Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farge på vegg - trenger interiørhjelp

#1

Pelle sa for siden:

Vi har bestilt kjøkken i fargekode S 3502-Y. Vi har null interiørgener.

Spørsmål 1
Kjøkkenet er U-formet, og det vil være ca 1,5 meter fra der kjøkkenmøblene slutter til vindu. Benkeplaten er lys og vegg mellom benk og overskap skal også males lys.

Noen har foreslått at veggen bort til vinduet bør males i samme farge som kjøkkeninnredningen, for å gi et helhetlig resultat. Hva tenker folk?

Spørsmål 2
Vi skal også bytte farge på trapp, som i dag er hvit og mørkebrun (på trinn). Jeg har da tenkt at trappetrinnene kan være i samme farge som kjøkkeninnredningen, for å skape litt helhet. I dag har vi beigeaktige vegger, mannen vil ha dem hvite/lysere.

Har noen forslag til en god lys fargekode som passer til S 3502-Y?


#2

Tallulah sa for siden:

Hvilken farge er S 3502-Y? Er det den som er litt gråbeige?

Det er jo fint med noe kontrast, så jeg syns det høres ut som det kan bli litt soppsuppe med lys benk, lyse vegger, gråbeide innredning, gråbeige trapp og gråbeige vegg.


#3

Fersken sa for siden:

Det er den fargen som heter 1032 Grå Harmoni hos Jotun.

Vi har en gang malt i den fargen og alt listverk og dører er Klassisk Hvit. Tror det kan bli massivt grått om veggen også skal males i samme farge. Om du ser på lyse farger i dette fargekartet, så tror jeg du kan finne noe som passer. Men se også på nyansen på benkeplaten.


#4

Tallulah sa for siden:

Ja, hva med å bryte opp med en vegg i warm blush? Eller savanna sunset? Jeg tror også deco blue kunne vært fint, men mulig den blir litt mørk på en vindusvegg.


#5

Pelle sa for siden:

Den heter grå harmoni.

Soppsuppe, hehe. Det er en stue imellom kjøkken og trapp, og der har vi en petrolaktig vegg med perolaktig teppe, vi har noen bilder på veggen i knæsje neonfarger - så det er enkelte andre farger i etasjen også, altså. Men jeg skjønner hva du sier.


#6

Tallulah sa for siden:

Aha, jeg så for meg at trappa gikk opp fra kjøkkenet. På andre siden av stua kan det være fint å hente opp noen av fargene, ja.

Jeg tror kanskje skarp hvit og warm blush kan bli fint sammen med grå harmoni. Da får du lit kontraster både til det grå, og til det petrolfargene i stua.


#7

Serena sa for siden:

Jeg malte en kombinasjon av 3502-y og 1502-y i forrige hus. Vi malte 1502-y, som er en lys gråfarge med et brekk av gult (for å ikke virke kald, fremstår på ingen måte som noe annet enn lysegrå) på trappen, hadde 3502-y på veggene og lister i bomull. Den er lys grå, ikke kald og er lys nok til at den skaper kontrast mot andre farger og fremstår på ett vis ikke som en egen farge, men en mindre "skarp" hvit.


#8

Pelle sa for siden:

Kan jeg spørre hvorfor dere hadde ulike farge på trapp og vegg? De virker ganske like?

Og malte dere hele trappen i samme farge? Vi tenkte hvit trapp og gelender, og den grå fargen på trinnene.


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg vil igjen anbefale Jotun sin hjelpetjeneste for fargeråd. Jeg har alltid fått veldig gode råd der:

fargerad.jotun.no/


#10

m^2 sa for siden:

Her er akkurat den fargekombinasjonen fra mitt tidligere hus. Eller jeg lurer faktisk på om den mørkeste gråfargen (på døra og bak ovnen, og gulvet) er 2502-y :gruble: Dvs litt lysere grå enn 3502-y (det er kun forskjell i svartfarge = hvor mørk gråfargen er) men da ser du hvertfall hvordan ton-i-ton med bare forskjell i andel svart ser ut.


#11

Serena sa for siden:

Vi opplevde fargene som relativt ulike, den ene veldig lys, den andre "mellom"-mørk. Hele trappen ble malt i 1502-y og veggene nede og opp trappen i 3502-y. Vi malte hele trappen pga type trapp (åpen trapp, ikke gelender hele veien), og fordi jeg ikke orket styret med maskering :knegg:
1502-y har 10 prosent svart i seg, 3502 30 prosent. Vi brukte også en kombinasjon av 2502-y og 1502-y i et annet rom, det var mer ton-i-ton og uten ett markant skille.


#12

m^2 sa for siden:

En kommentar til - 3502y er ikke en veldig lys farge så jeg ville vært veldig var på lysforholdene der du skal male hvis du velger den på veggen.

Også om trappa; Fargerike.no har kjempefine sider hvor du kan "slå opp" petrolfargen på veggen din (-ish, finn en som likner) også får du opp forslag til farger som er ton-i-ton, farger som er gode kombinasjoner, og grånyanser som vil passe. Her kan du se et eksempel.

Det kan jo være et utgangspunkt.


#13

Elise sa for siden:

Det stemmer vel ikke? Dersom fargekoden starter med 15 er det vel 15 % svart


#14

Serena sa for siden:

Du har helt rett, det er 15 svarthet i den ja, beklager!


#15

Palmen sa for siden:

Jeg malte kjøkkenet vårt Deco Blue i går, hvor resten av kjøkkenet er hvitt. Det ble, om jeg får si det selv, kjempefint! (Og det er på en vindusvegg men ikke for mørkt syns jeg)


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, nå har jeg jo sett bildet, og det ble veldig elegant.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.