Jeg skal lage osteiskake og greide å raske med meg Tine kremost istedenfor Philly ost i butikken. Jeg spiser ikke slike oster selv, så er usikker på smaken. Noen med erfaring eller innspill? Det skal uansett handles i dag så jeg får tak i Philly ost hvis det er bedre. Det er bursdagskake, så vil at den skal være perfekt. Jeg hadde kjørt på med osten jeg har hvis det ikke var det.
Ja, det er kanskje den syrligheten jeg liker minst sånn egentlig. Jeg digger mest at den smaker mest is - ikke ost liksom. Syrlighet er mest ost. Men at den er fastere er et pluss.
Akkurat i iskake har jeg ikke merket så stor forskjell. Men i vanlig ostekake har jeg erfart at Philadelphia kan være litt for myk av og til. En venninne av meg har visstnok erfart det samme med Oreokake. Men jeg mener å ha hørt at Philadelphia endret oppskrift og konsistens for noen år tilbake?
Jeg foretrekker Tine uansett. Den er friskere i smaken og er fastere og gir også bedre konsistens. Philadelphia er slapp og smakløs i forhold. At mange oppskrifter skal ha Philadelphia tror jeg skyldes at de opprinnelig er amerikanske og der er kremost = Philadelphia når det gjelder baking.
Jeg kan rapportere om at smaken på "røren" er rundere med Tine kremost enn Philly. Jeg vil faktisk si at den er mye bedre enn med Philly, for den orker jeg nesten ikke å smake på røren engang, men denne var rund, mild og god uten noe særlig ostesmak. Perfekt! Så får vi se i morgen om det ferdige resultatet står til forventningene :hyper:
Der rakk jeg ikke å svare før du hadde laget kaken, men jeg ser at du er fornøyd med Tines ost. Og så beskriver du akkurat det jeg mener er forskjellen; smaken blir rundere og bedre. Jeg liker også bedre den fyldigere konsistensen til Tine, og så synes jeg at kaken får en småsur og spiss ettersmak når jeg bruker Philadelphia.
Interresant å lese. Har aldri reflektert over at det er forskjell. Men: Jeg elsker jo ostesmak, da. Jeg bruker ofte mye mer kremost enn oppgitt i oppskrifter. Hvis Tine smaker mindre ost, synes jeg det er kjipt.
Hva, Tine sin smaker jo mer ost! Mer smak, fastere konsistens. Philadelphia smaker tamt og er slapp i konsistensen. Men jeg foretrekker Philadelphia som pålegg, siden den er lettere å smøre tynt.
Jeg har kjøpt Tine nå, men jeg må nesten sammenligne med Philadelphia direkte. Skal gjøre det i morgen, har begge deler i kjøleskapet. Men umiddelbart synes jeg at Tine sin var temmelig syrlig.
Jeg foretrekker fremdeles Tine sin. Jeg brukte nettopp Philadelphia i to kaker, fordi den var på tilbud. Men jeg synes både konsistens og smak blir dårligere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.