Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paprika og tomat inne?

#1

Charlie sa for siden:

Begynner å bli kaldere, og vi kommer visst ikke helt i mål med tomat og paprika ute. Har ikke drivhus.

Noen som har erfaring med å ta plantene inn?


#2

scilla sa for siden:

Min bestefar plukket alltid inn umodne tomater og lot de modne i en solfylt vinduskarm.:love: Paprika vet jeg ikke.


#3

allium sa for siden:

Jeg plukker og legger i vinduskarmen.


#4

Heilo sa for siden:

Jeg bor nordpå og tok aldri plantene ut. Har fortsatt tomat og paprika inne men er skeptisk til om det blir nok lys utover høsten til at paprikablomstene jeg har nå skal modnes.


#5

celebelen sa for siden:

Kollegaen min har i hvert fall tatt inn plantene, han syntes det ble for kaldt for dem ute nå. Men hva han gjør med lys og plasering vet jeg ikke.


#6

Malama sa for siden:

Har samme problem. Bare plantet lave tomstplanter i år, men fortsatt ikke mer enn et par av dem jeg ser for meg at jeg får plass til inne.


#7

Syrinx sa for siden:

Mine tomater bodde både ute og inne i sommer, hadde ikke hjerte til å la dem stå i 5 grader og regn i juli. De står i murerbøtter, så lett å frakte frem og tilbake. Litt kjipt at jordbærtomaten brakk, men den rota seg igjen og hadde de beste tomatene.

Det som var igjen av grønne tomater nå forblir grønne, skal muligens sylte dem.


#8

Chablis sa for siden:

Vi har tatt inn paprika, nå vokser de som bare det.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg flyttet inn chiliene som var mer eller mindre halvdøde, og nå har de slått til med en ny runde frukt.


#10

Malama sa for siden:

Hvor har dere plass? De trenger lys, og varme, og skal vannes hyppig. Men jeg synes ikke jeg kan sette dem i badekaret, aka ved siden av do heller akkurat.


#11

Lavender sa for siden:

Jeg vurderer vekstlys fra Chlas Ohlson til tometene mine. Planten er så fin.


#12

rajraj sa for siden:

Jeg har alltid igjen en hel haug med grønne tomater når kulden setter inn. Jeg klipper de av planten (pass på at du ikke river av stilken i festet på selve tomaten) og henger de i vinduskarmen. Det tar ikke mange dagene før de blir røde - en etter en.

For noen uker siden ble jeg redd det skulle bli frostnatt mens jeg var bortreist en helg, så da tok jeg inn alle tomatene som står ute (har noen i drivhus også). Tror jeg hadde noe sånt som 100 tomater dandert på en pinne som dingler midt i kjøkkenvinduet (festet med grov hyssing som er knytt fast i gardinstanga). Nå er det bare noen få igjen som ikke er blitt røde ennå.


#13

Magica sa for siden:

Paprika er godt egna til å ta inn, hvis de står i store potter osv. Men hvis de har nye blomster nå så bør de tas av.

Tomater ville jeg bare tatt av planten nå og lagt til modning inne. Ta for all del av blomster osv på de plantene også hvis dere lar de stå ute.


#14

Heilo sa for siden:

Hvorfor skal blomstene tas av Magica?


#15

celebelen sa for siden:

Tomatene modner enda raskere inne hvis de ligger sammen med et eple eller to.

Poenget med å knipe av blomster er vel at plantene skal bruke alle krefter på å modne tomatene som henger igjen i stedet for å danne nye?


#16

Magica sa for siden:

Fordi sesongen er på hell og planten trenger energien til å lage ferdig tomatene og ikke lage nye. Det tar ca 2 måneder fra blomst til ny tomat ferdig. Jeg tok av mine blomster i august en gang.


#17

Charlie sa for siden:

Kan være forsøket verdt med paprika, da. Vekstlys fra Clas var interessant, skal se litt på det.

Vi har spisestue som ikke brukes så mye til hverdags bortsett fra lekser og bretting av klær, så det blir der, eventuelt. Kan heller bære dem ut på julaften om det er too much :knegg:


#18

Syrinx sa for siden:

Hvorfor? De har da greiner du kan slenge glitter og lys på. Julekuler stiller plantene med selv.


#19

Malama sa for siden:

Finfit det"

Jeg har spisebord som det gjøres lekse på 4 dager i uka, spises middag ved 7 dager i uka, og julaften, og for tiden jobbes hjemmekontor ved støtt og stadig. Til julaften skal jeg rydde bort hjemmekontoret da, men det er igrunnen ikke plass til tomatplantene her, flere av dem ville nådd opp i lampen også, men siden jeg begrenseg meg i hva jeg sådde ville ingen nådd taket i alle fall (Jeg har tidligere hatt 3 meter lange tomatplanter, de går ikke inn uansett) men jeg har et par som nok har rundt meteren i diameter...


#20

Heilo sa for siden:

Tomatplantene mine synger nok uansett på siste verset, de ser litt pjuske ut. Men jeg har tre paprikaplanter som egentlig ser ut som fine grønnplanter, ikke er de ekstremt store heller. Jeg lurer på om jeg rett og slett skal la de få blomstre og leve akkurat som de vil, og kanskje blir det flere modne frukter på et eller annet tidspunkt, og kanskje ikke. Så langt har jeg fått to modne, de brukte vel to måneder minst fra blomst til moden, og nå driver plantene og lager flere frukter. Men vanlig innelys (spotter)er vel kanskje ikke nok i så fall?


#21

Syrinx sa for siden:

Ikke tomat- og paprikarelatert, sikkert dustespørsmål også, men jeg har et dødshjørne i stua. Alt som skal bo der dør så det synger. Kan jeg få til å ha et grønt hjørne med glade planter hvis jeg har vekstlys der? Eller er vekstlys veldig lite stuevennlig?

(Som dere ser, dette er ting jeg ikke aner og kan noe som helst om.)


#22

Magica sa for siden:

Paprikaplanter kan leve i åresvis. Om de gir flere frukter avhenger nok av lysmengden ja, men du kan jo bare prøve. :) Jeg ville hatt de nært vindu med ekstralys på ettermiddagen/kvelden.


#23

Magica sa for siden:

Alt lys vil hjelpe. Er det veldig mørkt der da?


#24

Syrinx sa for siden:

I alle fall såpass mørkt at plantene sier tydelig fra om at det ikke holder.


#25

Magica sa for siden:

Jeg ville prøvd med en fin lampe i stedet for noe spesial-plantelys først, men jeg er ingen ekspert på lys altså.


#26

Charlie sa for siden:

Ser at Clas har vekstlys- pærer. De er til vanlige lamper, tror jeg (?). Hvordan er det lyset i oppholdsrom? Er det sterkt, svakt, ubehagelig glød eller.... :vetikke:

Kunne kanskje vært et alternativ - keep it simple, og alt det der. Men vet ikke om det er nok med en slik pære eller to. (?).


#27

Syrinx sa for siden:

Må regne på hva som blir billigst, bra lampe eller fake planter. :humre:

Jeg fant forresten de grønne tomatene bak noe ost i kjøleskapet i kveld. Må kanskje gjøre noe med dem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.