Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva tenker dere om Halloween i år?

#1

zinatara sa for siden:

De to eldste bryr seg ikke lenger, men lillesøster er fortsatt opptatt av Halloween. Men i år er det vel ikke noe særlig å gå dør til dør, så lurer på om jeg må planlegge noe.


#2

Luftslottet sa for siden:

Jeg kommer til å invitere barnas venner på film og godteri hos oss, uten knask eller knep.

Tenkte å snakke med de andre foreldrene så alle sender med godteri, så det blir rikelig.


#3

007 sa for siden:

Mine er for store til Halloween, men jeg pleier kjøpe litt snop til nabounger. I år dropper jeg det, Slukker utelyset og håper foreldrene finner på noe gøy i stedet for nabovandring.


#4

Malama sa for siden:

Jeg har forberedt mine på "skummel" film (tegnefilm transylvania antakelig, der liker alle tre) og godteri og valgfri utkledning hjemme, og kan godt slå av lyset. Det kommer ofte ikke så mange her uansett, innerst i en blindvei, men kommet litt flere de siste årene.


#5

Millen sa for siden:

Mine på 7 og 10 får ikke gå. Film, 1-2 venner og godis hjemme iår. Evt. om de blir invitert til noe lignende med få venner hjemme.


#6

venla sa for siden:

11-åringen er invitert til ei venninne. Tenkte å høre om vi kunne samle noen av 7-åringens venninner for å se film og spise snop hjemme. Vil ikke at de skal knask eller knep-runde i år.


#7

millact sa for siden:

Samme blir det her. Deler ikke ut i år.


#8

polarjenta sa for siden:

Vi har ikke snakket noe om det, så vi får se.


#9

Chablis sa for siden:

Min er for stor , men vi slukker utelysene og håper de skjønner at de ikke skal ringe på .


#10

amylin sa for siden:

Ungene er for store til å gå rundt, og jeg har ikke hørt om noen fester heller. I fjor kjøpte jeg masse godteri, men ingen kom. Ikke en! Vi har flyttet, så var første Halloween i fjor. Kjøper godteri i år også, men tror ikke det kommer noen i år heller.


#11

Madicken sa for siden:

Noe sånt blir det hos oss også, muligens med en liten tur innom vennenes hjem (de fleste bor i grei gangavstand i nærområdet) for å vise fram kostymene og få litt ekstra godteri.


#12

millact sa for siden:

Hvilke film passer for 12-åringer? Må finnes på Netflix.


#13

løve70 sa for siden:

Arvingen har vokst fra Halloween, det blir heller ikke noe Halloween fest på henne i år. Kjøper inn noe snop uansett, så har jeg dersom noen ringer på.


#14

Plingo sa for siden:

Her har jentene i klassen har hatt Halloweenfest sammen siden siste året i barnehagen, i år er de fjerdeklassinger. Forskjellen i år er at de kommer ikke til å gå knask eller knepp runden på slutten av kvelden. Det går på rund gang hvem som arrangere. Hører planleggingen er i gang allerede og siden det er en lørdag blir det nok en lang feiring, og de må vist også få med seg skal vi danse. Tipper alle sender med godteri til felleskapet slik at det blir som om de hadde gått runden. Synes egentlig det er kjempeålreit å kutte den tiggerunden.


#15

GinaK sa for siden:

Ingen feiring her heller lengre.
I fjor skrudde vi av utelyset og slo av strømmen til ringeklokken og kommer til å gjøre det i år også.


#16

zinatara sa for siden:

De er bare 6 jenter i klassen, så tror jeg bare inviterer dem hit til film og kos i kjellerstua.


#17

veobra sa for siden:

Min får invitere noen på besøk, de er en naturlig liten gjeng på skolen. Hvis de skal gåblir det hjem til disse.

Vi kommer ikke til å pynte ute og signalisere at vi ønsker besøk, slik vi pleier gjøre. Kommer naboen på døra har vi nok noe å dele ut, men ikke til tilfeldige.


#18

Charlie sa for siden:

Nakstad har vel sagt at man godt kan gå, men til egen klasse/ de man uansett er sammen med, innpakket godis, vaske henda og ikke dele godteri. Ja, og dele ut med klype. Det kan man jo lage litt moro ut av.


#19

Maverick sa for siden:

Jeg bor i Oslo, hører på Raymond, og legger opp til intern halloween med kjernefamilien (dvs meg og kidsa) og unngår flere kontaktpunkter enn nødvendig.


#20

millact sa for siden:

Fornuftig!


#21

Ru sa for siden:

Bor i Bergen, og har tenkt å ha Halloween-feiring. Blir innpakket godteri som kan deles ut med pølseklype til evt. besøkende. Her er det lov å gå ut, så da gjør de sikkert det, i hvert fall i nabolaget. Forholder meg til Nakstad, inntil Roger (Valhammer, byrådsleder) evt. kommer med annen beskjed.


#22

Floksa sa for siden:

Her er Halloween HalloVenn. Som er avlyst. Problem løst. Mulig vi kjøper litt snop.
Til oss. Ingen som går i grenda her uansett.


#23

Matilda sa for siden:

Her holdt det ene trinnet på å arrangere felles treff, tydeligvis uten noe særlig tanke på smittevern, men det blei avlyst etter reaksjoner fra en del foreldre. Jeg hadde uansett tenkt å holde alle mine hjemme. Vi dropper å ringe på dører, vi lager mumiepølser og ser The Addams Family (i gammel utgave, ikke ny animasjon) og spiser masse godis her hjemme. Det passer meg helt fint. Det kommer stort sett ingen innom her ellers, så vi får nok være i fred i år.


#24

Taien sa for siden:

Her blir det Halloween-feiring som normalt så langt som det går. Vi feirer to familier sammen hvert år, med innslag av noen andre klassevenner av gutta. I år blir det oss to familiene og ett barn til.
Da møter de alle her, hvor vi lader opp med halloween-quiz, før vi blir med ungene rundt i nabolaget. Jeg er streng på at de bare får gå i hus som er halloweenpyntet, og i år er det enda viktigere. Det blir uansett en kortere runde i år enn ellers.
Etterpå blir det spleiselag her, med spareribs tatt med av vennene, og tilbehør fra oss. Litt senere blir det kaker og kaffe. Ungene skal være oppe i loftstua og se filmer/spille litt etter middag. Vi gleder oss over at det faller på en lørdag i år!


#25

Retz sa for siden:

Her blir alt som vanlig, det vil si slukket utelampe og deaktivert ringeklokke.


#26

Che sa for siden:

I år har gutta planer om å se film hjemme


#27

Mikkeline sa for siden:

Kun det yngste barnet som er i målgruppen her. Han har fått løfte om stor godtepose, og film med storesøskenene , så jeg tror alle er fornøyde (storesøskenene også som innkasserer stor godepose uten å måtte kle seg ut ;) )


#28

Niobe sa for siden:

Jeg håper virkelig ingen sender barna fra dør til dør i år. Her er Halloween et fellesarrangement med spøkelsessti i skogen, og det er mulig det kan arrangeres. Mine har aldri vært interesserte og liker ikke kostymer, så her blir det filmkveld som vanlig.


#29

Cabrel sa for siden:

Her blir det film og godteri hjemme sammen med et par venner. I år føles det greiest å droppe runden fra dør til dør.


#30

Anikka sa for siden:

Mine barn er midt i målgruppen og jeg har forberedt dem på film og godis hjemme. Men vet at det diskuteres av FAU i begge klassene og ser an hva de kommer fram til.

FHI har kommet med råd, se link.


#31

millact sa for siden:

Min på 12 skal invitere fire gutter fra klassen på film-godteri og pizza. Søsteren på 15 er på hyttetur og skal få med seg godteri til den.


#32

Dansma sa for siden:

Yngste har ikke lyst til å gå knask eller knep i år, så da tenker jeg vi setter på en film hjemme og koser oss med godteri.


#33

Bokormen sa for siden:

De siste åra har gutta vært litt store til å gå så mye på dørene, men det har blitt en hyggelig liten samling her med snop og , eh, ikke så mye spill, men skravling, latter og youtube. :knegg:

Vi har også et par småtroll i nabolaget som pleier komme innom og få litt i bøttene sine. :)


#34

liefje sa for siden:

Min er for stor til sånt. Jeg tror han gikk i 4. klasse sist det var aktuelt med feiring/utkledning/kask eller knep. Der vi bor (midt i Oslo) har det heller aldri vært noen som har ringt på døren. Nesten litt synd, bortsett fra i år. For oss blir det altså en helt vanlig dag.


#35

Trulte sa for siden:

Her er det film og jentekveld. Vsr aldri snakk om å gå rundt. Det tok ungene for gitt at det utgikk.


#36

Elise sa for siden:

Hotell transylvania.


#37

Elise sa for siden:

Det har også kommet en ny, som heter hubies halloween. Har to 15-åringer i kjelleren som ser den nå, men de var mer opptatt av noe på snap så jeg klarte ikke å få ut av de om den var god eller ikke.


#38

Taien sa for siden:

Halloween-town var populær hos 10-åringene mine.


#39

Fløyel sa for siden:

Vi pleier å samle de nærmeste til suppe og film, med de nærmeste mener jeg oss 4, søster, svoger, mamma og nevøer. Dvs vi er 12 stk, kommunen sier vi får være maks 10.. 6 av oss kan vi si er en kohort, ettersom vi enten bor eller jobber sammen. Vi har mulighet til å sitte med god avstand på bordet. Forbudet gjelder frem til 28.10, så jeg planlegger og gjennomføre.


#40

Myria sa for siden:

Her utgår knask eller knep. Eldstemann skal være hos venner, de to andre får invitere et par venner hver på taco, skummel film, godteri og snacks. De ville nok helst gått knask eller knep, men forstår hvorfor det ikke blir slik i år og gleder seg til filmkveld. :jupp:


#41

Nextlife sa for siden:

Jeg elsker unger på døra på Halloween, jeg synes det er så koselig. :hjerter:
Dette året slukker jeg lyset, jeg ønsker ikke fremmede barn inn i min sfære, og ønsker ikke å bidra til en uoversiktlig situasjon som potensielt kan bli en komplisert smittesporing.
Det er mitt bidrag til dugnaden.


#42

Malama sa for siden:

Min mellomste og hennes klassevenninne i nabohuset ble i bilen på vei hjem fra håndball i går enige om at hun kunne komme på døra til oss og våre tre på døra til dem, og der mente jeg og naboen var innafor, sånn ellers var vi enige om ingen halloweenfest og "hjemme, pizza, film og godteri"

Men de jentene er sammen hver dag, så det går nok bra at de ringer på hverandre sine dører


#43

tink sa for siden:

Jeg er så ambivalent til hvem som er med hvem for tiden og sliten etter barneselskap med 3. trinn tidligere i uken, så jeg har bestemt at vi stikker til familie i en annen by den helga. Så får vi feire i lukket selskap der, med godteri og muligens film, gjerne noe spill med store og små.

Vet at flere i området har planer om å markere kvelden med å gå til kjente i det nærmeste nabolaget. At man ringer på til de man likevel omgås. Ser ikke å godteriutdelingen som den største trusselen, i hvertfall ikke for å få smitte inn i huset til de som deler ut godteri. Men tenker at signaleffekten er litt dårlig "i disse tider".


#44

Flubby sa for siden:

Ungen i huset skal på klassefest, de er 15 elever i klassen, og tilbringer jo uansett timesvis sammen hver dag. Lokalet er booket, og ansvarlige foreldre vil være tilstede.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.