Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Osteiskake: Tine kremost vs Philadelphia ost

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg skal lage osteiskake og greide å raske med meg Tine kremost istedenfor Philly ost i butikken. Jeg spiser ikke slike oster selv, så er usikker på smaken. Noen med erfaring eller innspill? Det skal uansett handles i dag så jeg får tak i Philly ost hvis det er bedre. Det er bursdagskake, så vil at den skal være perfekt. Jeg hadde kjørt på med osten jeg har hvis det ikke var det.


#2

Bokormen sa for siden:

Tine sin går helt fint! Har brukt den flere ganger til osteiskake. :jupp:


#3

Madicken sa for siden:

Jeg foretrekker Tine sin til ostekake.


#4

IzziCreo sa for siden:

Hvordan vil du forklare forskjellen, Madicken?


#5

IzziCreo sa for siden:

Flott! Kan du si noe om forskjellen hvis du husker?


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg liker tine sin best, jeg synes den er litt syrligere og litt faster i konsistensen som gir en ikke-så-bløt osteiskrem


#7

IzziCreo sa for siden:

Ja, det er kanskje den syrligheten jeg liker minst sånn egentlig. Jeg digger mest at den smaker mest is - ikke ost liksom. Syrlighet er mest ost. Men at den er fastere er et pluss.


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg er er egentlig enig, og liker ikke vanlig ostekake. I iskake synes det passer, og brekker smaken litt med å tilsette limesaft og limeskall.


#9

Bokormen sa for siden:

Akkurat i iskake har jeg ikke merket så stor forskjell. Men i vanlig ostekake har jeg erfart at Philadelphia kan være litt for myk av og til. En venninne av meg har visstnok erfart det samme med Oreokake. Men jeg mener å ha hørt at Philadelphia endret oppskrift og konsistens for noen år tilbake?


#10

Niobe sa for siden:

Jeg foretrekker Tine uansett. Den er friskere i smaken og er fastere og gir også bedre konsistens. Philadelphia er slapp og smakløs i forhold. At mange oppskrifter skal ha Philadelphia tror jeg skyldes at de opprinnelig er amerikanske og der er kremost = Philadelphia når det gjelder baking.


#11

IzziCreo sa for siden:

Jeg er overbevist og kjører på med det jeg har. Melder tilbake om resultatet :hyper:


#12

IzziCreo sa for siden:

Jeg kan rapportere om at smaken på "røren" er rundere med Tine kremost enn Philly. Jeg vil faktisk si at den er mye bedre enn med Philly, for den orker jeg nesten ikke å smake på røren engang, men denne var rund, mild og god uten noe særlig ostesmak. Perfekt! Så får vi se i morgen om det ferdige resultatet står til forventningene :hyper:


#13

Madicken sa for siden:

Der rakk jeg ikke å svare før du hadde laget kaken, men jeg ser at du er fornøyd med Tines ost. Og så beskriver du akkurat det jeg mener er forskjellen; smaken blir rundere og bedre. Jeg liker også bedre den fyldigere konsistensen til Tine, og så synes jeg at kaken får en småsur og spiss ettersmak når jeg bruker Philadelphia.


#14

Charlie sa for siden:

Dette var nyttig informasjon! :blomst:


#15

trøtt sa for siden:

Helt enig med at Tine sin er bedre enn Philadelphia. Bedre smak og konsistens.


#16

Hyacinth sa for siden:

Interresant å lese. Har aldri reflektert over at det er forskjell. Men: Jeg elsker jo ostesmak, da. Jeg bruker ofte mye mer kremost enn oppgitt i oppskrifter. Hvis Tine smaker mindre ost, synes jeg det er kjipt.


#17

Niobe sa for siden:

Hva, Tine sin smaker jo mer ost! Mer smak, fastere konsistens. Philadelphia smaker tamt og er slapp i konsistensen. Men jeg foretrekker Philadelphia som pålegg, siden den er lettere å smøre tynt.


#18

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan hende, men noen over her skrev at ostekaken smakte mindre ost med Tine.


#19

IzziCreo sa for siden:

Nydelig med FP, ass! Det er igjen tid for denne osteiskaken, og jeg husket vagt at det var noe med disse ostene :knegg: Tine naturell kjøpes inn!


#20

Hyacinth sa for siden:

Jøss, ja, greit med en påminnelse! Jeg har helt glemt å teste forskjellen.


#21

Pesten sa for siden:

Brukes Tine sin i Oreo også? Bare lurer


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg har kjøpt Tine nå, men jeg må nesten sammenligne med Philadelphia direkte. Skal gjøre det i morgen, har begge deler i kjøleskapet. Men umiddelbart synes jeg at Tine sin var temmelig syrlig.


#23

Madicken sa for siden:

Jeg bruker Tine sin kremost i all matlaging. "Den andre" er til nød grei på knekkebrødet. :nemlig:


#24

Niobe sa for siden:

Jeg foretrekker fremdeles Tine sin. Jeg brukte nettopp Philadelphia i to kaker, fordi den var på tilbud. Men jeg synes både konsistens og smak blir dårligere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.