag, til konfirmasjonen i går. :p


#64

Høns sa for siden:

Nei, babyen er akkurat passe gammel 😊 Lille født i slutten av januar fikk julekalender i fjor.


#65

Input sa for siden:

Hva hadde dere i?

Mener å huske at storebror fikk kalender den andre adventen han levde, men han er jo født i desember, så han var blitt et år. Husker ikke hva han fikk i den da.


#66

jolie sa for siden:

Jeg må ha fire julegaver ferdig til høstferien. Eller: det hadde vært fint å slippe å sende. Men vi får se da. Jeg har egentlig tenkt å strikke minst en av de gavene.


#67

polarjenta sa for siden:

Litt forskjellig, litt sokker, strømpebukser, litt leker. Ting jeg hadde kjøpt uansett. Han hadde ikke så veldig stort utbytte av det, var nok helst storebror som hadde det.:)


#68

Høns sa for siden:

Julesingsang-kort, nisseklær og pops 😊


#69

Primrose sa for siden:

Jul! :lykkelig:

Vi skal ha pakkekalender i år for første gang fordi 2020 bare må være litt ekstra.

På tirsdag er det 100 dager til jul og jeg skal ha på julegenser. Flere som er med?


#70

Primrose sa for siden:

Besøk ja. Jeg håperhåperhåper at noen vil komme på besøk men siden alle bor en flytur unna så kommer det veldig an på corona. :sukk:


#71

Tallulah sa for siden:

Ja, i år trenger vi kule kalendere. Kanskje jeg skal spandere på oss en digg kaffekalender?


#72

millact sa for siden:

Finnes det? Det hadde vært noe for meg.


#73

Malama sa for siden:

I fjor kjøpte jeg meg for første gang kalender, essie sin. Jeg har derved nok neglelakk for noen år, så jeg bør finne på noe annet i år, men det var gøy. Altså, mannen min lager somregel til meg ellers, men det er stort sett spenninga på om de er to eller tre sjokoladekuler oppi. (Jeg pleier si jeg er ikke vanskelig å glede. En pakke julesokker spredd over de dagene det utgjør, en pakke juleøeredobber fra glitter, de har somregel tre-pk til en hundrelapp eller noe sånn, noen sjokoldenisser og et par neglelakker fyll inn med sjokoladekuler resten, og i mål. Men... det ender med at jeg kjøper julesokker og juleøredbbber og neglelakk selv;) Vel, fjor kjøpte jeg mange. På tilbud rett før desember så den var ikke så dyr. Og det var kjekt

Lurer på hva jeg skal gjøre i år.


#74

Tallulah sa for siden:

Det er flere tror jeg. Den jeg har tenkt på kommer fra kaffebox.no. Mye penger da.


#75

vixen sa for siden:

Jeg vil ha sjokoladekalender. Har hatt Lindt sin, men ønsker å prøve noe annet? Noen gode tips? Mannen får juleølkalender som vanlig. Dyr kalender, men han koser seg veldig med den i desember og utover. Gutta vil helst ha sjokoladekalendere de også. Har bare kjøpt på butikken, men får da ikke brukt de fine som mor har laget.


#76

Niobe sa for siden:

Jeg tror jeg trenger en spektakulær sjokoladekalender, ja. Tips mottas!


#77

millact sa for siden:

Tror du ikke Dropsen har?


#78

Myria sa for siden:

Dropsen har flere gode julekalendere ja. :jupp:


#79

Niobe sa for siden:

Sannsynligvis, ja. Jeg har jo handlet alt på nett i årevis. Det er vel gjerne mulig jeg må styre unna kjøpesenter i førjulstiden i år også... :humre:


#80

millact sa for siden:

Tax free har også mange, men i år får vel ingen kjøpt der.


#81

Fjols sa for siden:

Jul:hjerter:


#82

allium sa for siden:

Kanskje ikke spektakulær, men den de lager her er veldig god:
www.sjokoladesalongen.no/


#83

Tangerine sa for siden:

Jeg har begynt å vaske og rydde til jul. :stolt:#85

Niobe sa for siden:

Ah, ja! Pascal sine har jeg sett på mange ganger. Kanskje i år er året for den slags! Men sjokoladesalongen må også sjekkes ut! Jeg har aldri hørt om dem før.


#86

Nenne sa for siden:

Jeg bestiller alltid fra Lindt. Det er sveitsisk sjokolade, men kalenderen bestilles fra Lindt.de. Det er ikke nettbutikk i Sveits.#88

Strå sa for siden:

Takk. Det skal jeg nok klare å få til. Det er sånn jeg lagde kirsebærlikør i gamle dager.


#89

Hyacinth sa for siden:

Hvis du vil støtte lokalt næringsliv, så har Chili Chocolate i Søragata kalender. Den minner kanskje litt om Pascal og koster omtrent det samme. Mannen min hadde den K fjor, og jeg fikk Pascal av ham, men vi endte med å bytte... Det ble litt mye sjokoladetrøfler for min del.


#90

Che sa for siden:

Jeg startet i ny stilling 1. september. Har allerede nå klarert med lederen min at jeg avspasserer hver fredag i desember. Det har jeg gjort de siste årene, og det er SÅ hyggelig!


#91

Syrinx sa for siden:

Jeg har kjøpt bursdagsgaver til mannen som har bursdag 30. november, så da kan jeg fokusere kun på julegaver. Skal begynne å legge plan rundt det ganske snart.

Ellers vet jeg at vi kommer til å feire jul hjemme hos oss selv, og vi får trolig koselig overnattingsgjester en natt i romjulen.

Vurderer å salte og tørke pinnekjøtt selv, men må se om det blir prioritert.

I år skal jeg lage lammerull i rause mengder, samt sursild.

Viktigst av alt: huske å rasjonere ut krefter i høst, slik at jeg ikke stuper inn i desember og egentlig bare ligger i mental fosterstilling hele måneden.


#92

Niobe sa for siden:

Takk for tips!


#93

Plingo sa for siden:

Anbefaler sjokeladesalongen sin, kan bestilles på nettsiden deres når det nærmer seg juletider.


#94

Charlie sa for siden:

Jentene på tunet er et høykvalitets norsk sjokoladeri - de har også julekalender. Lekker, lekker sjokolade, de har noen med lakris som er bare. :elsker:

De har også noen små sjokoladeesker som er kjempefine gaver i farten.

jentenepaatunet.no/


#95

Primrose sa for siden:

I år skal jeg være tidlig ute med å kjøpe julepysj til ungene for da de plutselig ønsket seg det i fjor så var det utsolgt overalt. Et kjapt googlesøk viser dog at nettbutikkene ikke er like klare som meg akkurat nå, enda det bare er 100 dager igjen til jul. :knegg: Hvis noen kommer over nettbutikker med julepysjer til ungdom så si fra.


#96

Malama sa for siden:

100 dager til jul, da burde jo søren meg julepynten sprette frem overalt, plantasjen sksl jo snart ha halv pris på det jo ;)
Alle klager over at jula kommer for tidlig i butkkene, men jeg har ikke sett spor av den enda

Julepysj viste det seg at jeg hadde et par jenter som også ønsket seg gitt, eller var det julegenser? Må finne ut.


#97

Input sa for siden:

Kommer ikke julegreiene litt seinere nå som man også må ha plass til halloween? Jeg husker vi forberedte jul i midten av september da jeg jobbet på Meny sånn rundt 2006.


#98

millact sa for siden:

Kakemenn kom i butikkene her i juli!


#99

Malama sa for siden:

Mulig det.

Det er jo 15. september, pr def midten av september. Men, ja... først kommer halloween. om halvannen måned.


#100

Chablis sa for siden:

Det er flere butikker som har fått ut julepynt , var sak i VG for noen dager siden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.