Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste hverdagsindiske?

#1

Candy Darling sa for siden:

Prøver å utvide hverdagsspekteret litt, til tross for hektisk liv som forventer effektivitet. :knegg: Jeg har etter hvert begynt å få noen indiske retter (Finckenhagen er min go-to) til helger - men det funker ikke for hverdagene. Der har jeg er absolutt tidslimit på 30 min, helst mindre, og alle ingredienser må kunne kjøpes på Rema eller ha uendelig holdbarhet.

Problemer er at jeg ikke synes de ferdigglassene generelt er så gode, ei heller den «vanlige» currypasten. Noen som har noen tips på enten brands eller andre magiske triks som gjør at man får fabelaktig curry eller tikka masala eller noe annet på no time med ting man lizzom har i skapet?

Sånn omtrent, da. :knegg:


#2

Blå sa for siden:

Kormasausen som du kan kjøpe på Rema. Den med krydder i et rom på lokket. Med løk, kikerter og blomkål. Blomkål er som oftest knallgodt i indisk.


#3

Tjorven sa for siden:

Vi lager ofte en oppskrift som Skilpadda har delt her inne - en spinat- og kikertcurry. Pasten må kjøpes på innvandrerbutikk, men oppbevart i kjøleskapet har den lang levetid. Øvrige ingredienser får du kjøpt i hvilken som helst butikk. Oppskriften er opprinnelig vegetarisk, men knerten får servert kylling til og mener det funker fint.


#4

Syrinx sa for siden:

Finhakka løk, hvitløk og ingefær. Surre sammen med garam masala, kardemomme og evt annet man synes er godt. Ha i kylling.
Hell over bokstomat og rør inn peanøttsmør, samt salt. Mulig jeg har litt fløte i også, husker ikke helt.

Sånn ca noe slikt. Kan varieres alle veier, blir godt uansett.


#5

Musemus sa for siden:

Vi lagde chicken curry fra Ida Gran Jansen i dag, med søtpotet og sellerirot. Knallgod!


#6

Candy Darling sa for siden:

Den er perfekt, takk! Vi får ikke helt til kikerter, men kan sikkert klare oss bare med kylling (og lam på en helgedag).


#7

Candy Darling sa for siden:

Altså, peanøttsmør? I mat? :what: Funker det, altså? Også for oss som synes det smaker paddeballe på en brødskive? :o


#8

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes Sarita er de beste av de ferdigglassene, og ender oftest med dem. Men så veldig spennende blir det liksom aldri når det er ferdig. (Men bra måte å venne ungene til indisk mat, det skal de ha.)


#9

Syrinx sa for siden:

Absolutt. Gir sødme og fylde til sausen.


#10

Nenne sa for siden:

Enig.


#11

meisje sa for siden:

Vi bruker krydderblandinger fra grønnsaksbutikk. Stort sett merket laziza og national. Mye mer autentisk smak enn sånne glass.


#12

zinatara sa for siden:

Dhal er godt og ganske raskt når man bruker røde linser fra kartong.



#14

Billa sa for siden:

Jeg bare henger her for tips :)


#15

Dragen sa for siden:

Jeg serverte den og kalkunfilet til ei venninne i går, og gleder meg til restelunsj i dag.

Vi lager den ofte hjemme hos meg, og har begynt å ha oppi en ekstra boks kikerter, et par bokser grønne linser, og forleden dag kuttet en av ungene en squash i biter og puttet den i gryta. Det ble veldig godt. Denne har altså gått over til å være en basisoppskrift hjemme hos oss, som vi varierer med ymse grønnsaker, og deretter serverer med ris og kylling eller kalkun.


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg blir alltid litt småfrustrert av slike oppskrifter, for "hvor mye av hver" lizzom? Jeg husker det fra egen barndom da mamma forklarte at "man tar litt mel, og så litt smør og deretter blandes det med riktig mengde melk". :gaah: Jeg vokter meg vel for å formulere meg på den samme måten selv om det er innmari fristende.

Men du skriver jo også at det meste vil funke, så jeg burde jo bare prøve. Jeg synes peanøttsmør smaker kjempegodt når det brukes i mat. Knerten liker det ikke, men jeg tror at smaken vil forsvinne når det blandes i selve maten.

Hele familien er veldig glad i indisk mat på restaurant, men som thai-mat sliter jeg med å få det like godt hjemme. Unntaket er altså den curryen jeg nevner, så den spiser vi relativt ofte.



#18

Syrinx sa for siden:

Mens jeg får hetta når jeg må opp med konkrete måleenheter. :knegg: Bruker sjelden det.


#19

Tjorven sa for siden:

Nei, altså. Du har helt rett. Jeg bruker også oppskrifter høyst veiledende. Men utgangspunktet liker jeg at konkret. (Men jeg er av typen som kunne lagt livet mitt inn et excelark. :knegg: )


#20

Dragen sa for siden:

Hvor skal man ellers ha det?


#21

Divine sa for siden:

Haha! :ler: Jeg har det slik med mamma nå. Jeg vil gjerne lære å lage de gode mamma-oppskriftene, men hun sier bare "ja, så tar du i en dæsj med det og sånn passe med det". Jeg får helt nella. En dæsj, liksom. :gaah: Og ikke å snakke om hvor frustrert jeg ble da jeg gikk på GR-kurs, og i en oppskrift i kursboken sto det "lag sjysaus på vanlig måte". Da måtte jeg ringe mamma. "JEG ER BARE 24 ÅR. JEG ER IKKE HUSMOR!" :mumle:


#22

Malama sa for siden:

Minner meg om når mamma og søstrene skulle ha kakeoppskriftene til mormor. De sto sammen med henne mens hun bakte, også fikk dehenne til å ta "sånn passe mel" og sjekket hvor mye det var (veie posen før og etter hun tok) og noterte ned hva "passe mye slik og sånn" egentlig var.

Mormor var flink til å lage mat, veldig flink til å bake. Verdens beste boller. De klarte vel også få få ut en slags ca oppskrift på dem også. Mormor hadde ikke en eneste oppskrift i bruk.


#23

rajraj sa for siden:

Jeg har hacket frem min egen versjon av palak paneer. Den ligner veldig denne på oppskriften fra Julies matblogg: juliesmatblogg.no/2018/04/18/palak-paneer/

Men jeg bruker fersk spinat som jeg koker i litt vann/kraft og stavmikser helt jevn før jeg har det oppi løkblandingen. Jeg pleier å finkutte et par tomtater å ha oppi samtidig med spinatpureen. Synes det gir et syrlig løft og fin tekstur til sausen. Og så har jeg byttet ut paneer med cottage cheese til hverdags. Smack oppi en stor boks CC til slutt, la bli gjennomvarmt - et voila!


#24

Tallulah sa for siden:

Jeg lager ofte daal, og nå har jeg det såpass underhuden at jeg gjør det fra hodet, men utgangspunktet var nok Lise Finckenhagens, men jeg bruker hermetisk tomat, så det blir en blanding av de to oppskriftene under, egentlig. Om du bruker hermetiske linser kan du kutte koketiden betraktelig. Om jeg har dårlig tid pælmer jeg løken og hvitløken (og litt fersk ingefær, står ikke i denne oppskriften, men jeg bruker det) i foodprosessoren og blitzer det. Noen ganger har jeg også grovhakket løk og hvitløk, raspet ingefær også brukt stavmikser på det hele etter 20 minutters koking (noen i dette huset liker ikke store løkbiter) og deretter dumpa oppi linsene.

Det hender vi har kylling i også, gjerne restekylling.

www.nrk.no/mat/dhal-pa-rode-linser-1.13383279
www.godt.no/oppskrift/7475/proev-indisk-daal-som-en-top-chef


#25

Katinka sa for siden:

Ho-ho!
Jeg kasta meg ut på dypt vann i dag med Syrinx sine anbefalinger. Det ble kjempegodt. En boks hermetisk tomat. Ei drøy ss garam masala. Ei ts kardemomme. To sjalottløk. Fire hvitløksfedd. To tomler ingefær. En pakke strimlet kyllinglårfilet. 1 dl fløte. Fire ss peanøttsmør. Pluss salt.


#26

Syrinx sa for siden:

Så kjekt at den smakte. :) Tror jeg må sette denne gryta på menyen hjemme her snart også. Kan ikke kalle den indisk, for da er det feil smak for ungene. Men heter det bare kyllinggryte passerer det garantert. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.