Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bytte av oppvaskmaskin for dummies

#1

Input sa for siden:

Altså. Vi trenger ny oppvaskmaskin, og vi har en integrert som vi også må bli kvitt. Hvordan går vi frem?

Kan vi kjøpe en oppvaskmaskin fra f.eks. Elkjøp, få de til å installere den og samtidig ta med seg den gamle? Eller må vi kjøpe den, få den levert, bestille en rørlegger, selv kaste den gamle osv.? Hvis sistnevnte, sånn ca hvor mye koster det å få en rørlegger til å installere, tror dere?


#2

meisje sa for siden:

Elkjøp kan fikse alt, bare man betaler.

Ellers er det ikke så stor jobb i koble av og på en oppvaskmaskin. Maks 30 minutters jobb. Sette på ny front tar lengst tid.


#3

Pamina sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at du kan bestille frakt av gammel maskin ved kjøp av den nye. Tror ikke du trenger rørlegger for å koble av gammel og koble til ny så lenge koblingen er lagt inn av rørlegger.


#4

Charlie sa for siden:

De tar med den gamle, varierer litt om det er inkl. eller om man betaler litt. Har variert veldig om den som kommer kobler på eller ei, noen har bare gjort det uten videre, andre vil ikke ha ansvaret. Er det lagt inn til maskin skal,det ikke være så veldig komplisert å gjøre det selv. For min egen del har jeg brukt rørlegger likevel, men det koster jo litt. Da har jeg valgt den som er nærmest og spurt, det er en veldig liten jobb for dem, og er de i nærheten likevel er det lett å komme innom.


#5

Input sa for siden:

Går det an å bytte fra integrert til ikke-integrert?


#6

Pamina sa for siden:

Ja, men sjekk målene godt.


#7

noen sa for siden:

Vi er veldig glade for at det var rørlegger som hadde gjort jobben - og feilen - da det begynte å renne vann ut av ytterveggen. I desember. :nemlig:


#8

Propella sa for siden:

Vi byttet oppvaskmaskin for noen få måneder siden. Vi gikk fra integrert til vanlig frittstående. Fant ingen som målene på døra passa til. Døra dekket ikke hele fremsiden av oppvaskmaskinen da det var et display foran på døra. Vi bestilte at de skulle ta med den gamle. Det kostet noen få hundre kr. Var det 300 kr? Er ikke helt sikker. Vi spurte på butikken ang installasjon. Det var enkelt å gjøre selv sa de. Man kunne bestille rørlegger gjennom de men det kostet ca 3000 kr. Det må være billigere å kontakte en rørlegger selv. Både jeg og samboeren har 10 tommeltotter. Vi fikk det til men det var mye frustrasjon og vi brukte sinnsykt lang tid. Holdt vel på i over 5 timer. Konklusjonen min er, er du handy og vet hva du gjør, så kan du gjøre det selv. Er du som oss bestill rørlegger.


#9

Tallulah sa for siden:

:skremt: Men da var det vel en litt annen jobb enn å koble fra en vaskemaskin og på en ny? Det er jo ikke mer enn å koble i en kontakt og skru fast et rør.

Ja, integreringen består egentlig bare en påmontert frontplate.


#10

Bokormen sa for siden:

Sist vi sjekket, var det billigere å kjøpe maskina selv, og ordne rørlegger som kom. Vi måtte bytte noen rørdeler, så vi måtte uansett ha rørlegger. :)


#11

Tjorven sa for siden:

Vi gjorde dette, men bestilte maskina i butikken og fikset en egen rørlegger (kompis i naboblokka som fikk betalt). Jeg synes han knota massevis og var veldig glad for at vi ikke hadde gjort et forsøk på egenhånd.


#12

noen sa for siden:

Vi hadde tenkt å gjøre det selv, for det så egentlig enkelt ut. Jeg husker ikke helt hvorfor vi overlot det til rørlegger faktisk. Mulig at hen var innom i annet ærende. Det var i hvert fall litt knot, og det ble tydeligvis ikke tett.

Er det nytt røropplegg, er risikoen antakeligvis lavere enn om det er litt eldre. :jupp:


#13

Millen sa for siden:

Vi måtte nylig kjøpe ny vaskemaskin, og kjøpte hos Elkjøp på Lørenskog.
De leverte den nye, tok med den gamle + emballasjen på den nye tilbake. De kunne koble opp ny maskin og, men mannen tok den jopbbe. Og vi måtte betale noe for det, husker ikke eksakt pris. De gjør sikkert noe lignende med oppvaskmaskin og vil jeg tro.


#14

-ea- sa for siden:

Fikk et par handy kolleger til å bytte hos meg. Det var litt mikk pga maskinen som sto der var satt inn på en litt underlig måte, og den nye måtte vatres opp, høydejusteres, og beskyttelsesplate måtte skrus fast under benkeplata.

Vanligvis koster det litt ekstra å få de til å ta med gammel maskin.
Du kan like gjerne sjekke andre enn Elkjøp, man må likevel betale for levering, retur av emballasje og gammel maskin, så jeg har pleid å sjekke hvor samlet sum blir billigst og bestilt på nett.


#15

Input sa for siden:

I forsikringspapirene står det at vannskader bare dekkes dersom oppvaskmaskin er montert av rørlegger, så det betyr vel at vi ikke kan gjøre det selv?


#16

Tallulah sa for siden:

Både ja og nei. Det er ingen lov mot å sette inn oppvaskmaskiner selv, slik som det er med en del elektrisk arbeid og rørleggerarbeid. Men skal forsikringen dekke må det være gjort forskriftsmessig. Om dere tror dere vil ha vansker med det bestiller dere rørlegger. Da kan dere nemlig skylde på han om det går galt.

Om dere gjør det selv om noe skjer og det er fordi dere har gjort noe feil, så dekker ikke forsikringen det. Om noe skjer som ikke henger sammen med deres montering så skal forsikringen dekke det.

www.elkjop.no/cms/montering-oppvaskmaskin/slik-kan-du-montere-oppvaskmaskinen-selv/


#17

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg gjorde denne øvelsen forrige uke. Elkjøp tok 4000 kr for å montere, og 270 kr for å ta med den gamle.


#18

Palmen sa for siden:

Mannen og Jeg demonterte den forrige, innebygde og monterte den nye selv. Litt plunder med vatring men gikk helt greit å gjøre det selv. Tok en kvalitetssjekk ift mulige lekkasjer Ca en gang i uka i en måned eller to etter for å være helt trygg.


#19

Bloppy sa for siden:

Det skal kunne fikses ganske greit selv om man er litt handy. Men tipper forsikringsselskapet vil påstå at det er dere som har gjort en feil dersom noe skulle skje. Den bestemmelsen er nok ikke tatt helt ut av løse luften. Jeg ville spandert på en rørlegger. Hvis dere ønsker at Elkjøp tar med den gamle må den være frakoblet.

Så enten må du bestille full pakke hos de. Da fikser de alt. Eller så må du ha rørlegger hjem for å koble fra den gamle, få ny levert og rørlegger igjen for å koble til den nye.


#20

Tallulah sa for siden:

Man kan da fint koble fra den gamle selv, selv om msn ikke Dr komfy med å koble på den nye.


#21

Bloppy sa for siden:

Ja, det kan man helt sikkert. Bare vær obs på at den MÅ være frakoblet. De som bare leverer og henter får ikke lov til å gjøre det. Tilfelle noe skjer.


#22

Input sa for siden:

Ah, takk. :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.