Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dobbeltseng fra Ikea?

#1

Hyacinth sa for siden:

Er veldig skeptisk. Er de faktisk gode nok?

Vi må ha 210 cm lengde. Det har de faktisk også på Ikea nå. Men gjenspeiler prisen kvaliteten? Holder en Ikeaseng like lenge som for eksempel Jensen, Wonderland eller hva det nå måtte være. Og er de like gode å ligge i?


#2

Pøblis sa for siden:

Ja! Løp og kjøp. Du får MYE for pengene. Vi har IKEA rammemadrasssenger både hjemme og på hytta og er superfornøyd.

Hjemme har vi bygget kontinentalseng av rammemadrass - springfjærmadrass og overmadrass som vi har hatt i 19 år nå. Jeg byttet overmadrassen i fjor, men sengen har hold MYE bedre enn Jensen-sengen jeg hadde før det.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Det høres jo lovende ut!


#4

Madicken sa for siden:

Løp og kjøp, ja! Vi har hatt vår Ikea dobbeltseng med heve-/senkefunksjon for både hode og bein i minst 15 år, og det har aldri vært noe som helst tull. Kjempegod og superkomfortabel seng. :jupp:


#5

Pelen sa for siden:

Vi er veldig fornøyde med IKEA-madrasser som vi har på to hytter. Prøveligg lenge og bytt overmadrasser på madrassene så at du finner riktig versjon. Vi har ikke lenger rammemadrasser og er fornøyde med det.


#6

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Dere overbeviser meg nesten. :knegg:

Jeg antar at vi ikke har så mange varianter å velge i når vi må ha 210 cm lengde. Og må sengen ha bein, eller er det en måte å slippe å støvsuge under den på? Ungene våre har senger fra Ikea (Skårer). Med bein. De er greie/gode, men ikke utrolig megakomfortable, liksom.

Og så er det kanskje en faktor at mannen veier oppunder 0,1 tonn og jeg bare litt over halvparten. Sengen vi har nå (Wonderland Windsor) har tydelig dump på hans side.


#7

millact sa for siden:

Jeg skal nok snart ha ny og går nok for Ikea da. Har Ekornes Svane nå.


#8

GinaK sa for siden:

Ja, vi har også fra Ikea. Kjøpte til oss selv for 5-6 år siden.
Kjøpte 140 seng til eldstemann da han ble konfirmert i 2016 og samme til minsten nå for en måned siden da han ble konfirmert. Han er iallefall strålende fornøyd for han ligger der så fort han har en mulighet.


#9

Filifjonka sa for siden:

Vi har en av de dyreste av kontinentalsengene fra IKEA, og er veldig fornøyd. (Hatt den i 1,5 år). Fordelen med Å kjøpe madrasser på IKEA er at en har tre måneder på å finne ut om de virkelig fungerer.


#10

Tjorven sa for siden:

Vi har IKEA-seng og er godt fornøyd med den. Vi har kontinentalseng og kjøpte en ganske dyr overmadrass. Sistnevnte er jeg veldig fornøyd med.

Knerten får dobbelseng fra IKEA til bursdagen sin til fredag. Vi gikk for en billigere modell til ham, men han ønsket seg en seng og ikke bare madrass (som han mener vår kontinentalseng er).


#11

IzziCreo sa for siden:

Vi sverger til Ikea madrasser. Da vi kjøpte hjemme for 11 år siden så måtte vi benytte oss av returrett innen 90 dg. Gull! Men vi fant den perfekte til slutt og den har vi fortsatt. Barna er også storfornøyde og har funnet hver sine favoritter. De og vi måtte ha nøyaktig samme på hytta da vi kjøpte oss det for et år siden.

Returretten er utrolig viktig synes jeg. Kjenner mange som har kjøpt dyre madrasser og ikke vært fornøyd. Og da har man en vond madrass i mange år... Det er jo veldig vanskelig å kjenne godt nok etter på prøverunde i en butikk. Du merker jo ikke hvordan den virkelig er å ligge på på den måten.

Jeg liker ikke kontintalsenger selv, så vi har sengestammer med madrasser og trykkavlastende overmadrasser. Alt Ikea.


#12

Hyacinth sa for siden:

Har hørt om den garantien der. Får man faktisk pengene igjen dersom man ikke liker sengen? Og uten å krangle med dem også? Eller må man velge en annen madrass? (Ikke for det, jeg har kun positive opplevelser med Ikea og kundeservice.)

Sengen vi nå har kostet litt over 20000 på salg rundt 2002-2003. Hadde regnet med at en ny seng kan koste opp mot 40-50 nå. Hva koster de beste sengene fra Ikea, sånn cirka?


#13

Hyacinth sa for siden:

Izzi, mener du at du har bein på senga og ikke sokkel?

Jeg liker egentlig bein bedre enn sokkel sånn utseendemessig. Men jeg er ikke villig til støvsugingen det medfører. Soverommet vårt er det rommet det kommer aller mest støv på.


#14

IzziCreo sa for siden:

Ja, vi har ulike senger. Ikea Edland (utgått) og Ikea Malm med oppbevaring under hvor sengebunnen kan heves opp og man kan lagre masse under. Eldste har en med skuffer i sengestammen (Brimnes). (Google bilder. Er på mobil så litt mer hassle å legge inn linker og bilder :knegg:)

Jeg trenger mer støtte for kroppen enn kontintalsenger gir, så det har aldri vært aktuelt for oss. Jeg synes sengestamme med ribbebunn og gode madrasser og overmadrass gir bedre støtte. Men det er jo helt klart ulike preferanser på slikt.

Ikea blir aldri så dyrt som du har tenkt. Ja, ingen diskusjon vedr. retur av madrass. Sjekk evt regler ifm corona.


#15

Pelle sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med ikea. Byttet nettopp madrass, ingen dump, men våre rygger som trenger noe annet. Ble ny ikea.


#16

Pelen sa for siden:

Dere kan jo ha forskjellige hardhet på madrassene (så lenge de er like høye) og så ha felles overmadrass, det har vi og feet fungerer veldig bra.


#17

GydaG sa for siden:

Vi har nettopp kjøpt ny ikeaseng (den man kan løfte bunnen og komme til et eget oppbevaringsrom for alle ekstradyner og bager og whatever man må stue vekk) fordi vi var kjempefornøyd med den vi hadde i 18 år før denne. Og vi er like fornøyde nå, men jeg lå lenge i madrassene på IKEA før jeg landet på kombinasjonen vi har nå. Og erfaringsmessig er det overmadrassen som betyr mest for meg. Mener vi endte på rundt 13.000 for hele kombinasjonen vi har nå.


#18

GydaG sa for siden:

Vi har også felles overmadrass, men ulik hardhet på springfjærmadrassene, funker utmerket.


#19

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips!

Jeg har aldri tenkt på det med støtte for kroppen. Er derfor litt usikker på hvordan jeg tenker om det.

Mannen sjekket Ikea og den dyreste senga koster visst 16000. Og det er ikke 210, men 200. Så jeg tenker vi nok må opp i 20 laken. Dyrt nok, men.


#20

Hyacinth sa for siden:

Det har vi nå. Men senga er gammel og antakelig utslitt. M

Kan man kombinere sånt på Ikea også?


#21

Pelen sa for siden:

Det kan du gjøre, i hvert fall på 200 cm.

#22

Timar sa for siden:

Hvorfor MÅ du ha den dyreste? Kjøp den som passer deg. Ungen har nettopp fått seng og madrass fra IKEA, og vi fikk god hjelp til å finne riktig madrass og overmadrass. Vi voksne byttet også ut et salrygget kontinentalseng med IKEA for noen år siden, og er veldig fornøyde.

Jeg tenker at det er vanskelig å finne noe som gir mer valuta for pengene enn IKEA . Logistikken og mengden kunder gjør at de kan ha mye lavere påslag på prisen enn mindre møbelbutikker.


#23

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg må jo ikke ha den dyreste. Men jeg vil ha den beste. En god seng er en viktig investering for meg, min søvn og min helse. Og vi har senger i mange år. Jeg tror senga vår er 17, kanskje 18 år gammel.


#24

GydaG sa for siden:

Det er jo ikke sikkert det er den dyreste som er best for akkurat dere. Vi har ikke den dyreste springfjærmadrassen, den var fosfor myk for oss. Men overmadrassen er den dyreste. Det har vi valgt hver gang, den ble byttet en gang i løpet av den første sangens levetid også, etter ca 8-9 år og tre barn oppi. Den trengte rett og slett å byttes ut. (Restene ble forøvrig del opp og endte som overmadrassen på senga til eldstejenta den gangen, for fotenden av den var jo helt fin. Det har vi også gjort nå da vi skiftet seng, den overmadrassen vi hadde var for stor for ny seng, men perfekt delt i to. En del er nå overmadrass på yngstes seng, og resten er klippet og brukes som ekstra sittepute for meg.
De overmadrassen er verdt sin vekt i gull for min kranglete kropp i alle fall.


#25

Galathea sa for siden:

Sist vi kjøpte seng leste jeg forbrukertester på madrasser, mener ikea kom godt ut i testene.


#26

C3PO sa for siden:

Vi har hatt Malm-seng of IKEA-madrasser i minst 7 år. Ikke bare synes vi det er deilig, men minsten kommenterer stadig hvor komfortabel den er. Han ønsker seg nok samme seng etter hvert.


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg er enig i at den dyreste ikke trenger å være den beste, men samtidig vet jeg at møbler i det dyrere segmentet ofte er laget på en måte som gir bedre kvalitet og komfort. Ikke for det, 90% av møblene våre kommer nettopp fra Ikea, men akkurat når det gjelder seng, vil jeg vite at komforten er så god som mulig innenfor den prisklassen vi kan betale. Jeg kjøper for eksempel ikke Hästens.


#28

Hyacinth sa for siden:

Har googlet, og det ser ut som kontinentalsengene fra Ikea også står på bein. Filler og. Da må jeg jo støvsuge under senga likevel.


#29

Timar sa for siden:

Kjøp sengeramme med madrass? Vår seng har bein, men vi bruker plassen under til store skuffer.


#30

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan jeg jo. Men jeg har egentlig mest lyst på komforten en kontinentaltseng gir.


#31

Pelen sa for siden:

Vi har madrasser fra IKEA som står direkte på en ramme som bare er noen cm høy.


#32

Agent Scully sa for siden:

Vi har dyre, harde ikea-madrasser oppå en svanekontinental - den orginale madrassen ble byttet ut da den var altfor myk.


#33

GinaK sa for siden:

Vi har også ulik hardhet på våre madrasser og en stor overmadrass over.
Vi har Brimnes seng pga smart oppbevaring under.


#34

Pøblis sa for siden:

Du kan bygge din egen kontinentalseng. Sokkel+rammemadrass+springfjærmadrass som passer akkurat deg og likeens til mannen + felles overmadrass. Det har vi fjort med begge våre, både på hytta og hjemme. (Men vi har ben, ikke sokkel. Jeg har skuffer under sengen hvor jeg oppbevarer sesongklær.


#35

Hyacinth sa for siden:

Vi har vært på Ikea. Der var det kun én seng som kunne fås i 210 lengde. Den var ikke aktuell. Så vi endte med å kjøpe seng på Madrassmesteren. Vi var der i to timer, fikk helt ekstremt god hjelp (som alltid) og kjøpte en 2 meter bred og 210 cm lang seng fra Velda. De hadde et pakketilbud som gjorde at vi fikk seng, overmadrass, valgfritt trekk, bein, stor valgfri gavl, madrassbeskytter pluss at vi kunne velge to dyner og to puter fra butikken til totalt 44000 (førpris 70!). Synes vi gjorde et varp, og sengen er vidunderlig.


#36

Hyacinth sa for siden:

Hvor kjøper man gode laken til nokså tykk overmadrass på 200*210 cm?


#37

Chablis sa for siden:

Er det noen som har erfaring med SÄBÖVIK kontinentalseng fra Ikea?


#38

Hyacinth sa for siden:

Nei, men jeg kan informere om at den nye senga vår fra Madrassmesteren er fantastisk! :elsker:


#39

Bergensis sa for siden:

Sjølv om du har ramme som sokkel, må du fortsatt støvsuge under madrassene innimellom. Det vil samle seg støv på golvet under madrassene uansett. Sjølvsagt ikkje like mykje som når du har føtter, men likevel. Me løftar vekk madrassene og støvsuger ein gong i året, kanskje? Og da tenker eg at dette burde me sikkert gjort litt oftare. Men me lever og sover openbart fint med litt støv under senga.

Eg vurderer å kjøpe rammemadrass med høge føter til gjesterom. Da kan eg bruke plassen under til plastkassar med dyner og puter. Evntuelt kjøpe ei med oppbevaring under. Me bør ikkje ha større seng enn 140, og da blir det vel IKEA.


#40

Malama sa for siden:

Støv under senga sover jeg også fint med, vi har også føtter og problemet er ikke støvet. Men sokker etc som på magisk vis havner langt under der uten at jeg helt skjønner hvordan. Å sove med sokker er dumt, for i løpet av vinteren mister jeg minst en av sove - sokkene mine og det er slett ikke utenkelig at de ligger og koser seg under senga sammen med sengemonstret eller hva det er som tar dem dit.

Vi støvsuger altså ikke under sengen hvert år, men det er nok på tide igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.