Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lang og tykk (les: varm) strikkegenser

#1

Blånn sa for siden:

Jeg har jo nesten blitt skogens kongle og jeg fryser... Ønsker å strikke meg en tjukk ullgenser som jeg kan få lang nok til at den dekker godt ned på rumpa og helst er relativt figursydd. Noen forslag?


#2

Stompa sa for siden:

Det er i hvert fall massevis av kjempetjukke gensere i bøkene til Linka Neumann (den forrige (første?) heter Villmarksgensere, den andre er helt ny, husker ikke hva den heter). Flere av gensrene der strikkes i Alafosslopi, som har strikkefasthet 13/10.

Lengden tilpasser du jo bare selv; bare husk å kjøpe mer garn hvis du ser at du vil strikke lengre enn oppskrifta.


#3

Stompa sa for siden:

Vi som strikker på jobben hos meg er forøvrig blitt enige om at de bøkene passer best for folk som bor i områder med lite vind, for gensrene er så tjukke at det nesten ikke går an å ha jakke over og likevel kunne bevege seg fritt. Man kan telle på ei hånd de dagene på høst/vinter da vi kan gå tur uten jakke her, så vi har landet på at hun sikkert er fra Østlandet og går mye på tur i skogene der. :knegg:


#4

Blånn sa for siden:

Genseren skal nok bare på når man har kommet fram og skal sitte mer stille. Og skoger på østlandet passer jo fint. Jeg skal sjekke ut de bøkene.



#6

Blånn sa for siden:

Jeg har bestilt bøkene på biblioteket nå. :knegg: Gidder ikke kjøpe boka før jeg vet om det er noe der jeg liker.


#7

Tallulah sa for siden:

Du kan jo bestille boka med islandsgensere i, i samme slengen! Det er samme type med rundfelling, men andre mønstre. Jeg syns loigarnet klær for mye, og strikker i tykk alpakka. Det blir kjempevarmt. Og med et ekstra nøste kan man strikke bolen lengre om man vil.


#8

Niobe sa for siden:

Jeg kan anbefale denne med lenger vrangbord-del: www.sandnesgarn.no/setesdal-genser-4

Den er tettsittende, men ikke stram, så den passer perfekt under ytterjakker. Men i oppskriften er den kort, men jeg fikk min mor til å strikke den lenger ned på rumpa, og da er den perfekt.


#9

Blånn sa for siden:

Takk for flere tips. Garnvalg tar jeg når jeg finner en genser jeg liker. Og tilpasninger på lengde osv går også veldig greit.

Tar gjerne flere tips!


#10

Blånn sa for siden:

Da blir der Tusseladd polar fra Villmarksgensere. Garn fra Hillesvåg bestilt.

Kanskje jeg skal strikke ferdig et par prosjekter før garnet kommer?


#11

Blånn sa for siden:

Veldig glad for genseren nå! Passer fint under anorakken når jeg sykler til og fra jobb!


#12

veobra sa for siden:

Det var en fin genser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.