amo sa for siden:
Noen som har den? Lurer på om man alltid skal bruke varmluft og hvor den skal plasseres i ovnen?
Tenkte å prøve å lage grøtb lørdag og stek med svor på søndag.....xxx
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
amo sa for siden:
Noen som har den? Lurer på om man alltid skal bruke varmluft og hvor den skal plasseres i ovnen?
Tenkte å prøve å lage grøtb lørdag og stek med svor på søndag.....xxx
Fløyel sa for siden:
Jeg har den, brukt den til å steke stek, kylling og kalkun. Har den på over og undervarme midt i ovnen. Men det er noen gradebegrensing der. Lurer på om jeg har den å maks 200 grader.
Isolde sa for siden:
De tåler opp til 250grader. De tåler over og under varme men ikke grill. Skal settes inn på kald plate eller rist.
Jeg bruker mie både til risgrøt og svineribbe med sprø svor.
Husk å ikke løft på lokket om du skal ha sprø svor.
Taien sa for siden:
Jeg fant ut at jeg har en slik, og aner ikke hva jeg skal bruke den til... Jeg har også en større lignende sak (mer firkantet, burgunder sak med lokk) den bruker jeg egentlig bare som vanlig ildfast form... Kan jeg få tips...og fremgangsmåte?
Isolde sa for siden:
Om den er begynner så tror jeg ikke ser er en ultra pro. De har alltid vært svart. Du kan se under hvordan den er merket hva den tåler. Det er muligens en micro form.
Jeg bruker den til alt man kan bruke enn ildfast form eller stekepose til. Grønnsaker og kjøtt i ovn, hel kalkun (to bunner sammen så blir det stort nok), svinesteik, ribbe, fårikål, kleftiko, bacalao.
Det er utallige oppskrifter.
Isolde sa for siden:
tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/NO/2019/oppskriftshefter/ultrapro/
Lhi-My sa for siden:
Ultrapro har ikke alltid vært svart, nei. De har vært både burgunder og røde. Jeg startet å selge Tupperware ca 2009 eller 2010 og da fantes det røde Ultrapro. De svarte kom rett etterpå. Jeg har en rød og tre svarte i ulike størrelser og bruker de MYE!
Isolde sa for siden:
Da er nok mine fra rett etter de ble svarte.
007 sa for siden:
Kan du dele noen oppskrifter?
Jeg bruker min alt for lite.
kamp sa for siden:
Knall god til helstekt kylling
Dragen sa for siden:
Jeg har brukt min ene til eltefritt brød, og kan bekrefte at lokket ikke tåler 250 grader, men den lar seg bruke fortsatt.
Jeg har også brukt dem til grønnsakssuppe, lasagne, kake og annet. Formene er praktiske å frakte mat i når man skal i spleiselag.
amo sa for siden:
Jeg ønsker også oppskrifter. :cool:
My sa for siden:
Kan bekrefte, ved empirisk studie, at den ikke tåler grill. :nemlig:Fluke sa for siden:
Jeg hadde lys blå. Kan bekrefte at den ikke tåler grill. :mumle:
Isolde sa for siden:
Mange over bruker grillelementet for å få opp varmen fort. Derfor skal de settes inn i varm ovn, ikke kald.
Dragen sa for siden:
Oppskrift? Jeg pleier å legge en indrefilet av svin i bunnen, og så legger jeg stangselleri, gulrot, paprika, squash, bønner, en boks tomater, og krydrer med ingefær. Lar det stå i ovnen et par timer på 150 grader.
Alternativt kyllingfilet, sitron, hvitløk, tomat på boks og ymse grønnsaker. Stekes i et par timer på 150 grader.
Isolde sa for siden:
Jeg pleier å ta 5-6 poteter, 1-2løk, litt gulerot, 1,5-2kg fårikål kjøtt. 5-6 tomater eller 2 bokser hermetiske. Krydrer med oregano, hvitløk, salt og pepper. Litt olivenolje.
Kan også ha paprika, squash, erter, fetaost, parmesan osv oppi.
Setter det 3 timer på 180grader.
amo sa for siden:
Forslag til fremgangsmåte når jeg skal lage surra svinestek?
Isolde sa for siden:
200grader i 1t 45min og så litt hviletid.
Grønnsaker i bunnen om du ønsker det.
Du kan og steke på lavere temperatur i 1,5t, og så skru opp til 230 siste 30min.
amo sa for siden:
Tusen takk Isolde. Legger jeg den med svoren opp, og ikke løfter av lokket? Har jeg vann i bunn? Jeg spør jeg....:knegg:
Isolde sa for siden:
Svoren opp, trenger ikke vann i bunn. Ikke løft lokket.
amo sa for siden:
Redd jeg har kjøpt katta i sekken. Stor skuffelse at svoren ikke ble sprø.....
Isolde sa for siden:
Så skuffene. Har de ikke blåst seg opp heler?
Kan være du skulle hatt mer varme.
IzziCreo sa for siden:
Hvilken størrelse har dere? Vurderer å kjøpe meg en. Virker utrolig greit til ulike typer one pot retter. Vi er familie på 5, men to av de er über-kresne så egentlig kun 3 :knegg:
Tenker på den på 3,5l. Kunne tenkt meg rektangulær, men akkurat nå var det tilbud på den ovale.
gnuri sa for siden:
Jeg har både den rektangulære, den ovale og den store runde, og jeg bruker definitivt mest den store runde. Den og den ovale er endel høyere enn den rektangulære, og det passer bedre når jeg skal lage annet enn lasagne og slikt.
IzziCreo sa for siden:
Ja, jeg synes egentlig den rektangulære virket litt lav.
gnuri sa for siden:
Nå ser jeg at det er kommet rektangulære som er høyere også- men de koster jo virkelig skjorta og buksa.. :dåne:
Isolde sa for siden:
De er ofte på tilbud i forskjellige størrelser.
Skal man ha flere så er det lurt å ha med samme diameter for da kan man bruke de oppå hverandre som lokk.
Jeg har den lave og høye rektangulære. Når jeg setter de sammen får jeg en kalkun inni.
Den jeg bruker mest er en liten rundt på 1,5 jeg fikk en gang. Vi er bare to stort sett.
amo sa for siden:
Det er denne jeg kjøpte.
IzziCreo sa for siden:
Jeg drar opp igjen denne, for jeg har fortsatt ikke fått ut finger'n :knegg: Noen nye erfaringer? Jeg hadde egentlig bestemt meg for den rektangulære høye (5,7l), men ble nå usikker igjen for om den kan bli for stor? Vi steker egentlig hel kylling i airfryer. Eldste steker endel grønnsaker i ovnen, så regner med at Ultrapro hadde vært supert til det? Hva med f.eks. de to ovale (2 l og 3,5l)? Det er jo nesten samme pris som den store rektangulære... Dere som har den ovale på 3,5l, hvor mye får dere oppi? Får dere en one pot middag med f.eks. kyllinglår/koteletter e.l., grønnsaker og poteter? Jeg ser for meg at den runde er litt vanskeligere å få "orden" i, alt blir samlet som en gryte liksom, men de ovale eller rektangulære så får man lagt ting litt mer som i et fat... Do I make and sense at all?! :sparke: :knegg:
Isolde sa for siden:
Denne mnd ville jeg kjøpt den lave 3,3L. Siden det er den som er på tilbud.
IzziCreo sa for siden:
Ja, ser den er på tilbud, men er den ikke ekstra lav? Jeg har flere ildfaste fat både med og uten lokk, og tenkte kanskje at det vil ikke gi meg så mye ekstra. Jeg får f.eks. ikke en hel kylling oppi den (selv om den vanligvis går i airfryeren), men får jeg oppi one pot finners annet enn lasagne liksom?
Isolde sa for siden:
Jeg har både 3L og 5L i den størrelsen.. Jeg bruker nok den store mest sånn sett. Av og til bruker jeg begge bunnen mot hverandre kalkun for eksempel.
IzziCreo sa for siden:
Ja, jeg så det nevnt tidligere i tråden at det er smart å velge samme form i ulike størrelser om man skal ha flere. Det vil også ta mindre plass når man stabler/oppbevarer vil jeg tro.
Isolde sa for siden:
Det gjør det. De mindre var på tilbud for noen uker siden. Men de er du for sent til nå. Vist ikke noen av konsulentene rundt deg har et ekstra sett liggende. Da var det lav og høy med et lokk til 650kr ca.
IzziCreo sa for siden:
Jeg slo til på de to ovale. Målte litt opp her for meg selv, og synes de virker store nok. Den minste av de kommer nok til å bli flittig brukt av Eldste til stekte grønnsaker. Det blir endel sprut i ovnen når hun steker det, men det vil jo løse seg supert med en slik form. Jeg fikk tilbud om de to runde i et sett til 999,-, men de blir nok litt for små.
amo sa for siden:
Nå er jeg blitt venn med denne. Lager grøt, ribbe og svinestek. Så enkelt, ryddig og rent. :knegg:
Jeg har ikke tatt den i oppvaskmaskinen, kan jeg det?
IzziCreo sa for siden:
Ja, jeg kjører den i oppvasken og jeg er nøye på å sjekke sånt før jeg kjøper for jeg hater å vaske opp for hånd :knegg:
kamp sa for siden:
Jeg hadde faktisk ribbe i min i dag.
I forrige uke hadde jeg noen nakkekoteletter, litt løk og gulrot i bunn.
1 time på 200g.
Aller beste kotelettene jeg har smakt :)
amo sa for siden:
Stekte du skorpe på pannen først?
200 gr. Over/undervarme midt i ovnen?
kamp sa for siden:
Jeg er ikke så glad i sterk skorpe, så jeg tok den lettvinte løsninga og hev alt oppi. Opplever at det er litt bedre da.
Jeg bruker egentlig bare varmluft, ikke «lært» opp til noe annet. Eller egneltig er all matlaging selvlært da :rolleyes: ikke fordi mamma ikke laget god mat (hun måtte jo legge om slt til glutenfritt på et tidspunkt hvor glutenfritt kun fantes i et svært begrenser utvalg på helsekost..) men fordi jeg selv viste interesse for det ;) og når mamma og pappa ble skilt så tok jeg bare det ansvaret.
Men det finnes en fb gruppe med masse tips!
Så til uka skal jeg lage laks med curry saus og grønnsaks tenker jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.