Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken ulltrøye med halvhøy "turtle neck" er din favoritt?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg er en storforbruker av slike. Jeg bruker dem på tur hele året, og er dermed avhengig av at de er tynne, samtidig som de er elastiske nok til å kunne trekkes opp på ermene. Jeg har en fra Dæhlie som til nå har vært min favoritt, men til min store sorg er den utslitt, og modellen finnes ikke lenger. Jeg har også flere eldre Devold duo-trøyer, men jeg foretrekker egentlig å ha ull helt innerst også. Jeg har hatt Kari Traa Roseull, men heller ikke den blir jeg helt fortrolig med.

Hvilken er din favoritt?


#2

Timar sa for siden:

Jeg har Kari Traa roseull, med glidelås. Har også en tykkere genser fra lannulva også med glidelås, som kan brukes over eller over noe annet.

Jeg skjønner hva du jakter på, så henger her for andres tips! Selv merker jeg at det skal utrolig lite kald luft på halsen til, før jeg ender opp snufsete og forkjøla, så jeg bruker buff hvis jeg ikke bruker en av de to med glidelås.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg skulle også inn å svare Kari Traa roseull med glidelås. Snuppa har stjålet min så jeg synes det er en god anledning til å kjøpe meg en ny. :D



#5

millact sa for siden:

Fornøyd med Devold sin.


#6

løve70 sa for siden:

For tynne trøyer liker jeg veldig godt Devold sin running utgave;
Ellers er jeg også glad i Kari Traa sin rose ull, samt en annen fra Kari Traa som er tynnere og bedre egnet til høy aktivitet. Det ser ikke ut til at den lages lengre :(


#7

LilleT sa for siden:

Jeg vet jeg er sær som ikke digger roseull. Endte opp med å selge et nesten ubrukt sett i sommer ... Ellers er jeg helt enig i det med høy hals. Jeg sliter med stiv nakke, og er avhengig av å ha det lunt. I tillegg har jeg oppfaget at det er deilig å kunne ha glidelås og mulighet til god lufting når jeg blir varm.

Det overrasker meg ikke at det er flere som tipser om disse. Datteren min elsker sin også.

Den ser god, men kanskje litt varm på sommerhalvåret?

Hvilken av dem?

Takk for tips! Den running-utgaven til Devold ser fin ut.


#8

Karamell sa for siden:

Jeg liker godt den nye serien fra Pierre Robert fra Jenne Skavlan, og den grønne med rund hals bruker jeg til hverdags. Den er veldig tynn. De finne vel i piké og polo også, men ikke halvpolo, så vidt jeg kan se.


#9

LilleT sa for siden:

Jeg har en slik i svart som jeg bruker masse, men ikke så mye på tur.


#10

-ea- sa for siden:

Sjekk Helly Hansen Lifa, mange ulike farger og mønstre der.


#11

LilleT sa for siden:

Men jeg har vurdert denne fra Pierre Robert. Den ser grei ut og har en snill pris, men jeg er usikker på kvaliteten. Er det noen her som har prøvd den?


#12

LilleT sa for siden:

Will do!


#13

Isprinsessen sa for siden:

Har noen av de og d3m er ok men nupper litt lett.


#14

meisje sa for siden:

Disse er favorittene hos oss, vi liker heller ikke Kari Traa sine rosegull plagg.


#15

Shun sa for siden:

Jeg har noen tynne deilige ulltrøyer i Soleie-serien fra Bergans, men nå finner jeg dem ikke på nettsiden deres.


#16

frukt sa for siden:

Jeg liker Janus. Ullplaggene deres varer nærmest evig.


#17

frukt sa for siden:

PR er ok, men blir fortere slitt enn dyrere merker synes jeg.


#18

LilleT sa for siden:

Nupper vil vi ikke ha! :niks:

Skal sjekkes!

De kjenner jeg ikke til.

Noteres. Jnus brukte jeg jo i gamle dager.

Ja, jeg vil ha noe som varer lenge uten å bli stygt. Jeg har også varierende erfaring med andre PR-plagg, men akkurat den ullgenseren fra Jenny Skavlan-kolleksjonen har jeg brukt veldig mye, og den er like fin.


#19

Trixie sa for siden:

Har du prøvd johaug da?
Jeg bruker endel derfra, lithe techn ulla er tynn.


#20

LilleT sa for siden:

Nei, ikke prøvd. Skal sjekke. Takk for tips!


#21

Robyn sa for siden:

Jeg syns Devold sitt ulltøy er best. Har tilsammen 4 i ulike varianter og tykkelser, er veldig glad i alle. Passer på å kjøpe når det er tilbud.

Jeg er ikke så glad i ulla jeg har fra Janus, har flere sett men foretrekker det andre. Er heller ikke kjempeglad i den jeg har fra Bergans.


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en blå sånn. Elsker den. Mye mer enn Roseull. Roseullen er varm og lite elastisk. Denne er elastisk, tynn, luftig, men lun. Det eneste minuset er at den har fått litt nupper. Men det er likevel den jeg alltid foretrekker. Lun i halsen, men glidelås hvis man blir varm.


#23

Isprinsessen sa for siden:

Aclima eller Devold er de jeg liker best.


#24

Elise sa for siden:

Jeg liker best de jeg her fra Kari Traa og Devold, men har to fra Pierre Robert som høres ut til å treffe bedre det du vil ha.


#25

Niobe sa for siden:

Devold Breeze Half Zip. Den er kjempegod, Devold Breeze er de beste ulltrøyene jeg har hatt. Tynne, elastiske, perfekte å gå tur med. Jeg foretrekker egentlig med rund hals, men Half Zip kommer til å bli brukt mye i vinter. Pluss for at Devold sine klær ikke gir meg synsforstyrrelser...



#27

LilleT sa for siden:

Takk for tips! Jeg fant Ulvang Rav og en annen fra Ulvang på tilbud, så da forsøker jeg dem i første omgang.


#28

Hyacinth sa for siden:

Hvordan er den i størrelsen? Og jeg har veldig lange armer, hvordan er trøyen i ermene?

Har du prøvd den som heter Duo Active også?


#29

Niobe sa for siden:

Relativt normalt i størrelsen, tror jeg? Jeg har trøyer og longs i 14 år. Jeg har Duo Active også, men Breeze er tynnere og lettere. Ulvang i 14 år er større, f eks.


#30

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror jeg må innom en fysisk butikk. Vurderte å kjøpe på nett, men er usikker.


#31

Charlie sa for siden:

Bruker Kari Traa sin, men ser at det nå har kommet et nytt design i helull fra henne. Vi har brukt mye Janus i ullundertøy, og har vært godt fornøyd med det, særlig fordi det holder seg godt i vask. Safa er også et fint budsjett-merke for ull. Synes Devold er best i kategorien over. Har akkurat kjøpt en tynn genser med halvhøy hals og glidelås på outleten i Vestby, men har ikke brukt den, ennå.


#32

LilleT sa for siden:

Jeg har, som nevnt i hovedinnlegget, Duo Active. Jeg føler at den er for tykk og vil helst ha noen er tynne uten ett-lags. Skal sjekke ut Breeze om ikke Ulvangtrøyene funker.


#33

løve70 sa for siden:

Devold er vanlig i størrelsen synes jeg. Jeg har også lange armer og har aldri hatt noen problemer med Devold sine overdeler (jeg har mange i ulike varianter).


#34

Niobe sa for siden:

Jeg kjøpe Breeze veldig billig på Norwegian Outlet. Riktignok barnestørrelse, men jeg tror de hadde til voksne også.


#35

løve70 sa for siden:

Ulvang Rav er jo mye tykkere enn Duo Active da, det er en genser, ikke en trøye vil jeg si. Om du vil ha noe som er tynnere enn Duo Active, ville jeg gått for Breeze eller running serien til Devold.


#36

LilleT sa for siden:

Jeg har Ulvang Rav genser også. Dette er trøya som heter Rav. www.ulvang.com/no/dame/kolleksjoner/rav-100-fcf8410f/rav-100-turtle-neck-wzip-ws/?code=7045952340814

Det kan godt være den blir for tykk likevel. Jeg tror den andre jeg har bestilt derifra (husker ikke navnet) skal være tynnere. På den er det i alle fall presisert at den er tynn og egner seg til helårsbruk.


#37

Hyacinth sa for siden:

Nylig?



#39

løve70 sa for siden:

De har stort sett alltid noen breeze modeller på outleten, men det varierer hvilke.


#40

Niobe sa for siden:

Etter sommerferien, hvert fall. :o


#41

Elisabet sa for siden:

Jeg hater ull å gå med til vanlig, men hater å fryse om jeg er på tur, og må ha luft om jeg blir varm og kunne lett regulere lag. Så min favoritt er en tynn ribbestrikket singlet fra Pierre Robert innerst, så Kari Traa roseull med glidelås foran som går litt godt ned om jeg må lufte, og litt høy hals, også Ulvang Rav på utsiden. Bruker også Kari Traa roseull longsen.


#42

frukt sa for siden:

Jeg har forresten ulltrøye og stillongs fra Janus som jeg har hatt i ca 20 år, og brukt mye. Trøya har fått noen små hull, men ellers er det ikke mulig å se at den er så gammel.

Safa er og et ok merke som de har en del av på Sparkjøp. Eva (også Sparkjøp) har jeg derimot dårlig erfaring med.


#43

Hyacinth sa for siden:

De hadde mye Devold Breeze på Norwegian Outlet. Jeg kjøpte en blå i S. Jeg håper jeg blir fornøyd, for passformen var ikke helt optimal, men jeg tror det skal funke ganske greit. Den er bittelitt stor, både vid og lang, men ermene er bittelitt snaue. Derfor kunne jeg verken gå opp eller ned i størrelse. Men jeg liker at den er så tynn som den er.

Jeg skal også skaffe meg en Ulvang Rav, helst den rosa/lilla. Vil ha en litt tykkere trøye også. Noen som vet hvordan den er i størrelsen? Må nok lete på nettet.


#44

Floksa sa for siden:

Jeg er «allergisk» mot glidelås. Så jeg bruker lav hals og ullbøff. Bare som et tips om du ikke finner Den Rette genseren. Enkelt å ta av også om det blir for varmt.


#45

Hyacinth sa for siden:

Jeg var det før. Men nå liker jeg det. Ute, vel å merke. Ikke inne. Jeg er allergisk mot høye halser. Får helt klaus. Lange ermer også. Så jeg bruker bare t-skjorter inne. Men ute fryser jeg.


#46

Hyacinth sa for siden:

Jeg klarer ikke å finne en Ulvang Rav ulltrøye med høy hals og glidelås, iallfall ikke til en akseptabel pris og i den fargen jeg vil ha. Finnes det noen andre trøyer som er tilsvarende i tykkelsen? Jeg kjøpte jo Devold Breeze her om dagen, og den er fin den, men altså tynn. God til sitt bruk, men nå fryser jeg stadig mer.


#47

løve70 sa for siden:

Jeg har bestilt en fra Bergans som jeg håper er noe ala Rav. Denne:

Skal oppdatere når jeg har fått den.


#48

Hyacinth sa for siden:

Den var helt nydelig! Men ikke en undertrøye, vel?


#49

Bergensis sa for siden:

Er denne modellen lenger enn den vanlege? Såg litt sånn ut.

Edit:

Ah, det var ein anna modell. Trudde det var Rav.



#51

My sa for siden:

Ja, de tynne fra Lanullva er litt tykkere enn vanlige undertrøyer, men fortsatt til å ha under. Veldig gode og myke.

Ellers har jeg en litt tykkere undertrøye fra Devold, med hette faktisk, som er min favoritt. De er dyre, men jeg kjøpte min på Outlet på Dyrkorn. Husker ikke hva jeg betalte, men ikke i nærheten av det de koster i nettbutikken. Kanskje halvparten. www.devold.com/nb-no/produkttype/langermet-ulltroeye/expedition-woman-hoodie/?color=950A


#52

Hyacinth sa for siden:

Takk. Hette ja. Hmm. Ser at Kari Traa også har hette. Har liksom avskrevet hette, men det er deilig, altså?

Den fra Lanulva, er det virkelig til å ha rett på kroppen? Den ser veldig tjukk ut.



#54

frukt sa for siden:

Jeg har den i hvitt, og det er en genser.


#55

My sa for siden:

De har to typer, en tynn og en tykk. Begge er veldig myke (den tykke er like tykk som, men mye mykere enn Ulvang Rav, og mer ettersittende, på godt og vondt), så for min del kan jeg ha begge rett på kroppen, men den tynneste er beregnet på å ha under.

Det er ikke hetta først og fremst som gjør at jeg liker den Devold-genseren, det er tykkelsen og fasongen. Det er liksom godt "hold" i stoffet, den er lang og god, og kryper ikke oppover, og den har lange ermer med tommelhull. Det er deilig at den går godt opp i halsen også, men hetta har jeg sjelden på meg.


#56

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar, alle tre! :)


#57

frukt sa for siden:

Jeg aner ikke hvordan tykkelsen på Ulvang er, men jeg har en trøye fra Janus som er litt tykkere.
www.janus.no/dame/zip-polo-ull/4522215-822

Sparkjøp har noen fra Eva som ser fine ut. Aner ikke hvordan de er da, men de er ikke så dyre.


#58

løve70 sa for siden:

Ah, nei. Jeg trodde du mente den 'tykke' Rav'en...



#60

løve70 sa for siden:

Denne fra Devold er kanskje mer det du ser etter. Den er myk og god rett mot huden, men en del tykkere/varmere enn Breeze.


#61

Hyacinth sa for siden:

Jeg var på Norwegian Outlet i ettermiddag og impulskjøpte denne. :knegg: Skulle egentlig ha ulltrøye, men Devold hadde ingen jeg likte i min størrelse. Hadde overhodet ikke tenkt å kjøpe tykk ullgenser, men så lå denne på et bord i Bergansbutikken. :sparke: Den var fin på, da. Vet ikke helt om jeg trenger den. Men jeg fryser jo veldig.

Har man noe under sånt? Tror aldri jeg har eid en sånn type genser. Tror vel egentlig den sitter penest rett på huden.


#62

frukt sa for siden:

Jeg har en t-skjorte eller ulltrøye under. Synes det er ubehagelig uten.


#63

Hyacinth sa for siden:

Jeg pleier å ha hjemmestrikk rett på huden, men nå skal det sies at jeg knapt har brukt en ullgenser i hele mitt liv, og de to jeg nå eier er begge strikket i Lille Lerke, som er 50% merinoull og 50% bomull. De har jeg rett på huden. Jeg har forresten alle genserne mine rett på huden. Jeg synes liksom de henger litt penere på kroppen da. Men ulempen er jo at de må vaskes mye oftere.


#64

frukt sa for siden:

Jeg har stort sett alltid noe under alle gensere. Men jeg blir fort varm og det er litt greit å ha mer enn bh under om jeg føler for å kle av meg. :knegg:


#65

Hyacinth sa for siden:

Det er sant. Jeg kan også bli fort varm. Går ikke i sånt på jobben. Mest hjemme. Her går jeg uansett mye rundt i bh. :knegg:


#66

løve70 sa for siden:

Jeg fikk min også i dag :) Tror jeg kommer til å ha en tynn ulltrøye ellet t-skjorte under.


#67

Hyacinth sa for siden:

Så bra! Er du fornøyd?


#68

millact sa for siden:

Ikke rart du fryser!;)


#69

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Jeg fryser ikke alltid, da. Ofte er jeg veldig varm.


#70

Fintdethei! sa for siden:

Altså, du bruker ikle sånne varme ullgensere på jobben, for da blir du fort varm. Du skal bruke de hjemme, for der fryser du. Så da går du altså mest rundt i bare bh på jobb? :knegg:. Fin genser, da!


#71

Hyacinth sa for siden:

Hahaha! :knegg:

På jobb pynter jeg meg litt. Og hvis jeg skulle hatt ullgenser, måtte jeg hatt noe under, for jeg hadde blitt varm. Jobben min består mye i å bevege seg. Sitter lite ned. Hjemme fryser jeg hvis jeg sitter i ro. Det gjør jeg mest om kveldene. Kan fryse på dagtid også. Jeg hater å holde på på kjøkkenet i tykke gensere, så da tar jeg den av. Og siden jeg ikke har noe under, så går jeg gjerne i bh mens jeg holder på der... :knegg:


#72

Hyacinth sa for siden:

Går ikke i bh på jobb, nei! Kun hjemme.


#73

løve70 sa for siden:

Ja, den passet fint og virker god og varm. Har fortrinnsvis tenkt å bruke den i stallen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.