Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Parkett eller laminat

#1

Pelle sa for siden:

Vi skal pusse opp stua og kjøkkenet (åpen løsning, hel etasje). Har gulaktig parkett i dag, vil ha noe lysere.

Er man helt dust om man bytter fra parkett til laminat? Vi har råd til begge deler, men laminat er jo halve prisen, og på 45 kvm utgjør det jo noen tusen. Det sies at gulvet blir kaldere, og vi har ikke gulvvarme eller noe, men det ligger ikke på bakkeplan og huset ellers er relativt nytt og ikke trekkfullt og kaldt.

Laminat er hardere og bedre mot vann og sånn ett fint å ha på et kjøkken. Men parkett er jo "mer eksklusivt" eller hva man skal si.

Vil gjerne ha innspill, viksne i denne husholdningen har null interiørinteresse og kan ikke noe om temaet...


#2

Pøblis sa for siden:

Datteren min har lagt Berry Alloc grand avenue i hele leliligheten unntatt på badet, og den er lekker. Lange, brede bord i godt utvalg av finisher. Den er behagelig å gå barbeint på også.


#3

Isolde sa for siden:

Vi har Barry alloc og er veldig fornøyd med det. Tåler veldig mye.


#4

IzziCreo sa for siden:

Vi gikk fra Boen skipsgulv til Alloc laminat og har ikke angret. Men det kommer an på hva man har behov for i et gulv. For meg var det viktig at gulvet ser fint ut, at det ikke ripes opp for det minste lille, at det tåler litt vannsøl. Selv Boen skipsgulv, som regnes for et av de sterkeste parkettene man kan legge, så ble det mye riper. Og vi er ikke typene til å brette opp ermene og slipe ned gulv hist og her. Så da ble det høykvalitets laminat. Veldig deilig å kunne dra kasser, stoler, møbler og alt mulig rart over gulvene uten å tenke på riper. Jeg trodde vi gav opp et "varmt" gulv med å velge laminat, men på hytta har vi parkett (nybygget hytte) og gulvet føles egentlig veldig likt ut som det hjemme både å gå på og temperatur.
Jeg kan faktisk la et klesvask ligge på gulvet uten at det gjør noe. Ikke for det at jeg glemmer det så ofte altså, men skikkelig godt å ha en slik kvalitet på et gulv.

Gulvene våre ble lagt for 11 år siden og de er faktisk like fine. Null slitasje.


#5

Elise sa for siden:

Vi har Berry Alloc og er veldig fornøyd. :jupp: Ville ikke ha parkett, vi er kroniske på å miste ting i gulvet og ødelegge og lage merker/riper, da er det best med laminat. :nemlig:



#7

sindrome sa for siden:

Signerer alle som er fornøyde med laminat, men det må være av god kvalitet. Ville aldri valgt noe annet selv.


#8

Propella sa for siden:

Vi valgte bort begge deler og gikk for klikkvinyl. Legges på samme måte laminat. Bortsett fra at det er lettere å legge. Vi hadde gulnet og oppripet parkett i huset vi kjøpte i fjor. La klikkvinyl i alle rom, soft Grey oak. Mye penere enn parkett.


#9

Charlie sa for siden:

Har laminat, og den buler ved vasken der det kan være litt vannsøl.

Skal man ha laminat, bør man velge kvalitetslaminat. Snekkern sa at var det mindre enn 15 års garanti, var det ikke verdt lønna hans å legge den. Det var en stund siden, men mine 5 cent.

For egen del ville jeg valgt vinyl på kjøkken, men for vinyl er det jo mye smak ute og går :knegg: Bare ikke velg den myke vinylen med stoffbakside, det går fort hull om man mister noe BTDT

Om man mister noe, er det mindre risiko for at det knuser om underlaget er mykt, men er underlaget mykt er det større risk for at det blir hull. Så det blir en avveining.


#10

Shun sa for siden:

Jeg holder på å få lagt Svanemerket våtromslaminat i hele leiligheten.
Pergo sensation fra Obs bygg.

Jeg er allerede veldig glad for at laminat tåler mer enn parkett, men har klart å lage noen usynlige riper ved å dra møbler istedenfor å løfte og flytte.


#11

Fersken sa for siden:

Jeg slutter meg til Berry Alloc-koret. :jupp: Synes også det er behagelig å gå på barbent, det er bedre å gå på en den billige parketten (lagt av forrige eier) som er på et av soverommene.


#12

Fløyel sa for siden:

Vi har lagt Berry Alloc Ku'damm i hele huset m/varmefolie under. Ku'damm har ekstra lange lengder og har industrifinish. Dvs enkle å rengjøre og ekstra slitesterke. Veldig fornøyd.

.


#13

trøtt sa for siden:

Vi har valgt klikkvinyl. Tåler mye mer enn parkett og laminat. Tåler vann og har 25 års garanti. Av parkett, laminat og vinyl er parkett varmest, laminat kaldest. Vinyl er midt i mellom.


#14

Blondie sa for siden:

Jeg sparer til nytt gulv i leiligheten min og vurderer mye av det samme. Dyrt laminatgulv er jo gjerne ganske likt i pris som parkett i mellomsjiktet?


#15

frukt sa for siden:

Da foreldrene mine bygget hus for mange herrens år siden la de korkgulv i første etasje. Jeg husker det som både behagelig og fint. Det så ut som kork da, nutildags får man korkgulv som ser ut som parkett ser jeg.


#16

Tilde sa for siden:

Vi har parkett i hele hovedetasjen og laminatgulv i kjelleren.
Veldig stor forskjell både i utseende og ikke minst å gå på.
Parketten er nydelig å se på/gå på, laminatgulvet (ikke billig) ser «dødt» ut og er i tillegg veldig kaldt å gå på.
Jeg angrer at vi sparte de pengene, men nå blir det liggende.


#17

Lavender sa for siden:

Jeg vil gå for kvalitets laminatgulv med litt ru overflate, kan ikke fordra glatte gulv. Varmefolie på kjøkken. Jeg har forstått at lyse laminatgulv ikke gulner, men er ikke sikker. I dag har vi heltre eik stavparkett, minst 60 år gammel, ikke mer å slipe ned.


#18

Neket sa for siden:

Vi har parkett i stue, gang og kjøkken, ellers laminat. Jeg syns laminatgulvet er fint, men parketten er mye finere, og mye mer behagelig å gå på.


#19

Myria sa for siden:

Samme her. Vi har parkett i hovedetasjen og laminat i kjellerstua. Vi foretrekker parkett, men valgte laminat til kjellerstua fordi det er barna som bruker det rommet aller mest og vi ville ha noe som tålte en støyt, men vi merker jo godt at det både er kaldere å gå på og føles og ser annerledes ut. Jeg ville ikke valgt laminat igjen. Favorittgulvet mitt er imidlertid heltregulvet som vi har i hele soveromsetasjen (unntatt badet da). Det er herlig å gå på, pent å se på og ikke minst slitesterkt. Det var ikke et alternativ i hovedinnlegget, men kan i alle fall varmt anbefales. :jupp:


#20

Lhi-My sa for siden:

Vi la laminatgulv med 50 års garanti i en hel etasje (stue/kjøkken) når tvillingene våre var babyer og eldste drøyt to år. De er nå snart 16 år. Vi har hatt hunder (tre på det meste) og flere katter hele perioden og altså 3 små barn. Gulvet ser fortsatt nytt ut. Med barn og hunder, hadde jeg valgt laminat igjen. Parkett skal vi aldri ha, men jeg er veldig glad i heltregulv og har det på alle soverom. Det kan hende det blir det i stua også en gang.


#21

mkj sa for siden:

I legger Barry Alloc nå. Hvitlasert eik. Ikke av den brede typen, men vi likte denne bedre. Betalte 300 PR kvm på kampanje på Maxbo .

Tror vi blir veldig fornøyde. Har hund, så vil ha noe som tåler litt.


#22

Malama sa for siden:

Vi har 40 år gammel, gul, slitt parkett med mange hakk og riper og generell slitasje.

Forrige eier hadde stor hund. Vi hadde hund de første 6 årene vi bodde her. De hadde 4 unger, vi har tre.

Planen er å bytte det. Den kan slipes, men kjøkken og stue går i et og det er en stor jobb, men hovedpeoblemet er svikt mange steder og knirk et par steder så gulvet bør gjøre mer med enn å bare slipe. Vi bestemte oss for å utsette det til vi ikke hadde hund lenger. Det er jo altså snart 2,5 pr siden....

Men hva vi skal ha... Kjøkkenet bør ha noe som tåler vann i alle fall. Men vurderer om kjøkkenet skal pusses opp også og sånn går nå årene mens jeg tenker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.