Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken adventskalender i 2020?

#1

Millen sa for siden:

Siden det allerede har kommet tråd om julen 2020, lager jeg en egen tråd om adventskalender.
Så hvilken kalender skal du ha iår?
I fjor hadde jeg den største til Rituals, men har lyst på noe annet iår.
Så hvilken kalender skal du ha iår?


#2

My sa for siden:

Felles med resten av familien, vi kjøper til hverandre og åpner hver vår dag. Så det blir fire pakker på meg: en fra mannen og en fra hver av ungene. Alle til maks 50 kr/stk. Gleder meg til å se hva de finner på i år! :hyper:

Har ikke planer om flere kalendere enn det.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg har bursdag midt i november og de siste årene har moren min kjøpt adventskalender til meg i presang. Den fra Rituals var den aller fineste.

Jeg lurer på om familien skal gå for familiekalender i år. Hver må kjøpe to pakker til de øvrige 3 familiemedlemmene. :nemlig:


#4

star sa for siden:

Vi skal hvert fall ha flax kalender.
Men kan godt tenke meg noe annet også.


#5

frukt sa for siden:

Ikke Flaxkalender ihvertfall. Skikkelig nedtur å vinne 50 kr når du betalte 100 kr for kalenderen. :mumle:
Så jeg henger her for tips.


#6

Myria sa for siden:

Jeg vet det skal være sjokolade, men hvilken vet jeg ikke ennå. Jeg savner Thorntons sjokoladekalendere, men de sender ikke til Norge. Jeg må nok lete litt på nett evt vente til den lokale godteributikken får inn julekalendere. De pleier å ha mye forskjellig.


#7

polarjenta sa for siden:

Regner med det blir flaxkalender.


#8

Drømmedama sa for siden:

Jeg er jo selverklært jåledronning, så jeg skal ha den magiske kalenderen fra lookfantastic, i tillegg til den dyreste kalenderen fra Rituals. Den førstnevnte fordi det er veldig mye bra produkter for pengene, den fra Rituals fordi den er sååå julete og fin i år også.#10

GinaK sa for siden:

Jeg har kjøpt Babor sin de siste årene. Utrolig luksusfølse og deilig å smøre på seg olje i 24 dager. :D Så det blir nok det i år også.
Tallulah nevnte kaffekalender. Hva er det? :confused::o


#11

Sans sa for siden:

Lookfantastic sin. Har forhåndsbestilt. Kjøpte den i fjor til meg selv, og var veldig fornøyd.


#12

Plingo sa for siden:

Sjokoladesalongens sjokoladekalender - lokal bedrift med en norgesmester i konditorfaget


#13

Isolde sa for siden:

I fjor hadde jeg Korres sin. Har forsatt mye igjen etter den.

Sjokolade eller lakris tror jeg.


#14

Nenne sa for siden:

Vi har alltid sjokoladekalendere fra Lindt. Nydelig!


#15

Chablis sa for siden:

Lyst på rituals eller lakriskalender.


#16

Fersken sa for siden:

Jeg har også lyst på kaffekalender. Må bare finne en som ikke består av bønner eller kapsler.


#17

allium sa for siden:

Den beste sjokoladen!


#18

Lhi-My sa for siden:

Ingen. Den slags er ikke engang i nærheten av å komme på prioriteringslista. Jentene mine får en innpakket godteribit på kalenderne de har hatt i alle år, men heller ikke til de brukes det mer enn max 100 kr på deling. Jeg er uføretrygdet og har rett og slett ikke råd.

Jeg leste på en lokal Facebook-side at det skal organiseres gaveinnsanling til barn fra familier med dårlig råd denne høsten også og der ble det også spurt etter adventskalendere. Skulle det bli mulig, tror jeg at jeg har mer glede av å gi bort en kalender til et barn som ellers ikke får enn av å kjøpe en til meg selv. Jeg har det jeg trenger.


#19

Chablis sa for siden:

Hva inneholder Lookfantastic sin?


#20

Chanett sa for siden:

Hadde Pascal sin i fjor. Den vil jeg ha i år også.


#21

millact sa for siden:

Pleier ikke ha. Hadde en god sjokoladekalender kjøpt i Amsterdam for noen år siden, men syntes ikke det var så stas som jeg trodde.


#22

My sa for siden:

Det har forresten hendt jeg har fått pakkekalender fra en god venninne som bor i et annet land. Den har gjerne inneholdt småsjokolader, te og annet hyggelig. Ofte er den til hele familien. Det er veldig koselig.

Og en gang har jeg hatt te-kalender, fra yogi, pukki, kusmi eller noe annet fancy. Det var jo litt tabbe, jeg kom etter hvert på at jeg egentlig ikke liker den slags te noe særlig. :herregud: Jeg er glad i te, men da helst helt enkel, svart te, uten noe annen tilsetning. Grønn te får jeg ikke noe ut av, te med frukt- eller kryddersmak er jeg ikke begeistret for, og chai greier jeg ikke å drikke. :hehehe: Enkel, svart te var det lite av i den kalenderen gitt.


#23

Toffskij sa for siden:

Vi skal ha familiekalender som vi pleier, det er veldig hyggelig at alle skaffer gaver til alle.


#24

Fjols sa for siden:

I år skal jeg slå til med en fancy kalender til meg selv, fordi jeg fortjener det.
Vet ikke helt hvilken, datteren min hadde The Body Shop sin i fjor. Den billigste varianten, var ikke nevneverdig imponert over innholdet.


#25

Hyacinth sa for siden:

Haha, samme her. Har av og til fått av mannen, ofte sjokolade. Men det er nok noe galt med meg, for jeg synes ikke kalender er så himla stas. Vet ikke helt hvorfor.


#26

Drømmedama sa for siden:

Hudpleie, sminke, kroppspleie og hårprodukter. Mange kjente gode merker, nye og spennende ting. Gode størrelser, ikke mye bittesmått, flere full size. Finnes videoer på YouTube der de åpner hele kalenderen, da går du glipp av overraskelsene, men får sett innholdet. Imponerende utvalg i år! Verdien ligger vel på cirka 4 ganger kalenderkostnaden. Jeg har tester flere skjønnhetskalendere, denne er den absolutt beste jeg har prøvd. Får brukt nærmest alle produktene i løpet av året, det som ikke passer for meg gir jeg bort.


#27

sindrome sa for siden:

24 shades of corona - ølkalender?


#28

frukt sa for siden:

Lurer på om det hadde vært noe for meg. :gruble:
Jeg har hatt sjokoladekalender, men jeg blir lei av å spise sjokolade hver dag. Tekalender har jeg ikke prøvd, men som My er jeg kresen på te så det hadde nok heller ikke vært en slager. :ler:


#29

Fjols sa for siden:

Lookfantastic, den høres fristende ut!
Mulig jeg må gå for den.#31

IzziCreo sa for siden:

Men med alt av importkostnader så ender den vel ikke på 4 ganger kalenderkostnaden sånn egentlig?

Jeg skal ha Kusmi og/eller Perchs te kalendere. Elsker te :hjerter:


#32

Input sa for siden:

Får man kjøpt den noe sted på nett?#34

Charlie sa for siden:

Kjøper ikke kalender til meg selv, og knapt til barna. 500-1000 kr som mange av de koster, er det vi bruker på en flott julegave (de som lager kalender selv, kommer vel fort på mye mer, når man kjøper undertøy og strikker og whatnot). Er vant til, som i sitatet over, at en hjemme-kalender er en godteribit hver dag. Har kjøpt kalender til meg selv en gang, da kjøpte jeg den til halv pris 7. desember - lakris. Men fant ut at godteri hver dag i tillegg til alt annet i desember ikke er en «gave» til meg. Prisen blir for høy, og da snakker vi ikke om penger... :knegg:

Kjøret med voksenkalendre er litt som «dekknavn» på russebiler, for meg. Mest for salgssjefen. :nissefnis:


#35

Charlie sa for siden:

Beklager at det ble oppfattet som moralisering. Det var ment som hva jeg gjorde (antar det var meg det var ment på) og begrunnelsen for det. Når jeg leser igjen, synes jeg fremdeles det er en beskrivelse av hva jeg gjør med kalender og hvorfor, men jeg skal ta med meg at det kan leses andre ting inn i det, neste gang. Lar likevel innlegget stå, hvis noen lurer på hva det er snakk om. :giveup:


#36

My sa for siden:

Jeg fjerna innlegget igjen, før jeg så svaret ditt, for ikke å virke så snurt :knegg: :tidligmandagsmorgen:


#37

Drømmedama sa for siden:

Mellom 3 og 4 da kanskje? Har ikke finregnet, men den er uansett et godt kjøp. Hvis man er gira på sånt.


#38

Anne C sa for siden:

Jeg har lyst på Rituals sin kalender. Jeg bruker produktene deres hele tiden.


#39

Blå sa for siden:

Vi har pleid å ha familiekalender der alle kjøper til alle, men det falt litt sammen på at det stort sett var meg som fulgte opp. Og dermed var den som ikke fikk gaver. :trist: Og så sluttet vi å spise frokost sammen da storesøster begynte på videregående og da forsvant også den logiske tiden å åpne på. Vi kan selvsagt gjøre det til middag/om kvelden, i hvert fall nå når vi er mer hjemme. Jeg skal vurdere om jeg skal foreslå det igjen.

De siste årene har jeg hatt tekalender, enten fra Pukka eller fra The English Tea shop. Det er ikke veldig dyrt og jeg synes at den er dekorativ og hyggelig

Jentene har fått Body Shop kalender på deling. Der synes jeg at de får ganske mye for pengene og er helt villig til å kjøpe det igjen.


#40

Tjorven sa for siden:

Godt poeng, Blå. Jeg kan ikke helt se for meg at det blir noen koselig opppakking av familiekalender ettersom vi knapt sees på morgenen. Vi spiser som regel middag sammen hver dag, men det er liksom morgenen som er julekalender-tid.

Inn i tenkeboksen igjen, altså.

Knerten ønsker seg en helt enkel sjokoladekalender og snuppa har pleid å få fra litt diverse skjønnhetsleverandører (og stort sett vært fornøyd med det). Kanskje vi bare skal fortsette med dette?


#41

My sa for siden:

Vi pakker opp en eller annen gang i løpet av dagen, når alle er der samtidig. Som regel om morgenen, men i år blir det annerledes på mandager, for da begynner alle tre ungene på skolen 10:30, og står opp etter at mannen og jeg har gått.


#42

Novla sa for siden:

+1 på LF sin :elsker:

Det er som regel kun et par ting hvert år jeg ikke får brukt (typisk highligter- og bryn-greier som jeg ikke bruker), ellers er det masse supre ting.


#43

mammaugla sa for siden:

Jeg lager kalender til venninna mi og hun til meg. Det går mest i hobby/strikkestæsj og pakkene varierer i pris fra gratis strikkemønster en dag til luksusgarn en annen dag. Kalenderen erstatter julegaven vi pleier å gi til hverandre, dvs. vi kjøpte aldri så dyre julegaver til hverandre.


#44

Tallulah sa for siden:

Den jeg tenkte på er fra kaffebox.no. Da får man tilsendt bønner fra ulike norske kaffebrennerier i tre omganger. Den koster mye, men på den andre siden så bidrar den til inntekter og arbeidsplasser i Norge. Jeg er en av dem som har vært så heldig å ikke bli permittert, og jeg prøver å finne en balanse mellom å ikke overforbruke, men samtidig bidra til å sørge for at særlig små bedrifter kan overleve. Så i år blir det nok kaffekalender, samt en kulturopplevelseskalender på oss.


#45

veobra sa for siden:

Jeg pleier få kalender med te og sjokolade fra ungene. De lager selv, den er virkelig koselig. Mannen pleier få en ferdig med typen godteri han liker. Ett år fikk han Lakrids, det var virkelig perler for svin. :Knegg:

Jeg må finne på noe smart til ungene i år. Vi har mengder med dusjsåpe fra tidligere Body Shop-kalendere, så den blir det i alle fall ikke. Det er fine ting, men det blir ikke brukt.


#46

zinatara sa for siden:

Jeg kjøper ikke til meg selv og ungene får valgfri sjokoladekalender. Jeg drev med hjemmelagde kalendere til dem, men det ble mer stress enn det var verdt og det ble etter hvert vanskelig å finne på ting ungene ville sette pris på uten at det ble veldig dyrt.

Vil heller bruke pengene på ting som gir stemning i desember. Kanskje en god jule-te og noe som gir god lukt i huset som duftlys eller duftvoks.#48

veobra sa for siden:

Marmeladekalender. Det ønsker jeg meg. Jeg som har blitt så glad i ristet brød med syltetøy til frokost.


#49

Karamell sa for siden:

Har kjøpt den fra Lookfantastic.


#50

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Finnes det? Ble plutselig litt interessert likevel...


#51

Røverdatter sa for siden:

Jeg pleier å få Flax-kalender av moren min. Ellers så har jeg ikke kalender, men koser meg veldig med å se barna åpne sine.#53

IzziCreo sa for siden:

Ja, nå sjekket jeg det ut for det er sånt snuppa kan sette pris på. Og den ender vel opp på noe sånt som den dyreste til Body shop e.l. med mva, fortollingsgebyr etc. Den virker jo super og mye for pengene :nikker:


#54

frukt sa for siden:

Den var ikke akkurat billig da. 2499 kr :sjokk:


#55

veobra sa for siden:

Det var litt av hvert i den lenken frukt delte fra Nettavisen. :nikker: Jeg er dog litt usikker på om jeg vil betale over 20,- hver dag for syltetøy til et par skiver. Det er sikkert god kvalitet og en fin kalender, får bare litt bakoversveis hver gang jeg deler prisen på hver dag det er pakke.


#56

Drømmedama sa for siden:

Jeg skal som sagt ha den største til Rituals også, jeg elsker produktene derfra, men det er ikke en kalender der du får mye for pengene. Body shop sine kalendre gir mye mer produkt per krone, og er et objektivt langt bedre kjøp.
Men Rituals lager de fineste kalendrene! I fjor var det et juletre i kartong med gavene hengende på, i år er gavene gjemt i en vinterlandsby med led-lys. Skikkelig teit og helt herlig. Jeg gleder meg til å sette det opp i garderoben min!


#57

Tallulah sa for siden:

I den prisen ligger det 24 individuelle glass, emballasje, design, produksjon og markedsføring. Da syns jeg ikke et par-og-tjue er en veldig skrekkelig pris. Det er jo noen som skal ha betalt for jobben også.


#58

veobra sa for siden:

Jeg tror ikke totalopplevelsen for meg er verd prisen. Jeg tenker prisen er grei i forhold til det man får, både selve varen og pakka rundt. Jeg er typen til heller å kjøpe et par deilige glass marmelade av litt større størrelse og kose meg med.#60

Tallulah sa for siden:

Det er selvsagt fair. Jeg står bare litt på barrikadene for at ting, tjenester og opplevelser faktisk koster noe.


#61

veobra sa for siden:

Jeg har litt tendens til å glemme det, så det er fint med påminnelse.


#62

Syrinx sa for siden:

Jeg har kjøpt Ramlösa sin lakriskalender til sambo som har bursdag 30. november.
Ungene vil ha den vanlige dajm-kalenderen, og så blir det sikkert pakkekalender i helgene.
Jeg? Kanskje kjøper jeg meg en billig kalender selv, evt blir det ingenting.


#63

Blånn sa for siden:

Såpass, ja. Mannen som kjøpte den til meg. Han fikk Pascal sin.


#64

Charlie sa for siden:

For dem som skal ha kalender, sjokoladen fra Jentene på tunet har fått priser, liten, norsk chocolatier. Veldig god sjokolade!

De har julekalender til 590, den kommer til å bli utsolgt. Kan bestilles nå for levering i november. De har også små sjokoladeesker til 65, 105 osv. som er fine, små venninne- og vertinnegaver eller barefordi.

jentenepaatunet.no/


#65

Dali sa for siden:

FP julekalender. :elsker:


#66

Pelen sa for siden:

Finnes det noen bra som passer menn? Noe med god mørk sjokolade kunne fungere.


#67

My sa for siden:

Det kommer jo an på hva han liker. Min liker ikke mørk sjokolade noe særlig, men elsker sjokolade generelt, så en hvilken som helst med eksklusiv sjokolade hadde funket til han. Og Bülow lakris. Ellers har han hatt ølkalender (kjøpt seg selv), fra en spesialbutikk i øl her i byen, et par år. Problemet er at han ofte glemmer å drikke dem, så det hoper seg opp med øl. :knegg: Men det går jo greit til en del mat i jula selvsagt, selv om en del av ølet er litt sært.

#68

IzziCreo sa for siden:

Sjekk coolstuff.no :nikker:


#69

Input sa for siden:

En kompis av mannen hadde akevitt-kalender i fjor og åpnet alle lukene på snap. Var spennende hver dag. :knegg:

Mannen min ønsker seg ostekalender, men det fant vi ikke ut at fantes før det var utsolgt i fjor.


#70

frukt sa for siden:

Jeg kunne gjerne hatt sushikalender, men jeg tviler på at dey finnes.


#71

Bayone sa for siden:

Jeg har hatt No.7 sin i noen år og har likt den godt. Bruker produktene deres til vanlig og det er veldig kjekt å ha i småtuber til toalettmappen. I tillegg flere mascaraer og koster. I år blir det en annen da jeg har nok av No.7.


#72

Elise sa for siden:

Jøss, var sikker på at jeg hadde spurt i denne tråden om rituals sin er verdt pengene, men lurer på om det havnet i juletråden i stedet. Lurer på om vi skal gå for lookfantastic sin i stedet, må iallfall se litt på det.


#73

Retz sa for siden:

Ingen kalender på meg. En ting er at jeg liker å ligge relativt lavt i forbruk når det gjelder høytider, en annen sak er at behov/ønske om kalender er ikke-eksisterende. Jeg elsker likevel førjulstida, finner stor glede i juleforberedelser og pynting i heimen, men prøver å begrense ting som koster penger.#75

Hyacinth sa for siden:

Jeg gleder meg til å se deg åpne luken med reker den 24. :hyper:


#76

frukt sa for siden:

:latter:
Det hadde nok bare fungert om det kom en sushikokk på døren hver morgen.


#77

Syrinx sa for siden:

Er ganske sikker på at den julekalenderen kan organiseres, men til hvilken pris... :knegg:


#78

Spoon sa for siden:

Den hadde jeg i fjor, anbefales :jupp:

Skal nok ha den i år også!


#79

frukt sa for siden:

Det tør jeg ikke tenke på engang. :ler:


#80

Høns sa for siden:

Jeg synes absolutt den er verdt pengene!


#81

Millen sa for siden:

Absolutt verdt pengene, jeg hadde den ifjor og var super fornøyd. Eneste minuset mitt var at det var litt for mye body scrub for min del, evt. må jeg gjøre det oftere.
Jeg foretrekker Rituals sin fremfor Body Shop


#82

liefje sa for siden:

Jeg hadde nok hatt lyst på familiegavekalender, men blir nok nedstemt. Det er visst vanskelig nok å finne på gaver til jul. I alle fall hvis de ikke skal bli såpass dyre at de faktisk passer bedre som julegaver.


#83

My sa for siden:

Ja, i familiekalenderen her har vi grense på 50 kr per gave. Ofte blir det noe godteri, men jeg synes ungene har vært kreative til å finne på andre ting også, både til hverandre og til oss voksne. Det har gjerne vært sånt som ansiktsmasker, leppepomade, en julepynt, et fint kubbelys, noe dilldall fra TGR (til hverandre), en kopp, handlenett, julesokker ... ingen har veldig høye krav eller forventninger til fornuftighet og standard, det er jo bare for gøy. Mye lettere å finne på når man bare skal kjøpe en eller to ting til hver, og når alle bidrar, enn når en og samme person må tenke ut 72 gaver.


#84

Tallulah sa for siden:

Vi prøvde oss på en slags felleskalender i fjor, men det gikk litt fløyten. Så vi gjorde det med julestrømpa i stedet. Jeg fikk en bæsjemojipute av Hiawata. :knegg:#86

Myria sa for siden:

Nå har jeg bestilt Summerbird Christmas Chiffoniere, som mannen og jeg skal dele. Håper den er god. :jupp:


#87

Mei sa for siden:

Bruker kalenderne for å teste nye merker og skjemme meg litt bort. Var superfornøyd med kalenderen fra Lumene i fjor. Er ikke noen storforbruker av sminke, så den passet meg fint. Har kjøpt flere av produktene som fullsize etterpå.


#88

noen sa for siden:

Jeg håper å finne en avansert, arbeidskrevende hobbyjulekalender. Jeg tror det kunne vært artig.


#89

My sa for siden:

:knegg:

#90

Frk_Fryd sa for siden:

Men seriøst, er det en førjulstid hvor vi kunne trengt Shane , godtemonsteret og en limpistol, så er det vel denne! :hjerter:


#91

Madicken sa for siden:

:hyper:


#92

Stellebord sa for siden:

:knegg:


#93

Stellebord sa for siden:

Vi er ikke så gode på å følge opp adventskalendere som er krevende, så selv om vi liker det så sklir det ut. I fjor hadde de to yngste sjokolade og var strålende fornøyd med det. De to eldste hadde te og Harry Potter.


#94

Filifjonka sa for siden:

Bestemte meg for at jeg for første gang i mitt voksne noen og femtiårige liv skal ha en egen adventskalender. Det blir den fra lookfantastic. Får ikke så mye mer gøy enn en lager selv dette året.
Og det er egentlig min tur, etter å ha lagd kalendere til fire barn i årevis, arrangert familiekalender noen år (og til mannen minst en gang).


#95

Hyacinth sa for siden:

Det var egentlig et veldig godt poeng. I dag, en mørk regnværsdag, med kjipe ting som har skjedd og ingenting å se fram til, føles det som en god idé med adventskalender. Faktisk.

Tror imidlertid neppe det blir syltetøy, selv om jeg har lyst på det. Det føles feil og sløsete å importere 24 små syltetøyglass.


#96

Filifjonka sa for siden:

Ligger hjemme på sofaen og venter på svar på koronatest, mulig det var det som tippet meg over kanten. Temmelig sikker på den er negativ altså, men det gjør noe med sinnsstemningen likevel.


#97

Hyacinth sa for siden:

Kjipt og kjedelig. Krysser fingre!


#98

veobra sa for siden:

Med tanke på høsten vi har i vente trenger jeg en kalender osm starter nå med en gang og varer til jul. Kanskje jeg skal kjøpe tre stykker? :hyper:


#99

Hyacinth sa for siden:

Høres ut som en glitrende ide! Det er NÅ jeg trenger kalender! :knegg:


#100

Malama sa for siden:

Kjempeplan. Trenger en i oktober og en for å komme gjennnom november også ja!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.