Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilderedigering på iPhone og overføring til PC

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg tok masse fine bilder i sommer, mest med tanke på å lage fotobok. Jeg tenkte jeg skulle være lur og redigerte dem fortløpende på mobilen. Det dreier seg mest om klipping, forstørring og noe redigering på lys.

Da vi skulle overføre det til PC, oppstod det problemer. Det blir bare rot og bilder mangler. Mannen sier det er fordi jeg har redigert dem. Men jeg er jo kjempefornøyd med arbeidet jeg gjorde i sommer, og jeg er svært lite lysten på å redigere dem tilbake til originalformatet.

Hjelp, finnes det en løsning? Vil det hjelpe å prøve med en Mac i stedet?#3

Isolde sa for siden:

Prøvd å sende de til deg selv? Brukt one drive, Dropbox el? Aldri hatt noe sånt problem.


#4

Hyacinth sa for siden:

Det som skjer er at når alle bildene blir overført til pc via kabel, så kommer de redigerte bildene opp i originalversjon og ikke den redigerte versjonen. Problemet er at PC-en ikke kjenner igjen formatet. Den «leser» ikke de redigerte bildene.


#5

Isolde sa for siden:

Hva har du redigert i?


#6

Hyacinth sa for siden:

Inne i selve kameraet på iPhonen. Umiddelbart etter at de er tatt, eller fortløpende.


#7

Isolde sa for siden:

Har du prøvd å sende bilde. Ikke overføre med kabel? Jeg har gjort det samme mange ganger og ikke opplevd at de går tilbake. Men kabelen kan medføre at man sletter Metadata muligens. Redigeringen er bare en metadata som ligger oppå.


#8

Hyacinth sa for siden:

Kan teste. Takk!

Har en Mac i huset vi kan låne. Hvis sjansen er større der.


#9

liefje sa for siden:

På min mac overføres bildene automatisk fra min iPhone. Da er det ikke noe problem. Men da må vel Mac-en settes opp med samme bruker kanskje. Sånne tekniske ting kan jeg ikke. Jeg har samme bruker på begge, og da er alle bildene begge steder automatisk.


#10

-ea- sa for siden:

Har du ikke backup/automatisk opplasting i en eller annen sky der du kan hente dem ned når du trenger dem?


#11

Fersken sa for siden:

Hvilket format er de redigerte bildene i og ligger de i samme mappe som originalene? Som regel (på min android-telefon) så blir de redigerte lagret som kopier av de originale bildene.

Det kan være at PC bare kjenner igjen formatet på originalbildene eller er satt opp til å bare hente bilder fra en bestemt mappe der originalene ligger og ikke i den mappen de redigerte ligger f.eks.


#12

-ea- sa for siden:

På iphone er det ikke sånn mappe-system som android-foner, Fersken.


#13

Fersken sa for siden:

Hehe, der avslørte jeg manglende kunnskap om eplefoner. :knegg:


#14

Hyacinth sa for siden:

Jo, men de blir altså omgjort til originaltformatet når de overføres til PC.#16

Hyacinth sa for siden:

Nei. Men tusen takk! :blomst:


#17

liefje sa for siden:

Værsågod. Har i alle fall merket flere ganger før med andre typer problemer at apple har mye bra hjelp å finne på nett hvis man googler problemet.


#18

Hyacinth sa for siden:

Tror problemet er identifisert. Pc-en er rett og slett for dårlig/utdatert/gammel/etc. Jentungen min fikk til å overføre dem til Macen sin. Men slett ikke problemfritt. Siden jeg har redigert samtlige bilder, ble de lagret i en spinnvill rekkefølge, og hun har sittet i timesvis for å rydde opp og legge dem i rett rekkefølge igjen. Men nå ser det ut til at jeg kan lage fotobok. :) Men jeg må visst slutte med å redigere bildene på mobilen fra nå av. Gjorde det aldri før, men det er jo SÅ enkelt på iPhonen. Oppdaget det i sommer. Jeg driver ikke med omfattende redigering, men de fleste bildene blir lysnet litt, og ellers så klipper jeg gjerne litt i kantene.


#19

Magica sa for siden:

Du trenger jo ikke overføre de til PC, gå på iCloud.com og last ned de bildene du vil ha. De redigerte bildene er også der. Ellers kan jeg tipse om at det går fint å lage fotobok fra mobilen, så slipper du hele problemer.


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil gjerne ha dem på PC-en. Den er definitivt best å lage fotobok på mtp skjermstørrelse.


#21

Magica sa for siden:

Ja men du kan vel gå på icloud og laste de ned da?


#22

Hyacinth sa for siden:

Ja, men ikke til PC-en. Det er hele problemet. PC-en vil ikke lese de redigerte bildene mine. De laster dem ned som uredigerte.


#23

Hyacinth sa for siden:

Men det gikk til macen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.