Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rom med slett tapet - kan jeg male?

#1

Milfrid sa for siden:

Har et rom med slett tapet, med en bord øverst (tapetsert til topp, bord lagt oppå), kan jeg fjerne bord, male med noe heftgrunning og så male oppå, eller må jeg rive tapet og sparkel og i de hele tatt. Kan jeg eventuelt tapetsere oppå tapeten?

What to do? Gjesterom to be, ikke stue.


#2

Madicken sa for siden:

Siden det "bare" er gjesterom og jeg er lat, hadde jeg glatt valgt alternativ 1.


#3

Milfrid sa for siden:

:knegg:

Ja, jeg ønsker jo å legge minst mulig arbeid ned i det. Derav spørsmålet. Men det er jo litt dumt om malingen ikke hefter og jeg får dobbelt så mye arbeid fordi jeg ikke spurte om det var mulig.


#4

Adrienne sa for siden:

Tapet kan fint males, spørsmålet er om du får bort borden uten at det blir stygt.


#5

veobra sa for siden:

Du kan male på tapet. Sjekk om det er løse skjøter og hjørner. Det bør i tilfelle limes fast først. Det kan blir noen buler mens du maler. Slike har jeg tidvis klart å limme inntil de også.
Jeg vet ikke hvordan du kan sjekke om malingen eller heftgrunnen ikke kommer til å sitte. Er tapeten veldig glatt har du muligens en utfordring, sånn nærmest plastaltig.


#6

Bloppy sa for siden:

Du vil nok uansett ikke få det pent der borden har vært. Det kommer til å synes. Er det typ papirtapet kan du i aller høyeste grad risikere at den bobler. Ellers bør du sjekke om det er noen småsår og rifter her og det. Det kommer sannsynligvis til å synes enda bedre etter maling. Er den veldig glatt, kan det være vanskelig å få malingen til å hefte skikkelig tror jeg.


#7

Milfrid sa for siden:

Ja det var det da... burde vel kanskje teste ut det først. Sånn i retroperspektiv var den borden teit. Men poden skulle jo ha de haiene. :knegg:

Tapeten sitter ganske godt tror jeg. Min meeeeget nøye mor som har med og hjalp da vi tapetserte for 8 år siden. Men bør nok gå over just in case. Og tapetet er litt sånn «papiraktig, så jeg håper at det går om jeg smeller på noe heftgrunning eller noe først.


#8

Polyanna sa for siden:

Tror det skal gå fint. Mal ett strøk, og så sparkler, pusser og lapper du der du plages av at det er ujevnt. Ha litt tapetlim klart. Hvis det buler så kan du skjære en strek, dytt inn tapetlim og klin fast.


#9

Syrinx sa for siden:

Det er rimelig grei sjanse for at du kan dra av ytterste laget av tapeten, da er det god heft i det som er igjen. Gjorde dette med et rom her for ikke lenge siden. Gikk halvhjerta i gang med noe sparkling, hadde blitt finere om jeg dreit i det tror jeg. Iallfall over skjøtene.


#10

meisje sa for siden:

Male går helt supert. Men det blir nok endel strøk for å bli kvitt borden. Du bestemmer selv hvor perfekt resultat du trenger, isforholdene til pussing og sparkling.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.