Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har strikket genseren til Cecilie Skog her? Strever med mønsteret!

#1

Erica sa for siden:

Jeg strikker skog--genseren til Cecilie, den som er ensfarget med trær på bringa, i ranglanfell. Problemet er mønsteret, jeg ser at det står at jeg skal felle i henhold til diagrammet, men jeg ser ikke noe felling i diagrammet. Noen som har strikket denne som kan bistå litt?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har bare sett den på bilder, men er det ikke sånn at det blir naturlig felling med alle de kastene som gjøres på trærne? Eller ... eh ... det må jo felles mer enn det kastes. Det bare ser veldig naturlig ut.


#3

sindrome sa for siden:

Jeg har lyst til å strikke den genseren en gang, så følger gjerne med :)


#4

mammaugla sa for siden:

Jeg har strikket den, men har ikke mønsteret nå, så dette blir litt sånn fritt etter hukommelsen. Trærne lages ved å felle masker (strikke sammen og trekke masker over andre masker) og å lage kast. På enkelte av omgangene så felles det flere masker enn kastene kompenserer for.


#5

Erica sa for siden:

Litt busy akkurat nå, men hvis jeg tar bilde av mønsteret for meg, kan du gi meg en t-skjeforklaring tror du? Jeg har forsøkt nå og ser ikke at det blir så mye felling av dette så jeg tror jeg trenger hjelp. Feks et kast, 5 masker løst, hvor den første løse masken dras over de 4 andre. Da går det jo opp i opp, for de 4 maskene som den siste er dratt over er jo fortsatt der, og kastet lager jo en ny maske....


#6

amylin sa for siden:

Har ikke mønsteret, men det høres ut som en felling av fire masker og kastet er bare en maske ...


#7

Erica sa for siden:

Det som står i oppskriften er:

1 kast, 5 rett, trekk den første av de 5 maskene over de siste 4 maskene.

Da står jo de 4 maskene igjen (ganske tett dog, men det er jo fortsatt 4), og den ene som er trukket over er felt. Men så er det jo et kast som gir en maske ekstra. Eller er det jeg som ikke forstår dette? Hilsen nybegynner...


#8

mammaugla sa for siden:

Fant et diagram her som jeg tror tilhører mønsteret.
Det felles ikke på hver omgang, litt lengre opp er det en omgang med en strek som sier "Ta 2 masker rett ...av..., 2 rett sammen, 1 rett, trekk de to løse over", denne kompenseres ikke med kast og dermed er to masker felt pr rapport.
Denne streken ligger på omgangen før de svarte rutene begynner.


#9

apan sa for siden:

Jeg har mønsteret hjemme og har også strikket genseren. Kan sjekke senere.


#10

Erica sa for siden:

Har lagt ved bilder nå.


#11

apan sa for siden:

Jeg telte ikke nå. Men jeg mener å huske at på noen av rundene er mønsteret slik at man mister masker totalt - felling.


#12

Erica sa for siden:

Jeg ser ikke noe felling på hele første treet, men det står et stykke opp der antall masker det er forventet det skal være etter første tre, og jeg får det altså ikke til å stemme, siden det ikke felles. Ut fra hva det står der skulle det blitt felt 2 masker per rapport... men de to maskene som felles i starten av hver rapport blir jo oppveid av de to kastene på samme rad...


#13

apan sa for siden:

Du feller to masker per rapport i siste runde på treet. Både først (skråstrek) og trekant (topp) gir to færre masker. To kast oppveier to av maskene. Da blir det to i minus. Det stemmer med neste linje hvor du ser det er to svarte ruter.


#14

apan sa for siden:

Lenger opp ser du også at det blir felt. Der det står nytt masketall og før fire svarte ruter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.