Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvis jobben din skulle ha en digital julekalender...

#1

Hønni sa for siden:

Hva ville du like at den inneholdt?
Vi har en rekke luker allerede som tar for seg jobbrelaterte hyggelige ting, men har ikke ennå fylt alle luker og jeg lurer på hva du ville synes var gøy og eller hyggelig. Det kan være fysiske ting levert på døren. :vilha:


#2

Millen sa for siden:

Morgenlevering slo godt an hos oss tirsdag etter påske og corona stenging. Evt. gavekort hos de.
Ulempe: Hver bestilling måtte legges inn manuelt,
de sendte ikke faktura, ansatte som bor i blokk måtte vi ga etasje og leilighetsnr. til. Vi løste det med gavekort til de.
Om det er noe sånt du er ute etter da.


#3

Frøy sa for siden:

Åh for en genial ide. Kan være at jeg stjeler denne, må bare få noen med meg og finne ut hvor stort jeg skal gjøre det.


#4

Frøy sa for siden:

Kan du dele noen lukeforslag Hønni? Jeg har spilt inn dette til ledergruppen på jobb og antar at jeg får ansvaret for dette for ca 350 ansatte så jeg kjenner litt på presset. :knegg: Ser for meg et par luker med quiz, kanskje en luke eller to med bilde konkurranse, som kan bli til en filmsnutt i en annen luke. Tenker at ledergruppen bør step it up og synge en julesang eller noe i en luke.


#5

annemede sa for siden:

Jeg opplevde en litt kul digital julekalender en gang.
Der var det lagt ut bilder av ansatte noen dager, type tenner, eller en sokk eller noe sånt, så skulle man gjette hvem det var, eller en hånd.


#6

Frøy sa for siden:

Vi har jo juletre som står i resepsjonen på jobb, kanskje en luke skal være en lag julepynt av det du har rundt deg og heng på treet. Eller kanskje man må ta det på treet i kaninen for å ikke skremme kunder.


#7

veobra sa for siden:

Til juletreet så kan alle klippe en bit av nærmeste bok/papir/notat og lime til en lang lenke.
Kanskje ikke så korona-vennlig nnår jeg tenker meg om, men det kan sikkert løses.


#8

venla sa for siden:

I fjor laget vi kalender med bilder av 24 ansatte. Manipulert med tekst i samme stil som denne instakontoen: gundesvansomursprungsamerikan.se/

Veldig artig. De 24 som stilte opp samtykket på forhånd til at vi kunne tulle litt med de, men vi var stort sett snille. Krever nok at man har noen som kan litt fotoredigering, og som gjør det klart en tid før desember. Men var ikke mye arbeid. Det artigste var å finne tekster som rimte på navnene


#9

Charlie sa for siden:

Om man har ansvar for å lage kalender trenger man ikke gjøre alt selv. Man kan organisere andres bidrag.
Tenker en digital julekalender f.eks. kan være dikt, tekster, musikk, film med mer.

Skulle egentlig se om jeg fant kortfilmen Mathilde og julenissen, men istedet fant jeg et soundtrack til filmen - og det slo meg hvor utrolig corona-passende de står! Fine gensere, også.

www.vokalvivo.com/media


#10

Frøy sa for siden:

Da kom det klarsignal fra ledergruppen. Så da blir det digital kalender her. Legger den på lavt nivå og bygger på tenker jeg, har nesten 2 mnd på meg så noen luker i uken så blir dette bra. Elsker slike utfordringer, men skulle ønsket at jeg var mer kreativ.


#11

Pelen sa for siden:

Er det 17 dager du skal ha (dvs arbeidsdagene) eller alle dagene. Om jeg kjenner din arbeidsplass riktig så kan kanskje ting koste litt også?

Hva har du for noen saker til nå?


#12

Frøy sa for siden:

Tenker jeg tar helgene også, men da bare små klipp fra YouTube f.eks.

Jo billigere det er jo lykkeligere blir nok ledergruppen. Jeg har ikke fått budsjett på prosjektet mitt enda. Eller nå har jo jeg kuppet tråden til Hønni og det var kanskje henne denne var til. :sparke:


#13

Pelen sa for siden:

Frøy, det med budsjett var myntet på Hønni. Så flink du er Frøy, vil gjerne ha inspirasjon fra deg også.


#14

~TM~ sa for siden:

Hvordan lager man digital julekalender?


#15

Frøy sa for siden:

Jeg leker litt med denne må nok betale for business utgaven for å være helt innafor men.


#16

Hønni sa for siden:

Ru: Denne posten har du ikke sett! Finn en annen tråd! :knegg:

Spoiler
Vi bruker Slack som er vår kommunikasjonskanal og kommer til å poste en luke hver dag, også helg. Poste vil være en introfilm hver dag, med samme tema og julefeel: vi tenker å la oss inspirere av Asbjørn og la forskjellige ansatte trekke en nellik hver dag. Så lager vi film fra ulike sosiale grupper på jobb, som ulike kontorband/kor, vi har labber som kan lage gøyale tekniske utfordringer, vi skal ha julegenserkonkurranser, digitalgløgg, lan-kvelder, vi skal ha kahoot, vi deler oppskrifter og oppfordrer til onlinebaking/juleverksted med store og små. Så kan det komme utsendelser, men vi er fem ulike regionskontorer som nok kommer til å ville ønske å bestemme logistikken på det selv.

#17

Ru sa for siden:

Helvete. Jeg har ikke sett, men tenkte foreslå spa-opphold og sydentur og sånn. :skratte:


#18

Frøy sa for siden:

Jeg sitter å jobber litt med kalenderen nå og det var rett før jeg var vill og gal og startet på en julehistorie på 24 deler. Men innser jo at det kommer jeg aldri til å klare.
Lukene mine til nå er lag julepynt med det du har rundt deg (dette kan bli bra da vi består av kontoransatte, kokker, bakere, renholdere, vaktmestere, gartnere, rørleggere, malere og tømmer, det er ganske ulikt hva hver enkelt har rundt seg i det de åpner luken) gir de valget mellom å henge det på treet selv eller sende meg et bilde som jeg kan henge på treet.

En annen luke jeg er fornøyd med er en avstemming om hvilken avdeling som skal "synge" julen inn, de får da altså ansvaret for å lage en luke til 23 eller 24 desember, her kan det være litt taktikk ute å gå.

I allfall en luke med quiz.

Men så står jeg litt fast, jeg har litt lyst på en bakeluke, hadde vært litt gøy å kjøpt pepperkakedeig på IKEA og noe pynt som de kunne ha hentet og hatt pepperkakehus konkurranse. Men med 350 mann kan det bli vanskelig å organisere.


#19

veobra sa for siden:

Vi har pyntet pepperkaker på jobb. Kjøpt inn pepperkakehjerter eller figurer og ferdig glasur i tube. Det har vi pyntet i fellesskap.


#20

Charlie sa for siden:

Høres ut som et smittevernmessig mareritt med felles pepperkakehusbaking? De kan ikke bare bake hjemme og poste bilde etterpå i en fb-gruppe eller noe sånt?

En idé er noe pay it forward-opplegg. Gled en person du ikke kjenner så godt. Gjør noe hyggelig for den personen (eller fler. Minst én).

Og/ eller hjemmelekse. Smil til noen på hjemveien og si god jul. Slipp noen fram i trafikken. Rydd hjemme og gi bort noe du ikke bruker.


#21

Frøy sa for siden:

Det var at det skulle hente sin egen deig og pynt på kontoret, gjøre dette hjemme og poste bilde ja. :jupp:

Gode tips ellers vi må ha en slik være snill og god mot andre luke.


#22

Frøy sa for siden:

Jeg trenger fremdeles gode tips til luker. :sparke:


#23

Frøy sa for siden:

Kalenderen har slått godt an på jobb, men nå sitter jeg litt fast på luken til i morgen. De skal få oppskrift på sjakkruter, men det er på tide med nok en liten konkurranse.

Er det da mest spennende å be om å få bilder av årets julebakst eller er det kjekkere å be de om å dele sin beste julekake oppskrift? Tenker å trekke ut et par tilfeldige som får premie også her.


#24

Charlie sa for siden:

oppskrift, ville jeg tenke. Dels fordi man ikke kan forvente at alle baker på en svisj, men det kan også være hyggelig etterpå, om noen prøver hverandres oppskrifter og sånn... :ja:


#25

Frøy sa for siden:

Kanskje jeg skal be om enten eller, eller ja takk begge deler.
Det kommer flere oppskrifter fra kokken i løpet av desember og sammen med de så kan jeg legge en eller flere av de andre sine også, også kan jeg ha film med ferdige bakverk i luken hvor vinner skal trekkes, det er luke 22, da har jo alle hatt god til til å bake.

Alltid lurt å lufte tankene sine her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.