Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan roastbeef stekes i dag og serveres lørdag?

#1

Lhi-My sa for siden:

Konfirmasjon på lørdag og ekstremt travel uke med sykehusbesøk osv. Jeg har litt tid i dag, men det er kanskje litt tidlig å lage maten nå? Vi serverer koldtbord. Jeg skal lage roastbeef. Kan den stekes i dag og oppbevares i kjøleskap til lørdag? Eller er det for tidlig?

Hva med bakt hel ørret? Hvor lenge i forveien kan den bakes? Det blir ikke i dag, jeg har ikke kjøpt den ennå, men kan den bakes torsdag?

Potetsalat? kan den stå fra torsdag?


#2

Pelen sa for siden:

Om den lagres veldig kaldt (rett over 0 grader) så kan nok det gå bra, men jeg skulle nok ha ventet en dag eller to til og i hvert fall ikke spist rester etter lørdag.


#3

Nenne sa for siden:

Fisk blir fort dårlig, den ville jeg ha sagt måtte vente til fredag. Potetsalat går fint, bare sjekk utløpsdato på ingrediensene. Kanskje du lager den i dag og steker roastbeef på torsdag?


#4

Lhi-My sa for siden:

Roastbeef ordnet seg. Det var billigere med Gilde ferdigstekt roastbeef med god holdbarhet enn kjøtt for å steke selv. Jeg satser på at det går bra.

Fisken kan vente til fredag, den steker jo selv mens jeg gjør noe annet. Utfordringen blir visst å få tak i hel, fersk ørret, men jeg skal sjekke i litt større butikker i morgen.

Svigermor i Tyskland, også kjent som den store potetsalatmesteren i familien, sier at jeg skal skrelle og koke poteter torsdag kveld og lage dressingen og mikse sammen fredag formiddag slik at den kan sette seg litt. Hun lager veldig god potetsalat, så jeg gjør som hun sier. Hadde det ikke vært for korona og karantene, hadde hun gjort dette.


#5

Nenne sa for siden:

Hel, frossen ørret finner du nok mange steder. Kan det være et alternativ?


#6

Lhi-My sa for siden:

Ja, mange har frossen, hel ørret. Det er et alternativ hvis jeg ikke finner fersk. Jeg har fryktelig dårlig erfaring med en råtten, frossen ørret med mageinnhold og alt fra en lokal butikk for noen år siden og det sitter i. Den gikk nærmest i oppløsning når de ble tint og tatt ut av plasten og lukta satt i nesen i dagevis etterpå. Den må ha ligget opptint lenge og så vært fryst igjen. Jeg regner med at det er unntaket, men jeg vegrer meg likevel. Jeg prøver å finne fersk først, det finnes fortsatt en ferskvaredisk med fisk i området. Jammen meg er det greit å ha noe annet enn billigbutikkene også!


#7

Pelen sa for siden:

Mitt svar var for roastbeef, bra det løste seg.


#8

liefje sa for siden:

Nå løste det seg jo for roastbeef, men jeg ville absolutt ikke vært bekymret for å lage den et par dager før. Vi spiser ferdig oppskåret roastbeef fra ferskvaredisken i i alle fall fem dager etter at den er kjøpt. Og da er den nok allerede stekt for minst en dag siden.


#9

Lhi-My sa for siden:

Jeg endte faktisk opp med å hive den ferdigstekte roastbiffen i fryseren og kjøpe en rå mørbrad som jeg stekte selv i går kveld, bare fordi jeg hadde lyst og tid. Jeg skar av en skive og smakte på den i dag og den var akkurat slik jeg ville ha den, så dette blir bra.

Nå skal potetsalaten mikses, noen kaker pyntes og lokalet gjøres i stand. Vi er i rute! Jeg startet dagen med en times treningsøkt og det var vel prioritert tid!


#10

Nextlife sa for siden:

Jeg hiver alltid den ferdigstekte roastbiffen i fryseren et par timer, det er så mye lettere å skjære pene, tynne skiver når den er halvfrosset.


#11

My sa for siden:

Lykke til i morgen Lhi-My! Håper det blir en strålende dag, du har gjort en kjempejobb!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.